Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον κάθετο άξονα δεν έχει νόημα γιατί οι κινήσεις είναι πολύ μικρές και δεν είναι συνεχείς

Επίσης, σε συνέχεια των κακών εκτυπώσεων...

Τι προτείνετε για να βελτιωθεί η εκτύπωση της φωτογραφίας?

post-51430-0-74250300-1510249653_thumb.jpg

Επεξ/σία από kakofonixx
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Καλα το ξερω οτι δεν εχει νοημα αλλα το OCD μου λεει να βαλω παντου igus για ομιομορφια (ασχετα που δεν θα φαινοντε)

Δημοσ.

σημερα θα κατσω να δω καποιους μηχανισμους για συρταρια μπορει να ειναι καλυτεροι

• Moderators
Δημοσ.

Τα άλλαξα όλα με igus γιατί τα εργοστασιακά είχαν αρχίσει να μαδάνε μπίλιες.

Στο καθετί άξονα (Ζ) 1 έβαλες η 2?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα με τους μηχανισμούς δημιουργήθηκε όταν τους έκοψα για να τους κοντυνω... επειδή αλλαξε η διαδρομή τους εχαναν τις μπίλιες από τα ρουλεμάν μερικές φορές κατά την λειτουργία τους.

Αν βρεις πάρε με πιο κοντή διαδρομή και δοκίμασε,θα δουλέψουν σίγουρα,και φόρτισε τα προς αντίθετες πλευρές για να μην υπάρχει τζόγος.

Έχετες έλεγξα το extrusion...βρήκα ότι του έδινα 100mm να βγάλει και έδινε 95mm...μπενω στις ρυθμίσεις του marlin,και ήταν από μαμα ρυθμιζόμενο το e σε 95...το έκανα 100 και είναι τώρα ακριβώς.γιατι άραγε

Επεξ/σία από babisgr
  • Moderators
Δημοσ.

Το πρόβλημα με τους μηχανισμούς δημιουργήθηκε όταν τους έκοψα για να τους κοντυνω... επειδή αλλαξε η διαδρομή τους εχαναν τις μπίλιες από τα ρουλεμάν μερικές φορές κατά την λειτουργία τους.

Αν βρεις πάρε με πιο κοντή διαδρομή και δοκίμασε,θα δουλέψουν σίγουρα,και φόρτισε τα προς αντίθετες πλευρές για να μην υπάρχει τζόγος.

Έχετες έλεγξα το extrusion...βρήκα ότι του έδινα 100mm να βγάλει και έδινε 95mm...μπενω στις ρυθμίσεις του marlin,και ήταν από μαμα ρυθμιζόμενο το e σε 95...το έκανα 100 και είναι τώρα ακριβώς.γιατι άραγε

Η στοκ ρύθμιση νομίζω ειν 97 (σε εμένα τουλάχιστον)

Δημοσ.

Στον κάθετο άξονα δεν έχει νόημα γιατί οι κινήσεις είναι πολύ μικρές και δεν είναι συνεχείς

Επίσης, σε συνέχεια των κακών εκτυπώσεων...

Τι προτείνετε για να βελτιωθεί η εκτύπωση της φωτογραφίας?

underextrusion έχεις  :/ .

Θα τσέκαρα τα settings/steps per mm - το nozzle αν έχει μπουκώσει, καθώς και θα αύξανα τα top και bottom layers

επίσης αν όλα fail-άραν θα έπαιζα με το 110% flow δοκιμαστικά μήπως το νήμα είναι μικρότερο από 1.75μμ

• Like 1
Δημοσ.

Aν δεν κανω λαθος εχει εντολη G28 x0 y0 αλλαζεις το y0 σε y220 (χωρις να ειμαι 100% σιγουρος

καπου ειχα βρει αυτην την εντολη, την εβαλα και δουλευει

G1 Y190 F9000

Κι εγώ είχα την G28 X0 Y220 και αναρωτιώμουν γιατί δεν έρχεται εμπρός. Αλλά μετά συνειδητοποίησα πως η G28 είναι για Home all, οπότε στέλνει το bed τέρμα πίσω. Η G1 Y190 το στέλνει σχεδόν τέρμα εμπρός.

Ακριβώς έτσι ήταν και στο δικό μου: 95 και το έκανα 100.
Δημοσ.

σε τζαμι 3χιλ τι θερμοκρασια βαλε στο κρεβατι????

η μυτη θελει ποιο κοντα στο τζαμι???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στη παρέα,

Μετά από πολύ καιρό βρήκα χρόνο και τελείωσα με τη συναρμολόγηση του Α-8 αλλά καθώς είμαι νέος στο κόλπο τα έχω βρει λιγάκι σκούρα σχετικά με την εκτύπωση ,βασικά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω .

Μήπως θα μπορούσε  κάποιος έμπειρος , αν έχει την καλοσύνη , να ετοιμάσει έναν "οδηγό -μπούσουλα" που να βοηθά τους νιούμπηδες στα πρώτα τους βήματα , και να το κάνει sticky, γιατί στις 100 και πλέον σελίδες του θέματος οι πληροφορίες έχουν αρχίσει να ψιλοχάνονται και έχει γίνει περισσότερο μια rolling κουβέντα για τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας .

Θα πει κάποιος ,ρε φίλε γκούγκλισε και δες βιντεακια κλπ ,

έχω ψάξει αρκετά και δεν έχω βρει κάτι εύπεπτο,αν κάποιος έχει κάποιο λινκ ευπρόσδεκτο κι αν είναι στα ελληνικα ακόμη καλύτερα καθώς  δεν είναι όλοι πολύ  εξοικειωμένοι  με την Αγγλική ώστε να καταλάβουν από αντίστοιχα βιντεάκια .

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.

σε τζαμι 3χιλ τι θερμοκρασια βαλε στο κρεβατι????

η μυτη θελει ποιο κοντα στο τζαμι???

Με τζαμί 3μμ και εγώ και βάζω 60 βαθμούς για pla.

Η απόσταση θα είναι όσο είχες πριν.

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα,

Μετά από πολύ καιρό βρήκα χρόνο και τελείωσα με τη συναρμολόγηση του Α-8 αλλά καθώς είμαι νέος στο κόλπο τα έχω βρει λιγάκι σκούρα σχετικά με την εκτύπωση ,βασικά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω .

Μήπως θα μπορούσε  κάποιος έμπειρος , αν έχει την καλοσύνη , να ετοιμάσει έναν "οδηγό -μπούσουλα" που να βοηθά τους νιούμπηδες στα πρώτα τους βήματα , και να το κάνει sticky, γιατί στις 100 και πλέον σελίδες του θέματος οι πληροφορίες έχουν αρχίσει να ψιλοχάνονται και έχει γίνει περισσότερο μια rolling κουβέντα για τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας .

Θα πει κάποιος ,ρε φίλε γκούγκλισε και δες βιντεακια κλπ ,

έχω ψάξει αρκετά και δεν έχω βρει κάτι εύπεπτο,αν κάποιος έχει κάποιο λινκ ευπρόσδεκτο κι αν είναι στα ελληνικα ακόμη καλύτερα καθώς  δεν είναι όλοι πολύ  εξοικειωμένοι  με την Αγγλική ώστε να καταλάβουν από αντίστοιχα βιντεάκια .

Το καλυτερο ειναι  να μας πεις τι ακριβως προβλημα εχεις για να σε βοηθησουμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...