Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

tsakfot για να μπορω και γω να μπω στο θεμα

οταν λες delamination εννοεις οτι δεν κολλαει καποιο layer με το αλλο??? μαλλον ...θεραπεια??? κατεβαζω θερμοκρασια ???

μου λες γιατι εχω layer thick 0.3.....ποσο πρεπει να εχω ?? 0.8 0.6? η μυτη μου ειναι 0,4 και νημα 1.74

ποιες ειναι οι σωστες ρυθμισεις ?? αυτες ψαχνω και γω για να καταληξω αν ειναι να τον αποσυναρμολογησω και να φτιαξω

κανενα αλλο παιχνιδι

υπαρχει καποιος κανονας για ρυθμισεις αναλογα με τη μυτη ??? 

να αρχισω απο τις απλες λυσεις πριν παω στις δυσκολες

μπηχτης

τυπωνω τις  κολωνες και ανεβαζω φωτο

Επεξ/σία από kostasbm
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@kostasbm

Εγω παντως με μυτη 0.4 παιζω με layer thick 0.1 αν θελω λεπτομερεια ή 0.2 αν δεν με ενδιαφερει η λεπτομερεια...παραπανω δεν παω.

Ιnitial layer height στο 0.3 , line width στο 0.4

Oι ρυθμισεις με το retraction διαφοροποιουνται αναλογως θερμοκρασιες και φιλαμεντ..οποτε εκει θελει δοκιμες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η φωτο με το τηλεφωνο......

κατεβασα το retraction sto 20mm/sec η επομενη εκτυπωση καλυτερη...τελειωσε το μαυρο νημα λολ

prima value πορτακαλι τωρα

post-43463-0-88475500-1512494358_thumb.jpg

post-43463-0-53738600-1512494377_thumb.jpg

post-43463-0-37678200-1512496865_thumb.jpg

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ.

Λείπω λίγο καιρό από το thread και δεν έχω διαβάσει τι γράφετε τελευταία.. αλλά είμαι busy με κάτι καλό... 

:devil:  :devil:

post-361940-0-36978400-1512510972_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

εχω   περιοριστει παρα πολυ με το 20 χ 20 που μου ερχεται να το βαλω στις αγγελιες 

εχω ηδη τυπωσει τα κομματια για το cubetrix αλλα ταυτοχρονα θελω κατασκευη οχι με rods τουλαχιστον για 

τους χ και Υ

Δημοσ.

και ο cubetrix είναι ίδιας φιλοσοφίας (core xy) αλλά αν ήθελες αλουμίνιο θα μπορούσες να τυπώσεις είτε c-bot ή d-bot.

Δημοσ.

δεν εχω αποφασισει ακομα...απλα κοιταζω τα δρωμενα

δεν εχω ;αγορασει τα αλλουμινια ακομα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

tsakfot για να μπορω και γω να μπω στο θεμα

οταν λες delamination εννοεις οτι δεν κολλαει καποιο layer με το αλλο??? μαλλον ...θεραπεια??? κατεβαζω θερμοκρασια ???

μου λες γιατι εχω layer thick 0.3.....ποσο πρεπει να εχω ?? 0.8 0.6? η μυτη μου ειναι 0,4 και νημα 1.74

ποιες ειναι οι σωστες ρυθμισεις ?? αυτες ψαχνω και γω για να καταληξω αν ειναι να τον αποσυναρμολογησω και να φτιαξω

κανενα αλλο παιχνιδι

υπαρχει καποιος κανονας για ρυθμισεις αναλογα με τη μυτη ??? 

να αρχισω απο τις απλες λυσεις πριν παω στις δυσκολες

μπηχτης

τυπωνω τις  κολωνες και ανεβαζω φωτο

sorry για το late response 

Κοίτα απόλυτες ρυθμίσεις δεν υπάρχουν , και εξαρτώνται απο 1 μύριο παραμέτρους.

Εφόσον είσαι με 0.4 nozzle , θα δοκίμαζα 0.4 ή 0.2 ή 0.1 layer height. Το 0.3 νομίζω δεν προτείνεται για 0.4 nozzle.

To σχετικά γρήγορο και σχετικά καλή ποιότητα είναι το 0.2 και εκεί νομίζω πρέπει να κάνεις όλα τα τεστς.

Τώρα απο τις φωτογραφίες με το μαύρο νήμα, ή είσαι -ήσουν ψηλά σε θερμοκρασία και ουσιαστικά είχες over-extrude , οπότε πέσε -5 με -10 βαθμούς από ότι δοκίμαζες είτε το νήμα είχε υγρασία και ουσιαστικά φουσκάλιασε από το νερό και την θερμοκρασία.

Τώρα αν αποκλειστούν τα παραπάνω, τότε κοίτα για μηχανικά μέρη .

Επίσης εγώ πλέον μόνιμα μετράω με ένα παχύμετρο όλα τα νήματα μου.

Παίρνω 1 μέτρο νήμα και παίρνω 10 μετρήσεις , και με το average καταχωρώ στο Cura το μέγεθος του.

Δεν έχω συναντήσει κανένα consistent μέχρι στιγμής και συνήθως ενώ λέει 1.75, περισσότερο προς τα πάνω το βρίσκω (δλδ. 1.,77) παρά στα specs.

Flow εφόσον έχεις μετρήσει το νήμα, δεν έχει νόημα να πειράξεις δλδ. εγώ είμαι στο 100%.

Άσε το retraction για αργότερα :)

εκεί να δεις πανηγύρια :D

Επεξ/σία από tsakfot
  • Moderators
Δημοσ.

sorry για το late response 

Κοίτα απόλυτες ρυθμίσεις δεν υπάρχουν , και εξαρτώνται απο 1 μύριο παραμέτρους.

Εφόσον είσαι με 0.4 nozzle , θα δοκίμαζα 0.4 ή 0.2 ή 0.1 layer height. Το 0.3 νομίζω δεν προτείνεται για 0.4 nozzle.

To σχετικά γρήγορο και σχετικά καλή ποιότητα είναι το 0.2 και εκεί νομίζω πρέπει να κάνεις όλα τα τεστς.

Τώρα απο τις φωτογραφίες με το μαύρο νήμα, ή είσαι -ήσουν ψηλά σε θερμοκρασία και ουσιαστικά είχες over-extrude , οπότε πέσε -5 με -10 βαθμούς από ότι δοκίμαζες είτε το νήμα είχε υγρασία και ουσιαστικά φουσκάλιασε από το νερό και την θερμοκρασία.

Τώρα αν αποκλειστούν τα παραπάνω, τότε κοίτα για μηχανικά μέρη .

Επίσης εγώ πλέον μόνιμα μετράω με ένα παχύμετρο όλα τα νήματα μου.

Παίρνω 1 μέτρο νήμα και παίρνω 10 μετρήσεις , και με το average καταχωρώ στο Cura το μέγεθος του.

Δεν έχω συναντήσει κανένα consistent μέχρι στιγμής και συνήθως ενώ λέει 1.75, περισσότερο προς τα πάνω το βρίσκω (δλδ. 1.,77) παρά στα specs.

Flow εφόσον έχεις μετρήσει το νήμα, δεν έχει νόημα να πειράξεις δλδ. εγώ είμαι στο 100%.

Άσε το retraction για αργότερα :)

εκεί να δεις πανηγύρια :D

Βασικα το μεγιστο που μπορεις να βαλεις σε 0,4 nozzle ειναι περιπου 0,32

Θεωριτικα με τα lead screw του anet τα βηματα πρεπει να ειναι πολλαπλασια του 0,04 (0,04/0,08/1,2/1,6/2/2,4/2.8/3,2) και απο οτι λενε καλο ειναι να μην ξεπερνανε το 70-75% του μεγεθους της μυτης

Οσο για το flow αλλαζει απο υλικο σε υλικο

πχ εχει καποια νηματα που στις οδηγιες τους γραφει να το δουλευεις με μεγαλυτερο flow (πχ το reform rtitax abs θελει 106 ) , παρολο που ειναι ανακυκλωμενο οπως γραφουν το καρουλι που πηρα ηταν απο τα πιο συνεπη ως προς την διαμετρο (1,75 σε αρκετες μετρησεις και σε κανα 2-3 σημεια επαιζε στο 1,76) και να πω την αληθεια το φοβομουν για ασυνεπεις επειδη ειναι ανακυκλωμενο οπως λενε

Δημοσ.

Βασικα το μεγιστο που μπορεις να βαλεις σε 0,4 nozzle ειναι περιπου 0,32

Θεωριτικα με τα lead screw του anet τα βηματα πρεπει να ειναι πολλαπλασια του 0,04 (0,04/0,08/1,2/1,6/2/2,4/2.8/3,2) και απο οτι λενε καλο ειναι να μην ξεπερνανε το 70-75% του μεγεθους της μυτης

Οσο για το flow αλλαζει απο υλικο σε υλικο

πχ εχει καποια νηματα που στις οδηγιες τους γραφει να το δουλευεις με μεγαλυτερο flow (πχ το reform rtitax abs θελει 106 ) , παρολο που ειναι ανακυκλωμενο οπως γραφουν το καρουλι που πηρα ηταν απο τα πιο συνεπη ως προς την διαμετρο (1,75 σε αρκετες μετρησεις και σε κανα 2-3 σημεια επαιζε στο 1,76) και να πω την αληθεια το φοβομουν για ασυνεπεις επειδη ειναι ανακυκλωμενο οπως λενε

πάντως ότι μέτρησα σε Prima Value - Devil - Neema και μεταξύ των υλικών και χρωμάτων, άλλα ντάλλα οι διάμετροι.

υποψιάζομαι ειδικά σε κάποια νήματα τύπου Devil , που έχουν και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ότι παίζει να ξεστοκάρουν καρούλια με ημερομηνία παραγωγής 01/16 και τα οποία χρειάστηκε να τα "ψήσω" για να φύγει η υγρασία, καθώς δεν μπορούσα να πάρω εκτύπωση της προκοπής...

• Moderators
Δημοσ.

πάντως ότι μέτρησα σε Prima Value - Devil - Neema και μεταξύ των υλικών και χρωμάτων, άλλα ντάλλα οι διάμετροι.

υποψιάζομαι ειδικά σε κάποια νήματα τύπου Devil , που έχουν και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ότι παίζει να ξεστοκάρουν καρούλια με ημερομηνία παραγωγής 01/16 και τα οποία χρειάστηκε να τα "ψήσω" για να φύγει η υγρασία, καθώς δεν μπορούσα να πάρω εκτύπωση της προκοπής...

Τα Prima value δεν τα μετρησα ποτε , πλεον δουλευω μονο Prima select γιατι περνω μεγαλα καρουλια (2,3 κιλα) οπου και αυτα η αποκλιση δεν ειναι μεγαλη σε καρουλι δεν εχω βρει πανω απο 0,01μμ διαφορα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε  τι θερμοκρασια πρεπει να φυλαμε τα νηματα???

σε τι ποσοστο υγρασιας ???

εγω δουλευω σε υπογειο θολο παλιου πετρινου  ..εχω σταθερη θερμοκρασια οτι και να γινεται απο 18 εως 19c

υγρασια θα δω σημερα

Τσακφοτ

δεν θελω απολυτα νουμερα ..απλα απο καπου σα βαση να ξεκινησω

γυρισα πισω στο 14.07 cura και με το 3 παιζω μεχρι να καταληξω καπου

με πηρε καποιο διαστημα να φτιαξω τις ρυθμισεις του Μαρλιν και να εκτυπωνω στο κεντρο του τραπεζιου

δεν τα θελω ολα ετοιμα και ασχολουμε και μελετω οσο δε μελετουσα σχολειο

πρωτο layer και δευτερο τριτο layer γιατι γινεταιαυτη η παπαρια???

post-43463-0-03204300-1512635374_thumb.jpg

post-43463-0-98847100-1512635422_thumb.jpg

Επεξ/σία από kostasbm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...