Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου προτείνετε κανένα καλό και βατό πρόγραμμα για 3d σχέδιο σε mac ή σε Ipad. Με ενδιαφέρει και γραμμικό (με κυβους κλπ αλλά και ελεύθερο "γλυπτα" κλπ.). Στη συνέχεια θα πρέπει να τυπώνεται σε 3d printer αρα κάπως να το φτιάχνει - διορθώνει.

Εχω ενα θεματάκι με τα supports στο Cura. Εχω βάλει 45o τη κλίση, το θέμα ειναι οτι δε βγάζει supports εκεί που χρειάζονται. Μήπως πρέπει να βάλω τη ρύθμιση support everywhere ?

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου προτείνετε κανένα καλό και βατό πρόγραμμα για 3d σχέδιο σε mac ή σε Ipad. Με ενδιαφέρει και γραμμικό (με κυβους κλπ αλλά και ελεύθερο "γλυπτα" κλπ.). Στη συνέχεια θα πρέπει να τυπώνεται σε 3d printer αρα κάπως να το φτιάχνει - διορθώνει.

Εχω ενα θεματάκι με τα supports στο Cura. Εχω βάλει 45o τη κλίση, το θέμα ειναι οτι δε βγάζει supports εκεί που χρειάζονται. Μήπως πρέπει να βάλω τη ρύθμιση support everywhere ?

Το cura δεν εχει "custom" supports.να βαζεις και να βγαζεις απο οπου θες.Το "support everywhere" σημαινει οτι τα supports θα ξεκινανε και θα καταληγουν απο παντου σε ..παντου..δηλ και πανω στο ιδιο το αντικειμενο μπορει ενα support να ξεκιναει απο ενα σημειο του και να καταληγει σε αλλο σημειο του.

Αλλιως η αλλη επιλογη ειναι να ξεκινανε (ή να καταληγουν αναλογως πως το βλεπει κανεις) παντα στην επιφανεια εκτυπωσης..

Το simplify3d εχει το καλυτερο support system αλλα...δεν ειναι free προγραμμα.Στο cura απλα πρεπει να παιζεις με την γωνια..ωστε να βαλει τα supports εκει που θες..και οσον το δυνατο λιγοτερα εκει που δεν θες..οποτε απλα τα ανεχεσαι μιας και δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.

Τελευταια εβαλε επιπλεον επιλογες περι supports αλλα δεν τις εχω μελετησει και δεν ξερω αν βοηθανε..παντως ειναι μακρυα ακομα απο την εννοια του "custom" support.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Φτιάξαμε ένα φόρουμ για να έχουμε μαζεμένες πληροφορίες περί του 3d printing.

Εάν θέλετε, όσοι θέλετε, ελάτε να μαζευόμαστε.

https://www.3dtalk.eu

Εάν είστε μέλη και σε άλλα φόρουμ που υπάρχουν διάσπαρτα σχετικά τοπικ ειδοποιήστε.

Το φόρουμ δεν έχει καμία σχέση με καταστήματα/εταιρίες. Ερασιτέχνες είμαστε. Απλά έψαχνα καιρό για ελληνικό φόρουμ και δεν έβρισκα. Μόνο διάσπαρτα τοπικ εδώ και εκεί.

Υγ. Σόρρυ για το αναίσχυντο σπαμάρισμα, αλλά εδώ υπάρχει η μεγαλύτερη Anetοφωλιά του ελληνικού ιντερνέτ. Έπρεπε να το κάνω.

• Moderators
Δημοσ.

Οι Κινέζοι πάλι μας έβαλαν σε έξοδα με της εκπτώσεις που είχαν το σκ (το Σάββατο γιόρταζαν την μέρα των Μπακούνιν)

Mks Gen 1.4 +tft lcd 3,2 inch touch +DRV8825 +a4988 stepper driver μου βγήκαν κάτι παραπάνω από 30 ευρώ, στο μέλλον θα πάω για tmc2100 η tmc2130 +WiFi module

Δημοσ.

Γραμμικα fusion360, οργανικα sculptris της pixologic.

Ασε το cura και πιασε το simplify3d

Δημοσ.

Οι Κινέζοι πάλι μας έβαλαν σε έξοδα με της εκπτώσεις που είχαν το σκ (το Σάββατο γιόρταζαν την μέρα των Μπακούνιν)

Mks Gen 1.4 +tft lcd 3,2 inch touch +DRV8825 +a4988 stepper driver μου βγήκαν κάτι παραπάνω από 30 ευρώ, στο μέλλον θα πάω για tmc2100 η tmc2130 +WiFi module

Αφού θα κάνεις τον κόπο να αλλάξεις board βάλε απο την αρχή TMC2100 σε Χ/Υ.

Θα έχεις εντελώς αθόρυβο εκτυπωτή με ελάχιστο κόστος. 

Αλλά δεν ξέρω με αυτό το board αν θέλει κάποια αντίσταση στο cfg pin για ρύθμιση σε stealthChop/spreadCycle mode.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού θα κάνεις τον κόπο να αλλάξεις board βάλε απο την αρχή TMC2100 σε Χ/Υ.

Θα έχεις εντελώς αθόρυβο εκτυπωτή με ελάχιστο κόστος. 

Αλλά δεν ξέρω με αυτό το board αν θέλει κάποια αντίσταση στο cfg pin για ρύθμιση σε stealthChop/spreadCycle mode.

Το ξερω απλα εχω χαθει γιατι δεν εχω βρει ενα σωστο οδηγο η κατι τελος παντων να εξηγει σωστα διαφορες σε tmc 2100 ,2130,2208

Μην νομιζεις οτι θα το αλλαξω μολις ερθει τα βρηκα σε καλη τιμη και τα πηρα αλλιως δεν εχω κανενα προβλημα με τον εκτυπωτη

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι αρκετά απλό (μιλάμε για 3dprinter πάντα).

Τα 2100 είναι μια χαρά λύση για το σήμερα για τα περισσότερα stepper motors.

Το μέγιστο ρεύμα που δίνουν είναι 0.96Α (RMS) και παίζουν αθόρυβα και σε 12V και σε 24V αρκεί να μην πας τόσο ψηλά σε ρεύμα.

Φυσικά, καλύτερα είναι να δίνεις 24V αλλά σε stepper motors του 1Α είναι μια χαρά.

Οδηγώ NEEMA17 1Α stepper motors (wanhao i3) άνετα και αθόρυβα μέχρι και σε 120mm/s.

Τα 2208 είναι ίδια τεχνολογία με τα 2100 (όχι ακριβώς -τα 2208 υποστηρίζουν και UART), αλλά πάνε μέχρι 1.2Α RMS !

Όμως αν πας τόσο ψηλά σε ρεύμα που δεν σου κάνουν τα 2100, επιβάλλεται να έχεις 24V.

Αν έχεις ήδη 24V και βρίσκεις 2208 περίπου στα ίδια χρήματα, πάρε αυτά.

Τα 2130 είναι η beta φάση της επόμενης γενιάς.

Υποστηρίζουν πολλά νέα features (SPI, coolstep, stallguard) αλλά το σημαντικότερο είναι το SPI interface. Με αυτό, θα μπορούμε (κάποια στιγμή) να ρυθμίζουμε τα πάντα μέσω software (microstepping/stealthchop parameters) !

Επίσης, το SPI είναι closed loop system με αποτέλεσμα να έχει γνώση το firmware τί σκατά κάνει το μοτέρ. Πήγε εκεί που του είπαμε; Τί load έχει ; Με αυτές τις πληροφορίες θα κάνει adjust ανάλογα τις εντολές.

Πάρα πολύ ωραία features.

Υπάρχουν κάποια forks του marlin που μιλάνε με SPI αλλά δεν αξίζει να ασχοληθείς ακόμα. Δεν είναι σταθερά.

Τα A των TMC είναι RMS. Μην σε τρομάζει το 0.96A.

Τα 4988 είναι πιο ισχυρά.

Τα trinamic έχουν ψύκτρες απο πίσω, σε άμεση επαφή με χαλκό που έχει επαφή με το PCB και όχι σαν τα άλλα που βάζεις ψύκτρα πάνω απο το προστατευτικό του τσιπ. Συνεπώς, παρ' όλο που ζεσταίνονται πιο πολύ απο τα 4988, ψύχονται πολύ καλύτερα. Αλλά θέλουν active cooling.

Μην πάρεις τα πιο φτηνά κινέζικα 2100. Βρες τα πιο ακριβά. Έχω δοκιμάσει απο Ελλάδα και 2 διαφορετικά απο κίνα και το 1 απο κίνα και αυτά απο Ελλάδα ήταν καλής ποιότητας, το 2ο απο κίνα είχε κάτι χαζομάρες στο pcb.

Μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμό θέλεις. Πάρε ένα μόνο 2100 και βάλε το στον Χ να δοκιμάσεις.

Σε προειδοποιώ βέβαια...δεν υπάρχει γυρισμός. :-D

υγ. αν θέλεις επιπλέον πληροφορίες έλα απο το φόρουμ και άνοιξε τόπικ για stepper drivers να σου βάλω και links/datasheets/.... Μην γεμίσω εδώ άσχετες πληροφορίες (1 τόπικ έχετε για όλα).

Επεξ/σία από jousis
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Φτιάξαμε ένα φόρουμ για να έχουμε μαζεμένες πληροφορίες περί του 3d printing.

Εάν θέλετε, όσοι θέλετε, ελάτε να μαζευόμαστε...

Τρελό Hijack (δε το λέω κακοπροαίρετα)  :-)

Είμαι περήφανος που έβαλα το πρώτο τουβλάκι στη "μεγαλύτερη Anetοφωλιά του ελληνικού ιντερνέτ"   :-D  :-D 

Εμένα προσωπικά δε με χαλάει έτσι όπως είναι το θρέντ αλλά σίγουρα ένα subthread με διακριτά threads μέσα στο insomnia θα ήταν καλή λύση ακούς αντμίν?

φυσικά και το χόμπι του 3d printing μπορεί να υποστηρίξει και subthread αλλά και ξεχωριστό forum. Καλή αρχή αρχή με την προσπάθειά σας και ευχαριστούμε για τις εξειδικευμένες πληροφορίες!

Επεξ/σία από Errik
Δημοσ.

Την μονη διαφορά που έχει αυτός που το ξεκινήσε απο αυτούς που γράφουν είναι τα λίγα $ του σέρβερ.

Οπότε, χωρίς εσένα και τους άλλους απο εδώ και αλλού, δεν υπάρχει προσπάθεια :)

Ένα γενικό φόρουμ δεν ανταγωνίζεται ένα εξειδικευμένο. Δεν παίζουν στο ίδιο ταμπλό.

Η παρέα σας εδώ δεν υπάρχει λόγος να διαλυθεί*, απλά σε ένα εξειδικευμένο φόρουμ θα μπορέσετε να γράψετε αναλυτικά (πχ) όλα τα mods που έχετε κάνει στον εκτυπωτή σας για να τα δει ο επόμενος και να αντιγράψει.

*Για αυτό έγραψα και εδώ ότι ήξερα σαν πλήρη απάντηση και δεν έβαλα teaser  :-D .

Δημοσ.

Το μέγιστο ρεύμα που δίνουν είναι 0.96Α (RMS) και παίζουν αθόρυβα και σε 12V και σε 24V αρκεί να μην πας τόσο ψηλά σε ρεύμα.

...

...

Μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμό θέλεις. Πάρε ένα μόνο 2100 και βάλε το στον Χ να δοκιμάσεις.

υγ. αν θέλεις επιπλέον πληροφορίες έλα απο το φόρουμ και άνοιξε τόπικ για stepper drivers να σου βάλω και links/datasheets/.... Μην γεμίσω εδώ άσχετες πληροφορίες (1 τόπικ έχετε για όλα).

Μπράβο για τον κόπο σου να μπείς στην διαδικασία να γράψεις τα παραπάνω!

Ψαχνόμουν και εγώ καιρό να καταλάβω τι παίζει με τα steppers / boards και τις διαφορές τους, αλλά ελλείψει γνώσεων ηλεκτρικών και μηχανολογικών καθώς και ότι οι φίλοι μας οι σχιστομάτιδες, δεν είναι και ιδιαιτέρως περιγραφικοί, δεν έβγαζα άκρη.

Ενδιαφέρον πάντως θα ήταν, αν υποθέταμε ότι είχαμε ένα εύλογο σχετικά unlimited budget, από τι μηχανικά μέρη θα φτιάχναμε μια δικιά μας custom-ια σε FDM printer κυνηγώντας την ποιότητα καθώς και αρκετά γρήγορα speeds, σε μονό extruder πάντα

δλδ. τι εταιρίας-τύπου steppers / boards / belts / rods / bearings / hotends

ένα τύπου all-star-best-of FDM frankenstein

Δημοσ.

Φυσικά, καλύτερα είναι να δίνεις 24V αλλά σε stepper motors του 1Α είναι μια χαρά.

Οδηγώ NEEMA17 1Α stepper motors (wanhao i3) άνετα και αθόρυβα μέχρι και σε 120mm/s.

Τα 2208 είναι ίδια τεχνολογία με τα 2100 (όχι ακριβώς -τα 2208 υποστηρίζουν και UART), αλλά πάνε μέχρι 1.2Α RMS !

Όμως αν πας τόσο ψηλά σε ρεύμα που δεν σου κάνουν τα 2100, επιβάλλεται να έχεις 24V.

Αν έχεις ήδη 24V και βρίσκεις 2208 περίπου στα ίδια χρήματα, πάρε αυτά.

Τα 2130 είναι η beta φάση της επόμενης γενιάς.

Υποστηρίζουν πολλά νέα features (SPI, coolstep, stallguard) αλλά το σημαντικότερο είναι το SPI interface. Με αυτό, θα μπορούμε (κάποια στιγμή) να ρυθμίζουμε τα πάντα μέσω software (microstepping/stealthchop parameters) !

Επίσης, το SPI είναι closed loop system με αποτέλεσμα να έχει γνώση το firmware τί σκατά κάνει το μοτέρ. Πήγε εκεί που του είπαμε; Τί load έχει ; Με αυτές τις πληροφορίες θα κάνει adjust ανάλογα τις εντολές.

Πάρα πολύ ωραία features.

Υπάρχουν κάποια forks του marlin που μιλάνε με SPI αλλά δεν αξίζει να ασχοληθείς ακόμα. Δεν είναι σταθερά.

Τα A των TMC είναι RMS. Μην σε τρομάζει το 0.96A.

Τα 4988 είναι πιο ισχυρά.

Τα trinamic έχουν ψύκτρες απο πίσω, σε άμεση επαφή με χαλκό που έχει επαφή με το PCB και όχι σαν τα άλλα που βάζεις ψύκτρα πάνω απο το προστατευτικό του τσιπ. Συνεπώς, παρ' όλο που ζεσταίνονται πιο πολύ απο τα 4988, ψύχονται πολύ καλύτερα. Αλλά θέλουν active cooling.

Μην πάρεις τα πιο φτηνά κινέζικα 2100. Βρες τα πιο ακριβά. Έχω δοκιμάσει απο Ελλάδα και 2 διαφορετικά απο κίνα και το 1 απο κίνα και αυτά απο Ελλάδα ήταν καλής ποιότητας, το 2ο απο κίνα είχε κάτι χαζομάρες στο pcb.

Ώπα εσύ φαίνεται να ξέρεις 2-3 πραγματάκια παραπάνω.. για να σε ρωτήσω λοιπόν.

Φτιάχνω ένα d-bot και μαζεύω σιγά σιγά κομμάτια. Θα παίξω με ramps και έλεγα να αυξήσω το ρεύμα σε λίγο παραπάνω από 12v (με booster) ώστε να ζεσταίνεται πιο εύκολα το bed και χωρίς να ζορίζονται πολύ τα καλώδια. Τόσο όσο να μην τινάξω το ramps στον αέρα.Σκεφτόμουν να πάω σε 8825. Πιστεύεις οτι είναι καλύτερα να πάω στα TMC2100; Motors μάλλον θα παίξουν τα 42BYGHM809.

• Moderators
Δημοσ.

Ώπα εσύ φαίνεται να ξέρεις 2-3 πραγματάκια παραπάνω.. για να σε ρωτήσω λοιπόν.

Φτιάχνω ένα d-bot και μαζεύω σιγά σιγά κομμάτια. Θα παίξω με ramps και έλεγα να αυξήσω το ρεύμα σε λίγο παραπάνω από 12v (με booster) ώστε να ζεσταίνεται πιο εύκολα το bed και χωρίς να ζορίζονται πολύ τα καλώδια. Τόσο όσο να μην τινάξω το ramps στον αέρα.Σκεφτόμουν να πάω σε 8825. Πιστεύεις οτι είναι καλύτερα να πάω στα TMC2100; Motors μάλλον θα παίξουν τα 42BYGHM809.

Μα το bed δεν τροφοδοτειται απο steper

Για bed απο οσο εχω διαβασει εχει κατι silicon heater που τα βαζεις κατω απο το bed με 220V και θερμαινετε πολυ γρηγορα και πιο ομιομορφα , δεν εκατσα να ψαξω τι και πως ομως γιατι για 90 βαθμους χωρις να εχω σε enclosure με τον anet θελω γυρω στα 6 με 7 λεπτα

Δημοσ.

μολις το στερεωσα

τι βλεπετε???η μυτη ειναι μολις απο το κρεβατι....

η μυτη φυσικα ειναι μεσα...δεν ειναι συνδεμενο ακομα

post-43463-0-77853100-1510680481_thumb.jpg

Δημοσ.

Μα το bed δεν τροφοδοτειται απο steper

Για bed απο οσο εχω διαβασει εχει κατι silicon heater που τα βαζεις κατω απο το bed με 220V και θερμαινετε πολυ γρηγορα και πιο ομιομορφα , δεν εκατσα να ψαξω τι και πως ομως γιατι για 90 βαθμους χωρις να εχω σε enclosure με τον anet θελω γυρω στα 6 με 7 λεπτα

Όχι δεν το έκανα κατανοητό, δεν έχει σχέση το stepper driver με το bed. Το ρεύμα έχει σχέση με το bed. Αλλά ανεβάζοντας το ρεύμα θέλω να ξέρω αν υπάρχει περίπτωση επηρρεασμού των steppers. Δεν νομίζω γιατί γίνεται regulate απο την ramps αλλά απλά περιγράφω τι θέλω να κάνω. Σε κάθε περίπτωση αν με εξυπηρετούν καλύτερα οι drivers που λέει το παλληκάρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...