kraft Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Exw enan sklhro,o opoios egine format se win NT.To problhma einai oti otan ton bazw sto systhma mou san slave kai enw sto bios ton anagnwrizei,mou bgazei prin bootarei to systhma to mhnyma:"a kernel file is missing in the disk.Insert a system disk and restart".Xrishmopoiw Win Xp,kai xwris ton sygekrimeno sklhro to systhma bootarei kanonika.Exei kaneis kamia idea?(Den 8a h8ela na formarw to sklhro giati exw arxeia pou prwta prepei na metaferw)
CyberWalker Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δεν παίζει ρόλο που έγινε format (αρκεί να έγινε ΜΟΝΟ format και όχι μια απλή ανάθεση σε τιμές του MFT) Όταν λες format σε winnt μήπως εννοείς ότι είναι πλέον NTFS; Αν κατάλαβα καλά από τις περιγραφές σου, ο νέος αυτός δεύτερος σκληρός 1.δεν φέρει πάνω του λειτουργικό (άρα δεν είναι και bootable) 2.δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που φιλοξενεί το σύστημά σου και 3.δεν είναι ωστόσο άδειος αλλά έχει αρχεία που μάλιστα χρειάζεσαι. Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, προσδιόρισέ το! Έχεις τσεκάρει αν με το που εισάγεις τον δεύτερο σκληρό έστω και σαν slave, μήπως αυτός ξαφνικά ελέγχεται πρώτος για το αν είναι bootable και εκτοπίζει τους ελέγχους του άλλου; (master) - Έχεις controller΄και αν ναι ποιον; είναι onboard ή PCI; Ίσως η νέα διάταξη με την οποία τίθεται όταν τον βάζεις ως slave να μοιάζει στο win.ini ως το bootable partition. Μοιάζει να σου λέει λοιπόν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει γιατί δεν βρίσκει τα λειτουργικά αρχεία σε αυτό το partition, όπως του έχει προηγουμένως υποδειχθεί από το win.ini. Πόσα partition είναι ο καινούργιος σκληρός που προσπαθείς να βάλεις επάνω; (λέω 'καινούργιος' απλά για να τον διαφοροποιήσω από αυτόν που φιλοξενούσε ανέκαθεν το λειτουργικό σύστημα) Υπάρχουν active ή hidden πρόσθετα partitions και ποια; ( Εννοείται πως δεν υπάρχει λόγος να φορμάρεις τον δίσκο - άσχετο : για τον νέο ιό που χτυπάει σκληρούς ακούσατε; )
kraft Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Ο σκληρος ηταν ΝΤFS ηδη.Απλα τον Formara σε μηχανημα που εχει NT. " 1.δεν φέρει πάνω του λειτουργικό (άρα δεν είναι και bootable) 2.δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που φιλοξενεί το σύστημά σου και 3.δεν είναι ωστόσο άδειος αλλά έχει αρχεία που μάλιστα χρειάζεσαι."Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.Ο κανονικος μου σκληρος ειναι SATA.Βασικα τον 2ο σκληρο(IDE) τον χρησιμοποιω ως μεταφορα αρχειων απο αλλο μηχανημα και ειναι η πρωτη φορα που ειχα προβλημα(γι αυτο ειπα οτι θα φταιει το format που του εκανα την τελευταια φορα στο αλλο μηχανημα,γιατι οι ρυ8μισεις του bios για ποιον βλεπει master και slave ειναι σωστες).Αποτελειται απο ενα partition(ο "καινουριος" σκληρος).Ελπιζω να σε βοη8ησα.Thanx παντως οπως και να χει
CyberWalker Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Ναι, κατατοπιστικότατος! Ρε γαμώτο έχω δουλέψει ελάχιστα πάνω σε NT και ποτέ δεν είχα Serial ATA οπότε μου είναι δύσκολο να σου πω κάτι περισσότερο. Ωστόσο έχω μια ιδέα. Το πρόβλημα μοιάζει πολύ να είναι το ότι το μηχάνημα ψάχνει να βρει boot partition ενώ αναγνωρίζει τη δομή ως NTFS. Προσωπικά θα δοκίμαζα αφού αναγνωρίζονται και οι δύο σκληροί σωστά απο το BIOS να bootαρω με CD των XP και να δοκιμάσω στη console τις εντολές 'FIXMBR' και 'FIXBOOT' - Έχω διορθώσει πολλές φορές παρόμοιο πρόβλημα αλλά με IDE ATA 66 σε onboard controller - IDE 33 (όχι όμως σε Serial ATA Controller - IDE όπως εσύ) Αν δεν ξέρεις τι κάνουν οι εντολές μη τις δοκιμάσεις! Αντιθέτως μπορείς να κάνεις κάτι ασφαλέστερο που επίσης έχω δοκιμάσει και δούλεψε άψογα τουλάχιστον όποτε είχα πρόβλημα με αναθέσεις των flags του SMART, του firmware και των drivers απο controllers. Πάντα για NT based συστήματα μιλάω. Αυτό είναι το να κάνεις ένα repair ( bootάρωντας πάλι απο το CD των XP - φαντάζομαι ξέρεις πως, έτσι; ) και να περάσεις από πάνω τα windows XP ξανά. Όχι σβήνοντας τα παλία. Να κάτσουν από πάνω. Θα πρέπει να ξέρεις ότι θα διατηρηθούν τα προγράμματα που έχεις εγκαταστήσει και οι ρυθμίσεις τους αν και μερικά εξ αυτών ίσως πάψουν να είναι registered οπότε χρειαστεί να τα ξαναεγκαταστήσεις (σπάνια χρειάζεται) Η συλλογιστική είναι ότι η διαδικασία της εγκατάστασης ενός λειτουργικού όπως τα XP ξαναπερνά drivers και γράφει στους σκληρούς info ώστε να εκμετταλευτούν σωστά το hardware αποθήκεσης οπότε με το repair και την εγκατάσταση (όχι clean!) ίσως ξαναγράψουν τις πληροφορίες αναγνώρισης που πρέπει στο νέο σκληρό IDE ώστε να τον μεταχειριστούν σωστά. Αυτά!
kraft Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Ολα οκ με το 'FIXBOOT' ! Σε ευχαριστω
CyberWalker Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Τίποτα φίλε μου. Χαίρομαι που σε βοήθησα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.