Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο thingiverse υπαρχει customizer σαν αυτο https://www.thingiverse.com/thing:193647

που κανεις λογαριασμο και μετα μπορεις να αλλαξεις παραμετρους για να φτιαξεις περιπου κατι σαν αυτο που θελεις. Στο blender που ειχα ψαξει εχει καιρο βεβαια ειχα βρει αλλα ηταν αρκετα πολυπλοκο. Με sketchup δεν εχω ασχοληθει

Επεξ/σία από thanospr
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω ειχα φτιαξει μια Μ3x50mm επειδη δεν εβρισκα να αγορασω :)

Με την βοηθεια ενος φιλου μου φυσικα που κατεχει το 3δ designing και δεν ηταν ευκολακι..γιατι στην ουσια ειχαμε παρει μια μικροτερη βιδα και "επεκτειναμε" το σπειρωμα ..οποτε ηθελε λιγο προσοχη να "κολλησει" η επεκταση σωστα και μην κατσουν οι στροφες οπως ναναι.

Για οποιον την θελει την βιδα αυτη οριστε το αρχειο (μαζι με παξιμαδι) :  https://www.dropbox.com/s/fprp6upqpxa0dfs/m3x50mm_screw_bolt.zip?dl=0

Την τυπωσα αλλα δεν ειναι και για πολλες πιεσεις (ειδικα σε τετοιο μηκος)..για την δουλεια που ηθελα παντως δουλεψε..

Αν θες καμμια αλλη βιδα , αλλων διαστασεων δηλ , για πες μπας και γινει τιποτα...

Δημοσ.

υπαρχει κανενα plug in για το sketchup ή κανενας ευκολος τροπος για να σχεδιασω σπειρωμα βιδας?

Κατέβασε το Fusion 360, είναι δωρεάν.

Φτιάχνεις βίδα με οποιοδήποτε σπείρωμα, με 3 κλίκ!

Δημοσ.

Κατέβασε το Fusion 360, είναι δωρεάν.

Φτιάχνεις βίδα με οποιοδήποτε σπείρωμα, με 3 κλίκ!

Συμφωνώ. Πανεύκολο στο fusion. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν γράφω εδώ μπας και γλυτώσω κανέναν χριστιανό.

Το τελευταίο 1,5 μήνα πάλευα να καταλάβω τι σκατά έχει πάθει ο Creality και εκεί που έπαιρνα στο 95% των περιπτώσεων άψογες εκτυπώσεις, δεν κατάφερνα να κάνω τίποτα της προκοπής.(βλέπε 1η photo)

Απολογισμός :

• 50 ώρες λύσε- δέσε μέχρι και την τελευταία βίδα-σε βαθμό που πλέον τον λύνω-δένω με κλειστά τα μάτια
  • 2 καρούλια σε δοκιμαστικά prints - με διαλλείματα να δοκιμάζω με άλλες μάρκες - υλικά 
  • άπειρες ώρες ψάχνοντας ρυθμίσεις στο Cura, διαβάζοντας forum posts, στο παρατσάκ δεν πλήρωσα το s3d πάνω στην απόγνωση μου
  • 1 καμμένη μητρική, γιατί με τα νεύρα και τις βιασύνες γίνονται τα χειρότερα λάθη (βραχυκύκλωσα το heating block
  • 2 μαμά hotend assemplies + 1 κλώνο e3d
  • αλλαγές σε ιμάντες - ρουλεμάν - τεφλον tubes
  • 3-4 couplers
  • καμια 10αριά nozzles
  • άλλους ανεμιστήρες για ψύξη του hotend και του αντικειμένου
  • τεντώματα - τραβήγματα - σφιξήματα 

Φαινόταν σαν να έχω over-extrusion αλλά δεν ήταν γραμμικό σε όλο το layer και παρουσιαζόταν σε εντελώς random σημεία.

Τελικά ο ένοχος που με ταλαιπώρησε βρέθηκε απο τύχη εχθές το βράδυ!

ένα ρημάδι ροδάκι, με ένα ελάχιστο χτυπηματάκι, το οποίο δεν φαινόταν με γυμνό μάτι.

μόνο με το δάχτυλο αν το περνούσες το ένιωθες, καθότι μαύρο, και υπο συγκεκριμένη γωνία...

το συγκεκριμένο είναι , ένα απο τα τρία στον Creality που βρίσκεται στον extruder και στον Χ άξονα.

εντωμεταξύ με το χέρι όταν το τσούλαγα, ακουγόταν, αλλά φαινόταν σαν να σκάλωνε ελάχιστα το ρουλεμάν του ιμάντα.

άλλαξα ρουλεμάν, αλλά ο ήχος υπήρχε ακόμη, μαζί με τις κακές εκτυπώσεις προφανώς.

και ως συνήθως, όταν δεν ξέρεις σε τι οφείλεται κάτι, και δοκιμάζεις, αυξάνονται οι πιθανότητες να χαλάσεις και κάτι άλλο, και ειδικά σε ένα μηχάνημα ακριβείας που είναι ένας 3d Printer.

αυτό το κερατάκι λοιπόν με ταλαιπώρησε όσο τίποτα, στην ενήλικη μου ζωή.

τώρα επιστροφή στις καλές εκτυπώσεις

η χαρά μετά από τέτοια ταλαιπωρία, είναι απερίγραπτη :D

dYjbx

post-188841-0-88681800-1513280660_thumb.jpg

post-188841-0-78295000-1513280667_thumb.jpg

Επεξ/σία από tsakfot
Δημοσ.

ψάχνω να πάρω τον πρώτο μου εκτυπωτή και έχω ψιλοκαταλήξει σε creality cr10 και wanhao i3

έχει κανείς καμιά άλλη πρόταση ή κάτι ανάμεσα σε αυτά τα δύο? τιμή παρόμοια έχουν με + του wanhao οτι είναι λίγο πιο φθηνός και ίσως παίζει και ελλάδα

από ό,τι έχω διαβάσει και καταλάβει μέχρι τώρα όλα πάνω κάτω το ίδιο τυπώνουν μόλις στηθούν άρα αξίζει το παραπάνω μέγεθος του cr?

από την άλλη σκέφτομαι μην δώσω κάτι παραπάνω και πάρω original prusa

αν ήμουν λίγο περισσότερο κ@υλωμένος θα τα έδινα χωρίς σκέψη αλλά προς το παρόν δεν ξέρω αν μπορώ να δικαιολογήσω τη διπλάσια τιμή

κάθε άποψη βοηθάει

Δημοσ.

Σε κατέστρεψε αυτό το v-wheel :-D

ρε λέμε μου μάμησε το είναι..

κοιμόμουν και ξύπναγα και έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω τι σκατά μπορεί να είναι ...

έχω λύσει και δέσει άπειρα πράγματα, αλλά τέτοια πολυπλοκότητα, καθώς δεν ξέρεις αν φταίει το cura , φταίει το νήμα , φταίει το software ,  φταιει το hardware , συνδυασμός κτλπ κτλπ.

και κατσαβιδιάζεις, χαλάς κάτι άλλο

παράνοια  :fear:

γιαυτό και ακόμα δεν μπορεί να γίνει mainstream , και οι τιμές να πάνε στα πατώματα!

ψάχνω να πάρω τον πρώτο μου εκτυπωτή και έχω ψιλοκαταλήξει σε creality cr10 και wanhao i3

έχει κανείς καμιά άλλη πρόταση ή κάτι ανάμεσα σε αυτά τα δύο? τιμή παρόμοια έχουν με + του wanhao οτι είναι λίγο πιο φθηνός και ίσως παίζει και ελλάδα

από ό,τι έχω διαβάσει και καταλάβει μέχρι τώρα όλα πάνω κάτω το ίδιο τυπώνουν μόλις στηθούν άρα αξίζει το παραπάνω μέγεθος του cr?

από την άλλη σκέφτομαι μην δώσω κάτι παραπάνω και πάρω original prusa

αν ήμουν λίγο περισσότερο κ@υλωμένος θα τα έδινα χωρίς σκέψη αλλά προς το παρόν δεν ξέρω αν μπορώ να δικαιολογήσω τη διπλάσια τιμή

κάθε άποψη βοηθάει

κοίτα, αν εξαιρέσεις το μέγεθος και μπορείς οικονομικά, πήγαινε κατευθείαν στο prusa.

εγώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πήρα τον Creality για το μέγεθος, αλλά ακόμα δεν έχω αξιοποιήσει το μεγάλο του τραπέζι.

Ο prusa, είναι καλιμπραρισμένος (αν το πάρεις απο το εργοστάσιο και όχι kit), με κάποιες ευκολίες που στους άλλους θα πρέπει να πληρώσεις έξτρα (autobed leveling etc.) και components τα οποία είναι ποιοτικά .

εγώ αν ξεπέρναγα το αρχικό μου κόμπλεξ, που ήταν αναφορικά με το μέγεθος, θα πήγαινα στον prusa.

τυπώνει out of the box, άψογα και είναι το benchmark για οικιακούς και semi-professional printers.

τώρα που έβαλε και features όπως το auto-resume / το pei - τραπέζι με μαγνήτες, νομίζω ότι πήγε ένα βήμα παραπέρα απο τον ανταγωνισμό.

με κανέναν δεν θα απογοητευτείς πάντως, και αν περιορίζεσαι με το budget, πήγαινε στον Creality καθαρά λόγω μεγέθους.

Δεν θα απογοητευτείς ούτε με τον Creality ούτε με τον Wanhao!

Δημοσ.

Μολις παραγγειλα εναν tevo tarantula για να μπω και εγω στο club.

Παραπισω εχουμε ινφο για το συγκεκριμενο?να ψαξω?

Γενικα παιρνει βελτιωσεις?Ψυξη κτλ.

Δημοσ.

Μετά από αλλεπάλληλα μηνύματα και πίστωση χρόνου που τους έδωσα στο Gearbest αποφάσισα να ζητήσω επιστροφή χρημάτων πρώτα απ αυτούς και στη συνέχεια θα το προχωρήσω εφόσον δεν ικανοποιηθώ και στην Paypal. Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσες μέρες να μην έχει φτάσει καν Αγγλία το δέμα. 35 μέρες και ούτε καν έφτασε Αγγλία. Όλα τα άλλα τα θεωρώ απλές δικαιολογίες. 

Θέλω σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα μου να κοιτάξω από τώρα εναλλακτικές σε ευρωπαικές αποθήκες από Ali κτλ. Θα ήθελα να μου πείτε προτάσεις παραθέτοντας λινκ για να έχω μια ιδέα για Ανετ Α8.

• Moderators
Δημοσ.

Μετά από αλλεπάλληλα μηνύματα και πίστωση χρόνου που τους έδωσα στο Gearbest αποφάσισα να ζητήσω επιστροφή χρημάτων πρώτα απ αυτούς και στη συνέχεια θα το προχωρήσω εφόσον δεν ικανοποιηθώ και στην Paypal. Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσες μέρες να μην έχει φτάσει καν Αγγλία το δέμα. 35 μέρες και ούτε καν έφτασε Αγγλία. Όλα τα άλλα τα θεωρώ απλές δικαιολογίες.

Θέλω σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα μου να κοιτάξω από τώρα εναλλακτικές σε ευρωπαικές αποθήκες από Ali κτλ. Θα ήθελα να μου πείτε προτάσεις παραθέτοντας λινκ για να έχω μια ιδέα για Ανετ Α8.

Για να μην έχεις ενημερώσει παίζει να έφυγε με απλή αποστολή και να κόλλησε σε κάνα τελωνείο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω θα κυνηγουσα εναν με αλλουμινιο σκελετο...με γραμμικα ρουλεμαν η με v slot wheels σε ολους τους αξονες πχ ενας που θελει ενα μικρο cetus 3d ....και τροφοδοτικο ,πλακετα ολα σε ενα κουτι εξωτερικο οχι στο σκελετο.

τα υπολοιπα, extruder , noodle αναλογα με τις απαιτησεις ....

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή σαν νέος δεν έχω ιδέα από ποιοτικά fillament μπορεί κάποιος να προτείνει μάρκες για pla από Ελλάδα ή εξωτερικό ?

Επεξ/σία από solton57010

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...