Al Bundy Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Έχω ένα Xiaomi Redmi Note 3 Pro (https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-xiaomi-redmi-note-3-pro), το 3GB/32 GB. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και σκεφτόμουν να δώσω περισσότερα λεφτά να πάρω ένα ακόμα πιο εξελιγμένο Xiaomi με περισσότερες δυνατότητες. Να είναι ακόμα πιο γρήγορο, με καλύτερη κάμερα και γενικά να υπερτερεί σε όλους σχεδόν τους τομείς. Κοίταξα το Xiaomi Mi5 (https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-xiaomi-mi5-32gb) , το 4GB/128GB που κοστίζει πάνω από δύο φορές τα λεφτά του δικού μου αυτήν τη στιγμή. Κοίταξα, επίσης, το Xiaomi Mi6 (https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-xiaomi-mi-6-6gb-128gb) , το 6GB/128GB, που κοστίζει τρεις φορές τα λεφτά του δικού μου. Πέρα από RAM και ROM που υπερτερούν, παρατήρησα ότι έχουν μικρότερη οθόνη, Επίσης, το δικό μου είναι εξαπύρηνο, το Mi5 τετραπύρηνο και το Mi6 οχταπύρηνο. Το δικό μου έχει 16MP πίσω κάμερα, όσα το Mi5, ενώ το Mi6 έχει λιγότερα! Το δικό μου έχει 5MP μπροστινή κάμερα, το Mi5 έχει 4ΜP και το Mi6 έχει 8MP. Το δικό μου έχει μπαταρία 4050 mAh, το Mi5 έχει 3000 mAh και το Mi6 3350 mAh. Για κινητά με τόσο μεγαλύτερη τιμή σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να χάνουν σε οθόνη, μπαταρία και να μην νικάνε σε επεξεργαστή, κάμερα... Κάτι πρέπει να χάνω, οπότε μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις απόψεις του επ' αυτού;;; Έπειτα, σκέφτηκα το Xiaomi Mi Note 2 (https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-xiaomi-mi-note-2) που μοιάζει καλύτερο από τα παραπάνω σε όλους τους τομείς. Υπάρχει η έκδοση 6GB/128GB και η έκδοση 4GB/64GB. Ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, πέραν του αποθηκευτικού χώρου, η διαφορά στην απόδοση είναι μεγάλη; Επίσης, είδα ότι κυκλοφορεί Global Edition του καθενός με μικρή διαφορά στην τιμή... Αυτό αφορά το 4G ή κάτι τέτοιο... Στην Ελλάδα πρέπει να πάρω Global Edition; Και τελικώς, ποιά είναι η άποψή σας για αγορά από εξωτερικό; Είναι όντως φθηνότερα ή πληρώνεις τη διαφορά στο τελωνείο; Μήπως παίζουν επίσης μπελάδες συμβατότητας με ελληνικές γραμματοσειρές μενού κτλ; Επίσης, έχετε να προτείνετε έμπιστα καταστήματα εξωτερικού; Παίζουν μαϊμούδες ή απάτες; Θέλει προσοχή όλο αυτό... Είμαι λίγο χαμένος, οπότε όποιος έχει σκέψεις να πει πάνω στα παραπάνω είναι ευπρόσδεκτες.
Al Bundy Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Επειδή είμαι πρώτη φορά ικανοποιημένος τόσο πολύ με ένα κινητό για τα λεφτά του, έχω αποφασίσει να συνεχίσω με Xiaomi. Αυτό θεωρείται ως δεδομένο. Άρα αυτό υποθέτω διευκολύνει το ψάξιμο, αφού εστιάζω σε συγκεκριμένα. Ποιά φόρμα να συμπληρώσω;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Ποιά φόρμα να συμπληρώσω; http://www.insomnia.gr/topic/624518-φόρμα-αγοράς-smartphone/?p=55198334
saruman123 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κοιτάξεις για Global για να μην ασχοληθείς με rom και τα σχετικά,που έχει 4G και Ελληνικά. Όσο για κινητό κοίτα το Mi note 2 που είναι ανώτερο από όλα που προανεφερες. Και θα κοιτάξεις σε Ευρωπαϊκές αποθήκες. Το μόνο αρνητικό στην υπόθεση είναι ότι αν το παρεις απο εξω δεν θα έχεις την υποστήριξη τις Info quest και τα 2 χρόνια εγγύηση που δίνει.
Dantε Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Γενικα παντως οι συγκρισεις που κανεις ατοπες. Δε παιζει ρολο σε ενα cpu ο αριθμος των πυρηνων μονο αλλα και αλλα πολλα. Οπως και στη καμερα.Δε παει μονο με τα ΜΡ. Οθονη αλλο μεγεθος βολευει τον καθενα,δε σημαινει μεγαλυτερο και καλυτερο.
Al Bundy Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Γενικα παντως οι συγκρισεις που κανεις ατοπες. Δε παιζει ρολο σε ενα cpu ο αριθμος των πυρηνων μονο αλλα και αλλα πολλα. Οπως και στη καμερα.Δε παει μονο με τα ΜΡ. Οθονη αλλο μεγεθος βολευει τον καθενα,δε σημαινει μεγαλυτερο και καλυτερο. Το καταλαβαίνω ότι είναι άτοπες, γι αυτό ρωτάω να τις κάνει κάποιος με πιο ουσιαστικό τρόπο. Καταλαβαίνω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο ο αριθμός πυρήνων στην CPU. Αλλά εν προκειμένω, κάποιος που μπορεί να μου κάνει μη-άτοπες συγκρίσεις, μπορεί να μου πει αν στα συγκεκριμένα κινητά θα δω διαφορά προς το καλύτερα όσον αφορά τη CPU; Και πρακτικά πώς θα την δω αυτήν τη διαφορά; Ή θα είναι το ίδιο και χειρότερο; Καταλαβαίνω πως η κάμερα δεν πάει μόνο με τα MP. Αλλά εν προκειμένω, κάποιος που μπορεί να μου κάνει μη-άτοπες συγκρίσεις, μπορεί να μου πει αν στα συγκεκριμένα κινητά θα δω διαφορά προς το καλύτερα όσον αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζω; Ή θα είναι τα ίδια; Οθόνη άλλο μέγεθος βολεύει τον καθένα, αλλά με την απλή λογική υποθέτω ότι μεταξύ δύο παρεμφερών οθονών, η πιο μεγάλη θα αύξανε κατασκευαστικά σημαντικά την τιμή του κινητού. Εξ ου και συμβάλλει σε όλα τα παράδοξα που ανέφερα. Όπως και να έχει, μπορεί κάποιος να κάνει μια ουσαστική σύγκριση, γιατί μεταξύ του κινητού μου, ενός με 2+ φορές τα λεφτά του δικού μου και ενός με 3+ φορές τα λεφτά του δικού μου, θα έπρεπε να υπάρχει τεράστια διαφορά, απλά δεν την βλέπω εγώ. Ποιός θα με διαφωτίσει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κοιτάξεις για Global για να μην ασχοληθείς με rom και τα σχετικά,που έχει 4G και Ελληνικά. Όσο για κινητό κοίτα το Mi note 2 που είναι ανώτερο από όλα που προανεφερες. Και θα κοιτάξεις σε Ευρωπαϊκές αποθήκες. Το μόνο αρνητικό στην υπόθεση είναι ότι αν το παρεις απο εξω δεν θα έχεις την υποστήριξη τις Info quest και τα 2 χρόνια εγγύηση που δίνει. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τι εννοείς να μην ασχοληθώ με rom; Τι είναι rom; (δεν νομίζω να εννοείς τη μνήμη ε) Απ' όσο ξέρω Ελληνικά έχουν (ή βάζεις εύκολα) και κινητά που θα πάρεις και δεν είναι Global. Το ίδιο και 4G. Δεν ισχύει; Όταν λες ευρωπαϊκές αποθήκες, έχεις να προτείνεις συγκεκριμένα σάητ; Γιατί ευρωπαϊκές αποθήκες μόνο; Επίσης, τι είναι η Info Quest;
Dantε Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Επειδη βλεπω οτι γενικα δε γνωριζεις αρκετα και επειδη τα χιαομι λιγο πολυ,καποια γνωση τη θελουν εαν θες να παρεις το 100%,θα σου ελεγα κρατα αυτο που εχεις. Εχεις προβλημα με τη ταχυτητα του? Αυτα που αναφερεις εχουν μεν καλυτερο cpu αλλα μη περιμενεις να δεις θεαματικη διαφορα σε ταχυτητα ,ειδικα αναλογη των εξτρα χρηματων που θα δωσεις. Βελτιωση στη καμερα θα εχεις αλλα και παλι δε θα πιανει μοντελα αλλων εταιρειων.
Al Bundy Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Οκ. Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ωστόσο, ακόμα και αν μείνω στο ίδιο κινητό, θα ήθελα να λυθεί η απορία μου. Εσύ ή κάποιος που σκαμπάζει διάφορα ως προς το τεχνικό άσπεκτ, πας και αντί να δώσεις 180 ευρώ για το κινητό που έχω δίνεις 400 και 500 για ένα από τα άλλα. ΠΡΑΚΤΙΚΑ, όσον αφορά την εμπειρία της ΧΡΗΣΗΣ του κινητού, τι παραπάνω θα έχεις;
newsformobiles Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Πράγματι, επειδή δεν ξέρεις καθόλου από Xiaomi, πάρε καλύτερα κάτι από εδώ Ελλάδα. Κοιτάς είτε MediaMarkt, You.gr, Citismarket.com, Public και ότι βρεις και σε καλύπτει, αγοράζεις. Το να βάλεις ελληνικά, ναι είναι εύκολο, αλλά θέλει μία διαδικασία, λίγο διάβασμα, που εσύ δεν ξέρω εάν θα το κάνεις. Προτίμησε έτοιμες λύσεις.
Dantε Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Οκ. Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ωστόσο, ακόμα και αν μείνω στο ίδιο κινητό, θα ήθελα να λυθεί η απορία μου. Εσύ ή κάποιος που σκαμπάζει διάφορα ως προς το τεχνικό άσπεκτ, πας και αντί να δώσεις 180 ευρώ για το κινητό που έχω δίνεις 400 και 500 για ένα από τα άλλα. ΠΡΑΚΤΙΚΑ, όσον αφορά την εμπειρία της ΧΡΗΣΗΣ του κινητού, τι παραπάνω θα έχεις; Σε εμπειρια χρησης σε σχεση με το νοτε 3 που εχεις(και το οποιο ειναι αριστο σε εμπειρια χρησης λογω του σχετικα δυνατου cpu που εχει),οχι καμια τρελη.Ελαχιστη θα ελεγα. Θα δεις βελτιωσεις γενικα στα σημεια οπου τσιγκουνευτηκαν για να μεινει χαμηλα το κοστος του νοτε 3,οπως και η καμερα μεταξυ αλλων.Εαν εισαι ο μεσος χρηστης που δε πολυχρησιμοποιει και καμερα τοτε το νοτε 3 σου ειναι υπεραρκετο.Ασε που εχει και καλυτερη μπαταρια απο τα αλλα.
Al Bundy Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Πράγματι, επειδή δεν ξέρεις καθόλου από Xiaomi, πάρε καλύτερα κάτι από εδώ Ελλάδα. Κοιτάς είτε MediaMarkt, You.gr, Citismarket.com, Public και ότι βρεις και σε καλύπτει, αγοράζεις. Το να βάλεις ελληνικά, ναι είναι εύκολο, αλλά θέλει μία διαδικασία, λίγο διάβασμα, που εσύ δεν ξέρω εάν θα το κάνεις. Προτίμησε έτοιμες λύσεις. Πιθανότατα σε έτοιμη λύση θα πήγαινα, αλλά Xiaomi. Όπως αυτό που έχω τώρα και το πήρα από ελληνικό ιντερνετικό κατάστημα. Για να δώσω κανά χρήμα παραπάνω αλλά να ξεμπερδεύω από διαβάσματα και να έχω και εγγύηση.
Al Bundy Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Σε εμπειρια χρησης σε σχεση με το νοτε 3 που εχεις(και το οποιο ειναι αριστο σε εμπειρια χρησης λογω του σχετικα δυνατου cpu που εχει),οχι καμια τρελη.Ελαχιστη θα ελεγα. Θα δεις βελτιωσεις γενικα στα σημεια οπου τσιγκουνευτηκαν για να μεινει χαμηλα το κοστος του νοτε 3,οπως και η καμερα μεταξυ αλλων.Εαν εισαι ο μεσος χρηστης που δε πολυχρησιμοποιει και καμερα τοτε το νοτε 3 σου ειναι υπεραρκετο.Ασε που εχει και καλυτερη μπαταρια απο τα αλλα. Θενξ για την απάντηση... Από απορία, πώς κατάλαβες ότι οι κάμερες των άλλων είναι καλύτερες; Ρωτάω για να το αναγνωρίζω κι εγώ... Επίσης, απλά από περιέργεια, οκ εγώ ένας μέσος χρήστης δεν θα καταλάβω διαφορά και μου είναι υπεραρκετό αυτό που έχω. Σε ποιόν χρήστη θα έκανε σημαντική διαφορά και γιατί; Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω... Πάντως, δεδομένου ότι έχω τα λεφτά και τη διάθεση να προχωρήσω σε ένα καινούργιο κινητό (και σόρρι που δεν απαντάω στο ερωτηματολόγιο) αυτά που θα ήθελα είναι τα εξής: να έχει παρεμφερές μέγεθος οθόνης με το δικό μου (5,5 λίγο πάνω λίγο κάτω), παρεμφερή διάρκεια ζωής μπαταρίας, να "τρέχει" ακόμα πιο γρήγορα στα βαριά αππλικεησονς, να χωράει περισσότερα αππς και να βγάζει σημαντικά καλύτερες φωτογραφίες (οι φωτογραφίες είναι σημαντικό για μένα). Τώρα λεφτά, δεν θέλω να βάλω κάποιο όριο. Μπορεί με 280 ευρώ (100 ευρώ πιο ακριβό από αυτό που έχω) να υπάρχει κάτι που να βελτιώνει μέχρι ένα βαθμό αυτά που έχω τώρα. Μπορεί με 450 ευρώ να υπάρχει κάτι σημαντικά καλύτερο (που να αξίζει τη χρηματική διαφορά). Αφού τα ανώτερα μοντέλα ξιαομι δεν το έχουν αυτά, ειδικά αν αναλογιστείς τη χρηματική διαφορά, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε άλλη μάρκα; Νομίζω ότι έχετε καταλάβει τι ψάχνω... Και ακόμα και αν είμαι άβερετζ χρήστης, με ένα κινητό ανώτερο αυτών που ψάχνω, μπορώ να αναβαθμιστώ κι εγώ στο πώς το χρησιμοποιώ...
kosmasdel Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Προς τον topic starter: Από περιέργεια δώσε μας ένα screenshot από τις ρυθμίσεις από το "Σχετικά με το τηλέφωνο" να δούμε τι ρομ φοράς. Το λέω επειδή λες ότι είσαι φουλ ευχαριστημένος με το RN3P αλλά από την στιγμή που δεν ξέρεις τι είναι rom και η πλειοψηφία των κινεζομάγαζων στέλνουν πειραγμένη οπότε απορώ πώς δεν είχες κανένα bug.
Al Bundy Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Προς τον topic starter: Από περιέργεια δώσε μας ένα screenshot από τις ρυθμίσεις από το "Σχετικά με το τηλέφωνο" να δούμε τι ρομ φοράς. Το λέω επειδή λες ότι είσαι φουλ ευχαριστημένος με το RN3P αλλά από την στιγμή που δεν ξέρεις τι είναι rom και η πλειοψηφία των κινεζομάγαζων στέλνουν πειραγμένη οπότε απορώ πώς δεν είχες κανένα bug. http://i.imgur.com/PLbjehz.png
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα