Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει κανενας ιδεα τι παιζει εδω https://ibb.co/mYNbKm

Εγινε πρωτη φορα αφου αλλαξα nozzle, 0.4 nozzle, 0.12 height, 200/60 temp, 1.75 pla, 50/110 speed, cura 2.3 αν δεν κανω λαθος

underextrusion υποψιάζομαι

επίσης αν έπρεπε να βγει κυκλικό το σχήμα μάλλον χρειάζεται να τεντώσεις λίγο καλύτερα τις ιμάντες σε Χ και Υ

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχει κανενας ιδεα τι παιζει εδω https://ibb.co/mYNbKm

Εγινε πρωτη φορα αφου αλλαξα nozzle, 0.4 nozzle, 0.12 height, 200/60 temp, 1.75 pla, 50/110 speed, cura 2.3 αν δεν κανω λαθος

Για κάνε ένα καλό bed leveling με το νέο nozzle σου. Καλό είναι με θερμοκρασία λειτουργίας και όχι με κρύο.

Όταν βλέπεις το 1ο layer σε κάποια σημεία να είναι σαν μακαρόνι με κενά ενδιάμεσα σημαίνει οτι το nozzle ήταν αρκετά μακριά απο την επιφάνεια εκτύπωσης και τύπωνε σχεδόν στον αέρα.

Και ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η εσωτερική περίμετρος δεν είναι κύκλος στα σημεία που είναι πολύ ψηλά γιατί δεν πατάει το πλαστικό στην επιφάνεια.

Δες εδώ κάτι ωραίες φωτό που έχει με το πως πρέπει να είναι το 1ο layer.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα είμαι σχετικά καινούριος στο χόμπι και θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πρόβλημα που έχω στης τελευταίες εκτυπώσεις με τον A8 μου. Έχω θέσει τα πρώτα 2 layers να τυπώνονται στους 205C με τον κλειστό το ανεμιστηράκι και τα υπόλοιπα στους 200C με το ανεμυστηράκι στο 100% Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά στις τελευταίες 2-3 εκτυπώσεις η θερμοκρασία στο nozzle όταν γίνεται η αλλαγή απο 205 σε 200C πέφτει πολύ γρήγορα στους 187-188 και μετά ξαναρχίζει να ανεβαίνει μέχρι τους 200C.

Δεν νομίζω ότι είναι ο thermistror γιατί τον άλλαξα πριν από 2-3 εβδομάδες και καθ’όλη την υπόλοιπη διάρκεια της εκτύπωσης η θερμοκρασία φαίνεται σταθερή (200 +- 1-2 βαθμούς) και δεν έχω δει κανένα thermal runaway. Σκεπτόμουν μήπως είναι το heating element γιατί έχω ακόμα αυτό που ήρθε με τον εκτυπωτή αλλά και πάλι μου φαίνεται παράλογο γιατί δεν τον έχω δουλέψει πολύ (μόνο σαββατοκύριακα από τον Σεπτέμβρη μέχρι τώρα και όχι όλα λόγο έλλειψης χρόνου) και για τον υπόλοιπο χρόνο εκτύπωσης δεν βλέπω θέμα. Μήπως είναι κανένα θέμα με τον gcode του Cura (νομίζω έχω ακόμα την 3.04) ; Τα settings της θερμοκρασίας που έχω θέσει δεν πεύτουν ποτέ τόσο χαμηλά (intial 195C και αυτή που έχει για να πεύτει πριν τελείωνει η εκτύπωση 190C).Ποια είναι η γνώμη σας;

Να πω επίσης ότι έχω αναβαθμίσει  αλλάξει το default firmware με το τελευταίο Μarlin .

Επεξ/σία από PerfectParanoia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον ο pid που αναβαθμισες το marlin ειναι.εχει στο marlin ρυθμισεις hotend pid η κατι τετοιο.μηπως το χεις off? Προσοχη στο heat bed πρεπει να ειναι κλειστο

Επεξ/σία από thanospr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον ο pid που αναβαθμισες το marlin ειναι.εχει στο marlin ρυθμισεις hotend pid η κατι τετοιο.μηπως το χεις off? Προσοχη στο heat bed πρεπει να ειναι κλειστο

Δεν εκφράστηκα σωστά. Εννοούσα ότι δεν έχω το default fw του A8 (RepRap ; ) . Δεν έχω κάνει πρόσφατα αναβάθμιση το marlin αλλά μάλλον έχεις δίκιο ότι έχει να κάνει με τις τιμές του PID (τουλάχιστον αν κατάλαβα καλά τι καθορίζει από τα πέντε λεπτά στο wiki). Είδα ότι το marlin έχει command για να κάνει αυτόματη ρύθμιση του PID να τρέξω αυτήν ή να κοιαξω να μάθω πως γίνεται "με το χέρι".

Για το heatbed δεν βλέπω να έχει settings παρεπιμπτόντως το marlin.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε αυτοματο να δεις τι θα κανει.Εγω δεν το πειραξα καθολου. Ουσιαστικα οταν εχεις απενεργοποιημενο τον pid οταν πεφτει η θερμοκρασια κατω απο τους βαθμους που εχεις συν ενα περιθωριο τοτε ζεσταινει το hotend. Ενω οταν τον ενεργοποιεις δουλευει παντα αλλα οχι στην μεγιστη ισχυ(την ρυθμιζει για να χεις την θερμοκρασια που θελεις) . Νομιζω και το bed εχει αλλα σου ειπα μην το ενεργοποιησεις γιατι μετα θες κυκλωμα mosfet γιατι αυτο που χει πανω τωρα η πλακετα θα καει με pid

Επεξ/σία από thanospr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε αυτοματο να δεις τι θα κανει. Ουσιαστικα οταν εχεις απενεργοποιημενο τον pid οταν πεφτει η θερμοκρασια κατω απο τους βαθμους που εχεις συν ενα περιθωριο τοτε ζεσταινει το hotend. Ενω οταν τον ενεργοποιεις δουλευει παντα αλλα οχι στην μεγιστη ισχυ. Νομιζω και το bed εχει αλα σου ειπα μην το ενεργοποιησεις γιατι μετα θες κυκλωμα mosfet γιατι αυτο που χεις πανω τωρα θα καει με pid

Δεν είδα κάποιο setting να κάνεις enable-disable εκτός αν πρέπει να αλλάξεις το configuration.h για να φανεί. Δεν έχω πειράξει τίποτα και δεν βλέπω κάτι από τον εκτυπωτή. Έχω βάλει mosfet για το heatbed btw αλλά για την ώρα δεν θα παίξω μιας και τυπώνω κυρίως pla και δεν έχω πολύ ανάγκη το bed ούτως ή αλλιώς.

Αυτό κατάλαβα και εγώ ότι κάνει το PID .Για το hotend είναι ενεργοποιημένο απλά οι τιμές που έχει δεν ξέρω πως προέκυψαν οπότε θα τρέξω την εντολή και θα testαρω αύριο. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

καλησπέρα και χρόνια πολλά,  έχω πάρει και εγώ τον anet a8 εδώ και πολύ καιρό αλλά λόγο δουλειών δεν τον είχα συναρμολογήσει, μεγάλη βοήθεια είχε το διάβασμα σχεδόν όλου του περιεχόμενου του συγκεκριμένου  τόπου ,

μέσα σε δυο δίωρα περίπου τον είχα δέσει, πρώτη εκτύπωση ήταν το ρομποτακι  , σχεδόν αμέσως έκανα την τροποποίηση στον διακόπτη για τον Ζ άξονα και μετά για την ρύθμιση για το τραπέζι.

Έχω πάρει την μπλε ταινία για το τραπέζι  άλλα  με θερμοκρασία  80~100 C  μετά από λίγο ξαπολάει  και πολλές εκτυπώσεις μπλοκάρουν,  νήμα έχω abs αλλά στις δόκιμες είδα ότι κάτω από 220 δεν παίζει.

Μετά από λίγες εκτυπώσεις είδα ότι όλη την δουλεία την κάνει το πλαίσιο και στα μελλοντικά σχεδία θα είναι και συγκεκριμένη μετατροπή του.

παρακάτω έχω και μερικές πρώτες φωτογραφίες από μερικές εκτυπώσεις, τα λέμε.  

post-46456-0-73829000-1514150152_thumb.jpg

post-46456-0-72901700-1514150170_thumb.jpg

post-46456-0-81781600-1514150214_thumb.jpg

post-46456-0-96146700-1514150228_thumb.jpg

post-46456-0-98573200-1514150241_thumb.jpg

post-46456-0-73544300-1514150258_thumb.jpg

post-46456-0-30769200-1514150296_thumb.jpg

post-46456-0-35068100-1514150583_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπερα,

Σκεφτομαι να αγορασω τον Tevo Tarantula. Μηπως γνωριζετε αν χρειαζεται να παρω και τπτ εξτρα εξαρτηματα για βελτιωσεις?

Δημοσ.

Χρόνια πολλά στην παρέα κ καλές 3D εκτυπώσεις!

Εγώ κατάφερα σήμερα και ολοκλήρωσα το στήσιμο κτλ του Creality CR-10, έκανα και μια δοκιμαστική, θέλει καλύτερες ρυθμίσεις νομίζω (ταχύτητα ίσως?). Το πρόβλημα που έχω είναι ότι πετάει το feeding tube ο extruder, δεν ξέρω γιατί. Υπάρχει περίπτωση να είναι πιο στενός ο σωλήνας και γι'αυτό να τον πετάει; Το filament είναι PLA 1.75mm που ήρθε με τον εκτυπωτή.

post-61034-0-38201600-1514227149_thumb.jpg

post-61034-0-21001700-1514227155_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρόνια πολλά στην παρέα κ καλές 3D εκτυπώσεις!

Εγώ κατάφερα σήμερα και ολοκλήρωσα το στήσιμο κτλ του Creality CR-10, έκανα και μια δοκιμαστική, θέλει καλύτερες ρυθμίσεις νομίζω (ταχύτητα ίσως?). Το πρόβλημα που έχω είναι ότι πετάει το feeding tube ο extruder, δεν ξέρω γιατί. Υπάρχει περίπτωση να είναι πιο στενός ο σωλήνας και γι'αυτό να τον πετάει; Το filament είναι PLA 1.75mm που ήρθε με τον εκτυπωτή.

Ελλατωματικο push fitting αλλαξε το , ψαξε τη πασο εχει μιας και παιζουν διαφορα

Quick fix μια σταγονα Logo στιγμης

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει και ανταλλακτικό μαζί (fitting & tube), αλλά κι εκεί δεν βλέπω τρόπο να "στερεωθεί", εκτός αν κάτι έχω καταλάβει λάθος, να το κολλήσω δλδ;

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπειδη αρκετα ειναι μαπα περνας το σωληνα μεσα και αυτος κλειδωνει , στα μαπα δεν γινεται αυτο και απλα ο σωληνας μπαινοβγαινει

Δοκιμασε στο spare αν βαλεις το teflon tube και το τραβηξεις αν μενει μεσα η φευγει , αν φευγει βαλε μια σταγονα logo

κανονικα το teflon tube πρεπει να βγαινει μονο οταν πατας το μπλε πλαστικο (η οτι χρωμα ειναι τελος παντων) που εχει πανω το fitting

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

χρόνια πολλά! μήπως ξέρει κανείς αν τα heating block που έχει κάποιο από τα ελληνικά μαγαζιά πχ αυτό https://www.cableworks.gr/3d-printers/extruders/aluminum-heater-block-makerbot-mk7-mk8-print-head-hot-end-heating-block-20x20x10mm/

κάνουν για τον A8? Δεν πιάνει πλέον το βιδάκι το heating element με αποτέλεσμα όταν το αποφασίσει να κόβει βόλτες μόνο του περα δώθε...

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα,

χρόνια πολλά! μήπως ξέρει κανείς αν τα heating block που έχει κάποιο από τα ελληνικά μαγαζιά πχ αυτό https://www.cableworks.gr/3d-printers/extruders/aluminum-heater-block-makerbot-mk7-mk8-print-head-hot-end-heating-block-20x20x10mm/

κάνουν για τον A8? Δεν πιάνει πλέον το βιδάκι το heating element με αποτέλεσμα όταν το αποφασίσει να κόβει βόλτες μόνο του περα δώθε...

αυτο που εβαλες ειναι ιδιο με το στοκ του Α8 , οποτε προχωρα στην αγορα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...