Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ξερω αν βγαζει αλλα χρωματα η prima στη σειρα value , αν βγαζει στειλε ενα μυνημα και τα παιδια θα στο φερουν,πχ στα primaselect εχουν ολη τη γκαμα χρωματων

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω αν βγαζει αλλα χρωματα η prima στη σειρα value , αν βγαζει στειλε ενα μυνημα και τα παιδια θα στο φερουν,πχ στα primaselect εχουν ολη τη γκαμα χρωματων

Βγάζει ναι, τα έχει στην σελίδα αν δεις. Θα τους καλέσω την Δευτέρα,  thanks again man.

Δημοσ.

linear advance εκανα ενα μικρο τεστ χτες στο75 οπως ηταν στο Μαρλιν ....χαμος στο gcode test

θα δοκιμασω σημερα με διαφορες θερμοκρασιες και ταχυτητες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μετα απο αρκετες ρυθμισεις ειπα να τυπωσω το καραβακι να δω τι να διορθωσω σε θεματα

θερμκρασιας ταχυτητας και λοιπα...

για την ιστορια τυπωσα με pla 195 - 55 ενα μαυρο νημα της πλακας

τι βλεπετε σε μια πρωτη ματια???

παντως πρωτη φορα καταφερα να εχω ενα πρωτο layer της προκοπης

post-43463-0-67826500-1512454754_thumb.jpg

post-43463-0-31668400-1512454842_thumb.jpg

post-43463-0-48668600-1512454917_thumb.jpg

post-43463-0-65295200-1512455277_thumb.jpg

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ.

μετα απο αρκετες ρυθμισεις ειπα να τυπωσω το καραβακι να δω τι να διορθωσω σε θεματα

θερμκρασιας ταχυτητας και λοιπα...

για την ιστορια τυπωσα με pla 195 - 55 ενα μαυρο νημα της πλακας

τι βλεπετε σε μια πρωτη ματια???

παντως πρωτη φορα καταφερα να εχω ενα πρωτο layer της προκοπης

Αμα ειναι της πλακας το αναλωσιμο, σιγουρα βρες ενα καλο για αρχη! Δεν υπαρχει λογος να βρεις τις ρυθμισεις για κατι που δεν θα χρησιμοποιεις (χασιμο χρονου)

Και γι αυτο που βλεπω εχω 2 ερωτησεις

Ο εκτυπωτης ειναι bowden? εχεις θεμα με retraction 

Tι extrusion multiplier εχεις?

Τι slicer χρησιμοποιεις?

Δημοσ.

bowden....retraction 45 - distance 4.5  extursion 0.15  travel speed 70  (initial 20)  infill speed 60 layer thick 0.3......cura 14.07

θα χαμηλωσω λιγο ταχυτητα και θα ανεβω 200-205 c 

κοιταξε ειμαι της γνωμης οτι αν με παλιονημα κανω καλες ρυθμισεις και καλυτερο θα κανω καλυτερες εκτυπωσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοιταξε ειμαι της γνωμης οτι αν με παλιονημα κανω καλες ρυθμισεις και καλυτερο θα κανω καλυτερες εκτυπωσεις

Δεν ισχύει αυτό που λες ούτε στο ελάχιστο. Να αλλάξεις γνώμη. :)

Κάθε νήμα έχει δικές του ρυθμίσεις, ακόμα και μεταξύ δύο καλών, μπορεί να υπάρχουν διαφορές.

Πχ φαντάσου να δεις οτι με το συγκεκριμένο έχεις under extrusion (έστω λόγω λάθος διαμέτρου) και ανεβάζεις το extrusion multiplier για να αντισταθμίσεις το πρόβλημα.

Μόλις βάλεις ένα καλό PLA με σωστή διάμετρο, θα έχεις over extrusion.

Επεξ/σία από jousis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

bowden....retraction 45 - distance 4.5  extursion 0.15  travel speed 70  (initial 20)  infill speed 60 layer thick 0.3......cura 14.07

θα χαμηλωσω λιγο ταχυτητα και θα ανεβω 200-205 c 

εγώ από τις photos βλέπω, ή delamination στα layers λόγω μεγάλης θερμοκρασίας ή overextrusion (δεν μπορώ να καταλάβω από τις photos)

γιατί έχεις layer thick 0.3 ? τι nozzle χρησιμοποιείς?

στα layers σου πάντως, αν δεν έχεις overextrusion/delamination και χρησιμοποιείς σωστές ρυθμίσεις για το nozzle σου (layer width - height etc.) τότε πρέπει να δεις τα μηχανικά σου μέρη, belts - rods κτλπ. γιατί φαίνεται να έχεις misalligned layers (εκτός και αν ξαναλέω το αδικεί ο φωτισμός και η φωτογραφία)

πάντως τα retractions σου, τα βλέπω μια χαρά καθώς δεν βλέπω stringing κτλπ.

Επεξ/σία από tsakfot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα layers  που εχουν "τραβηχτει" στην καμπινα..λογικα ειναι θεμα retraction την ωρα που παει να διανυσει το κενο απο πλευρα σε πλευρα.

Καλυτερα να κατεβασεις ενα test model (κυκλοφορουν απειρα στο thingverse) και παιζοντας με το retraction speed/distance και τα σχετικα..να δεις τα αποτελεσματα στο test model..που ειναι εκτυπωση 10λεπτων ξερωγω...

Στο simplify3d στο preview μπορεις να ψιλοδεις τετοια θεματα πριν φυγει για εκτυπωση...για οποιον το χρησιμοποιει..

Επισης βγηκε καινουργιο cura 3.1.0 BETA με αλλαγες στο view/preview που μοιαζουν πλεον αρκετα με τα αντιστοιχα του simplify3d..

Αρα και απο κει ισως να μπορεις να δεις ατελειες...

@tsakfot

Δεν εχει stringing αλλα στην φωτο που δειχνει το πλοιο ΦΑΤΣΑ φαινονται layers που εχουν τραβηχτει...την ωρα που πηγαινε η μυτη απο πλευρα σε πλευρα...ισως το retraction speed ναναι μεγαλο?ισως καποιο αλλο speed..τι να πω...

Εγω σε μια φαση ειχα κατεβασει κατι τετοιο https://www.thingiverse.com/thing:2490592

και επαιζα με τις ρυθμισεις..

Αν και το πιο σωστο θα ηταν κατι σαν το παραπανω με περισσοτερους στυλους σε διαφορετικες αποστασεις...Γιατι ενω ειχα ρυθμισει να ειναι αψογο το αποτελεσμα στο παραπανω μοντελο..σε αλλο μοντελο με μεγαλυτερη αποσταση ειχα θεμα...

EDIT : Ενα καλο τεστ για να δεις αν εχεις σωστες ρυθμισεις θερμοκρασιας ειναι να βρεις ενα μοντελο με λειες επιφανειες...και να εκτυπωσεις στο 0.1 . Αν τα layers ειναι διακριτα..ανεβα +5c , μεχρι να φτασεις σε σημειο τα layers να μην φαινονται καν...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Τα layers  που εχουν "τραβηχτει" στην καμπινα..λογικα ειναι θεμα retraction την ωρα που παει να διανυσει το κενο απο πλευρα σε πλευρα.

Καλυτερα να κατεβασεις ενα test model (κυκλοφορουν απειρα στο thingverse) και παιζοντας με το retraction speed/distance και τα σχετικα..να δεις τα αποτελεσματα στο test model..που ειναι εκτυπωση 10λεπτων ξερωγω...

Στο simplify3d στο preview μπορεις να ψιλοδεις τετοια θεματα πριν φυγει για εκτυπωση...για οποιον το χρησιμοποιει..

Επισης βγηκε καινουργιο cura 3.1.0 BETA με αλλαγες στο view/preview που μοιαζουν πλεον αρκετα με τα αντιστοιχα του simplify3d..

Αρα και απο κει ισως να μπορεις να δεις ατελειες...

@tsakfot

Δεν εχει stringing αλλα στην φωτο που δειχνει το πλοιο ΦΑΤΣΑ φαινονται layers που εχουν τραβηχτει...την ωρα που πηγαινε η μυτη απο πλευρα σε πλευρα...

ναι βρε συμφωνώ, αλλά απο τις Photos εγώ μόνο με το retraction δεν θα ασχολιόμουν!

φαίνεται να έχει άπειρα άλλα θέματα, παρά το stringing - retraction :P

Δημοσ.

@τσακφοτ

Ναι αλλα ετσι που το θετεις..δημιουργεις..ψυχολογικα ..καταθλιψη..ξεκινα λαου λαου :)

:D

που να δεις εγώ τι θα ποστάρω οσονούπω. εκεί να δεις ψυχολογικά και κατάθλιψη

παλεύω 1+μηνα με καμμένη μητρική στο testing , αλλαγές belts , τεντώματα , ρουλεμάν και δεν καταφέρνω να διορθώσω το z-banding που έχω στο δικό μου μπρίκι

μιλάμε για τα ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ και άκρη δεν βρίσκω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...