Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή φάση. Να ρωτήσω κάτι εγώ.. αυτή μπορεί να μπει με αυτόματη διαδικασία σε slicer π.χ cura έτσι ανάλογα να μαρκάρουμε απο πριν που το θέλουμε στο σχέδιο να σταματάει να αλλάξουμε filament;

Εφόσον όντως μπορείς να το ενεργοποιήσεις δίνοντας την M600 σε terminal, θα δουλέψει και αν βάλεις την M600 στην κατάλληλη γραμμή του GCODE που παράγει το Cura.
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφόσον όντως μπορείς να το ενεργοποιήσεις δίνοντας την M600 σε terminal, θα δουλέψει και αν βάλεις την M600 στην κατάλληλη γραμμή του GCODE που παράγει το Cura.

Οκ σύμφωνοι αν και όλη η ευελιξία θα ήταν να μπορεί να γίνει από το gui του cura.

Δημοσ.

Ένα μικρό update ...

Κάποιες εκτυπώσεις δεν πήγαν καλά και τις ξανακάνω...λογικά και αύριο μπορεί να μονταριστει...με τα ηλεκτρονικά χύμα.

post-100888-0-51160800-1508161250_thumb.jpg

post-100888-0-37313600-1508161290_thumb.jpg

Δημοσ.

Σε εσάς όταν δώσετε Υ=220 φτάνει και ακουμπάει στην άκρη ή αφήνει κάποιο κενό;

post-206817-0-37673200-1508161753_thumb.jpg

Έφερα το front frame όσο έξω μπορούσα για να μην ακουμπάει το έδρανο αλλά και να μην βγουν τα rod από την τρύπα τους (στην οποία έβαλα μέσα ένα παξιμάδι για κόντρα.

Θέλω να τυπώσω μία βάση vesa 20x20 εκ και θέλω όλο το έδρανο διαθέσιμο ...

Δημοσ.

Ένας τζαμάκι στα αριστερά (απλή τοποθέτηση , όχι οπως είναι στην φώτο) και  ένας αντάπτορας στην δεξιά μεριά (περίπου σαν της φώτο) που πάνω της θα κουμπώνει - ξεκουμπώνει ένα εξάρτημα βάρους 300gr.

Φαντάζομαι οτι θα χρειαστούν περισσότερα του ενός κομμάτια για συναρμολόγηση.

φανταζομαι ειναι αυτο που βλεπαμε στις παλιες μηχανες?

πρωτα εβλεπε απο το τζαμακι και μετα τραβαγε να αλλαξουν θεση ωστε να ερθει η  πλακα ωστε να βγαλει φωτο?

θεωρω οτι δεν θα θα κρατησει πολυ καιρο αν βγει απο 3d. και ισως να μην δουλευει και σωστα.

το καλυτερο θα ηταν με αλουμινιο και δεν νομιζω οτι εχει μεγαλο κοστος να φτιαχτει . θεωρω οτι βγαινει πολυ φτηνα να στο φτιαξει ενας μηχανουργος. αν θελεις να σου δωσω τηλ απο φιλο να σου βγαλει τιμη. και φυσικα θα ειναι αθανατο. 

με ενα απλο σχεδιο σε χαρτι  με ακριβεις διαστασεις ομως.

Δημοσ.

Αυτοί εκεί στο cnccat η φόρμα επικοινωνίας δουλεύει; ξέρει κανένας ή θα πρέπει να τους πάρω τηλ να τους εξηγήσω για το κόψιμο v-slot; Από το να κοιτάω να αναβαθμίσω τον anet, ξεκινάω νέω projectάκι για στήσιμο d-bot! Πιστεύω θα έχει αρκετό ενδιαφέρον!

στειλε ενα μειλ με το ερωτημα σου

απαντανε και σου εξηγουν πως να συμπληρωσεις τη φορμα

Σε εσάς όταν δώσετε Υ=220 φτάνει και ακουμπάει στην άκρη ή αφήνει κάποιο κενό;

attachicon.gif Anet-A8-Yat220.jpg

Έφερα το front frame όσο έξω μπορούσα για να μην ακουμπάει το έδρανο αλλά και να μην βγουν τα rod από την τρύπα τους (στην οποία έβαλα μέσα ένα παξιμάδι για κόντρα.

Θέλω να τυπώσω μία βάση vesa 20x20 εκ και θέλω όλο το έδρανο διαθέσιμο ...

και γω δοκιμασα να δω την ακρη της επιφανειας εκτυπωσης(εχω πει 220χ220 κρεβατι στο μενου) μολις εφτασε στο πισω μερος η εκτυπωση κτυπησε εμπρος λιγο το στηριγμα του κρεβατιου και ακουσα το πηδημα απο το ιμαντα.

οποτε πρεπει να δηλωσω μικροτερη επιφανεια εκτυπωσης φανταζομαι στο μενου του cura? στο μενου του μαρλιν? η νεες τρυπες να μετακομισει το στηριγμα 5μμ 

Δημοσ.

και γω δοκιμασα να δω την ακρη της επιφανειας εκτυπωσης(εχω πει 220χ220 κρεβατι στο μενου) μολις εφτασε στο πισω μερος η εκτυπωση κτυπησε εμπρος λιγο το στηριγμα του κρεβατιου και ακουσα το πηδημα απο το ιμαντα.

οποτε πρεπει να δηλωσω μικροτερη επιφανεια εκτυπωσης φανταζομαι στο μενου του cura? στο μενου του μαρλιν? η νεες τρυπες να μετακομισει το στηριγμα 5μμ 

Το έφερα και δεν ακουμπάει.  Τράβηξα τα παξιμάδια περίπου 3 χιλιοστά και έβαλα ροδέλες κόντρα στις τάπες των rod για να μην κουνιούνται.  Τώρα κάνει χωρίς πρόβλημα Y=220.  Η άλλη λύση είναι να μπει κάτι σαν αυτό στο πίσω μέρος και να έρθουν τα rod 1 εκ πιο μπροστά.

https://www.thingiverse.com/thing:2337884

Ευκαιρία να βρω ένα έδρανο 300x300.  Κάποια οικονομική πρόταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι στο configuration.h του marlin firmware (skynet3d για όποιον το χρησιμοποιεί ακόμα). Υποθέτω οτι έχεις αλλάξει firmware σωστά;

nope ειμαι με το μαμα firmware... πρεπει να το αλλαξω για να μπορεσω να το κανω?

επισης θα μου δωσει κατι παραπανω το marlin?

Επεξ/σία από kakofonixx
Δημοσ.

Το marlin θα σου δώσει ασφάλεια (πχ σταματάει την εκτύπωση αν δει περίεργες απότομες αλλαγές θερμοκρασίας που μπορεί να σημαίνουν πχ πως το thermistor ξεκουμπωθηκε από την κεφαλή και αυτή θερμαίνεται ανεξέλεγκτα). Ακομα, θα σου δώσει τη δυνατότητα για auto-level sensor, αν θέλεις κάτι τέτοιο, ή δυνατότητα για PID Tuning (καλυμπραρισμα του θερμαντικού στοιχείου της κεφαλής για σταθερότερες θερμοκρασίες). Τέλος, θα σου δώσει μπόλικο customization όπως για παράδειγμα αυτό που θέλεις να κάνεις τώρα, να ορίσεις με ακρίβεια τη θέση της κεφαλής.

• Like 1
Δημοσ.

Το marlin θα σου δώσει ασφάλεια (πχ σταματάει την εκτύπωση αν δει περίεργες απότομες αλλαγές θερμοκρασίας που μπορεί να σημαίνουν πχ πως το thermistor ξεκουμπωθηκε από την κεφαλή και αυτή θερμαίνεται ανεξέλεγκτα). Ακομα, θα σου δώσει τη δυνατότητα για auto-level sensor, αν θέλεις κάτι τέτοιο, ή δυνατότητα για PID Tuning (καλυμπραρισμα του θερμαντικού στοιχείου της κεφαλής για σταθερότερες θερμοκρασίες). Τέλος, θα σου δώσει μπόλικο customization όπως για παράδειγμα αυτό που θέλεις να κάνεις τώρα, να ορίσεις με ακρίβεια τη θέση της κεφαλής.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!

Επειδη λιγο που εψαξα μπερδευτηκα, ποια ειναι η τελευταια version για τον Α8?

Ειδα οτι το skynet3d ειναι τροποποιημενη εκδοση του marlin για τον Α8, σωστα?

Αρα ποια επιλεγω για το εκτυπωτακι μου??

Φανταζομαι tutorials θα υπαρχουν ενα σορο στο youtube....

Δημοσ.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!

Επειδη λιγο που εψαξα μπερδευτηκα, ποια ειναι η τελευταια version για τον Α8?

Ειδα οτι το skynet3d ειναι τροποποιημενη εκδοση του marlin για τον Α8, σωστα?

Αρα ποια επιλεγω για το εκτυπωτακι μου??

Φανταζομαι tutorials θα υπαρχουν ενα σορο στο youtube....

Το skynet3d νομίζω έχει σταματήσει να εξελίσεται αλλά αυτό δεν το κάνει ακατάλληλο. Εγώ ακόμα αυτό χρησιμοποιώ. Το καλό με το skynet3d είναι οτι έχει όλη την πληροφορία μαζεμένη με ωραία tutorials κλπ. Θα έλεγα να κατεβάσεις το τελευταίο από την σελίδα του στο facebook, να κάτσεις να διαβάσεις τους οδηγούς, να το εγκαταστήσεις και μόλις γίνεις λίγο πιο έμπειρος περνάς και στο marlin.

• Like 1
Δημοσ.

Το Skynet3D ήταν μετατροπή του Marlin ειδικά για τη board της Anet. Η τελευταία "επίσημη" έκδοση του Skynet3D είναι η 2.3.2 από το Μάρτη του 2017 και είναι βασισμένη στο Marlin 1.0. Η τελευταία development έκδοση του είναι η 2.4.5 από τον Ιούνιο του 2017 και είναι βασισμένη στο Marlin 1.1.3. Εφόσον η έκδοση Marlin 1.1.4 ξεκίνησε να περιλαμβάνει επίσημα υποστήριξη για την Anet, το project του Skynet3D εγκαταλήφθηκε.

Συμφωνώ κι εγώ να κατεβάσεις το Skynet3D 2.3.2 για να διαβάσεις το documentation του που είναι αρκετά κατανοητό ώστε να μπεις στο νόημα αλλά αντί για αυτό να εγκαταστήσεις το πιο πρόσφατο Marlin 1.1.6.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...