Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σημερα αλλαζοντας σε ingus και anycube ultrabase διαπιστωσα οτιιιιιιιιιιιιιιι

ενω τα ingus γλυστρανε σα χελι και ειναι αθορυβα μολις τοποθετησα και το hotbed δεν γλυστρανε σωστα ,,κολλανε

αφου τα εβαλα εβγαλα καμμια 10αρια φορες κατεληξα οτι οταν τοποθετω το νεο hotbed στη βαση Η μαλλον το λυγιζει λιγο οταν σφιγγω

τις βιδες για leveling γιατι πως εξηγειτε να δουλευει η βαση Η χωρις το κρεβατι τελεια και μολις το τοποθετω σφιγγει??

μαλλον θελει και Η πεταμα

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεσφυξε της βάσεις από τα igus (όχι τελείως) και κούνα μπρος πίσω και μετά ξανά σφυξε και δες συμπεριφορά

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

Το ίδιο ακριβώς έπαθα και εγώ όταν έβαλα τα igus. Παραθέτω παλαιότερο ποστ πως το έλυσα

τελικα οπως αποδειχτηκε δεν ηταν θεμα παραλληλιας των Υ αξονων.

Μολις ελυσα το heatbed πανω απο το εδρανο κινησης και εβγαλα τον ιμαντα απο το μοτερ, το εδρανο αρχισε να κινειται ανετα!!

Θεωρω οτι μαλλον στραβοβιδωσα το heatbed οταν εβαλα τα igus και πιεζε ασυμετρα το εδρανο με αποτελεσμα να δημιουργει τριβες σε καποιο απο τα 4 σημεια κινησης... δε βλεπω αλλη εξηγηση...

Εν τελει εβαλα πιο προσεκτικα το bed, το εφερα στη σωστη θεση κατα Ζ, το εκανα και ενα προσεκτικο level και αυτη τη στιγμη τυπωνει τελεια και αθορυβα :-D

overall θεωρω οτι η αλλαγη των απλων ρουλεμαν σε igus αξιζει και με το παραπανω!

Επομενη περιπετεια η μετατροπη σε e3d και bowden (τα αναμενω να μου ερθουν :P )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν το εχω λυτο ειναι μια χαρα 

μολις περναω τις βιδες παπαλα.....φαινεται οτι υπαρχει πιεση περισσοτερη στη μια πλευρα 

και δεν το εχω κανει λεβελ 

edit

μολις το εκανα λεβελ πανε ολα παει μονο του....το νινι της θειας του

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν έχω λύσει το θέμα με τον Ζ... Άλλαξα τα μοτέρ δεξιά αριστερά, λάδωσα τους άξονες, χαλάρωσα τις βίδες από τους χρυσαφί οδηγούς πάνω στα ρουλεμάν και φαίνεται να βελτιώθηκε η κατάσταση. Το θέμα είναι ότι ο σύνδεσμος του μοτέρ με το κοχλία δείχνει έκκεντρος κυρίως δεξιά... ως αποτέλεσμα όταν περιστρέφεται το πάνω μέρος του κοχλία που δεν ακουμπάει πουθενά έχει μεγάλυ διαδρομή... Ελπίζω να το περιέγραψα καλά...

Αντιμετωπίζει κανείς άλλος το ίδιο.. Το πάνω μέρος είναι απολυτο - περιστρεφεται χωρις μεγάλη κίνηση? 

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν έχω λύσει το θέμα με τον Ζ... Άλλαξα τα μοτέρ δεξιά αριστερά, λάδωσα τους άξονες, χαλάρωσα τις βίδες από τους χρυσαφί οδηγούς πάνω στα ρουλεμάν και φαίνεται να βελτιώθηκε η κατάσταση. Το θέμα είναι ότι ο σύνδεσμος του μοτέρ με το κοχλία δείχνει έκκεντρος κυρίως δεξιά... ως αποτέλεσμα όταν περιστρέφεται το πάνω μέρος του κοχλία που δεν ακουμπάει πουθενά έχει μεγάλυ διαδρομή... Ελπίζω να το περιέγραψα καλά...

Αντιμετωπίζει κανείς άλλος το ίδιο.. Το πάνω μέρος είναι απολυτο - περιστρεφεται χωρις μεγάλη κίνηση?

Αν έχουν θέμα τα coupler δοκίμασε να τα αλλάξεις

https://grobotronics.com/shaft-coupler-clamping-5mm-to-8mm.html

Εγώ έβαλα αυτά και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Δημοσ.

Δύο μικρά Project-ιδιοκατασκευές του Σαββατοκύριακου:

1. Προσθήκη ραφιού στο γραφείο της μικρής.

Τύπωσα 8 γωνίες με υποδοχή για παξιμάδι 6mm και τις χρησιμοποίησα για να στηρίξω μεταλλικές ντίζες 6mm στις δύο πλευρές του γραφείου. Πάνω στις ντίζες βιδώθηκε το ράφι:

post-40534-0-63437500-1509442172_thumb.jpg

post-40534-0-63930300-1509442530_thumb.jpg

---

2. Θήκη για τα ανταλλακτικά της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας.

Σφηνώνει στην πρόσοψη του ραφιού, πάνω από το νιπτήρα στο μπάνιο και έχει 4 υποδοχές με τα ονόματα των μελών της οικογένειας (δε φαίνονται καθαρά στη φωτό, λόγω φωτισμού), για να βάζει ο καθένας τη δική του οδοντόβουρτσα.

post-40534-0-31506500-1509442686_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχουν θέμα τα coupler δοκίμασε να τα αλλάξεις

https://grobotronics.com/shaft-coupler-clamping-5mm-to-8mm.html

Εγώ έβαλα αυτά και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Σε ευχαριστώ πολύ πάω να τα πάρω σήμερα να ξεκινήσω από κάπου...

Θα τραβήξω και βίντεο το βράδυ πριν και μετά να δούμε...

Είχες και εσύ πρόβλημα και τα άλλαξες?

Επεξ/σία από cdrov
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω δεν τα αλλαξα αμεσως αλλα εχω 2 καινουργια στο ραφι

θελει λιγο υπομονη να κατσει καλα στο μοτερ αλλωστε γιαυτο εχουν τα καπλερ τις ραβδωσεις για να παιρνουν λιγο απο τις ατελειες του αξονα

to first Layer τελικα θελει πολυ μελετη

εγω μεχρι τωρα αν δεν βαλω τσιμπιδι 2-3 φορες δε γινεται τιποτα....μακαροναδα κυριως οταν εχω και στηλωματα

τι PLA επιλογη θα κανω στα settings toy cura??? chromatic,generic ??? εχει ενα καρο επιλογες

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kostasbm

Εγω μια ζωη με "generic pla"  παιζω ...εκτος και αν καποιο απο τα αλλα profiles ταιριαζει επ'ακριβως με το pla που εχεις αγορασμενο...λιγο χλωμο το κοβω...

EDIT : Το cura μας ψιλοδουλευει...στο λινουξ εχω την εκδοση 3.0.3 , σημερα που το ανοιξα (για να τσεκαρω τι pla εχω ορισμενο) , μου λεει οτι υπαρχει νεα εκδοση...

Παω στο σαιτ και βλεπω μια εκδοση 3.χ. 27/10

Κατεβαζω και για λινουξ και για windows και οι 2 ηταν 3.0.4. Τι διαολο λεω..αν εχει βγει μια εκδοση 3.χ και αυτη ειναι η 3.0.4 , εγω πως εχω την 3.0.3 ?

Γιατι στα release notes δειχνει μια εκδοση 3.χ , οπως και στις διαθεσιμες εκδοσεις.

Περναω την 3.0.4 στο λινουξακι εκκινω..και πεταει ενα popup που αναφερεται σε 3.0.0 , 3.0.3 , 3.0.4 με changelog.

Tι στο διαολο κανουν εκει στο σαιτ..μηπως απο καθε σειρα κρατανε και δειχνει μονο την τελευταια υπο-εκδοση?Τι να πω...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

3.04 ηταν update αποτι καταλαβα

21,5 δεν μπροω να τυπωσω δεν με αφηνει το cura ενω εχω δηλωσει 22

απο καιρο τρωγομαι για το θεμα του κρεβατιου....30χ30 ειναι μαλλον η προτιμοτερη και εχ ηδη ξεκινησει εκτυπωσεις για

ενα μεγαλυτερο αλλα δεν ηθελα να το κανω τωρα

• Moderators
Δημοσ.

3.04 ηταν update αποτι καταλαβα

21,5 δεν μπροω να τυπωσω δεν με αφηνει το cura ενω εχω δηλωσει 22

απο καιρο τρωγομαι για το θεμα του κρεβατιου....30χ30 ειναι μαλλον η προτιμοτερη και εχ ηδη ξεκινησει εκτυπωσεις για

ενα μεγαλυτερο αλλα δεν ηθελα να το κανω τωρα

Εχεις βάλει μεγάλο brim και δε σε αφήνει είτε σε το skirt

Δημοσ.

Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, ασχολούμαι με racing fpv quads.

Έχω σχεδιάσει μερικά και τα τυπώνω για να δω τυχόν ατέλειες ή αστοχίες.

Βάζω μια φωτο από το τελευταίο μου, και το καλύτερο σχεδιαστικά κατά τη γνώμη μου.

Όποιος θέλει μπορεί να ρίξει και μια ματιά στη σελίδα στο fb

facebook.com/mfquads/

post-51430-0-26227200-1509831008_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Είπα να μπω και εγω στη παρέα σας. Είμαι κάτοχος του Anet a8 απο τον Ιούλιο. Αλλά λόγω λίγου χρόνου μόλις πριν μια βδομάδα μπήκα σε διαδικασία να το συναρμολογήσω. δεν εχω κάποια εμπειρία στο θέμα. Το εχω δέσει αλλά δεν εχω τελειώσει τις καλωδιώσεις. Το video που συμβουλευόμουν το εδειχνε αναλυτικά αλλά εντάξει κάτσανε 2-3 αναποδιές.

1) Θα δανειστώ μια φωτογραφία απο εδω μέσα και θα κυκλώσω που δεν βιδώνει η βίδα με τίποτα. Είναι σα να ειναι στραβοτρυπημένο δε ξέρω πάντως δεν μπορώ να το βιδώσω(το έχω αφήσει ετσι και εχω βαλει απο πανω το bed)
post-53443-0-98466600-1509844676_thumb.jpg

2) Sto βιντεο Δεν έδειχνε καλά που μπαίνει το Ζ στοπ αλλά ενταξει με λίγη φαντασία βρηκα πως μπαίνει( και το επιβεβαιωσα και απο εδω μεσα που εχει συμβει σε άλλο φιλο.)

3)Το τρίτο δεν ξερω και αν ειναι νορμαλ ή οχι. Έχουν περισσέψει αρκετά βιδάκια αλλα και 2 πλαστικα απο τον εκτυπωτή τα οποία δεν καταλαβαίνω που μπορεί να μπαίνουν. Εδω η ερώτηση μου ειναι εσάς κατα τη συναρμολόγηση σας περίσσεψαν ?
post-53443-0-84170200-1509845030_thumb.jpg

Σας ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...