Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Silverage είπε

Ρωτάω μήπως υπάρχει κάνα γνωστό κατάστημα που το προτειμάνε. 

Καμιά προτίμηση σε μάρκα στο νήμα ή όποιο να'ναι;

ειείμαι πολύ ευχαριστημένος από τα fillament της prima (primaselect κυρίως έχω δοκιμάσει petg, pla, abs)

Με τα primavalue είχα θεματακια που απλά μπορεί να ήταν περίπτωση (1 φορά μπλεγμένο ρόλο, και γενικότερα παίζει με μεγαλύτερες αποκλίσεις στη διάμετρο)

Τα παραπάνω τα φέρνει και thes3d και grobotronics

Το πρώτο μπαίνεις στο fillament και μέσα έχει drop down μενού για να επιλέξεις χρώμα

• Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τη Lerdge δεν έχω άποψη. Για τη RAMPS, μπορείς να βρεις συνδυασμό ATMega 2560 + RAMPS + steppers + οθόνη με λιγότερα χρήματα. Τυχαίο παράδειγμα: https://www.aliexpress.com/item/1pcs-Mega-2560-R3-1pcs-RAMPS-1-4-Controller-5pcs-A4988-Stepper-Driver-Module-1pcs-12864/32270694003.html?

Η διαφορά με το link που παραθέτεις είναι πως στο "δικό" σου, το ATMega είναι πάνω στην ίδια board και όχι σε ξεχωριστή.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Eγω προτιμησα την MKS gen 1.4 (βγηκε περιπου 12 ευρω οταν την πηρα )

ο κυριος λογος ηταν οτι βαριεμαι να καθομαι να αλλαζω connectors σε ολα τα καλωδια , το πιο φτηνο οπως ειπε και ο επανω ειναι ramps+AT Mega αλλα εγω προτιμησα την AIO λυση

• Like 1
Δημοσ.

Η αναβάθμιση στη μητρική επιβάλεται; Και εφόσον προχωρήσει κανείς σε μια τέτοια, τι είδους λογισμικό παρέχεται και αν παρέχεται, και αν όχι, πως γίνεται η διαδικασία να το περάσεις;

Επίσης όλα τα άλλα στον εκτυπωτή παραμένουν ίδια ή θα πρέπει να γίνει αγορά έξτρα εξαρτημάτων;

• Moderators
Δημοσ.

Oxi δεν επιβαλετε ,

Τα πλεονεκτηματα , μπορεις να βαλεις 2 Hotend/extruder , στης περισσοτερες διαλεγεις εσυ stepper driver ,με συμαντικο οφελος οτι μπορεις να κανεις τον εκτυπωτη πιο αθορυβο , οσο για λογισμικο περνας και εκει marlin (ακομα και στην μανισια μητρικη βαζεις marlin για να εχεις ολες της προστασιες που προσφερει)

Μειονεκτηματα ειναι οτι θελουν αρκετο διαβασμα

αν πας σε τετοια αλλαγη θελεις μητρικη , stepper driver (αν η μητρικη σου περνει και δεν εχει ενσωματωμενα οπως πχ της Anet )και μια οθονη ,γιατι αυτες της anet εχουν αλλαγμενα τα pin τους + οτι οι περισσοτερες μητρικες δεν εχουν ενσωματωμενη sd/micro sd και αυτη η θυρα βρισκετε πανω στην οθονη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπέρα στην παρέα του 3d printing. 

Έχω κι εγώ 3d εκτυπωτή έναν hephestos 2 της bq. Πολύ καλός εκτυπωτής, μέχρι και σήμερα δεν αντιμετώπισα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.  Πήρα όμως πρόσφατα και έναν cr10 ο οποίο με ταλαιπωρεί λίγο. Σε κάποιες εκτυπώσεις μου κάνει ένα shift στο layer. Έχω σφίξει από βίδες και ιμάντες τα πάντα, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχετε κάτι να προτείνετε;

Από αναλώσιμα εγώ αγοράζω από 3dhub.gr. Συνήθως τα PLA τα δικά τους τα masterfill αλλά πρόσφατα πήρα και τα Devil design. Πολύ οικονομικά και καλά. 

26540893_10210316311999641_1151500534_o.jpg

Επεξ/σία από Gio.P
Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα και έχω ξεκινήσει ήδη το μοντάρισμα συμβουλευόμενος τους οδηγούς που παρέχονται σε αυτό το μπλογκ https://pevly.com/anet-a8-3d-printer-review/ και οι οποίοι οδηγούν στο γιουτουμπ. 

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω ή να αποφύγω τυχόν λανθασμένες οδηγίες που παρέχονται στα βίντεο συναρμολόγησης ή τα εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια;

Δημοσ.

εγω θα σε συμβουλευα να προσεξεις τις βιδες να τις σφιγγεις οσο πρεπει αλλα οχι υπερβολικα για να μην σπασεις τιποτα

• Thanks 1
Δημοσ.

Πόση ώρα θέλει για να ξεκινήσει μια εκτύπωση; Υποτίθεται έχω βάλει ένα αρχείο να εκτυπώσει εδώ και 5 λεπτά κι ακόμα δεν ξεκίνησε 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, stefstefan είπε

Πόση ώρα θέλει για να ξεκινήσει μια εκτύπωση; Υποτίθεται έχω βάλει ένα αρχείο να εκτυπώσει εδώ και 5 λεπτά κι ακόμα δεν ξεκίνησε 

πρεπει πρωτα να ζεσταθει και να πιασει τις θερμοκρασιες που του εχεις βαλει, αν δεν ζεστενεται δες μηπως σου βγαζει καποιο σφαλμα στην οθονη για αρχη

Δημοσ.

Πάτησα reset και όλα οκ τώρα προφανώς είχε φάει κάποιο κόλλημα. Παραθέτω φώτο και θέλω μια βοήθεια σχετικά με τις ιδανικές ρυθμίσεις αφού το αποτέλεσμα σε αυτήν δεν είναι το επιθυμητό. Τι λάθη έχω κάνει;

IMG_20180104_234652.jpg

IMG_20180104_234637.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συναρμολογησα και εγω εναν tevo tarantula.

Μια ερωτηση προς το παρον.

Στα ροδακια ,τα ρυθμισα ωστε να μην εχει τσογο αλλα καποια ροδακια πατανε μονο απο τη μια πλευρα και οχι και τις 2 πανω στη ραγα.Ειναι αυτα που εχουν μια εκκεντρη βιδα για να τη γυρνας και να ρυθμιζεις και αυτη δεν ειναι καθετη .

Υπαρχει προβλημα με αυτο?Να τα ξαναρυθμισω?

Δεν εχει τζογους πουθενα παντως.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.

Επισης μενα στο πακετο ειχε και τον titan extruder.

Εγω εβαλα τον μαμα γιατι στα βιντεο που εβλεπα,αυτον εβαζε.Μεχρι κεινη τη στιγμη δε το χα παρει χαμπαρι οτι ειχα και τον αλλον.

Τι κερδιζω απο τον titan?Να μπω στο κοπο να τον αλλαξω?

Δημοσ.

Kαλησπέρα. Εχει κανένας προβλήματα με τα terminal blocks στην mainboard του Tevo Tarantula? Εμένα αυτο που μου συμβαίνει είναι ότι ενώ βάζω τα καλώδια είναι σαν να μην κάνουν καν επαφή με αποτέλεσμα να μην θερμαίνεται το nozzle. 

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Επισης μενα στο πακετο ειχε και τον titan extruder.

Εγω εβαλα τον μαμα γιατι στα βιντεο που εβλεπα,αυτον εβαζε.Μεχρι κεινη τη στιγμη δε το χα παρει χαμπαρι οτι ειχα και τον αλλον.

Τι κερδιζω απο τον titan?Να μπω στο κοπο να τον αλλαξω?

Χωρίς να είμαι σίγουρος, μου είπαν ότι ο Titan επειδή η οδήγηση του fillament γίνέται με γρανάζια σπρώχνει καλύτερα το fillament. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...