Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε multithreaded games ο 3770Κ(η καλύτερη cpu αυτών των μητρικών) ισοφαρίζει τον 1500Χ, σε εμπειρία τουλάχιστον. Σε ipc ένας 1500Χ είναι ανώτερος από έναν 3770K. Όμως ο 3770Κ με OC κλείνει αρκετά τη διαφορά.

Οπότε δίνουν παραπλήσια εμπειρία τα δύο τσιπ, στο gaming πάντα. Με δεδομένο ότι ένας 920 στοιχίζει τώρα 40€ τα 3770Κ δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τα ~150€, βάσει προσφερόμενης εμπειρίας. Κατά την ταπεινή μου άποψη. Αλλιώς πας για 1400 ή 1500Χ με προοπτικές για κάτι καλύτερο μετά.

Ο 2600Κ έχει χειρότερο ipc από τον 3770Κ αλλά αυτό εξαρτάται και από το game. Βέβαια οι 2600Κ κλόκαραν πολύ καλά και κοντά στα 5ghz κάποια κομμάτια. Πράγμα δυσκολότερο για τους 3770Κ.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτι άσχετο αλλά από πότε το 5% έγινε 15% ; Με ίδια ρολόγια το 5% ισχύει , με τις στοκ συχνότητες που τρέχαν και το παραπάνω all-core turbo του 3770κ τότε ίσως ξεπερνούσε το 10%.

Δημοσ.

Κάτι άσχετο αλλά από πότε το 5% έγινε 15% ; Με ίδια ρολόγια το 5% ισχύει , με τις στοκ συχνότητες που τρέχαν και το παραπάνω all-core turbo του 3770κ τότε ίσως ξεπερνούσε το 10%.

Κανένας k δεν πρέπει να μένει στοκ. Για αυτό πληρώνουμε ένα σοβαρό καπέλο, για να τον ανεβάσουμε.Προσωπικά και στον 3770 θα κάνω ό,τι και στον 2500, θα τον ανεβάσω όσο πάει μέσω multiplier και μόνο. Ίσως αργότερα να δοκιμάσω και πιο σοβαρό O/C, αν και δεν θα το επιδιώξω και πολύ.

Δημοσ.

υ.γ: Για την ιστορία στη χρυσή ευκαιρία βρήκα μόλις τώρα έναν 2600Κ στα 169€. Ανάμεσα στα 100-150€ αν καταφέρει κάποιος να βρει αξίζει. Γιατί πολλοί στο Ελλάντα ζητάνε να τους τον ξαναγοράσεις. Αλλιώς το αφήνει.

Μαλιστα. Δηλαδη προτεινεις να παρουν ενα μεταχειρισμενο επεξεργαστη 6ετιας εκτος εγγυησης τον οποιο θα τον εχουν σκισει στο overclock και που εχει τις ιδιες πανω κατω επιδοσεις με εναν R5 1400  για να γλυτωσει 20 ευρω ΑΝ τα καταφερει. Okay.

Δημοσ.

Για να τα βάλουμε κάτω.

Πλήρωσα €186 για τον 3770k. Το χειρότερο σενάριο είναι να μην πουλήσω τον 2500Κ, οπότε θα χρεωθώ συνολικά €186. 

Πόσο θα πουλούσα τον 2500k, το mobo και τα 16 RAM μου; Ρεαλιστικά, δεν θα έδινα πάνω από €230 για αυτά-και αν. Πόσο θα μου κόστιζαν ο Ryzen, ένα συμπαθητικό cooler, ένα φτηνό mobo και 8GB DDR4; €400. Συνολικά λοιπόν έχω στα ίδια χρήματα παρόμοιες επιδόσεις, το 1/2 της τωρινής μου RAM και την αγωνία του αν θα πουλήσω τα παλιά μου και σε ποια τιμή. Το μόνο που βλέπω να χάνω είναι η αντοχή στο μέλλον, αλλά ούτως ή άλλως τον 3770k τον βλέπω να αντέχει αξιοπρεπώς για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο και με το σύνολο της AMD δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μείνεις πίσω στις εξελίξεις.

Είμαι ήσυχος τελικά με την επιλογή μου. Φυσικά και θα έχω δώσει πάρα πολλά χρήματα για μικρή αναβάθμιση αν μου μείνει απούλητος ο 2500k, αλλά και έτσι δεν θα με πειράξει, έχω βελτίωση τουλάχιστον 10% σε επιδόσεις, καλύτερη θερμική συμπεριφορά και μικρότερη κατανάλωση.

Δεν ήταν Sempron, ήταν Athlon64!..
Η αλήθεια είναι ότι από τότε δεν ξανακοίταξα προς AMD, πιάστηκα με τους Conroe και με κράτησε η Intel.
Απολύτως κανένα πρόβλημα δεν έχω με τους Ryzen, απλά δεν είμαι σε φάση τόσο ριζικής αναβάθμισης. Ακόμη και με τον 2500k να έμενα, το πολύ να κοιτούσα μόνο για GPU, δεν με έχει ζορίσει ακόμη σοβαρά ο κακομοίρης.

Έδωσες για τον  Core i7 3770K = 186 Ευρω

Θα πουλαγες

Core i5 2500K = 80 Ευρω

Gigabyte GA-Z68AP D3 = 50 Ευρω

4χ 4GB DDR-3 1600MHz = 60 Ευρω

Συνολο 186+80+50+60 = 376 Ευρω

80 που θα πουλαγες τον Core i5 2500K = 376 – 80 = 296 Ευρω.

RYZEN 

R5 1500X = 193 Ευρω

ASUS Prime B350m E = 88 Ευρω

2x 4GB DDR-4 3200 = 80 Ευρω

Συνολο 193+88+80 = 361 Ευρω

Διαφορά 65 Ευρώ για καινούργια μητρική, επεξεργαστή και DDR-4 3200 μνήμες με τρία χρόνια εγγύηση και δυνατότητα να αναβαθμίσεις σε 8 Core Ryzen+

• Like 3
Δημοσ.

Γιατι σε καθε θεμα με το ζορι ryzen ομως?

Ο ανθρωπος το λεει ξεκαθαρα.

Δεν ηθελε να μπλεξει με αγοραπωλησιες.

Επισης θα ειχε τη μιση μνημη και ουτε και καμια τρελη διαφορα σε επιδοσεις.

Και εγω το ιδιο θα σκεφτομουν και θα εκανα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για τον 3770k. Ρώτησα τη gskill αν οι ram θα πιάνουν 2400mhz στη z77x-d3h μητρική που είναι συμβατή και μου είπε ναι αλλά μόνο αν έχεις τον i7 3770k. Εγώ τον έχω τον i7 3770k και θέλω τη ram στα 2400 για να δω διαφορά στα σχεδιαστικά προγράμματα. Αλλα αν είναι να την αγοράσω και να μου είναι στα 1600mhz τζάμπα λεφτά... Εσείς τι πιστεύετε; Όποιον ρώτησα που έχει τις gskill αυτές αλλά με διαφορετικό επεξεργαστή μου είπε με το ζόρι με πείραγμα στα 2100

Μια χαρά δουλεύουν στα 2400 οι δικές μου 2x8 G.Skill.

Απλά πατάς load xmp profile και δουλεύουν as advertised.

Oι Sandy Bridge (οι ξεκλείδωτοι) υποστήριζαν έως 2133MHz στις RAM, οι Ivy έως 3200 (θεωρητικό μέγιστο).

Έδωσες για τον  Core i7 3770K = 186 Ευρω

Θα πουλαγες

Core i5 2500K = 80 Ευρω

Gigabyte GA-Z68AP D3 = 50 Ευρω

4χ 4GB DDR-3 1600MHz = 60 Ευρω

Συνολο 186+80+50+60 = 376 Ευρω

80 που θα πουλαγες τον Core i5 2500K = 376 – 80 = 296 Ευρω.

RYZEN 

R5 1500X = 193 Ευρω

ASUS Prime B350m E = 88 Ευρω

2x 4GB DDR-4 3200 = 80 Ευρω

Συνολο 193+88+80 = 361 Ευρω

Διαφορά 65 Ευρώ για καινούργια μητρική, επεξεργαστή και DDR-4 3200 μνήμες με τρία χρόνια εγγύηση και δυνατότητα να αναβαθμίσεις σε 8 Core Ryzen+

Σύγκρινε ίσες ποσότητες RAM. Εκεί η διαφορά πάει στα 145€, αλλά μάλλον δε σε συνέφερε στο παράδειγμα. :P

Εγώ που βρέθηκα στην ίδια ακριβώς θέση, δεν τέθηκε καν δίλημμα, γιατί έχω ITX μητρική/κουτί. :-) Οπότε μάλλον θα κοτσάρω και μια 1060/480 και θα αράξω στα κυβικά μου για καμιά 2ετία+ ακόμα. Μέχρι τα προγράμματα και τα παιχνίδια να εκμεταλλεύονται πλήρως τους 6+ πυρήνες.

Δημοσ.

Πριν έναν χρόνο έκανα και εγώ αναβάθμιση από 2500κ σε 3770κ, δεν είδα διαφορές στο gaming/windows. Εάν υπάρχουν , δεν είναι εμφανείς.

• Moderators
Δημοσ.

Πριν έναν χρόνο έκανα και εγώ αναβάθμιση από 2500κ σε 3770κ, δεν είδα διαφορές στο gaming/windows. Εάν υπάρχουν , δεν είναι εμφανείς.

Με τι GPU, σε τι ανάλυση/games?

Στα πολλά chrome tabs είναι εμφανέστατη πάντως. Εκεί που ο 2500Κ κόμπιαζε, ο 3770Κ συνεχίζει ακάθεκτος...

Δημοσ.

Σύγκρινε ίσες ποσότητες RAM. Εκεί η διαφορά πάει στα 145€, αλλά μάλλον δε σε συνέφερε στο παράδειγμα. :P

Εγώ που βρέθηκα στην ίδια ακριβώς θέση, δεν τέθηκε καν δίλημμα, γιατί έχω ITX μητρική/κουτί. :-) Οπότε μάλλον θα κοτσάρω και μια 1060/480 και θα αράξω στα κυβικά μου για καμιά 2ετία+ ακόμα. Μέχρι τα προγράμματα και τα παιχνίδια να εκμεταλλεύονται πλήρως τους 6+ πυρήνες.

Χώρια από τις RAM, που κοντεύουν πλέον να γίνουν το ίδιο το σύστημα με τις τιμές τους(και τα >8gb όντως μετράνε σε κάμποσες περιπτώσεις), ο ATEN-RA μπαίνει στη λογική των ελληναράδων, που θέλουν λίγο-πολύ να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, για να πασάρει σε κάποιο θύμα την πλατφόρμα 2500Κ στην τιμή νέου ισχυρότερου συστήματος. Και να μείνουν και ρέστα. Δεν είναι λάθος λογική στη χώρα που ζούμε, αλλά έχει κάποιο ρίσκο.

Το 95% των ελληνικών αγγελιών(εκτός τεχνολογικών φόρα συνήθως), είναι αυτοί οι "έξυπνοι". Υπάρχει όμως και ένα 5%, με ρεαλιστικές τιμές, αν ψάχνεις καθημερινά λίγο καιρό πριν την προγραμματισμένη αλλαγή.

Στη χειρότερη ένας i7 πρέπει να σου βγει μετά από την πώληση του δικού σου i5 το μέγιστο ~100€ πιο πάνω. Όση διαφορά είχαν τα καινούργια δηλαδή.

Δεν είναι περίεργο το να προτείνονται ryzen. Το περίεργο είναι να βλέπεις ανθρώπους να αμφισβητούν πληθώρα αποτελεσμάτων από διαφορετικές πηγές με το αιτιολογικό ότι η κατοχή ίντελ συστήματος τους καθιστά αντικειμενικούς και τους δίνει την εξουσία να το κάνουν. Και δεν αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο άτομο εδώ μέσα.

Δημοσ.

Με τι GPU, σε τι ανάλυση/games?

Στα πολλά chrome tabs είναι εμφανέστατη πάντως. Εκεί που ο 2500Κ κόμπιαζε, ο 3770Κ συνεχίζει ακάθεκτος...

η αλήθεια είναι οτι 4-5 τάμπς έχω - πλήν εξαιρέσεων, και 1080p με την gtx980.

Επίσης η θερμοαγώγιμη + ί7 μου δίνει χάλια θερμοκρασίες. Τον έχω μόνιμα στα 4Ghz αλλά πιο πάνω δεν τον ανεβάζω γιατί.. ανεβάζει πολύ. Και τον 2500Κ στα 4Ghz τον δούλευα αλλά ανέβαζε 4.5 αξιοπρεπώς - ασχέτως εάν δεν ήθελα να τον ζορίζω εγώ, παραπάνω.

Γενικά δεν είναι κάποια αναβάθμιση που αξίζει τα λεφτά της, εκτός και εάν χρησιμοποιείς συγκεκριμένο πρόγραμμα που του "λύνονται" τα χέρια με τα +4 νήματα.

Δημοσ.

Ο ανθρωπος το λεει ξεκαθαρα.

Δεν ηθελε να μπλεξει με αγοραπωλησιες.

Επισης θα ειχε τη μιση μνημη και ουτε και καμια τρελη διαφορα σε επιδοσεις.

Και εγω το ιδιο θα σκεφτομουν και θα εκανα.

Πρόταση έγινε σαν δεύτερη επιλογή, δεν υπάρχει κανένα με το ζόρι  ;)

Το ένα σύστημα έχει 4x 4GB DDR-3 1600 και το άλλο έχει 2x 4GB DDR-4 3200. Εγώ προτιμώ το καινούργιο σύστημα με τρία χρόνια εγγύηση και επεκτασιμότητα με 65 Ευρώ παραπάνω. Δεν τον πίεσε κανείς να κάνει αυτό που θα έκανα εγώ, όπως είπα και πριν δεύτερη πρόταση είναι όποιος θέλει την δέχεται όποιος δεν του αρέσει την αφήνει. 

• Like 3
Δημοσ.

Χώρια από τις RAM, που κοντεύουν πλέον να γίνουν το ίδιο το σύστημα με τις τιμές τους(και τα >8gb όντως μετράνε σε κάμποσες περιπτώσεις), ο ATEN-RA μπαίνει στη λογική των ελληναράδων, που θέλουν λίγο-πολύ να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, για να πασάρει σε κάποιο θύμα την πλατφόρμα 2500Κ στην τιμή νέου ισχυρότερου συστήματος. Και να μείνουν και ρέστα. Δεν είναι λάθος λογική στη χώρα που ζούμε, αλλά έχει κάποιο ρίσκο.

Το 95% των ελληνικών αγγελιών(εκτός τεχνολογικών φόρα συνήθως), είναι αυτοί οι "έξυπνοι". Υπάρχει όμως και ένα 5%, με ρεαλιστικές τιμές, αν ψάχνεις καθημερινά λίγο καιρό πριν την προγραμματισμένη αλλαγή.

Στη χειρότερη ένας i7 πρέπει να σου βγει μετά από την πώληση του δικού σου i5 το μέγιστο ~100€ πιο πάνω. Όση διαφορά είχαν τα καινούργια δηλαδή.

Δεν είναι περίεργο το να προτείνονται ryzen. Το περίεργο είναι να βλέπεις ανθρώπους να αμφισβητούν πληθώρα αποτελεσμάτων από διαφορετικές πηγές με το αιτιολογικό ότι η κατοχή ίντελ συστήματος τους καθιστά αντικειμενικούς και τους δίνει την εξουσία να το κάνουν. Και δεν αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο άτομο εδώ μέσα.

Ένα πράγμα θα σχολιάσω.

Έλληνας είναι οι λέξη. Κατάλαβες;

Όλα τα υπόλοιπα πάλι της φαντασίας σου!!!

Να το κοιτάξεις πάντως, μπορεί να χειροτερέψει.

Δημοσ.

Πρόταση έγινε σαν δεύτερη επιλογή, δεν υπάρχει κανένα με το ζόρι  ;)

Το ένα σύστημα έχει 4x 4GB DDR-3 1600 και το άλλο έχει 2x 4GB DDR-4 3200. Εγώ προτιμώ το καινούργιο σύστημα με τρία χρόνια εγγύηση και επεκτασιμότητα με 65 Ευρώ παραπάνω. Δεν τον πίεσε κανείς να κάνει αυτό που θα έκανα εγώ, όπως είπα και πριν δεύτερη πρόταση είναι όποιος θέλει την δέχεται όποιος δεν του αρέσει την αφήνει.

Πάντως το ερώτημά μου εξαρχής ήταν αν αξίζει να αλλάξω τον 2500k με τον 3770k, όχι αν αξίζει να αλλάξω όλο το σύστημα.

Δημοσ.

Πάντως το ερώτημά μου εξαρχής ήταν αν αξίζει να αλλάξω τον 2500k με τον 3770k, όχι αν αξίζει να αλλάξω όλο το σύστημα.

Και πήρες απάντηση και ενναλακτικη.

Τώρα προς τι το υφακι δεν καταλαβαίνω, εκτός εάν θεωρείς όλους εμάς υπαλλήλους σου.

Δημόσιο φόρουμ είναι δυστυχώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...