Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι το cura, slic3r, simplify3d και όλα αυτά είναι τα λεγόμενα προγράμματα slicers που θα πρέπει να προσαρμώσεις το 3d σχέδιο σου και να το μετατρέψεις σε gcode εντολές που καταλαβαίνει ο εκτυπωτής.

Το octoprint είναι web interface και παίζει πάνω από ένα υπολογιστή (συνήθως raspberry) για σύνδεση της usb εξόδου της anet κάρτας σου με το σύστημα αυτό ώστε να έχεις καλύτερο control remotely χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρεις πέρα δώθε αρχεία με την sd.

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

επισης μια ευκολη και φθηνη αναβαθμιση ειναι το τζαμι στο hotbed, που για εμενα ειναι must μιας και το hotbed (τουλαχιστον το δικο μου) δεν ειναι τελειως επιπεδο και ειχα προβληματα με το bed leveling

Δημοσ.

Σχεδίαση αντικειμένου:

Αρχικά ψάξε στο Thingiverse. Έχει έτοιμα χιλιάδες σχέδια αντικειμένων. Αν θέλεις να φτιάξεις μόνος σου κάτι εντελώς custom, τότε υπάρχουν διάφορες εφαρμογές, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και δυνατότητες: Sketchup, Fusion360, TinkerCad κλπ κλπ. Το αρχείο θα πρέπει να είναι μορφής .STL. Αν το φτιάξεις μόνος σου σε κάποια εφαρμογή, κάνε το export σε .STL

Προετοιμασία για εκτύπωση:

Ανοίγεις το .STL με το Cura (ή το Slic3r ή το Simplify3D) και ορίζεις τις παραμέτρους της εκτύπωσης: υλικό και θερμοκρασίες, ταχύτητα εκτύπωσης, ποιότητα εκτύπωσης (layer height, line width), infill, κλπ κλπ. Στο τέλος παράγεις ένα αρχείο .GCODE.

Εκτύπωση:

Βάζεις το αρχείο GCODE στην SDcard του εκτυπωτή, το επιλέγεις από το μενού του και ξεκινάς.

Λοιπά:

Octoprint: είναι εφαρμογή που τρέχει σε υπολογιστή (συνήθως σε ένα μικρό Raspberry Pi), ελέγχει τον εκτυπωτή μέσω USB και επιτρέπει να διαχειρίζεσαι σχεδόν τα πάντα από ένα παράθυρο Web Browser.

Firmware & ρυθμίσεις: για τα βασικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αν όμως θέλεις να προσθέσεις κάποιον auto bed level sensor ή/και να παίξεις περισσότερο με τις παραμετροποιήσεις, προτείνεται να αλλάξεις το default firmware του Anet και να βάλεις το Marlin. Bonus: παρέχει προστασία για "Thermal Runaway": αν για κάποιο λόγο χαλάσει ο αισθητήρας θερμοκρασίας, σταματάει τον εκτυπωτή αντί να αφήσει την κεφαλή να θερμαίνεται μέχρι να καεί (μαζί με το σπίτι σου).

• Like 1
Δημοσ.

βρε georgeadams

για δωσε ενα μικρο δειγμα με τι ρυθμισεις τυπωνεις στο cura.......pla

τυπωνεις σε γυαλι??? βλεπω το cura εχει ολοκληρο ερωτηματολογιο .....αν τσεκαρω καποιο απο τα κουτακια ειναι ναι η οχι  δε βλεπω

καπου νουμερα να δωσω καποια ρυθμιση

Δημοσ.

Είναι λογικό μετά από 2 βδομάδες σχεδόν να μην μου έχουν αποστείλλει ακόμα το tracking number του εκτυπωτή; Η παραγγελία έγινε από Gearbest και πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου.

Δημοσ.

απο ευρωπαικη αποθηκη το παρηγγειλες?/

Όχι από Κίνα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι από Κίνα

Με τι μέθοδο το αγόρασες? Έβαλες κανένα priority mail η πως τα λένε μην την φας σε κανένα τελωνείο?

Επίσης παίζει ακόμα και από γερμανική αποθήκη στο AliExpress στα 130 με δωρεάν μεταφορικά

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

Με τι μέθοδο το αγόρασες? Έβαλες κανένα priority mail η πως τα λένε μην την φας σε κανένα τελωνείο?

Επίσης παίζει ακόμα και από γερμανική αποθήκη στο AliExpress στα 130 με δωρεάν μεταφορικά

Στις πληροφορίες μου εμφανίζει αυτά: Europe Railway Priority Mail και Customer data received Southall. Απ ότι αντιλαμβάνομαι μέσω UK θα παραλάβω οπότε γλιτώνω τελωνεία κτλ, σωστά;

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο πακετάκι πλακέτας / οθόνης / driver κλπ ηλεκτρονικά σε καλή τιμή λόγω black friday;

Ιδανικά από ευρωπαική αποθήκη;

Με δελεάζει η προοπτική για πιο αθόρυβη χρήση και η προσθήκη δεύτερης κεφαλής.

• Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο πακετάκι πλακέτας / οθόνης / driver κλπ ηλεκτρονικά σε καλή τιμή λόγω black friday;

Ιδανικά από ευρωπαική αποθήκη;

Με δελεάζει η προοπτική για πιο αθόρυβη χρήση και η προσθήκη δεύτερης κεφαλής.

Από ευρωπαϊκή αποθήκη η τιμές πάνε στο θεό

Στο gearbest που έχει πάλι priority line πάλι ειν 3πλασιες τιμές

Για νορμάλ τιμή μην χρειαστεί να τα πληρώσεις όσο έχει ένας εκτυπωτής μόνο χωριστά ώστε να έρθουν και μικρά πακέτα αλλά και κάτω από το πόσο της ατέλειας

Εγώ δεν συμπαθώ καθόλου τη μητρική ramps 1 δεν μου αρέσει που θέλει άλλους Connector, 2 δε μου αρέσει η ιδέα τον sticked board

Για φτηνές κοίτα

Mks Gen 1.4, gt 2560, και οι 2 βασίζονται στο ramps απλά ειν όλα μαζεμένα +ότι έχουν jst Connector

Ανάλογα πόσα θέλεις να δώσεις κοιτάς και τα αντίστοιχα stepper driver

Σε περίπτωση που πάρεις mks μητρική έχεις αρκετές επιλογές σε οθόνες (πχ ακόμα και touch screen) καθώς μπορείς να πάρεις και module για να στέλνεις εκτυπώσεις μέσω WiFi (αλλά αυτό νομίζω κουμπώνει είτε πάνω στη μητρική καταργούντας τη sd card που έχουν από πίσω οι οθόνες είτε αν πάρεις touch έχει ξεχωριστή υποδοχή για να τα έχεις όλα)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα λεφτά που θα πάρεις από Ευρώπη παίζει και σε ελλινικα μαγαζιά (κοντά στο 40-50 μητρική) +κάνα 40 οθόνη μετά Ελλάδα τσιμπάνε πολύ στα stepper driver (και Ευρώπη τι ίδιο)

Δυστηχως ειναι ειτε αναμονη ειτε πληρωνεις 4πλασια λεφτα

πχ τα TMC2100 απο ευρωπη παιζουν γυρω στα 10 ευρω το κομματι

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...