Aten-Ra Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μπορείς να σταματήσεις να παραπληροφορης τον κόσμο; Το παλικάρι έδωσε τον 2500Κ για να πάει στον 2600Κ; Ε δεν πάμε καλά!! Επίσης αν και δεν πρότεινα AMD μιας και ο ts δεν το ζήτησε (έκανε συγκεκριμένη ερώτηση) σε ποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας ο 2600Κ πλησιάζει έστω τον 1400? Το ότι του προτείνεις μτχ επεξεργαστή του 2011 και θεωρείς (πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) "φόρτωμα" επεξεργαστή του 2017 ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ με ξεπερνάει πραγματικά!!! Ημαρτον ποια. Intel or die
Dennisbest Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Καλά μην υπερβάλλουμε κιόλας...Δηλαδή πόσο καλύτερος είναι νομίζεις; 10% ; Σίγουρα η νέα πλατφόρμα είναι προτιμότερη αν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα , αλλά κατά τα άλλα σιγά τις τρελές διαφορές και οι 2 4/8 ...
_Theo_ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Για μένα αξίζει πάντως να πάει στον i7-3770. Ειδικά αν του κοστίσει τόσο λίγο.
~Palpatin~ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Καλά μην υπερβάλλουμε κιόλας...Δηλαδή πόσο καλύτερος είναι νομίζεις; 10% ; Σίγουρα η νέα πλατφόρμα είναι προτιμότερη αν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα , αλλά κατά τα άλλα σιγά τις τρελές διαφορές και οι 2 4/8 ...Αυτό που περιγράφεις δεν είναι καλά καλά ούτε ο 3770Κ, η διαφορά ανάμεσα σε Sandy-Ivy παίζει 12-15% ανάλογα την εφαρμογή, άλλα τόσα από Ivy σε Haswell.Αν τώρα πάμε στην αντίπερα όχθη ο Zen είναι γρηγορότερος ο Haswell οπότε do the math. Βέβαια τελευταία με αυτά που διαβάζω πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά που οδεύουμε ως είδος!!! Για μένα αξίζει πάντως να πάει στον i7-3770. Ειδικά αν του κοστίσει τόσο λίγο. 186€ ο φθηνότερος που βρήκε δεν το λες και λίγα, χωρίς να υπολογίζει κανείς ότι το 1155 μόνο αξία χάνει. Εάν θέλει βέβαια αποκλειστικά Intel ο 3770 είναι μονόδρομος. Εάν τον ενδιαφέρει και η AMD η πρόταση του Aten είναι η σωστότερη, από άποψη κόστους, απόδοσης και αντοχής στο χρόνο. 1
Dr_73 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Καλύτερα να πουλήσει τον 2500Κ + μητρική + μνήμες και να πάρει όπως είπα και πριν μια Β350 + DDR-4 + R5 1400 , τα ίδια λεφτά θα του έρθει πάνω κάτω. Ρε παιδιά ... κάποιος που έχει 2500Κ δεν έχετε σκεφτεί ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ AMD ; Αν ήθελε , πιθανόν ο προηγούμενός του να ήταν κανένας FX 8350 ή κανένας ...Sempron . Παντού , πάντα, για όλα προτείνετε ryzen . Έλεος. Τώρα σχετικά με το ryzen 1400 vs i7 3770K ... https://www.youtube.com/watch?v=gorOq_OVZmk 1
pirmen56 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μπορείς να σταματήσεις να παραπληροφορης τον κόσμο; Το παλικάρι έδωσε τον 2500Κ για να πάει στον 2600Κ; Ε δεν πάμε καλά!! Επίσης αν και δεν πρότεινα AMD μιας και ο ts δεν το ζήτησε (έκανε συγκεκριμένη ερώτηση) σε ποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας ο 2600Κ πλησιάζει έστω τον 1400? Το ότι του προτείνεις μτχ επεξεργαστή του 2011 και θεωρείς (πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) "φόρτωμα" επεξεργαστή του 2017 ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ με ξεπερνάει πραγματικά!!! Ημαρτον ποια. Αυτοί που εδώ και αιώνες παρλάρουν για τη χρυσή εποχή του multi-core gaming πιστεύω να καταλαβαίνουν ότι το ΗΤ δίνει περίπου 30% αύξηση επιδόσεων σε τέτοια σενάρια. Πόσες αρχιτεκτονικές i5 μας δίνουν ένα 30% ; Και σε επαληθεύσιμες δοκιμές χρηστών ένας 3770Κ ή και 2600Κ oced βγάζει περίπου όσα ένας 1400-1500Χ. Το έδειξα και είναι γεμάτο το νετ από τέτοιες δοκιμές. Για όποιον βέβαια ψάχνει μη επαληθεύσιμα γραφήματα "θεοτήτων" τύπου Anandtech κτλ. υπάρχει και το gamers nexus. Έχει μέσα έναν oced sandy. Ορίστε το "χάλι" του 2600Κ: http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2875-amd-r5-1600x-1500x-review-fading-i5-argument/page-4 Και στο warhammer έχει καλύτερα min από oced 1500X. Χοντρικά ίδια εμπειρία. υ.γ: Για την ιστορία στη χρυσή ευκαιρία βρήκα μόλις τώρα έναν 2600Κ στα 169€. Ανάμεσα στα 100-150€ αν καταφέρει κάποιος να βρει αξίζει. Γιατί πολλοί στο Ελλάντα ζητάνε να τους τον ξαναγοράσεις. Αλλιώς το αφήνει. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μικρέ μου πιθανότερο είναι να είχα Intel όσο είσουν ακόμη στο δημοτικο οπότε σε παρακαλώ πολύ αυτά που λες στα φιλαράκια σου και ίσως νομιχου ότι ξέρεις κάτι μπορείς να τα κρατήσεις για εκείνους.
pirmen56 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Εντάξει καταλαβαίνω. Έπρεπε να επιτεθείς για λόγους που εσύ γνωρίζεις.
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 By the way, δεν γνωρίζω τι κάνει ο 2600Κ γιατί θα στο πω άλλη μια φορά μπας και το εμπεδώσεις είχα 3930Κ, επίσης δεν γνωρίζω τι έκανε ο 3770Κ γιατί είχα 4930Κ. Μπορώ να σου πω όμως τι εκανε ο 920 σε σχέση με τον Χ5650 που έβαλα αργότερα. Πανε τώρα ψάξε στο νετ κάνα review γιατί μέχρι εκεί φτάνεις. Το ότι τα τελευταία και εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια χρησιμοποιώ Ιντελ και έχω δώσει αρκετές χιλιάδες € στις πλατφόρμες της δεν σου λέει προφανώς τίποτα. Θα συμφωνουσες μαζί μου μόνο εάν βάπτιζα το άσπρο μαύρο γιατί κάποια στιγμή κατάφερες να πάρεις ένα CPU 350€ και να το κάνεις όνειρο ζωής!!! Προσγειώσου στην πραγματικότητα, δεν λέω καλά είναι να ζεις στον κόσμο σου αλλά μην περιμένεις να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι!
Fulgore Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Πρεπει να ζεις σε μια σπηλια για να μην γνωριζεις την υπαρξη των ryzen. Ειμαι σιγουρος οτι αν πραγματικα ηθελε ο ενδιαφερομενος αλλαγη πλατφορμας θα το ειχε κανει ηδη. Για να προτιμαει στην παρουσα φαση να κοιταζει μονο σε αλλαγη επεξεργαστη θα εχει τους λογους του(οπως τους λογους του εχει που δεν εχει αγορασει ακομα καρτα γραφικων).
pirmen56 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Palpatin, Καταλαβαίνω την επιθυμία σας να μειώσετε σαν άνθρωπο τον "νέο" του φόρουμ ή αυτόν που απλά διαφωνεί. Χωρίς ,κατά μυστήριο τρόπο, να τιμωρείστε. Ξέρω πώς λειτουργούν τα φόρα και το ίντερνετ γενικότερα. Δεν πιάνουν αυτές οι τακτικές για να εκνευριστώ και να φάω μπαν. Αν με τα τόσα συστήματα που έφτιαξες έχεις κάποιες δοκιμές δικές σου, πέρα από απόψεις, να τις δούμε. Γιατί όταν λέμε κάτι είθισται να το τεκμηριώνουμε.
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Πρεπει να ζεις σε μια σπηλια για να μην γνωριζεις την υπαρξη των ryzen. Ειμαι σιγουρος οτι αν πραγματικα ηθελε ο ενδιαφερομενος αλλαγη πλατφορμας θα το ειχε κανει ηδη. Για να προτιμαει στην παρουσα φαση να κοιταζει μονο σε αλλαγη επεξεργαστη θα εχει τους λογους του(οπως τους λογους του εχει που δεν εχει αγορασει ακομα καρτα γραφικων). Η μοναδική πρόταση έγινε από τον Aten έως ενναλακτικη, κατά τα άλλα όλοι είπαμε 3770Κ.Τα υπόλοιπα γράφτηκαν από τα γνωστά τρολλακια που γυρίζουν το φόρουμ και διατυμπανίζουν αερολογιες και ευχολόγια.
Voodooman Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μεταχειρισμένος Core i7 3770K κάτω από 200 Ευρώ δεν έχω δει στην Ελλάδα, Ένας ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ RYZEN R5 1400 κάνει 170 Ευρώ με 3 Χρόνια Εγγύηση. Καλύτερα να πουλήσει τον 2500Κ + μητρική + μνήμες και να πάρει όπως είπα και πριν μια Β350 + DDR-4 + R5 1400 , τα ίδια λεφτά θα του έρθει πάνω κάτω. Για να τα βάλουμε κάτω. Πλήρωσα €186 για τον 3770k. Το χειρότερο σενάριο είναι να μην πουλήσω τον 2500Κ, οπότε θα χρεωθώ συνολικά €186. Πόσο θα πουλούσα τον 2500k, το mobo και τα 16 RAM μου; Ρεαλιστικά, δεν θα έδινα πάνω από €230 για αυτά-και αν. Πόσο θα μου κόστιζαν ο Ryzen, ένα συμπαθητικό cooler, ένα φτηνό mobo και 8GB DDR4; €400. Συνολικά λοιπόν έχω στα ίδια χρήματα παρόμοιες επιδόσεις, το 1/2 της τωρινής μου RAM και την αγωνία του αν θα πουλήσω τα παλιά μου και σε ποια τιμή. Το μόνο που βλέπω να χάνω είναι η αντοχή στο μέλλον, αλλά ούτως ή άλλως τον 3770k τον βλέπω να αντέχει αξιοπρεπώς για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο και με το σύνολο της AMD δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μείνεις πίσω στις εξελίξεις. Είμαι ήσυχος τελικά με την επιλογή μου. Φυσικά και θα έχω δώσει πάρα πολλά χρήματα για μικρή αναβάθμιση αν μου μείνει απούλητος ο 2500k, αλλά και έτσι δεν θα με πειράξει, έχω βελτίωση τουλάχιστον 10% σε επιδόσεις, καλύτερη θερμική συμπεριφορά και μικρότερη κατανάλωση. Αν ήθελε , πιθανόν ο προηγούμενός του να ήταν κανένας FX 8350 ή κανένας ...Sempron . Δεν ήταν Sempron, ήταν Athlon64!.. Η αλήθεια είναι ότι από τότε δεν ξανακοίταξα προς AMD, πιάστηκα με τους Conroe και με κράτησε η Intel. Απολύτως κανένα πρόβλημα δεν έχω με τους Ryzen, απλά δεν είμαι σε φάση τόσο ριζικής αναβάθμισης. Ακόμη και με τον 2500k να έμενα, το πολύ να κοιτούσα μόνο για GPU, δεν με έχει ζορίσει ακόμη σοβαρά ο κακομοίρης. 1
razorblade334 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Και μερικά δεδομένα προς διευκόλυνσή σας. -Η νέα κάρτα θα είναι η RX 480. Δεν έχω καταλήξει αν θα είναι η 4 ή η 8GB έκδοση, αλλά δεν πρόκειται να πάω παραπάνω από αυτήν την κάρτα. -Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνολικής αναβάθμισης. Το σύστημα, ακόμη και έτσι όπως είναι τώρα, με ικανοποιεί γενικά. Βλέποντας όμως ότι με περίπου €300 (πουλάω τα παλιά) μπορώ να προσθέσω καλή κάρτα, άλλα 8GB RAM και μία CPU, γιατί όχι; Διδακτικό το video σου tanasen01. Για εμένα το συμπέρασμα είναι ότι δεν θα δω καμιά τρελή διαφορά, απλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και τελικά αυτό με νοιάζει περισσότερο, να προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ σε αυτό το PC, να βάλω ό,τι καλύτερο μπορώ επάνω του χωρίς υπερβολές, ώστε να με πάει μερικά χρόνια ακόμη. Πλάκα πλάκα σοκαρίστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι CPU,M/B,RAM και SSD τα έχω πάνω από 4 χρόνια! Δεν θυμάμαι να έχω κρατήσει ξανά τόσα εξαρτήματα τόσο καιρό. Το μόνο που με προβληματίζει: Ο 2500k μου δουλεύει εδώ και δύο χρόνια στα 3.9GHz χωρίς παραπάνω ρεύμα και παραμένει δροσερός. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με σοβαρό O/C, απλά πάτησα τα κουμπάκια στο BIOS. Από θέμα ρολογιών λοιπόν είμαι ανάλογα με έναν στοκ 3700. Αυτό που με ανησυχεί είναι το πόσο υποστηρίζουν τα σημερινά παιχνίδια τις multithreading δυνατότητες του 3770. δεν ειναι μονο οι multithreaded .ο 3770κ παει και παραπανω ενω οι διαφορες του απο τους συγχρονους ι7 δεν ειναι τεραστιες.μην ξεχνας οτι εχει παραπανω l3 cache και παιζει και αυτο ρολο .επισης αλλο ειναι 4 πυρηνες και αλλο ειναι 8 λογικοι πυρηνες.γενικα θα ειναι πιο γρηγορος και δεν θα σου προκαλει μπουκαλι στην 480 ενω ο ι5 σιγουρα θα της βαλει ταβανι και δεν θα δεις ολο το ζουμι της καρτας.καν το.σορρυ τωρα ειδα οτι τον πηρες.με γεια! Πες μας και την διαφορα που ειδες σς επιδοσεις.προσωπικα γελαω με οσους ειπαν οτι θα εδινες τα ιδια για τον ryzen.δεν τα υπολογισαν σωστα μαλλον και καως συγκρινουν σειρα 7 της ιντελ με σειρα 5 !! Της amd.τις τελευταιες μερες νιωθω οτι καραδοκουν να ανοιξει ενα τετοιο θεμα για να αρχισουν να προτεινουν τους κοκκινους.βαζουν τα χερια τους στην φωτια για ενα προιον που δεν το εχουμε δει καλα καλα.επειδη το πηραν πρεπει να το παρουν ολη.εδω ο αλλος σαν επιχειρημα μου ειπε να παρω amd για να διαμορφωσω την αγορα.για ανταγωνισμο.λες κι εμας περιμενε η καθε εταιρεια εδω στο ελλαντα τι θα διαλεξουμε για να κινηθει αναλογα.τες πα.με γεια και συγγνωμη αν προσβαλλα καποιον αλλα καταντησε αστειο.λες απ την αρχη για ι7 εκει σου κοτσαρει ο αλλος και τον amd .που θα πρεπει να αλλαξεις μνημες μητρικη και και
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Palpatin, Καταλαβαίνω την επιθυμία σας να μειώσετε σαν άνθρωπο τον "νέο" του φόρουμ ή αυτόν που απλά διαφωνεί. Χωρίς ,κατά μυστήριο τρόπο, να τιμωρείστε. Ξέρω πώς λειτουργούν τα φόρα και το ίντερνετ γενικότερα. Δεν πιάνουν αυτές οι τακτικές για να εκνευριστώ και να φάω μπαν. Αν με τα τόσα συστήματα που έφτιαξες έχεις κάποιες δοκιμές δικές σου, πέρα από απόψεις, να τις δούμε. Γιατί όταν λέμε κάτι είθισται να το τεκμηριώνουμε. Να καθήσω να σου βγάζω δηλαδή bench με παιχνίδια; Είσαι σοβαρός; Σου είπα ξεκάθαρα Sandy-Ivy 12-15% πάνω σε IPC τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό; Το ότι στέκουν πολύ καλά για τα χρόνια τους το ξέρω πολύ καλά, ο 3930 που έδωσα σε φίλο ρίχνει σφαλιάρες στον 7700. Αυτό βέβαια τον κάνει καλή αγορά μόνο και μόνο γιατί μπορείς να βρεις 2011 6core με τιμή 160-200€. Εάν έπαιζαν στις ίδιες τιμές δεν θα υπήρχε λόγος να προτείνω σε κανέναν τον πρώτο, κάτι το οποίο κάνεις εσύ. Όσον αφορά το HT δεν είναι κανένα μαγικό, εάν ο κώδικας είναι 100% σωστά γραμμένος και κάνει χρήση του ΗΤ τότε βλέπουμε διαφορά. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι χτες προτείναμε i5 για παιχνίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα