Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει κάποια κόλλα ρευστή κυανοακρυλικού τύπου -  στιγμής που να κολλάει pla και petg? Δοκίμασα κάνα 2 που είχα αλλά δεν έκαναν και πολλά, η μια που ήταν τύπου gel δεν έκανε τίποτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

18 hours ago, Deu164 said:

Υπάρχει κάποια κόλλα ρευστή κυανοακρυλικού τύπου -  στιγμής που να κολλάει pla και petg? Δοκίμασα κάνα 2 που είχα αλλά δεν έκαναν και πολλά, η μια που ήταν τύπου gel δεν έκανε τίποτα...

εγω χρησιμοποιω μια κολλα στιγμης και ειναι μια χαρά 

• Moderators

Καλό είναι να τρίψεις της επιφάνειες λίγο πρώτα με κάνα 400αρι γυαλόχαρτο γιατί αλλιώς δύσκολα θα πιάσει καλά

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα δοκιμάσω thanks
Κυρίως σπασμένες φιγούρες τον παιδιών κολλάω φτερά, πόδια, χέρια από minions και πόνυ...οπότε αν τις γυαλόχαρταρω δε θα εφαρμόζουν έχω και κάνα 2 εκτυπώσεις που λόγο μεγέθους τυπώθηκαν σε 2 parts εκεί θα δοκιμάσω με γυαλόχαρταρισμα να δω αποτελέσματα.

Κάτι άλλο το ελαφρύ stringing σαν αράχνη που μπορεί να οφείλεται?
Εχω Κάνει calibration με το συγκεκριμένο PLA αλλά από τότε άλλαξα nozzle πήρα μερικά καλύτερης ποιότητας Trianglelab ZS K1
Αν και η ποιότητα εκτύπωσης βελτιώθηκε σε σχέση με τα απλά ορειχάλκινα (πιο smooth και ματ επιφάνεια)
Οταν εκτυπώνει με μεγάλη ταχύτητα εμφανίσει αυτό απαλό stringing που αφαιρείται απλά με το χέρι πανεύκολα ή με το πιστολάκι μαλλιών σε 2-3sec . Το συγκεκριμένο εκτυπώθηκε γύρω στα 300mm/s.

Spoiler

QnJKp3H.jpeg

lz3Swkb.jpeg

aWaBeSG.jpeg

Επεξ/σία από Deu164

8 hours ago, Deu164 said:

Θα δοκιμάσω thanks
Κυρίως σπασμένες φιγούρες τον παιδιών κολλάω φτερά, πόδια, χέρια από minions και πόνυ...οπότε αν τις γυαλόχαρταρω δε θα εφαρμόζουν έχω και κάνα 2 εκτυπώσεις που λόγο μεγέθους τυπώθηκαν σε 2 parts εκεί θα δοκιμάσω με γυαλόχαρταρισμα να δω αποτελέσματα.

Κάτι άλλο το ελαφρύ stringing σαν αράχνη που μπορεί να οφείλεται?
Εχω Κάνει calibration με το συγκεκριμένο PLA αλλά από τότε άλλαξα nozzle πήρα μερικά καλύτερης ποιότητας Trianglelab ZS K1
Αν και η ποιότητα εκτύπωσης βελτιώθηκε σε σχέση με τα απλά ορειχάλκινα (πιο smooth και ματ επιφάνεια)
Οταν εκτυπώνει με μεγάλη ταχύτητα εμφανίσει αυτό απαλό stringing που αφαιρείται απλά με το χέρι πανεύκολα ή με το πιστολάκι μαλλιών σε 2-3sec . Το συγκεκριμένο εκτυπώθηκε γύρω στα 300mm/s.

Hide contents

QnJKp3H.jpeg

lz3Swkb.jpeg

aWaBeSG.jpeg

μικροτερη ταχυτητα και νομιζω θα φτιαξει.Επισης τι θερμοκρασίες έχεις?

On 10/04/2024 at 18:42, Dantε said:

Χρησιμοποιουσα για να κολλαει η εκτυπωση, λακ στη γυαλινη επιφανεια. Ειχα μια 10ετιας που ειχα τσιμπησει απο τη μανα μου και μου τελειωσε. Πηρα 2 αλλες (η μια ιδια και με αυτη που ειχα) και δε κολλανε οι εκτυπωσεις η γενικα δυσκολευονται αρκετα. Τι φαση; Φλωρεψανε τις λακ; Τι μπορω να χρησιμοποιησω εναλλακτικα;

Χρησιμοποιώ της Palette και κολάει πολύ καλά. Έχει να κάνει με κάποιο χημικό που βάζουν σε κάποιες λακ, δεν θυμάμαι ποιο είχα διαβάσει και είχα βρει αυτήν εδώ. Σε καθαρό γυαλί το ψεκάζω 4 φορές ομοιόμορφα, δηλαδή ψεκάζω στεγνώνει και ξανά ψεκάζω. Μετά συντήρηση κάθε 2-3 εκτυπώσεις ρίχνω μία ελαφριά στρώση. Αν έχεις παλιές στρώσεις λακ τότε πρώτα καθάρισε την επιφάνεια με οινόπνευμα και οτι δεν βγαίνει με ασετόν.

palette.JPG

Όταν ψεκάζετε στο γιαλί με τη λακ δεν πάει λακ σε όλα τα κινητά μέρη του εκτυπωτή (ανεμιστηράκια, μοτερ κτλ) ή το αφαιρείτε από τον εκτυπωτή, το ψεκάζετε και μετά το ξαναβάζετε;

Το είχα σκεφτεί και εγώ κάποια στιγμή με τη λακ άλλά τελικά πήρα ένα PEI Sheet και δεν έχω ξαναασχολήθεί από τότε, ούτε μου έχει ξεκολλήσει ποτέ τίποτα.

2 ώρες πριν, Acronymous είπε

Χρησιμοποιώ της Palette και κολάει πολύ καλά. Έχει να κάνει με κάποιο χημικό που βάζουν σε κάποιες λακ, δεν θυμάμαι ποιο είχα διαβάσει και είχα βρει αυτήν εδώ. Σε καθαρό γυαλί το ψεκάζω 4 φορές ομοιόμορφα, δηλαδή ψεκάζω στεγνώνει και ξανά ψεκάζω. Μετά συντήρηση κάθε 2-3 εκτυπώσεις ρίχνω μία ελαφριά στρώση. Αν έχεις παλιές στρώσεις λακ τότε πρώτα καθάρισε την επιφάνεια με οινόπνευμα και οτι δεν βγαίνει με ασετόν.

palette.JPG

Αυτη χρησιμοποιω και εγω. Βρηκα τελικα λυση, ηταν και λιγο πολυ θεμα leveling.Ειχα να κανω τοσο καιρο (ξερυθμιζεται πααρα πολυ αραια ο δικος μου) και ειχα ξεχασει οτι θελει πολυ μικρη αποσταση μεταξυ nozzle-bed.

2 ώρες πριν, nikos16717 είπε

Όταν ψεκάζετε στο γιαλί με τη λακ δεν πάει λακ σε όλα τα κινητά μέρη του εκτυπωτή (ανεμιστηράκια, μοτερ κτλ) ή το αφαιρείτε από τον εκτυπωτή, το ψεκάζετε και μετά το ξαναβάζετε;

Το είχα σκεφτεί και εγώ κάποια στιγμή με τη λακ άλλά τελικά πήρα ένα PEI Sheet και δεν έχω ξαναασχολήθεί από τότε, ούτε μου έχει ξεκολλήσει ποτέ τίποτα.

Μπα οχι δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

Μπορει οντως το PEI να ειναι λιγοτερη ταλαιπωρια αλλα τοσα χρονια εχω συνηθισει με τη λακ και μου ζηταει τοσο αραια και την ολη διαδικασια που ακολουθω τη τακτικη, if it aint broken dont fix it.

• Like 2

Σχετικάε το θέμα που είχα παραπάνω:

OrcaSlicer currently has a bug causing over extrusion and spider webs The bug is caused by "Retract amount before wipe". To disable this, we need to set the value to 0%, however OrcaSlicer doesn't disable this feature as it's supposed to. This results in overextrusion and spiderwebs. You can follow this issue on GitHub: https://github.com/SoftFever/OrcaSlicer/pull/4793

5 hours ago, nikos16717 said:

Βάζω ένα πανί και τα καλύπτω, γενικά το κάνω έτσι χρόνια και δεν έχω πρόβλημα.

PEI Sheet έχω και εγώ και είναι φοβερό με το PLA αλλά με το PETG δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Υπάρχει περίπτωση να κάνει τέτοιο κόλημα που να μην ξεκολάει.

Έριξα μια ματιά στην Prusa και βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο πάνω στο θέμα.

https://help.prusa3d.com/article/petg_2059

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να τυπώσω πρώτη φορά με ASA fillament 4 parts σύνολο περίπου μισό καρούλι
O printer είναι ender 3 v3 ke, enclosure έφτιαξα.
Fillament έχω Azurefilm ASA

Αναφορά σε κείμενο

"Printing recommendations:
For the best results, print at 240–260°C. 
Recommended printing table temperature is 90–120°C. We recommend using an enclosure or enclosed 3D printer.
Relative density 1.07"

Αν και από τον εκτυπωτή επιτρέπει max bed temp 100c μέσα από το web interface και το printer.cfg επιτρέπει μέχρι 120c 
Αν ανεβάσω πάνω από 100c θα πάρω τίποτα στα χέρια? Χρειάζεται? 

Το bed είναι textured PEI χρειάζεται να χρησιμοποιήσω κολλά? έχω τη κλασσική UHU stick και 3DLAC STICK

Spoiler

wq6lFsx.png
Δ
SfAeswG.jpeg

Με βάση τα παραπάνω recommendations και την εμπειρία σάς τα settings πως σάς φαίνονται ? κάτι άλλο να προσέξω?

t6m4z3S.png

P3UyyRZ.png

Επεξ/σία από Deu164

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...