Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Κάτι τέτοια γράφετε και μετά έρχεται ο άλλος α, θα μου τυπώσεις αυτό το πράγμα και του λες θέλω 20Ε και σου λέει αφού το κόστος σου είναι 4Ε, γιατι μου ζητάς τόσο;

Το θέμα είναι οτι πέρα απο τις αποτυχημένες εκτυπωσεις και τη φθορά του εκτυπωτή, για να τυπώσεις 3d θελεις ΑΠΕΙΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, καί σε κάθε εκτύπωση ξεχωριστά, αλλά και κυρίως εξ' αρχής για να σετάρεις σωστά ένα λειτουργικό εκτυπωτή και να εκπαιδευτείς για το πως θα πετύχεις την εκτύπωση.

Γιατί κυκλοφορεί μια εντύπωση γενικά στην ελληνική αγορά οτι το expertise και η προσωπική δουλειά δεν είναι κάτι που κοστολογείται, αλλά όλα βγαίνουν απο μια εξίσωση μετρα νήμα+κιλοβατώρες.

Όχι ρε φίλε, και οι ώρες που πρέπει να ασχοληθώ με αυτή την ιστορία που λέγεται 3d printing και δεν είμαι έξω για μπυρίτσα με τους φίλους μου κόστος είναι, και μάλιστα πολλαπλάσιο απο τα υλικά που θα καταναλώσω για να τυπώσω το μπρακέτο σου.

Δυστηχως έτσι μάθαμε στην Ελλάδα λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν τη νοοτροπία της Αμερικής με της εργατοώρες, παιδιά που μιλάω στην Αμερική μιλάνε για χρέωση 7-12 δολάρια ανά ώρα εκτύπωσης και τα θεωρούν λογικά τέτοιο κόστος, γιατί εκεί καταλαβαίνουν αυτά που γράφεις,

Για την ακρίβεια μου έστειλε μυνημα κάποιος για εκτύπωση, συνολικά ήταν 650 γραμμάρια (τα 200 ήταν support και αποκρούσε γιατί ήθελα να τα χρεώσω αφού θα πεταχτούν) και κοντά στης 3 μερες εκτύπωση μιας και ήθελε 0,1 layer (παρόλο που στο μοντέλο που ήθελε ήταν απλά χάσιμο χρόνου) όταν του είπα για 50 ευρώ άρχισε να μου λέει ότι αυτός έχει δει pla με 8 ευρώ το κιλό και κάτι τέτοια μαγικά

• Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω αυτο δεν το γραψα για να του το τυπωσει καποιος αλλος αλλα μονος του.Ετσι πως το εγραψε στην αρχη καταλαβα οτι θελει ν ασχοληθει και ηθελε να ξερει αν συμφερει(δηλαδη αν θα του κοστισει λιγοτερα ευρω αν το τυπωσει απ το να το αγορασει).Προφανως κι αν το φτιαξει καποιος αλλος και πρεπει να φτιαξει και σχεδιο ειναι πολυ παραπανω ωρες και δεν θα τις ξοδεψει τζαμπα χωρις να τις πληρωθει

Ναι δεν απευθύνομαι προσωπικά σε καμία περίπτωση, και όντως πιθανότατα ήθελε να ασχοληθεί. Εγώ κριτικάρω γενικά τη λογική που περιέγραψα, και λέω οτι έτσι όπως το έγραψες κάποιος θα μπορούσε να βρει πάτημα. 

Δυστηχως έτσι μάθαμε στην Ελλάδα λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν τη νοοτροπία της Αμερικής με της εργατοώρες, παιδιά που μιλάω στην Αμερική μιλάνε για χρέωση 7-12 δολάρια ανά ώρα εκτύπωσης και τα θεωρούν λογικά τέτοιο κόστος, γιατί εκεί καταλαβαίνουν αυτά που γράφεις,

Για την ακρίβεια μου έστειλε μυνημα κάποιος για εκτύπωση, συνολικά ήταν 650 γραμμάρια (τα 200 ήταν support και αποκρούσε γιατί ήθελα να τα χρεώσω αφού θα πεταχτούν) και κοντά στης 3 μερες εκτύπωση μιας και ήθελε 0,1 layer (παρόλο που στο μοντέλο που ήθελε ήταν απλά χάσιμο χρόνου) όταν του είπα για 50 ευρώ άρχισε να μου λέει ότι αυτός έχει δει pla με 8 ευρώ το κιλό και κάτι τέτοια μαγικά

Και εγώ δεν τα λέω απο το μυαλό μου, μου έχουν στείλει και εμένα για εκτυπώσεις και είχαν αντίστοιχη προσέγγιση. 

Δημοσ.

Α, έχετε και τέτοια ;;;  :shifty:

Εγώ προειδοποιώ, αν μου στείλει κανείς, εκτός απο τις εργατοώρες θα τον χρεώσω και ΦΠΑ και κέρδος (έχουμε και εφορία). 

:devil:

(βασικά, μη μου στείλει καν- δεν έχω σχετικό αντικείμενο )

• Moderators
Δημοσ.

Α, έχετε και τέτοια ;;;  :shifty:

Εγώ προειδοποιώ, αν μου στείλει κανείς, εκτός απο τις εργατοώρες θα τον χρεώσω και ΦΠΑ και κέρδος (έχουμε και εφορία). 

:devil:

(βασικά, μη μου στείλει καν- δεν έχω σχετικό αντικείμενο )

Δεν μπορεις να φανταστεις τι εχω ακουσει

Δημοσ.

Ναι δεν απευθύνομαι προσωπικά σε καμία περίπτωση, και όντως πιθανότατα ήθελε να ασχοληθεί. Εγώ κριτικάρω γενικά τη λογική που περιέγραψα, και λέω οτι έτσι όπως το έγραψες κάποιος θα μπορούσε να βρει πάτημα.

Και εγώ δεν τα λέω απο το μυαλό μου, μου έχουν στείλει και εμένα για εκτυπώσεις και είχαν αντίστοιχη προσέγγιση.

Ναι συμφωνω απολυτα.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερουν τι ειναι να δουλευει ενας εκτυπωτης 30 ωρες για μεγαλα σχεδια ουτε ποσο δυσκολο ειναι να βγαλεις 3d σχεδιο σε cad (που σχεδον ολα θελουν αγορα) καθως επισης οτι μπορει ανα πασα στιγμη να γινει καμια διακοπη ρευματος και γι αυτο θα πρεπει να εχεις ups και αλλα θεματα ανταλλακτικων.Εγω καταλαβα οτι ηθελε μονο κοστος...αυτα και δεν το ειπα για να πω αν καποιος ζηταει παραπανω ειναι κλεφτης
Δημοσ.

Dimitris, με ποιόν εκτυπωτή έχεις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα?

Εγώ με τον Creality, φοβάμαι να πάω πάνω από 260 C, καθώς το bowden-teflon μου καταλήγει πολύ κοντά στην μύτη με το μαμά throat. Κίνδυνος με την παρατεταμένη χρήση να παραμορφωθεί - λιώσει.

βέβαια αγόρασα σωθικά της Micro-swiss αλλά φοβάμαι, εφόσον παίρνω ωραίες εκτυπώσεις με PETG, να ασχοληθώ με τόσο υψηλές θερμοκρασίες και "εξωτικά" υλικά

Με zortrax το έχω βγάλει.

Έχω παίξει με creality s5...ειμαι τίμιος εκτυπωτής! Και εγώ για pla και petg θα τον ειχα.

Δεν είναι όλοι οι εκτυπωτές για όλα!!!

Δημοσ.

Μιας που το φέρε η κουβέντα, ξέθαψα ένα βατόμετρο από την αποθήκη και έβαλα πάνω του το πολύμπριζο του εκτυπωτή. Κατά την εκτύπωση (PLA 190/60C) τα Watt κυμαίνονται από 90W μέχρι 120W ενώ σε idle mode στα 25W. Από αυτά, τα 15W είναι από το Dell Netbook που τρέχει το Octoprint σε Ubuntu και 1W ο φωτισμός led.

Δημοσ.

Το pet-g ειναι πιο σκληρο απ το pla?το pla οταν παω να το κοψω με dremel η και να το τρυψω ζεσταίνεται και γινοται ξανα μαλακο και μπορεις να το παραμορφωσεις.Με το abs δεν ειχα τετοιο θεμα.το petg πως ειναι?

Δημοσ.

το petg θρυμματίζει εύκολα.

Τρυπάει με dremel αλλά θέλει προσοχή.

Όταν θέλω dremelοδουλειά, ABS/ASA/GreenTEC & το -δεν έχω δοκιμάσει ακόμα- Ninjatek Armadillo.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμάζοντας διάφορα προγράμματα 3d σχεδίασης κατέληξα στο Fusion 360 το οποίο βολεύει αφάνταστα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο κανάλι στο youtube με βοηθήματα για το Fusion 360 ώστε να εξασκηθώ πάνω του όσο θα περιμένω να μου έρθει ο εκτυπωτής.

Ο εκτυπωτής, παρεμπιπτόντως, ερμηνεύοντας το "We've received your order details, and we're expecting your parcel shortly" αντιλαμβάνομαι πως δεν έχει ξεκινήσει καν από Κίνα για να φτάσει Southall. Τα λέω σωστά;

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα σε όλους να δουν αυτό το tutorial για το fusion360. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ να μπω στην φιλοσοφία του 3D σχεδιασμου.

Δημοσ.

Δοκιμάζοντας διάφορα προγράμματα 3d σχεδίασης κατέληξα στο Fusion 360 το οποίο βολεύει αφάνταστα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο κανάλι στο youtube με βοηθήματα για το Fusion 360 ώστε να εξασκηθώ πάνω του όσο θα περιμένω να μου έρθει ο εκτυπωτής.

Ο εκτυπωτής, παρεμπιπτόντως, ερμηνεύοντας το "We've received your order details, and we're expecting your parcel shortly" αντιλαμβάνομαι πως δεν έχει ξεκινήσει καν από Κίνα για να φτάσει Southall. Τα λέω σωστά;

αν δεν εχει φυγει πιθανολογω οτι πας για το νεο ετος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...