Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα να ελαττώσω λίγο το θόρυβο και το βάρος του Υ και του X, μιας και τώρα με τον AM8 συνήθως τυπώνω με μεγάλες ταχύτητες.

Τύπωσα νέα LM8UU bearings από PLA: ANET A8 Spiral vase linear bushing, νέα SCC8UU housings από PETG: LM8UU housing και αποστάτες SCS8UU Spacer/Shim Block for Linear Bearing LM8UU των 5mm (για να σηκωθεί λίγο ψηλότερα το bed μιας και ήταν μόλις λίγα mm ψηλότερα από το Y stepper motor).

Αναμενόμενα, υπάρχει διαφορά στο θόρυβο αλλά όχι κάτι τρομερό. Δεν πρόλαβα να κάνω δοκιμαστική εκτύπωση χθες βράδυ που τα εγκατέστησα. Θα επανέλθω με περισσότερα αποτελέσματα...

post-40534-0-05562000-1512637067_thumb.jpg

post-40534-0-76970200-1512637036_thumb.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

o θορυβος και οι περισσοτεροι κραδασμοι ειναι απο τα μοτερ νομιζω κυριως το Υ 

υπαρχει application να βαλεις στο τηλεφωνο για να τσεκαρεις τους κραδασμους απο που ερχονται

εγω βαση εχω παγκο κουζινας και εναι αλφαδι και ο παγκος και το πριντερ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε  τι θερμοκρασια πρεπει να φυλαμε τα νηματα???

σε τι ποσοστο υγρασιας ???

εγω δουλευω σε υπογειο θολο παλιου πετρινου  ..εχω σταθερη θερμοκρασια οτι και να γινεται απο 18 εως 19c

υγρασια θα δω σημερα

Τσακφοτ

δεν θελω απολυτα νουμερα ..απλα απο καπου σα βαση να ξεκινησω

γυρισα πισω στο 14.07 cura και με το 3 παιζω μεχρι να καταληξω καπου

με πηρε καποιο διαστημα να φτιαξω τις ρυθμισεις του Μαρλιν και να εκτυπωνω στο κεντρο του τραπεζιου

δεν τα θελω ολα ετοιμα και ασχολουμε και μελετω οσο δε μελετουσα σχολειο

πρωτο layer και δευτερο τριτο layer γιατι γινεταιαυτη η παπαρια???

μήπως έχεις κλειστό τον ανεμιστήρα (parts cool fan) στα πρώτα 2-3 layers?

ειλικρινά αυτό με την υγρασία δεν έχω τρόπο να το εξακριβώσω και εγώ.

Δια της ατόπου απαγωγης καταλήγω ότι φταίει αυτό.

Δλδ. όταν με το ίδιο νήμα , ίδια θερμοκρασία , ίδια speeds κτλπ. βλέπω ότι έχω inconsistent layers και μοιάζει σαν να στάζει" το nozzle, και να εμφανίζονται εξογκωματάκια στα εξωτερικά layers, τότε καταλήγω ότι κάτι δεν είναι σωστό με το νήμα..

δυστυχώς είναι τόσες οι ρημάδες οι παράμετροι που χάνω την μπάλα και εγώ :D

πάντως εγώ προσωπικά κάνω τα εξής :

βάζω στο παλιό Cura 15.04 ένα temperature tower, και εκτυπώνω από τους 180 - 210 C  σε μια σχετικά καλή ταχύτητα 40-50 ms.

λόγω Nozzle που είναι 0.4, έχω μόνιμα layer height 0.2 (θεωρώ ότι δεν αξίζει  το 0.1 καθώς ο χρόνος είναι τεράστιος εκτός αν πρόκειται για κάτι πολύ μικρό που θέλω υπερβολική λεπτομέρεια)

1.2mm εξωτερικό layer και infill ποτέ πάνω από 20% εκτός και αν είναι κάτι που θέλω να είναι φοβερά στιβαρό.

με την εκτύπωση του temp tower, βρίσκω την θερμοκρασία που ταιριάζει στο νήμα και από εκεί, έχω ένα καλό baseline.

Απο εκεί και πέρα ξεκινάω να ψάχνω retraction κτλπ. 

Είπα να ελαττώσω λίγο το θόρυβο και το βάρος του Υ και του X, μιας και τώρα με τον AM8 συνήθως τυπώνω με μεγάλες ταχύτητες.

Τύπωσα νέα LM8UU bearings από PLA: ANET A8 Spiral vase linear bushing, νέα SCC8UU housings από PETG: LM8UU housing και αποστάτες SCS8UU Spacer/Shim Block for Linear Bearing LM8UU των 5mm (για να σηκωθεί λίγο ψηλότερα το bed μιας και ήταν μόλις λίγα mm ψηλότερα από το Y stepper motor).

Αναμενόμενα, υπάρχει διαφορά στο θόρυβο αλλά όχι κάτι τρομερό. Δεν πρόλαβα να κάνω δοκιμαστική εκτύπωση χθες βράδυ που τα εγκατέστησα. Θα επανέλθω με περισσότερα αποτελέσματα...

attachicon.gif LM8UU-02.jpg

attachicon.gif LM8UU-01.jpg

προσωπικά αγόρασα dampeners και η διαφορά ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, τουλάχιστο σε επίπεδο θορύβου. Τουλάχιστο ο μισός θόρυβος από την κίνηση και τους κραδασμούς των μοτέρ.

Αρκετοί λένε ότι είδαν διαφορά και στο print quality, αλλά εγώ δεν παρατήρησα κάτι

άλλαξα και όλους τους ανεμιστήρες με Noctua, και ο θόρυβος τώρα είναι λιγότερος από 40 db (μέτρηση με το κινητό ) . παλιότερα έβλεπα και 60+ db 

s-l300.jpg

Επεξ/σία από tsakfot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οντως ο ανεμιστηρας παιρνει στο 2 ο η 3ο layer.....

μήπως έχεις κλειστό τον ανεμιστήρα (parts cool fan) στα πρώτα 2-3 layers?

ειλικρινά αυτό με την υγρασία δεν έχω τρόπο να το εξακριβώσω και εγώ.

Δια της ατόπου απαγωγης καταλήγω ότι φταίει αυτό.

Δλδ. όταν με το ίδιο νήμα , ίδια θερμοκρασία , ίδια speeds κτλπ. βλέπω ότι έχω inconsistent layers και μοιάζει σαν να στάζει" το nozzle, και να εμφανίζονται εξογκωματάκια στα εξωτερικά layers, τότε καταλήγω ότι κάτι δεν είναι σωστό με το νήμα..

δυστυχώς είναι τόσες οι ρημάδες οι παράμετροι που χάνω την μπάλα και εγώ :D

πάντως εγώ προσωπικά κάνω τα εξής :

βάζω στο παλιό Cura 15.04 ένα temperature tower, και εκτυπώνω από τους 180 - 210 C  σε μια σχετικά καλή ταχύτητα 40-50 ms.

λόγω Nozzle που είναι 0.4, έχω μόνιμα layer height 0.2 (θεωρώ ότι δεν αξίζει  το 0.1 καθώς ο χρόνος είναι τεράστιος εκτός αν πρόκειται για κάτι πολύ μικρό που θέλω υπερβολική λεπτομέρεια)

1.2mm εξωτερικό layer και infill ποτέ πάνω από 20% εκτός και αν είναι κάτι που θέλω να είναι φοβερά στιβαρό.

με την εκτύπωση του temp tower, βρίσκω την θερμοκρασία που ταιριάζει στο νήμα και από εκεί, έχω ένα καλό baseline.

Απο εκεί και πέρα ξεκινάω να ψάχνω retraction κτλπ. 

προσωπικά αγόρασα dampeners και η διαφορά ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, τουλάχιστο σε επίπεδο θορύβου. Τουλάχιστο ο μισός θόρυβος από την κίνηση και τους κραδασμούς των μοτέρ.

Αρκετοί λένε ότι είδαν διαφορά και στο print quality, αλλά εγώ δεν παρατήρησα κάτι

άλλαξα και όλους τους ανεμιστήρες με Noctua, και ο θόρυβος τώρα είναι λιγότερος από 40 db (μέτρηση με το κινητό ) . παλιότερα έβλεπα και 60+ db 

τα εχω δει απο καιρο....που τα ψωνισες??

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ.

οντως ο ανεμιστηρας παιρνει στο 2 ο η 3ο layer.....

τα εχω δει απο καιρο....που τα ψωνισες??

tinymachines από Αμερική, αλλά για να μην μπλέξεις με τελωνεία, στο ebay - amazon Ευρώπης, παίζουν αντίστοιχα

Δημοσ.

Προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να ανοίξω ticket στο Gearbest ζητώντας ενημέρωση για την κατάσταση της παραγγελίας μου, αφού τσεκάροντας τον track number ένα μήνα τώρα μου βγάζει το ίδιο μήνυμα "Your parcel is on its way", και δεν μου ανοίγει καινούριο ticket. 

Προσπαθώντας να βγάλω άκρη και με το Messenger πάλι δεν τα κατάφερα γιατί σε βγάζει αυτοματοποιημένες απαντήσεις με botακι. 

Είχε κανείς παλαιότερα αντίστοιχη εμπειρία και πως την αντιμετώπισε;

Δημοσ.

Προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να ανοίξω ticket στο Gearbest ζητώντας ενημέρωση για την κατάσταση της παραγγελίας μου, αφού τσεκάροντας τον track number ένα μήνα τώρα μου βγάζει το ίδιο μήνυμα "Your parcel is on its way", και δεν μου ανοίγει καινούριο ticket. 

Προσπαθώντας να βγάλω άκρη και με το Messenger πάλι δεν τα κατάφερα γιατί σε βγάζει αυτοματοποιημένες απαντήσεις με botακι. 

Είχε κανείς παλαιότερα αντίστοιχη εμπειρία και πως την αντιμετώπισε;

Αν η παραγγελία έγινε με EU Express, δλδ. τριγωνική μέσω Αγγλίας το πακέτο σου, από Κίνα - Αγγλια δεν θα το βλέπεις.

Ξαφνικά και μετά από 10-15 μέρες θα το δεις Αγγλια και μετά θα το παρακολουθείς κανονικά.

Τώρα αν το Gearbest , δεν έχει σε stock τον εκτυπωτή , συνήθως βάζει παραγγελια στο εργοστάσιο και σου αφήνει την παραγγελία pending . 

άρα 10-15 μέρες εργοστάσιο - 10-15 μέρες; για Αγγλία και μετά καμιά 10αρια για Ελλάδα

τουλάχιστο αυτό έπαιξε σε εμένα με τον Creality οταν έβαλα παραγγελία .. 

Δημοσ.

Μιλάμε για παραγγελία που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου δλδ σχεδόν 30 μέρες κι ακόμα δεν έχει φτάσει ούτε καν Αγγλία αν λάβουμε υπόψιν και το παραπάνω μήνυμα που λαμβάνω από DPDUK. Δεν ξέρω τι να πω.

Δημοσ.

Μιλάμε για παραγγελία που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου δλδ σχεδόν 30 μέρες κι ακόμα δεν έχει φτάσει ούτε καν Αγγλία αν λάβουμε υπόψιν και το παραπάνω μήνυμα που λαμβάνω από DPDUK. Δεν ξέρω τι να πω.

το πιο πιθανό είναι να μη είχαν στοκ και αν αναμέναν απο το εργσοτάσιο.

υπομονή και θα παραλάβεις :)

αλλιώς ελπίζω να έχεις πληρώσει με paypall

Δημοσ.

Πότε έγινε Shipped Out η παραγγελία; Εγώ την έκανα πριν δύο βδομάδες και έγινε μετά από δύο μέρες (και ακόμα φυσικά δεν έχει εμφανιστεί κάτι στην DPDUK). Τώρα βέβαια έφαγα μεγάλη ξενέρα γιατί είδα οτι υπάρχει στα 150ε απο ευρωπαική αποθήκη του Gearbest (μαζί με τα 5ε μεταφορικά) όπως και από ευρωπαική του Aliexpress.

Δημοσ.

μετα την αυξημενη επιτηρηση και ελεγχο εισερχομενων πακετων αο τριτες χωρες ,κυριως Αμερικη ,Κινα πρεπει να κοιταμε τις

ευρωπαικες αποθηκες πρωτα .....και  επιπλεον η καθυστερηση ειναι τρομερη

• Moderators
Δημοσ.

BTW το gearbest επειδή γέμισαν λέει οι αποθήκες της dpd χωρίς να ενημερώνει άλλαξε σε πολλές παραγγελίες τον τρόπο αποστολής, μιλά μαζί τους μην σου κάναν κάνα τέτοιο κόλπο και την φας από κανένα τελωνείο μαζί με την καθυστέρηση

Δημοσ.

Shipped out έγινε στις 16. Η πληρωμή έγινε με paypal. Θα επιχειρήσω να επικοινωνήσω πάλι μαζί τους ίσως αυτή τη φορά καταφέρω να τους πιάσω και μετά αναμένουμε. Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...