Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καθολου ευχαριστημενος με το NEEMA3D PLA ATHENA ,ειχα αγορασει το SURPRISE PACK 3kg στα 50€ με τα μεταφορικα κ εκει που εκτυπωνει τελεια χωρις κανενα λογο βγαινει ανομοιομορφο κλπ ενω ο εκτυπωτης ειναι σωστα ρυθμισμενος μετα απο λιγο ξανα ολα καλα ,εχω χασει πολλες εκτυπωσεις απο την ανομοιoγενη κ απροβλεπτη ποιοτητα του ,επισης πρεπει να ειναι πολυυυυυ ευαισθητο στην υγρασια

εχουμε αλλη προταση οικονομικη με σταθερη καλη ποιοτητα σε PLA?

Επεξ/σία από IgnoreThem
  • Thanks 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, IgnoreThem είπε

καθολου ευχαριστημενος με το NEEMA3D PLA ATHENA ,ειχα αγορασει το SURPRISE PACK 3kg στα 50€ με τα μεταφορικα κ εκει που εκτυπωνει τελεια χωρις κανενα λογο βγαινει ανομοιομορφο κλπ ενω ο εκτυπωτης ειναι σωστα ρυθμισμενος μετα απο λιγο ξανα ολα καλα ,εχω χασει πολλες εκτυπωσεις απο την ανομοιoγενη κ απροβλεπτη ποιοτητα του ,επισης πρεπει να ειναι πολυυυυυ ευαισθητο στην υγρασια

Εγώ που το χρησιμοποιώ αρκετα δεν το εχω παρατηρησει αυτο που λες με την ανομοιομορφία.. αν και έχω παρατηρήσει και εγώ ότι υπάρχει αθαισθησία στην υγρασία.

Δοκίμασε eSun PLA+ το θεωρω αρκετά καλυτερο. Ειναι ελάχιστα πιο ακριβό.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 8/8/2020 στις 6:04 ΜΜ, kostasbm είπε

Μη βαζεις βαρος περιττο πανω στο πλαισιο....ολα κατω

οταν τελειωσεις με ολα θα κανεις pid tuning σε μυτη και κρεβατι...κανε αναζητηση θα τα βρεις ευκολα

να κανεις και τσεκ στα στεπσ του extruder αν παιρνει οσο του λες(εννοειται με μυτη στους 210)  10 ποντους εντολη πρεπει να παρει 10 αν παρει λιγοτερο θελει ρυθμιση στα στεπσ..κοιτα στο youtube εχει πολλα βιντεο...μη βιαζεσαι να τυπωσεις....ολα εχουν μια σειρα...

Έχω βάλει το καρούλι κάτω τελικά. Γενικά το μόνο που περιμένω, πριν κάνω αλλαγές σε κομμάτια του ίδιου του εκτυπωτή, είναι μια rpi camera, για να το ελέγχω κι από μακρυά και για κανένα timelapse.

PID tuning έκανα, αν και οι τιμές ήταν αρκετά κοντά στις υπάρχουσες. Δεν είχα θέμα με την θερμοκρασία του extruder, πχ τυπώνω pla στους 200 χωρίς πρόβλημα, και παίζει το πολύ +-0.1. α Στο bed έχει μεγαλύτερη απόκλιση, και στον μισό βαθμό και συνήθως προς τα πάνω, αλλά δεν έχω θέματα στην πράξη. Ίσως εδώ αν δοκιμάσω abs κάποια στιγμή, αλλά πρώτα θα ξεκινήσω με petg ούτως η άλλως (για abs άλλωστε θα έπρεπε να αλλάξω και το σωληνάκι πιθανότατα).

Steps δεν μέτρησα γιατί δεν έχω χάρακα ή παχύμετρο, θα το κάνω κάποια στιγμή. Πάντως που έβγαλα τον κλασικό ΧΥΖ κύβο βγήκε μια χαρά. Και ακριβώς στα 2 εκατοστά η κάθε πλευρά, τον μέτρησα με την πάνω πλευρά του εκτυπωτή που είναι ακριβώς 2*2 εκατοστά.

Γενικά περίμενα να θέλει πολύ περισσότερο σκάλισμα, αλλά είναι μια χαρά και out of the box ο εκτυπωτής.

5 ώρες πριν, IgnoreThem είπε

Έλεγα να ρίξω παραγγελία για αρκετά μισόκιλα surprise pla με την ελπίδα να μου έρθουν διάφορα χρώματα, για να δοκιμάσω και αλλαγές του filament μέσα στην εκτύπωση για να βγει με διάφορα χρώματα. Ως τώρα το gembird από το eShop μου έχει βγει μια χαρά, έχω φάει σχεδόν το μισό κιλό, απλά παίζει μόνο το silver grey χρώμα.

Δημοσ.
Στις 15/8/2020 στις 11:43 ΠΜ, IgnoreThem είπε

Θα συμφωνησω οχι απλα 100% αλλα 200%.

Γενικα μου φαινεται σκουπιδι η μαρκα.

Τα πηρα επειδη μου ειπε το αφεντικο στη δουλεια οτι τα δουλευει και οτι ειναι καλα.Αγορασε το surprise pack και μου εδωσε τα 2 500gr και στην αρχη εκτυπωναν καλα.

Οποτε πηρα και 1 kg PETG.

Με το που επιασε η ζεστη και υγρασια φρακαρε το nozzle διχως αυριο και γενικα δε περναγε το filament για κανενα λογο απο τη μυτη.

Τι αλλαξα μυτες,heating block,sensor γενικα σχεδον ολο το hot end περα απο τη ψυκτρα,εβαλα μεγαλυτερο ανεμιστηρα και τιποτα.Να σπαω το κεφαλι μου 3 μηνες,τι εχει παθει το πριντερ που τυπωνε 2,5 χρονια απροβληματιστα.

Ειδα μια παλια εκτυπωση με ενα Devil που ηταν κακο νημα και εκεινο και ειδα καποιες παρομοιες ατελειες και μου ηρθε φλασια.

Εβαλα προχθες για 4ωρο το ενα καρουλι στο φουρνο στους 45 βαθμους και ψιλοκαταφερε και εκτυπωσε.

Θα τα τελειωσω οπως οπως και μετα ποτε ξανα ιδια μαρκα.Δεν ειναι τα χαμενα χρηματα τοσο ,οσο το οτι εσπαγα το κεφαλι μου ποσους μηνες να βρω τι εφταιγε και μου χαλασε πολλες εκτυπωσεις και ωρες.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dantε είπε

Θα συμφωνησω οχι απλα 100% αλλα 200%.

Γενικα μου φαινεται σκουπιδι η μαρκα.

Τα πηρα επειδη μου ειπε το αφεντικο στη δουλεια οτι τα δουλευει και οτι ειναι καλα.Αγορασε το surprise pack και μου εδωσε τα 2 500gr και στην αρχη εκτυπωναν καλα.

Οποτε πηρα και 1 kg PETG.

Με το που επιασε η ζεστη και υγρασια φρακαρε το nozzle διχως αυριο και γενικα δε περναγε το filament για κανενα λογο απο τη μυτη.

Τι αλλαξα μυτες,heating block,sensor γενικα σχεδον ολο το hot end περα απο τη ψυκτρα,εβαλα μεγαλυτερο ανεμιστηρα και τιποτα.Να σπαω το κεφαλι μου 3 μηνες,τι εχει παθει το πριντερ που τυπωνε 2,5 χρονια απροβληματιστα.

Ειδα μια παλια εκτυπωση με ενα Devil που ηταν κακο νημα και εκεινο και ειδα καποιες παρομοιες ατελειες και μου ηρθε φλασια.

Εβαλα προχθες για 4ωρο το ενα καρουλι στο φουρνο στους 45 βαθμους και ψιλοκαταφερε και εκτυπωσε.

Θα τα τελειωσω οπως οπως και μετα ποτε ξανα ιδια μαρκα.Δεν ειναι τα χαμενα χρηματα τοσο ,οσο το οτι εσπαγα το κεφαλι μου ποσους μηνες να βρω τι εφταιγε και μου χαλασε πολλες εκτυπωσεις και ωρες.

εχεις βρει η εστω ακουσει διαβασει για καποια αλλη καλη οικονομικη μαρκα σε pla?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, IgnoreThem είπε

εχεις βρει η εστω ακουσει διαβασει για καποια αλλη καλη οικονομικη μαρκα σε pla?

Τα eSun που προτεινε παραπανω,εχω διαβασει στο εξωτερικο να τα προτεινουν.

Απο οτι ειδα δεν ειναι και ιδιαιτερα  ακριβα.

Προσωπικα τα primavalue που ειχα δουλεψει μου φανηκαν μια χαρα και μαλλον οταν τελειωσω αυτα τα neema ,αυτα θα παρω.

• Like 1
Δημοσ.

PrimaCreator kai 3D prima. Οτι καλυτερο εχω δει σε νηματα, απο pla ως abs και carbon. Τα prima value για μεγαλες ποσοτητες, τα prima select για πραγματικα αριστο νημα. Ειδικά οποιος θελει να δοκιμασει ABS, το PrimaSelect ABS+ τυπωνεται μονο του. Το ιδιο με το carbon τους. Ουτε υγρασιες ουτε τπτ, μετα απο μηνες ανοιχτα στο υπογειο. (φυσικα οχι για τα nylon)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/8/2020 στις 4:28 ΜΜ, BrocasHelm είπε

Steps δεν μέτρησα γιατί δεν έχω χάρακα ή παχύμετρο, θα το κάνω κάποια στιγμή. Πάντως που έβγαλα τον κλασικό ΧΥΖ κύβο βγήκε μια χαρά. Και ακριβώς στα 2 εκατοστά η κάθε πλευρά, τον μέτρησα με την πάνω πλευρά του εκτυπωτή που είναι ακριβώς 2*2 εκατοστά.

Μέτρησες τα 2cm του κύβου αλλά δεν μπορείς να μετρήσεις 10cm νήματος για steps calibration ? μέτρησε 1 κομμάτι χαρτί στα 2cm όπως μέτρησες τον κύβο και βάλε το επί πέντε 😏

Δημοσ.
5 ώρες πριν, georgeadams είπε

Μέτρησες τα 2cm του κύβου αλλά δεν μπορείς να μετρήσεις 10cm νήματος για steps calibration ? μέτρησε 1 κομμάτι χαρτί στα 2cm όπως μέτρησες τον κύβο και βάλε το επί πέντε 😏

Βρήκα χάρακα, ελάχιστη ρύθμιση ήθελε. Βασικά πρέπει να πάρω παχύμετρο να μην παιδεύομαι.

Επειδή σιγά σιγά θέλω να πάω και προς petg (δεν θέλω abs λόγω fumes και γιατί διάβασα πως είναι ευαίσθητο στην εκτύπωση) θα πρέπει να αλλάξω κάτι όπως πχ το Bowden tube; Ή εκτυπώνω με το μαμά στους 235-240 πχ;

Επίσης είδα πως για petg καλό είναι να έχεις λίγο πιο άνετο το bed leveling σε σχέση με pla για να μην κολλά στο nozzle. Ισχύει ή απλά δεν θα κολλάνε τα πρώτα layers;

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Βρήκα χάρακα, ελάχιστη ρύθμιση ήθελε. Βασικά πρέπει να πάρω παχύμετρο να μην παιδεύομαι.

Επειδή σιγά σιγά θέλω να πάω και προς petg (δεν θέλω abs λόγω fumes και γιατί διάβασα πως είναι ευαίσθητο στην εκτύπωση) θα πρέπει να αλλάξω κάτι όπως πχ το Bowden tube; Ή εκτυπώνω με το μαμά στους 235-240 πχ;

Επίσης είδα πως για petg καλό είναι να έχεις λίγο πιο άνετο το bed leveling σε σχέση με pla για να μην κολλά στο nozzle. Ισχύει ή απλά δεν θα κολλάνε τα πρώτα layers;

Το πρώτο που θα κοιτάξεις είναι τις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής του νήματος temp νήματος/bet, επίσης καλό είναι τα 2-4 πρώτα layers να τα εκτυπώσεις με μικρή ταχύτητα και από τα βασικότερα είναι να καθαρίσεις το bed με ισοπροπυλική αλκοόλη θα "βεντουζάρει" πάρα πολύ καλά. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/8/2020 στις 9:46 ΜΜ, BrocasHelm είπε

Προσωπικα επειδη προσφατα ξεκινησα να δουλευω και εγω το petg,μονο θερμοκρασιες αλλαξα και χαμηλωσα λιγο τον ανεμιστηρα απο το 80% στο 40%.

Τιποτα αλλο δεν εκανα και ειχα αρκετα καλο αποτελεσμα.

Α και προφανως πιο χαμηλη ταχυτητα και μισο κλικ πιο γρηγορο retraction.

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα την παραγγελία, περιμένω ίσως και αύριο να έρθουν τα filaments.

Να ανεβάσω και θερμοκρασία στο bed; Έχω το μαγνητικό της creality για την ώρα, που μέχρι τους 80 διαβάζω δεν έχει θέμα, μετά όμως σιγά σιγά χαλάει. Στους 60 το έχω για pla.

Για το petg ο κατασκευαστής δίνει 60-80 bed και 230-250 nozzle. Με 70-240 πιστεύω θα είναι οκ, και ελπίζω να μην έχω θέμα με τον μαμά Bowden tube.

Δημοσ.

Ξεκινα με 70-240,καλα θα εισαι πιστευω. 

Προσωπικα δεν είχα θεμα με το bowden αν και στο πλαισιο κατι αλλαγων που εκανα ,αλλαξα το throat σε all metal. 

Με τα χρονια ειχε κιτρινησει μεν λιγο το ptfe tube αλλα οχι κατι ιδιαίτερο. 

Δημοσ.
Στις 1/8/2020 στις 1:21 ΜΜ, Dantε είπε

Retraction ξεκινας απο χαμηλα και σε ταχυτητα και σε distance και ανεβαζεις με δοκιμες για να μην εχεις πολυ stringing.

Βαλε πχ 2,5mm και 20mm/s και βλεπε πως παει.

Λοιπον μιας και με ταλαιπωρουσε με το να μην βγαζει υλικο μετα απο καποια ωρα οταν εφτιαχνε μοντελα με λεπτομεριες ακολουθησα αυτο που εγραψες. Απο 5,0mm και 45mm/s το εβαλα 2,5 και 25. Το προβλημα λυθηκε. Δεν σταματαει αλλα εχει πολυ stringing εριξα και την θερμοκρασια 200. Ποιο λες να πειραξω και να κανω πειραμα; το distance η το speed? Η πανε πακετο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε

Λοιπον μιας και με ταλαιπωρουσε με το να μην βγαζει υλικο μετα απο καποια ωρα οταν εφτιαχνε μοντελα με λεπτομεριες ακολουθησα αυτο που εγραψες. Απο 5,0mm και 45mm/s το εβαλα 2,5 και 25. Το προβλημα λυθηκε. Δεν σταματαει αλλα εχει πολυ stringing εριξα και την θερμοκρασια 200. Ποιο λες να πειραξω και να κανω πειραμα; το distance η το speed? Η πανε πακετο;

Δε πανε πακετο. Κατεβασε και λιγο ακομα θερμοκρασια και δοκιμασε,πχ 190. To pla ανετα παιζει και εκει.  

Τα 45 και 5 που ειχες ηταν αρκετα ψηλα. 

Επεξ/σία από Dantε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...