Προς το περιεχόμενο

Ο κορυφαίος επεξεργαστής Core i9 Extreme Edition της Intel είναι ένα τέρας 18 πυρήνων

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σαν τι δουλεια μπορει να παραγει ο υπολογιστής;Επικερδες εννοοω.

Καποιο rendering Autocad κτλ. Δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές δουλειές που χρειάζονται πολλούς πυρήνες και γρήγορους κυρίος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης να συμπληρώσω ότι για τους παραπάνω λόγους ειναι και λιγο παραπλανητικά τα gaming benchmarks που βάζουν επεξεργαστές με λίγους πυρήνες και υψηλό χρονισμό να κοντράρονται με επεξεργαστές με πολλούς πυρήνες...

Γιατι οκ σκετο 1vs 1 λογικό ειναι να έχουν προβάδισμα...

Αλλά βάλτε τα ίδια συστήματα να τρέξουν το benchmark ενω έχουν ανοιχτό twich με κάνα bitorrent απο πισω και κάνα kaspersky και κάνα chrome με 20 tabs

να δούμε θα συνεχίσει να έχει περισσότερα FPS ο τετραπύρηνος απο τον πχ 8 πύρηνο; και ας μιλάμε για game που χρησιμοποιεί μόνο δύο πυρήνες...

Εγώ νομίζω πως η διαφορά θα είναι αισθητή προς όφελος του επεξεργαστή με τους περισσότερους πυρήνες.

• Like 1

i5 242$...... means 260+ στα ράφια στην ελλάδα.

εντάξει ιντελα κράτα τα δεν θα πάρουμε , έφτιαξες ένα καλό vfm στα δυνατά cpu 6+ core σχετικά με το παρελθόν σου αλλά στη μικρομεσαία φόλα θα τρως απο 6c/12t στα ίδια λεφτά.

καλά τα λες ρε μεγάλε αλλά οι πυρήνες δεν είναι στραγάλια,κοστίζουν οπότε στα games άχρηστοι θεωρούνται πάνω απο 4 τώρα.

προσωπικά όσο πιο δυνατό  επεξεργαστή αν είχα τόσο καλύτερα θα έκανα την δουλειά μου 3d modeling , αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με όλους.

οι ryzen δεν ειναι τόσο ακριβοί με 330 ευρώ (τιμές ελλάδας για τον 1700) μπορείς να έχεις 8πύρηνο επεξεργαστή 16 threads.

• Like 1

οι ryzen δεν ειναι τόσο ακριβοί με 330 ευρώ (τιμές ελλάδας για τον 1700) μπορείς να έχεις 16πύρηνο επεξεργαστή.

8πυρινος δεν είναι ο 1700 με 16 threads?

• Like 1

8πυρινος δεν είναι ο 1700 με 16 threads?

Αυτό εννοούσα αν και δεν ειναι και λάθος να τον πεις 16 πύρηνο γιατι και τα δύο cores λέγονται στα αγγλικά οι 8 λέγονται physical cores μαζί και οι "άλλοι" 8 του SMT/ΗΤ λέγονται logical cores

βέβαια δεν ειναι το ίδιο γιαυτό καλό ειναι να τους διαχωρίζουμε το SMT/HT απλά ειναι μια τεχνολογία που προσπαθεί να γεμίσει τα κενά ανα μονάδα χρόνου στους κύκλους ενός επεξεργαστή με threads απο κάποια άλλη διεργασία ή απο άλλο στάδιο της ίδιας της διεργασίας ενας λογικός πυρήνας με λίγα λόγια είναι μια αφηρημένη έννοια που πολύ σπάνια και συνήθως ποτέ δεν θα είναι ούτε καν κοντά στο 100% της δυνητικής μέγιστης επίδοσης ενός φυσικού πυρήνα.

• Like 1

Αυτό εννοούσα αν και δεν ειναι και λάθος να τον πεις 16 πύρηνο γιατι και τα δύο cores λέγονται στα αγγλικά οι 8 λέγονται physical cores μαζί και οι "άλλοι" 8 του SMT/ΗΤ λέγονται logical cores

βέβαια δεν ειναι το ίδιο γιαυτό καλό ειναι να τους διαχωρίζουμε το SMT/HT απλά ειναι μια τεχνολογία που προσπαθεί να γεμίσει τα κενά ανα μονάδα χρόνου στους κύκλους ενός επεξεργαστή με threads απο κάποια άλλη διεργασία ή απο άλλο στάδιο της ίδιας της διεργασίας ενας λογικός πυρήνας με λίγα λόγια είναι μια αφηρημένη έννοια που πολύ σπάνια και συνήθως ποτέ δεν θα είναι ούτε καν κοντά στο 100% της δυνητικής μέγιστης επίδοσης ενός φυσικού πυρήνα.

Για να τα ξεχωρίσουμε και να καταλάβουμε και εμείς που δεν ξέρουμε.

Τα 2 threads μπορούν να πιάσουν 2 εφαρμογές? Η πάει πυρήνας μια εφαρμογή?

Όταν λέμε 16 threads μπορούμε να έχουμε 16 εφαρμογές ανοιχτές και να δουλεύει ο υπολογιστής σαν να μην τρέχει τίποτα?

Για τους gamerοφιλους τετοιες κυκλοφοριες ειναι καλη ειδηση, οχι γιατι εχει απαραιτητα καλυτερη αποδοση αλλα οπως ειπε καποιος παραπανω η ολη φαση με τους πολυπυρηνους cpu θα αναγκασει τους devs να στηνουν games που να εκμεταλευονται περισσοτερους απο 4. Να ελπιζετε να ψαρωσουν αρκετοι, να γινουν αγορες και να προχωρησει λιγο παραπερα το θεμα. Μπορει να εποφεληθουν ακομα και αυτοι με fx cpus, why not?

τους ποιους; αυτους που φτιαχνουν εδω και πανω απο μια 5ετια μονο pc console ports?

• Like 1

Αλλά βάλτε τα ίδια συστήματα να τρέξουν το benchmark ενω έχουν ανοιχτό twich με κάνα bitorrent απο πισω και κάνα kaspersky και κάνα chrome με 20 tabs

Το παραπανω υποτιθεται οτι ειναι ρεαλιστικο πραγματικο σεναριο μεσου gamer?

Δηλαδη αν βαλω εγω(ή ο οποιοσδηποτε αλλος)να παιξω witcher,tomb raider ή τελος παντων το χ παιχνιδι,για ποιο λογο να εχω απο πισω ανοιχτο Twitch και 20 tabs στον chrome?

• Like 1

Επίσης να πω το 1000 ειπωμένο (Αλλά και ξεχασμένο αφού ειπωθεί :P )

Πως οι πολλοί πυρήνες βελτιώνουν τα πάντα για όλους...

Το ότι πχ η Χ εφαρμογή (στην περίπτωση μας ενα παιχνίδι) δεν μπορεί απο μόνη της  να εκμεταλλευτεί πάνω απο 4 πυρήνες δεν σημαίνει ότι για κάποιον ας πούμε "gamer" ενας επεξεργαστής με πάνω απο 4 πυρήνες ειναι άχρηστος...

Γιατι πχ τρέχει windows, μπορεί να κατεβάζει στο παρασκήνιο μια ταινία, μπορεί να τρέχει antivirus μπορεί να σηκώνει κάτι στο LAN μπορεί να κάνει streaming στο twich

όλα αυτά ειναι παράλληλες εργασίες που ακόμη και η κάθε μια απο αυτές (antivirus,game,torrentclient,windows κτλ) να μην χρησιμοποιούν πάνω απο ένα πυρήνα όλες μαζί συνολικά θα επωφεληθούν απο την ύπαρξη περισσοτέρων πυρήνων.

ακόμη και εφαρμογές που χρησιμοποιούν και οι δύο μαζί έναν πυρήνα επωφελούνται γιατι πχ όταν η Α φτάσει στο 50% και η B στο 49% χρήσης του ίδιου πυρήνα (50+49=99%) η μια θα μεταφερθεί απο τα windows σε έναν ξέμπαρκο πυρήνα και έτσι αν μετά η Α παει 60% δεν θα κολλάει το σύστημα γιατι πλέον θα έχει μπόσικο μιας και η B αναλαμβάνεται πλέον απο άλλο πυρήνα.

εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο ότι καλό ειναι να ξέρει κάποιος τις απαιτήσεις των εφαρμογών που θέλει να χρησιμοποιήσει κυρίως (πχ παιχνίδια ή rendering ή internet κτλ) αλλά δεν ειναι το μοναδικό κριτήριο αυτό για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται παραπάνω πυρήνες..

Ακόμη και ένας απλός browser εκμεταλλεύεται τους παραπάνω πυρήνες (ειδικά αν έχουν βιντεο  και κάμποσα tabs ανοιχτά με τίποτα Plugins κτλ)

not!  4 cores + 4 threads ειναι ηδη overkill! 

και με πολυ καλυτερη διαχειριση ενεργειας απο 8 φυσικους πυρηνες

7i2vzOf.png

Αυτο κάνω γνωρίζω ότι θα βγουν volta Vega και το καθυστερώ όσο γίνεται μιας και θα ρίξω σίγουρα 1500 και θέλω να πάρω όσο πιο future proof hardware γίνεται.

DDR5 δεν νομίζω να προλάβω πάντως.

Ξεχνα το για φετος κ για του χρονου αν βγει μαζικα θα ειναι πολυ αργα. Αν θες να χασεις αλλον χρονο χτυπα μια X299 κ κανεναν 7820 (γιατι πιο πανω, χεσε μεσα οικονομικα). Στην ιδια φαση με εσενα ειμαι, το καλοκαιρι τα χτυπησα.

18 πυρήνες/36 threads - 128gb ram - 4 sli nvidia quadro - 12 ώρες δουλειά  για 500 ευρώ το μήνα

Φαντασου, οτι αρκετοι δεν τα παιρνουν και αυτα.Ειναι κανενα 6μηνο με εναντι και εναντι και αρκετους μηνες καθυστερουμενα.

Πέιτε μου ΕΝΑΝ λόγο να αναβαθμίσω απο τον Pentium 4 Northwood 1.6Ghz 130nm στον νέο Intel Core i9-7980XE! Έλεος ρε Int€l με το ζόρι να αναβαθμίσουμε...

Κανένας. Εγώ είμαι με Pentium MMX 133Mhz και ακόμη δεν βλέπω όχι λόγο αναβάθμισης, αλλα σκέφτομαι μήπως το υποβαθμίσω και το γυρίσω σε 486DX/66 mhz. Τι να την κάνω τόση επεξεργαστική ισχύ;

• Like 1

Κανένας. Εγώ είμαι με Pentium MMX 133Mhz και ακόμη δεν βλέπω όχι λόγο αναβάθμισης, αλλα σκέφτομαι μήπως το υποβαθμίσω και το γυρίσω σε 486DX/66 mhz. Τι να την κάνω τόση επεξεργαστική ισχύ;

ευτυχως που γιαυτο το λογο εχεις διπλα στο power και το turbo button!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...