Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το χειροκινητο bed leveling ειναι ο εφιαλτης μου γιαυτο θελω να το ξεφορτωθω :P

Σε καταλαβαίνω απολύτως. Κι εγώ ξήλωσα όλα τα αυθεντικά ηλεκτρονικά απο τον πολύ καλό wanhao i3 (0 προβλήματα) για να βάλω RAMPS + BLtouch.  :-D

• Like 1
Δημοσ.

το χειροκινητο bed leveling ειναι ο εφιαλτης μου γιαυτο θελω να το ξεφορτωθω :P

Κι εγώ, μετά την τελευταία φορά που χρειάστηκε να απο/συναρμολογήσω το bed (λόγω αντικατάστασης του H-plate κάτω από το bed), βαρέθηκα να βάλω ξανά τα ελατήρια. Έβαλα αποστάτες και με το bl-touch είμαι μια χαρά.

Δημοσ.

Μάγκες ξέρει κανένας κάπου που μπορώ να κόψω αλουμίνιο 1/4 της ίντσας για να το βάλω στην πλακέτα του bed; Εννοείται οτι πρέπει να είναι flat λόγο bed.

• Moderators
Δημοσ.

βρηκε κανενας nozzles για e3d v6 απο Ελλαδα?

Γνήσια εννοείς?

Αν θέλεις το cableworks.gr έχει μερικά μέγεθοι τύπου e3d

Δημοσ.

Γνήσια εννοείς?

Αν θέλεις το cableworks.gr έχει μερικά μέγεθοι τύπου e3d

ψαχνω για οτιδηποτε αρκει να ταιριαζει, αυτα στο cableworks ειναι τα e3d volcano που νομιζω δεν ειναι ιδια

Δημοσ.

Εν αναμονή παραλαβής ενός Anet A8 τον οποίο τσίμπησα από Gearbest στα 120ε οπότε ετοιμαστείτε να με υποδεχθείτε στην παρέα σας εφόσον όλα πάνε καλά με την αποστολή. 

Επίσης, όπως σωστά σημείωσαν και ορισμένοι σε προηγούμενα ποστ, καλό θα είναι να δημιουργηθεί ένας μίνι οδηγός και να γίνει pinned με κάποιες βασικές πληροφορίες για τους εκτυπωτές, αναλώσιμα, τα προγράμματα σχεδίασης, εκτύπωσης και γενικότερα πληροφορίες γύρω από την 3D εκτύπωση για τους νεοεισαχθέντες στο χώρο αυτό.

Διαβάζοντας 115 σελίδες ήταν δύσκολο, για μένα τουλάχιστον, να σχηματίσω μια σφαιρική άποψη γύρω από τον χώρο αυτό. Με λίγα λόγια και παραλαμβάνοντας με το καλό αύριο μεθαύριο τον εκτυπωτή, η πρώτη απορία που θα μου δημιουργηθεί είναι.. οκ και τώρα τι κάνω; Πως θα το συναρμολογήσω; αφού το συναρμολογήσω, σε ποιες ρυθμίσεις απαραίτητες πρέπει να προχωρήσω; πως θα σχεδιάσω το αντικείμενο που θέλω να εκτυπώσω; πως θα συνδεθώ με τον εκτυπωτή; κι ένα σωρό άλλα πως.

Ας πάρει το θάρρος όποιος έχει μεράκι λοιπόν από εσάς να δημιουργήσει έναν μίνι οδηγό για τους αρχάριους.

Δημοσ.

τα πραγματα ειναι απλα, λιγο google θελει και εισαι ετοιμος να εκτυπωσεις, τα πραγματα δυσκολευουν οταν αρχισεις τις πατεντες και τις αναβαθμισεις :P

Δημοσ.

Μια καλή λύση είναι να γινεις μέλος στην ομάδα στο facebook. Μετά απο 2-3 βδομάδες αναγκαστικά, αν μπαίνεις στο facebook θα ξέρεις λίγο πολύ το 80% των προβλημάτων απο τι δημιουργούνται και πως αντιμετωπίζονται. Official, Anet, A8R 3d printer Support Group. 

• Moderators
Δημοσ.

Για εμένα μην ξεκινάει κάνεις με την λογική θα στήσω και θα αρχίσω να βγάζω upgrade, εκτυπώστε κάνα 2 πραγματάκια που κάνουν τον εκτυπωτή πιο εύκολο στη χρήση, πχ Filament guide, κάνα κουμπί να πατιέται πιο εύκολα ο extruder το μεντεσέ για ευκολότερη αλλαγή fillament δείτε τι προβληματα ίσως έχει ο εκτυπωτής και μετά αρχίστε τα υπόλοιπα και τα upgrade με μέτρο ώστε αν κάποιο δημιουργεί πρόβλημα να ξέρετε πιο είναι

Δημοσ.

Απαραίτητα και αρχικό upgrade φτιάξιμο καλωδίων και mosfet γιατί μετά το πρόβλημα μπορεί να έχεις κάψει το σπίτι σου :)

• Moderators
Δημοσ.

Απαραίτητα και αρχικό upgrade φτιάξιμο καλωδίων και mosfet γιατί μετά το πρόβλημα μπορεί να έχεις κάψει το σπίτι σου :)

Εγώ μιλούσα για εκτυπώσιμες αναβαθμίσεις πχ γνωστός τι πήρε και πρώτη εκτύπωση ήταν κάτι για z wobble και τελικά του δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα (ο εκτυπωτής χωρίς αυτό εκτυπώνε και εκτυπώνει άψογα) τόσο πολύ που θα τον πετούσε

Για εμένα must από αναβαθμίσεις ασφάλειας είναι

1)τουλάχιστον 1 mosfet για το bed με είτε αλλαγή του καλωδίου του bed με πιο χοντρό και κόλλημα μια και έξω στο bed είτε αγορά του καλωδίου που παίζει ebay με δίπλα καλώδια στη τροφοδοσία και μεγαλύτερης διατομής, και στις 2 περιπτώσεις μαζί με strain relief (εκτύπωση)

2)εκτύπωση βάση για διακόπτη με αφαιρούμενο καλώδιο για την τροφοδοσία του εκτυπωτή

3) όπου χρειάζεται τοποθέτηση τα κατάλληλα crimp για σφίξιμο τον καλωδίων

4)αν κάποιος έχει σκοπό την εκτύπωση abs αλλαγή το τροφοδοτικό με ένα 30amp, για εκτύπωση pla το μαμά τροφοδοτικό είναι μια χαρά

Αν ξεχνάω κάτι συμπληρώστε

Δημοσ.

Έχω γίνει ήδη μέλος και παρακολουθώ τα ζητήματα των χρηστών που ανεβάζουν για να συγκεντρώσω τεχνογνωσία.

Από mofset έχω παραγγείλει ήδη 2. Ως προς τα καλώδια και τις κολλήσεις θα κανονίσω επίσης μιας και είμαι ηλεκτρολόγος, δεν τα φοβάμαι αυτά.

Διακόπτη και βάση έχω ήδη οπότε μένει να εκτυπώσει ένα frame για να το προσαρμόσω.

Θα κανονίσω cable managment κτλ.

Αλλά αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι οι παραμετροποιήσεις στον κώδικα που κάνετε αν κατάλαβα καλά του εκτυπωτή.

Επιπλέον υπάρχει και μία σύγχυση στο μυαλό μου σχετικά με τα cura, octoprint και άλλα που αναφέρετε. Θα απαιτηθούν όλα αυτά; Δλδ για ένα πρότζεκτ τι είναι άκρως απαραίτητο; Σαφώς το πρόγραμμα δημιουργίας ενός 3D μοντέλου, αργότερα η χρήση του cura, αλλά τι ακριβώς κάνει αυτό; Τέλος η μεταφορά του αρχείου αφού επεξεργασθεί το 3D μοντέλο από το cura(;) αποθηκεύεται σε SD και μεταφέρεται στον εκτυπωτή και τέλος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...