Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπηχτης

και υδραυλικος να εισαι δεν θες πανω απο το κεφαλι σου κανεναν 

το δικο μου το θεμα ειχατε ευκαιρια να το δειτε???????? 

Μου χε πει οτι δεν ειναι δυσκολη η μετατροπη/προσθηκη...και οτι θα το εφτιαχνε..το χει γραψει λιγο στα παπαρια του απο ο,τι καταλαβαινουμε :)

Δευτερα θα τον πρηξω λιγακι μιας και απο ο,τι ξερω δεν εχει ιδιαιτερα φορτωμενο προγραμμα αυτες τις μερες..

ρε παιδιά έχει πάρει κανένας PLA fillament Devil Design απο grobo ? Αν ναι , πως το κάνατε να κολλήσει σε bed / γυαλί κτλπ ? Εχω δοκιμάσει τα πάντα, κόλλες , γυαλί , θερμοκρασίες , ότι μπορείτε να φανταστήτε και τπτ , δεν κολλάει για κανένα λόγο , συν ότι είναι πολύ μαλακό κατα την εκτύπωση και το "ζουλάει" το nozzle κάθε φορά που περνάει να εκτυπώσει...

Devil pla εχω και γω απο grobo. Το παιζω σε 195/60 κατευθειαν πανω στο bed..κολλαει οπως κολαγε και το προηγουμενο..με λακ.

Δεν ειδα καποιο προβλημα...

• Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα ,

θέλω να κατασκευάσω κάτι σε 3d εκτυπωτή διαστάσεων στο περίπου 18cm x 14cm x 3cm. σε μαύρο υλικό "μάλλον" ABS.

Είναι κανά μαστόρι καλό εδώ κοντά (Ίλιον - Πετρούπολη) να με βοηθήσει και να αναλάβει το πρότζεκτ (σχεδιασμός - εκτύπωση).

Ευχαριστώ.

Πρόκειται για μια μετατροπή στην πλάτη μιας παλιάς ξύλινης φωτ. μηχανής. Ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει απο την αρχή καθώς δεν υπάρχει κάτι έτοιμο για να κοπιαριστεί. Είναι ένα εξάρτημα με κάποιες ιδιαιτερότητες ( μεταξύ των οποίων η απόλυτη φωτοστεγανότητα κ.λ.π.) ας πούμε περίπου σαν αυτό :

https://www.amazon.com/Moveable-Sliding-Adapter-Mamiya-Digital/dp/B00AUA79WM/ref=cm_cr_arp_d_pdt_img_top?ie=UTF8

Παρακαλούνται μεσάζοντες και αργόσχολοι να μην ασχοληθούν με το θέμα.

Ευχαριστώ ξανά.

Επεξ/σία από kioann
Δημοσ.

εχεις καποιο προχειρο σχεδιο? θα βιδωσεις εξαρτηματα επανω?

τοσο μεγαλο σε abs ειναι δυσκολο να σου πω την αληθεια.

Δημοσ.

πηγα να φτιαξω το κεντρο εκτυπωσης  αφου με ετρωγαν τα χερια μου και η καταληξη μια χωριατικη σαλατα

ειμαι -23μμ στον χ και 2 στο y τωρα

ςχουμε καποιον οδηγο?? σκυνετ3δ μαρλιν εχω τωρα.....

• Moderators
Δημοσ.

πηγα να φτιαξω το κεντρο εκτυπωσης  αφου με ετρωγαν τα χερια μου και η καταληξη μια χωριατικη σαλατα

ειμαι -23μμ στον χ και 2 στο y τωρα

ςχουμε καποιον οδηγο?? σκυνετ3δ μαρλιν εχω τωρα.....

http://3dprintingllama.blogspot.gr/2017/04/centering-on-your-bed.html

Δημοσ.

Ωραίο αυτό το λινκ για το κεντραρισμα.

Εγώ σήμερα δοκίμασα να αλλάξω νήμα στην μέση της εκτύπωσης. Δεν βρήκα κάποιο αυτόματο τρόπο για α το κάνω όποτε το έκανα χειροκίνητα:

1) έκανα pause από το octoprint

2) σημείωσα τις συντεταγμένες X Y Z που δείχνει η οθόνη με το marlin τα το που βρίσκεται η κεφαλή

3) δίνω G1 X10 Y10 Z2 για να πάει η κεφαλή στην άκρη

4) βάζω το καινούριο νήμα

5) δίνω G1 τις συντεταγμένες που έχω σημειώσει από το βήμα 2

6) πατάω resume στο octoprint για να συνεχίσει η εκτύπωση

Έτσι έγινε 2 φορές που το δοκίμασα. Πρέπει όμως να είσαι γρήγορος γιατί αλλιώς κάνει ooze νήμα πάνω στην εκτύπωση και κάνει κομπακι. Θα έπρεπε να υπάρχει πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος αλλά δεν τον βρίσκω.

Δημοσ.

Ωραίο αυτό το λινκ για το κεντραρισμα.

Εγώ σήμερα δοκίμασα να αλλάξω νήμα στην μέση της εκτύπωσης. Δεν βρήκα κάποιο αυτόματο τρόπο για α το κάνω όποτε το έκανα χειροκίνητα:

1) έκανα pause από το octoprint

2) σημείωσα τις συντεταγμένες X Y Z που δείχνει η οθόνη με το marlin τα το που βρίσκεται η κεφαλή

3) δίνω G1 X10 Y10 Z2 για να πάει η κεφαλή στην άκρη

4) βάζω το καινούριο νήμα

5) δίνω G1 τις συντεταγμένες που έχω σημειώσει από το βήμα 2

6) πατάω resume στο octoprint για να συνεχίσει η εκτύπωση

Έτσι έγινε 2 φορές που το δοκίμασα. Πρέπει όμως να είσαι γρήγορος γιατί αλλιώς κάνει ooze νήμα πάνω στην εκτύπωση και κάνει κομπακι. Θα έπρεπε να υπάρχει πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος αλλά δεν τον βρίσκω.

διπλη κεφαλη .............

Δημοσ.

εχεις καποιο προχειρο σχεδιο? θα βιδωσεις εξαρτηματα επανω?

τοσο μεγαλο σε abs ειναι δυσκολο να σου πω την αληθεια.

Ένας τζαμάκι στα αριστερά (απλή τοποθέτηση , όχι οπως είναι στην φώτο) και  ένας αντάπτορας στην δεξιά μεριά (περίπου σαν της φώτο) που πάνω της θα κουμπώνει - ξεκουμπώνει ένα εξάρτημα βάρους 300gr.

Φαντάζομαι οτι θα χρειαστούν περισσότερα του ενός κομμάτια για συναρμολόγηση.

Δημοσ.

Μου χε πει οτι δεν ειναι δυσκολη η μετατροπη/προσθηκη...και οτι θα το εφτιαχνε..το χει γραψει λιγο στα παπαρια του απο ο,τι καταλαβαινουμε :)

Δευτερα θα τον πρηξω λιγακι μιας και απο ο,τι ξερω δεν εχει ιδιαιτερα φορτωμενο προγραμμα αυτες τις μερες..

Devil pla εχω και γω απο grobo. Το παιζω σε 195/60 κατευθειαν πανω στο bed..κολλαει οπως κολαγε και το προηγουμενο..με λακ.

Δεν ειδα καποιο προβλημα...

Δεν ξέρω αν ήταν τα πρώτα μέτρα προβληματικά ή οι θερμοκρασίες που έπαιζα, πάντως με 195/65 κολλάει καλά πλέον. Ευχαριστώ !!!! 

Δημοσ.

τελικα με 2 προσπαθειες με g code μεσω repetier  κεντραρισα 

ποιο ευκολο με gcode  

τελος παντων παιρνω φορα για τις εκτυπωσεις του κουτιου σαν το cr10 ...ετοιμαζω τα υπολοιπα και αναμενω μια μετατροπη για το

κυριως κουτι το οποιο παρεπιπτοντως ειναι 21.5 ..ισα ισα δηλαδη..

Δημοσ.

διπλη κεφαλη .............

Xαχαχαχαχαχα, άρα σωστά το κάνω. 

Η εντολή Μ600 που υποτίθεται είναι για αλλαγή νήματος τι κάνει τότε;

http://marlinfw.org/docs/gcode/M600.html

Επίσης ένας φίλος που χρησιμοποιεί το pronterface και έχει συνδεδεμένο τον εκτυπωτή με το usb λέει ότι αν κάνει pause από το pronterface, μετά μετακινήσει την κεφαλή με τα χειριστήρια και μετά πατήσει resume, ότι γυρίζει μόνη της στην θέση της και συνεχίζει. Ισχύει;

Δημοσ.

Αυτοί εκεί στο cnccat η φόρμα επικοινωνίας δουλεύει; ξέρει κανένας ή θα πρέπει να τους πάρω τηλ να τους εξηγήσω για το κόψιμο v-slot; Από το να κοιτάω να αναβαθμίσω τον anet, ξεκινάω νέω projectάκι για στήσιμο d-bot! Πιστεύω θα έχει αρκετό ενδιαφέρον!

Δημοσ.

Χμ, καλή φάση φαίνεται η M600.

Για να την ενεργοποιήσεις / παραμετροποιήσεις πρέπει να επέμβεις στο αρχείο configuration_adv.h του Marlin. Πχ:

1. κάνεις uncomment την #define ADVANCED_PAUSE_FEATURE για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία.

2. ορίζεις πόσα mm θα κάνει retract για να ξεφορτώσει το filament (πχ αν εγώ που έχω bowden πρέπει να βάλω 330 αντί για 100 για να τραβηχτεί όλο το filament από το σωλήνα): #define FILAMENT_CHANGE_UNLOAD_LENGTH 100

3. αντίστοιχα ορίζει πόσα mm θα "σπρώξει" για να μπει το νέο filament: #define FILAMENT_CHANGE_LOAD_LENGTH 0

4. κάνεις uncomment την //#define PARK_HEAD_ON_PAUSE για να "παρκάρει" την κεφαλή στη γωνία κατά τη διάρκεια της αλλαγής.

Αφού τα κάνεις αυτά, μπορείς να κάνεις αλλαγή από το μενού στην οθόνη του εκτυπωτή, ή να δώσεις την M600 από το pronterface ή το repetier.

/**
 * Advanced Pause
 * Experimental feature for filament change support and for parking the nozzle when paused.
 * Adds the GCode M600 for initiating filament change.
 * If PARK_HEAD_ON_PAUSE enabled, adds the GCode M125 to pause printing and park the nozzle.
 *
 * Requires an LCD display.
 * This feature is required for the default FILAMENT_RUNOUT_SCRIPT.
 */
//#define ADVANCED_PAUSE_FEATURE
#if ENABLED(ADVANCED_PAUSE_FEATURE)
  #define PAUSE_PARK_X_POS 3                  // X position of hotend
  #define PAUSE_PARK_Y_POS 3                  // Y position of hotend
  #define PAUSE_PARK_Z_ADD 10                 // Z addition of hotend (lift)
  #define PAUSE_PARK_XY_FEEDRATE 100          // X and Y axes feedrate in mm/s (also used for delta printers Z axis)
  #define PAUSE_PARK_Z_FEEDRATE 5             // Z axis feedrate in mm/s (not used for delta printers)
  #define PAUSE_PARK_RETRACT_FEEDRATE 60      // Initial retract feedrate in mm/s
  #define PAUSE_PARK_RETRACT_LENGTH 2         // Initial retract in mm
                                              // It is a short retract used immediately after print interrupt before move to filament exchange position
  #define FILAMENT_CHANGE_UNLOAD_FEEDRATE 10  // Unload filament feedrate in mm/s - filament unloading can be fast
  #define FILAMENT_CHANGE_UNLOAD_LENGTH 100   // Unload filament length from hotend in mm
                                              // Longer length for bowden printers to unload filament from whole bowden tube,
                                              // shorter length for printers without bowden to unload filament from extruder only,
                                              // 0 to disable unloading for manual unloading
  #define FILAMENT_CHANGE_LOAD_FEEDRATE 6     // Load filament feedrate in mm/s - filament loading into the bowden tube can be fast
  #define FILAMENT_CHANGE_LOAD_LENGTH 0       // Load filament length over hotend in mm
                                              // Longer length for bowden printers to fast load filament into whole bowden tube over the hotend,
                                              // Short or zero length for printers without bowden where loading is not used
  #define ADVANCED_PAUSE_EXTRUDE_FEEDRATE 3   // Extrude filament feedrate in mm/s - must be slower than load feedrate
  #define ADVANCED_PAUSE_EXTRUDE_LENGTH 50    // Extrude filament length in mm after filament is loaded over the hotend,
                                              // 0 to disable for manual extrusion
                                              // Filament can be extruded repeatedly from the filament exchange menu to fill the hotend,
                                              // or until outcoming filament color is not clear for filament color change
  #define PAUSE_PARK_NOZZLE_TIMEOUT 45        // Turn off nozzle if user doesn't change filament within this time limit in seconds
  #define FILAMENT_CHANGE_NUMBER_OF_ALERT_BEEPS 5 // Number of alert beeps before printer goes quiet
  #define PAUSE_PARK_NO_STEPPER_TIMEOUT       // Enable to have stepper motors hold position during filament change
                                              // even if it takes longer than DEFAULT_STEPPER_DEACTIVE_TIME.
  //#define PARK_HEAD_ON_PAUSE                // Go to filament change position on pause, return to print position on resume
  //#define HOME_BEFORE_FILAMENT_CHANGE       // Ensure homing has been completed prior to parking for filament change
#endif
Θα τη δοκιμάσω τις επόμενες μέρες που θα φλασάρω ξανά το firmware για να βάλω το νέο Marlin 1.1.6 :)
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια μια μικρη βοηθεια για οποιον γνωριζει....

Τυπωσα το εξης

https://www.thingiverse.com/thing:2193695

για μετατρoπη του Α8 σε e3d και bowden

στα σχολια αναφερεται οτι θελει τα παρακατω offsets:

define X_MAX_POS 250
define X_MIN_POS -13
define Y_MAX_POS 220
define Y_MIN_POS -13
define Z_MAX_POS 250
define Z_MIN_POS 0

define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -25
define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 5
define Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 0

define LEFT_PROBE_BED_POSITION 27
define RIGHT_PROBE_BED_POSITION 205
define BACK_PROBE_BED_POSITION 200
define FRONT_PROBE_BED_POSITION 20

αυτα φανταζομαι τα εισαγω σε καποιο αρχειο configuration του εκτυπωτη, σωστα? με ποια διαδκιασια??

Επεξ/σία από kakofonixx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμ, καλή φάση φαίνεται η M600.

Για να την ενεργοποιήσεις / παραμετροποιήσεις πρέπει να επέμβεις στο αρχείο configuration_adv.h του Marlin. Πχ:

1. κάνεις uncomment την #define ADVANCED_PAUSE_FEATURE για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία.

2. ορίζεις πόσα mm θα κάνει retract για να ξεφορτώσει το filament (πχ αν εγώ που έχω bowden πρέπει να βάλω 330 αντί για 100 για να τραβηχτεί όλο το filament από το σωλήνα): #define FILAMENT_CHANGE_UNLOAD_LENGTH 100

3. αντίστοιχα ορίζει πόσα mm θα "σπρώξει" για να μπει το νέο filament: #define FILAMENT_CHANGE_LOAD_LENGTH 0

4. κάνεις uncomment την //#define PARK_HEAD_ON_PAUSE για να "παρκάρει" την κεφαλή στη γωνία κατά τη διάρκεια της αλλαγής.

Αφού τα κάνεις αυτά, μπορείς να κάνεις αλλαγή από το μενού στην οθόνη του εκτυπωτή, ή να δώσεις την M600 από το pronterface ή το repetier.

/**
 * Advanced Pause
 * Experimental feature for filament change support and for parking the nozzle when paused.
 * Adds the GCode M600 for initiating filament change.
 * If PARK_HEAD_ON_PAUSE enabled, adds the GCode M125 to pause printing and park the nozzle.
 *
 * Requires an LCD display.
 * This feature is required for the default FILAMENT_RUNOUT_SCRIPT.
 */
//#define ADVANCED_PAUSE_FEATURE
#if ENABLED(ADVANCED_PAUSE_FEATURE)
  #define PAUSE_PARK_X_POS 3                  // X position of hotend
  #define PAUSE_PARK_Y_POS 3                  // Y position of hotend
  #define PAUSE_PARK_Z_ADD 10                 // Z addition of hotend (lift)
  #define PAUSE_PARK_XY_FEEDRATE 100          // X and Y axes feedrate in mm/s (also used for delta printers Z axis)
  #define PAUSE_PARK_Z_FEEDRATE 5             // Z axis feedrate in mm/s (not used for delta printers)
  #define PAUSE_PARK_RETRACT_FEEDRATE 60      // Initial retract feedrate in mm/s
  #define PAUSE_PARK_RETRACT_LENGTH 2         // Initial retract in mm
                                              // It is a short retract used immediately after print interrupt before move to filament exchange position
  #define FILAMENT_CHANGE_UNLOAD_FEEDRATE 10  // Unload filament feedrate in mm/s - filament unloading can be fast
  #define FILAMENT_CHANGE_UNLOAD_LENGTH 100   // Unload filament length from hotend in mm
                                              // Longer length for bowden printers to unload filament from whole bowden tube,
                                              // shorter length for printers without bowden to unload filament from extruder only,
                                              // 0 to disable unloading for manual unloading
  #define FILAMENT_CHANGE_LOAD_FEEDRATE 6     // Load filament feedrate in mm/s - filament loading into the bowden tube can be fast
  #define FILAMENT_CHANGE_LOAD_LENGTH 0       // Load filament length over hotend in mm
                                              // Longer length for bowden printers to fast load filament into whole bowden tube over the hotend,
                                              // Short or zero length for printers without bowden where loading is not used
  #define ADVANCED_PAUSE_EXTRUDE_FEEDRATE 3   // Extrude filament feedrate in mm/s - must be slower than load feedrate
  #define ADVANCED_PAUSE_EXTRUDE_LENGTH 50    // Extrude filament length in mm after filament is loaded over the hotend,
                                              // 0 to disable for manual extrusion
                                              // Filament can be extruded repeatedly from the filament exchange menu to fill the hotend,
                                              // or until outcoming filament color is not clear for filament color change
  #define PAUSE_PARK_NOZZLE_TIMEOUT 45        // Turn off nozzle if user doesn't change filament within this time limit in seconds
  #define FILAMENT_CHANGE_NUMBER_OF_ALERT_BEEPS 5 // Number of alert beeps before printer goes quiet
  #define PAUSE_PARK_NO_STEPPER_TIMEOUT       // Enable to have stepper motors hold position during filament change
                                              // even if it takes longer than DEFAULT_STEPPER_DEACTIVE_TIME.
  //#define PARK_HEAD_ON_PAUSE                // Go to filament change position on pause, return to print position on resume
  //#define HOME_BEFORE_FILAMENT_CHANGE       // Ensure homing has been completed prior to parking for filament change
#endif
Θα τη δοκιμάσω τις επόμενες μέρες που θα φλασάρω ξανά το firmware για να βάλω το νέο Marlin 1.1.6 :)

Καλή φάση. Να ρωτήσω κάτι εγώ.. αυτή μπορεί να μπει με αυτόματη διαδικασία σε slicer π.χ cura έτσι ανάλογα να μαρκάρουμε απο πριν που το θέλουμε στο σχέδιο να σταματάει να αλλάξουμε filament;

παιδια μια μικρη βοηθεια για οποιον γνωριζει....

Τυπωσα το εξης

https://www.thingiverse.com/thing:2193695

για μετατρoπη του Α8 σε e3d και bowden

στα σχολια αναφερεται οτι θελει τα παρακατω offsets:

define X_MAX_POS 250
define X_MIN_POS -13
define Y_MAX_POS 220
define Y_MIN_POS -13
define Z_MAX_POS 250
define Z_MIN_POS 0

define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -25
define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 5
define Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 0

define LEFT_PROBE_BED_POSITION 27
define RIGHT_PROBE_BED_POSITION 205
define BACK_PROBE_BED_POSITION 200
define FRONT_PROBE_BED_POSITION 20

αυτα φανταζομαι τα εισαγω σε καποιο αρχειο configuration του εκτυπωτη, σωστα? με ποια διαδκιασια??

ναι στο configuration.h του marlin firmware (skynet3d για όποιον το χρησιμοποιεί ακόμα). Υποθέτω οτι έχεις αλλάξει firmware σωστά;

Επεξ/σία από trickius
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...