pirmen56 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Για δώσε πληροφορίες για το κόκκινο αν μπορείς, με ενδιαφέρει. Με ΗΤ τρέχει στα 3,7Ghz. Χωρίς στα 3,8. Εδώ είναι 33% η διαφορά. Βλέπεις και τη διαφορά στο gpu usage. Τα settings είναι όλα ultra εκτός από shadows στο very high και στο low ή καθόλου τα hairworks. gtx 970 στα 1425. Το ίδιο θα ίσχυε και για πιο σύγχρονα cpu, αν χρησιμοποιούνταν μια πολύ δυνατή gpu. https://s2.postimg.org/8hfddvqah/HT-1.jpg https://s15.postimg.org/4adf8rmxn/NO-_HT-1.jpg
Dr_73 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Με ΗΤ τρέχει στα 3,7Ghz. Χωρίς στα 3,8. Εδώ είναι 33% η διαφορά. Βλέπεις και τη διαφορά στο gpu usage. Τα settings είναι όλα ultra εκτός από shadows στο very high και στο low ή καθόλου τα hairworks. gtx 970 στα 1425. Το ίδιο θα ίσχυε και για πιο σύγχρονα cpu, αν χρησιμοποιούνταν μια πολύ δυνατή gpu. https://s2.postimg.org/8hfddvqah/HT-1.jpg https://s15.postimg.org/4adf8rmxn/NO-_HT-1.jpg Ρωτάω για τον παλιό cpu στον οποίο αναφέρεσαι , γιατί έχω κι εγώ ένα συστηματάκι με i5 750 (4c/4threads) και σκέφτομαι να βάλω έναν x3470 (4c/8threads) .
pirmen56 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Πάρ' τον. Θα δεις ότι πάρα πολλά games γίνoνται playable. Μόνο σε κάτι mafia 3 και watch dogs 2 θα έχεις προβλήματα. Πιστεύω ότι και το rise of the tomb raider (dx12, όχι dx11) θα το χειριστεί με αρκετή άνεση. Αν μπορούσες να πάρεις κάποιον συμβατό xtreme με 6 cores ακόμα καλύτερα.
Dr_73 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Αν μπορούσες να πάρεις κάποιον συμβατό xtreme με 6 cores ακόμα καλύτερα. Στο socket 1156 δεν νομίζω ότι υπάρχει 6πύρηνος επεξεργαστής. Το pc δεν είναι το κύριο pc μου και δεν θέλω να το αναβαθμίσω ακόμη, γιατί έχω κι άλλο socket 1151 και έλεγα μήπως περιμένω μέχρι νέο socket (αν κάτι του πέφτει βαρύ, το τρέχω σε άλλο pc). Ο X3470 έχει ανεκτή τιμή για τόσο παλιό cpu , οι X3480 και ακόμη περισσότερο ο σχεδόν ίδιος i7 880 , έχουν απαράδεκτες τιμές. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Πάρ' τον. Θα δεις ότι πάρα πολλά games γίνoνται playable. Μόνο σε κάτι mafia 3 και watch dogs 2 θα έχεις προβλήματα. Πιστεύω ότι και το rise of the tomb raider (dx12, όχι dx11) θα το χειριστεί με αρκετή άνεση. Αν μπορούσες να πάρεις κάποιον συμβατό xtreme με 6 cores ακόμα καλύτερα. Δεν υπάρχουν 6 core στο 1156.
Millennium Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Tell us more. Όπως το πού να έχουμε το νου μας... Τελευταία φορά που αγόρασα hardware απ' έξω ήταν τον Φλεβάρη του '13 από το Amazon, είχε ακόμα δωρεάν μεταφορικά Γερμανικο,γαλλικο amazon και καποια γνωστα ηλ. καταστηματα βγαζουν 480 σε μειωμενες τιμες αλλα το θεμα ειναι αυτοι που ασχολουνται με mining.
Voodooman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Γερμανικο,γαλλικο amazon και καποια γνωστα ηλ. καταστηματα βγαζουν 480 σε μειωμενες τιμες αλλα το θεμα ειναι αυτοι που ασχολουνται με mining. Το παρακολουθώ στενά πλέο το θέμα. Αν εξαιρέσεις τις Gigabyte που δεν έχουν τόσο καλή φήμη στην υλοποίησή τους στις 480, οι υπόλοιπες 8GB ξεκινούν γύρω στα €260. Γλυκοκοιτάω τις "ταπεινές" στα 4GB με τιμές γύρω στα €230, αλλά διστάζω, κάποια στιγμή ίσως να χρειαστούν τα περισσότερα GB.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 By the way ο 2500Κ έφυγε 85€. Δεν το λες και φθηνή αναβάθμιση, μιας και τελικά μου βγηκε 95€ (180-85). Βέβαια σε browsing/απλή χρήση το σύστημα είναι το ίδιο αθόρυβο, ενώ με πολλά tabs ανοιχτά δεν ζορίζεται πλέον καθόλου. Και στα games η GPU καρφώνεται στο 99-100%. Φυσικά, το κόστος δεν πλησιάζει καν την αγορά νέων parts και πώληση των παλιών. 1
Voodooman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 By the way ο 2500Κ έφυγε 85€. Δεν το λες και φθηνή αναβάθμιση, μιας και τελικά μου βγηκε 95€ (180-85). Βέβαια σε browsing/απλή χρήση το σύστημα είναι το ίδιο αθόρυβο, ενώ με πολλά tabs ανοιχτά δεν ζορίζεται πλέον καθόλου. Και στα games η GPU καρφώνεται στο 99-100%. Φυσικά, το κόστος δεν πλησιάζει καν την αγορά νέων parts και πώληση των παλιών. Είναι όντως πολλά τα χρήματα, ιδίως για το κέρδος σε επιδόσεις που υπάρχει, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει με τα λιγότερα δυνατά χρήματα. Μου προέκυψε και μία άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση, i7 2600k σε αρκετά χαμηλότερη τιμή από τα €180 (τουλάχιστον) που κυμαίνεται ο 3770k. Το μόνο που με κρατάει είναι το TDP και η λιθογραφία του 2600k, αλλά αν δω ότι δεν βρίσκω άκρη με τους 3770k που κυνηγάω, θα τον χτυπήσω, πρακτικά είναι ισοδύναμος.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Συμφωνώ, αλλά για 20-30€ ίσως να το ήθελες το +10% IPC των Ivy. Έχει αρχίσει και φαίνεται όσο περνάει ο καιρός... Δηλαδή, για μένα καλύτερα να πάρω μια ελαφρώς μεταχειρισμένη γραφικών ή μια λίγο "χειρότερη" υλοποίηση, παρά να κόψω από τη CPU. Πάντως θέλω να αποφύγω την αναβάθμιση GPU. Προτιμώ να παίζω στα medium και στην επόμενη ολική αναβάθμιση (σε 1,5-2 χρόνια) να το καταευχαριστηθώ για πολύ καιρό, παρά να πατήσω το κουμπί τώρα (με καμιά μεταχειρισμένη 1070) και να μη φανεί τεράστια διαφορά στην επόμενη ολική αναβάθμιση... Χώρια ότι την 7870XT δε τη θέλει κανείς, ενώ στα μάτια μου είναι διαμαντάκι που έχει αντέξει πάρα πολύ καλά στο χρόνο. Ίσως η καλύτερη κάρτα γραφικών που είχα ποτέ από όλες τις απόψεις. 2
pirmen56 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Η cpu που πήρες δεν πρέπει να αλλαχτεί ούτε σε 5 χρόνια με κριτήριο τo χρονικό διάστημα που κρατάς κάρτες. Είναι άψογη για 1080p 60fps single player gaming(και για αρκετά multi) αρκεί να την πας κοντά στα 4,5Ghz. Για την 7870, από την άλλη, έχω άσχημη εικόνα. Σπαστή κίνηση στο Skyrim ενώ το φραπς έδειχνε 60fps και μεγάλα frame drops στο εκ των πραγμάτων προβληματικό Far cry 3(βλέπε dunia). Έφριξα να παλεύω με ρυθμίσεις και .ini files αλλά τίποτα. Έτρωγα κάτι ντρόπες μέχρι και στα 30 καρέ σε κάποια σημεία. Μόλις κάρφωσα την 970 μετά από κάποιους μήνες εξακολουθούσα βέβαια να έχω κάποια drops μέχρι τα 50 καρέ(από cpu bottleneck) σε μέρη με πολλά αντικείμενα και npc, αλλά μέχρι εκεί. Και πουθενά αλλού προβλήματα στη ροή των καρέ. Για κατόχους παλιών cpu είναι μεγάλο πρόβλημα οι amd dx11 drivers. Ακόμα και μετά τις βελτιώσεις που έγιναν τώρα τελευταία το cpu overhead εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο απ'ότι στην nvidia.
Voodooman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Συμφωνώ, αλλά για 20-30€ ίσως να το ήθελες το +10% IPC των Ivy. Έχει αρχίσει και φαίνεται όσο περνάει ο καιρός... Δηλαδή, για μένα καλύτερα να πάρω μια ελαφρώς μεταχειρισμένη γραφικών ή μια λίγο "χειρότερη" υλοποίηση, παρά να κόψω από τη CPU. Πάντως θέλω να αποφύγω την αναβάθμιση GPU. Προτιμώ να παίζω στα medium και στην επόμενη ολική αναβάθμιση (σε 1,5-2 χρόνια) να το καταευχαριστηθώ για πολύ καιρό, παρά να πατήσω το κουμπί τώρα (με καμιά μεταχειρισμένη 1070) και να μη φανεί τεράστια διαφορά στην επόμενη ολική αναβάθμιση... Χώρια ότι την 7870XT δε τη θέλει κανείς, ενώ στα μάτια μου είναι διαμαντάκι που έχει αντέξει πάρα πολύ καλά στο χρόνο. Ίσως η καλύτερη κάρτα γραφικών που είχα ποτέ από όλες τις απόψεις. Η καλύτερη κάρτα που είχα ποτέ ήταν η Voodoo 2!.. Αλλά και η 7870 μια χαρά είναι, αν εξαιρέσουμε την φασαρία της. Ειδικά ο Tahiti core νόμιζα ότι είχε καλή φήμη. Το θέμα είναι ότι από αυτήν μου μπήκε το μικρόβιο της αναβάθμισης, όταν είδα ότι ακόμη και στο μέτριο οπτικά Prey δεν μπορώ να βάλω το textures quality πάνω από το medium. Τελικά βρήκα 3770k στα €186 από Γερμανία. Καλά πάμε...
~Palpatin~ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δεν είδα τιμές εδώ αλλά πόσο πιάνει ο 3770Κ μτχ;
Voodooman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δεν είδα τιμές εδώ αλλά πόσο πιάνει ο 3770Κ μτχ; Δεν βρήκα k στην Ελλάδα, χωρίς να το ψάξω απολύτως εξαντλητικά.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 200 και με λίγο παζαρακι 180. Εγώ έβαλα αγγελία ζήτησης και είχα τουλάχιστον 3 προσφορες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα