Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχεις 4 τρυπες που περνανε οι αξονες του κρεβατιου στο πισω και στο μπροστα κομματι....εκει μπαινει αυτο

για αποφυγη να βγει απο τη θεση του ο αξονας μπροστα η πισω και στερεωνεται με ξυλοβιδουλες 

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις 4 τρυπες που περνανε οι αξονες του κρεβατιου στο πισω και στο μπροστα κομματι....εκει μπαινει αυτο

για αποφυγη να βγει απο τη θεση του ο αξονας μπροστα η πισω και στερεωνεται με ξυλοβιδουλες 

Ta εχω βάλει. Επίσης εχω βάλει και 2 στο πανω μερος, στους καθετους άξονες! Οπότε μάλλον και αυτά παραπάνω θα ήταν;

Βίδες ,ροδελες,παξιμάδια κλπ έχει αρκετά παραπάνω που περισσεύουν να ξέρεις.

Α εντάξει...Tέλεια!

Για το θέμα οτι δεν βιδώνει με κανένα τρόπο, έχετε να προτείνετε κάτι;

Επεξ/σία από alfas
Δημοσ.

μη τη πιεζεις...αν εχεις αλλη δοκιμαζεις να δεις μαλλον οι βολτες του σπειρωματος πηγαν περιπατο

προσπαθησε γιατι μερικες φορες δεν ειναι τελειως χαλασμενο στη τελικη πιεσε το και οτι γινει ..δουλεια θα κανεις η θα ανοιξεις σπειρωμα ενα κλικ μεγαλυτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπαμπη τι εγινε τελιωσες???

εχτές παιδευόμουν με τα igus ...πήρα 2 set των 5 τεμαχίων για να αλάξω και του bed και της κεφαλής.

Εφαγα 2 ώρες αλλά του bed δεν έλεγαν να δουλεψουν με τίποτα....οταν βίδωδαν οι βίδες δεν δουλευαν σωστά,ξέρω κλασική περίπτωση.

Θεωρώ οτι ίσως κάποιο rod ή φορέας του ρουλεμάν δεν είναι απόλυτα ίσιο...η πλά τα igus είναι ΓΤΠ.

έβαλα τα παλιά καλα ρουλεμαν και όλα καλά...τα igus τα άφησα μόνο στην κεφαλή που δουλεύουν μια χαρά.Ετσι και αλλιώς στον ήχο η

αλήθεια είναι πως δεν κάνουν διαφορά...αφού ο θόρυβος 90% είναι απο τα stepper.

post-100888-0-13476200-1509903995_thumb.jpg

Επεξ/σία από babisgr
  • Like 1
Δημοσ.

εγω τι εκανα αν ....και θα παω τελικα σε mgn12 παντου

χαλαρωσα λιγο το ενα rod του κρεβατιου και μαζεψα και τις 4 πλευρες του κρεβατιου τερμα μεχρι που δεν επαιρνε αλλο ..μετα πισω μπροσ με τον ιμαντα εκτος μεχρι που δεν ειχα αντισταση και εσφιξα το rod...μετα σιγα σιγα χαλαρωσα και τις 4 βιδες..με παιδεψε αρκετα ,,,,,,εχω καταλαβει ομως οτι παιζει μεγαλο ρολο η βαση του κρεβατιου...πρεπει να παιρνει λιγο μολις ειναι λιγο το κρεβατι σφιγμενο απο τη μια πλευρα γιαυτο και κολλαει...

αλλα οπως ειπα η λυση μαλλον ειναι το mgn12 ολα ειναι σταθερα και ισα .... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σίγουρα η καλύτερη λύση αλλά αρκετά ακριβότερη και πλέον δεν έιμαι σίγουρος οτι αξίζει,τα απλά ρουλεμάν μια χαρά είναι,νομίζω τα igus εχουν δημιουργήσει ενα hype χωρίς

να έχουν να προσφέρουν κάτι,το αντίθετο,σε λειτουργία με φορτίο θα είναι αρκετά χειρότερα.

Νομίζω η καλύτερη αναβάθμιση θα είναι κάποια ποιοτικά stepper με λιγότερο θόρυβο....δεν είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν.  

με το νέο πλαίσιο παίζω με 80mm/s ταχύτητες και πάνω χωρίς καμιά διαφορά στις εκτυπώσεις,πριν έπαιζα με 40mm/s

Επεξ/σία από babisgr
  • Moderators
Δημοσ.

σίγουρα η καλύτερη λύση αλλά αρκετά ακριβότερη και πλέον δεν έιμαι σίγουρος οτι αξίζει,τα απλά ρουλεμάν μια χαρά είναι,νομίζω τα igus εχουν δημιουργήσει ενα hype χωρίς

να έχουν να προσφέρουν κάτι,το αντίθετο,σε λειτουργία με φορτίο θα είναι αρκετά χειρότερα.

Νομίζω η καλύτερη αναβάθμιση θα είναι κάποια ποιοτικά stepper με λιγότερο θόρυβο....δεν είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν.  

με το νέο πλαίσιο παίζω με 80mm/s ταχύτητες και πάνω χωρίς καμιά διαφορά στις εκτυπώσεις,πριν έπαιζα με 40mm/s

Με την μητρικη της ανετ ακομα και "καλυτερα" stepper να βαλεις παλι θα εχεις θορυβο

στησαμε σε φιλο AM8 (περιπου) με τα stepper της anet(αγοραστηκαν απο 3dedge) , αλλα τρεχουν απο μια MKS Gen 1,4 με tmc 2100 η 2130 η διαφορα στο θορυβο ειναι τεραστια

Τα igus το μονο που ισως βελτιωσουν ειναι ο θορυβος απο ελλατωματικα-χαλασμενα ρουλεμαν παρολο που εχω εδω και καιρο μια 10αδα igus δεν τα περασα γιατι ακομα και στα 100mm/s δεν ακουω θορυβο απο ρουλεμαν

Δημοσ.

χμ....πολύ ενδιαφέρον αυτό που λές....παίζουν τόσο ρόλο οι drivers των stepper τελικά ? ...(στο ήχο γιατι στην ισχύ είναι προφανές).

• Moderators
Δημοσ.

παρολο που πρακτικα φοραμε ιδια stepper motor με το παιδι η διαφορα στο θορυβο ειναι μεγαλη (μιλαμε παντα ακριβως ιδια setting ιδια εκτυπωση

Eγω σκεφτομαι εδω και καιρο την αλλαγη mobo αλλα δεν μπορω να δικαιολογησω το εξοδο (στο μυαλο μου σαν επιλογες παιζουν η gt2560 και mks gen 1,4 , το mks sbase 1,3 παρολο που ειναι 32bit board το εχω απορριψη γιατι απο οτι εχω καταλαβει τρεχει smoothieware που δεν εχει τοσο υποστιριξη οπως το marlin

btw περισσευει σε κανενα 1 igus για να μην αγοραζω 5αδα απο grobo?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για igus ναι...σου δίνω,απλά πρέπει να έρθεις ρέντη να το πάρεις

χαχαχα τώρα είδα θεσσ/νικη !

Επεξ/σία από babisgr
  • Moderators
Δημοσ.

για igus ναι...σου δίνω,απλά πρέπει να έρθεις ρέντη να το πάρεις

χαχαχα τώρα είδα θεσσ/νικη !

Ναι ναι ξτως είσαι λίγο μακριά

Δημοσ.

αλλη μια παρατηρηση που εκανα

ο ιμαντας που δενει στη πλατη  του Χ αξονα με 2 βιδουλες καθεται λιγο περιεργα και δεν ειναι στην ιδια ευθεια ετσι ωστε να μην τραβαει

παραγωνα λιγο οποτε εβαλα μακρυτερες βιδες και 2 παξιμαδακια επιπλεον 

αυτο βεβαια μπορει να μη συμβαινει σε ολους αλλα μια ματια δε βλαπτει...οπως επισης αν βλεπουμε να ακουμπαει ο ιμαντας του Χ στο 

λευκο κομματι οπως σε μενα , εβαλα 3 μικρες ροδελες μεταξυ μοτερ και βασης και εν ακουμπαει πουθενα.......αυταααααααααααααα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...