Προς το περιεχόμενο

Ο κορυφαίος επεξεργαστής Core i9 Extreme Edition της Intel είναι ένα τέρας 18 πυρήνων

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τις ίδιες επιδόσεις με τον 1800x θα έχει πάνω κάτω (στα παιχνίδια) μιας και είναι κουτσουρεμένος 1800x αν είσαι τυχερός παίζει να μήν είναι και οι 2 πυρήνες που απενεργοποίησαν σάπιοι και να ξεκλειδώσεις τον έναν και να έχεις εφταπύρηνο επεξεργαστή :P

Δηλαδή πιστεύεις θα είναι 1800x=7800X<<<7700k στα παιχνίδια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπα και παραπάνω ο 1600Χ/7800Κ έχουν/θα έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από τον 7700Κ όταν ένα game απαιτεί υψηλά ρολόγια. Τα ρολόγια όμως έχουν και ένα ταβάνι, οπότε αναγκαστικά οι devs θα προσαρμοστούν στα νέα πολυνηματικά δεδομένα όπου ο 1600Χ/7800Κ θα ξεδιπλώσουν την ισχύ τους. Πάρε ως παράδειγμα το Battlefield 1 που εκμεταλλεύεται πολλά νήματα....είναι πιο smooth σε εξαπύρηνο Ryzen παρά στον 7700Κ με μικρή διαφορά στα fps.

• Like 4

Εγώ πιστεύω ότι με το καινούργιο σύστημα cache και το quad channel ddr, θα έχουν την ίδια απόδοση ακόμη και σε games που κάνουν χρήση < 4 πύρηνες..

• Like 1

Όπως είπα και παραπάνω ο 1600Χ/7800Κ έχουν/θα έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από τον 7700Κ όταν ένα game απαιτεί υψηλά ρολόγια. Τα ρολόγια όμως έχουν και ένα ταβάνι, οπότε αναγκαστικά οι devs θα προσαρμοστούν στα νέα πολυνηματικά δεδομένα όπου ο 1600Χ/7800Κ θα ξεδιπλώσουν την ισχύ τους. Πάρε ως παράδειγμα το Battlefield 1 που εκμεταλλεύεται πολλά νήματα....είναι πιο smooth σε εξαπύρηνο Ryzen παρά στον 7700Κ με μικρή διαφορά στα fps.

Μακάρι να γίνει αυτό και όλα τα νέα παιχνίδια να εκμεταλευονται πολλούς πυρήνες.

εγώ είπα πως ο 1600x θα είναι ~= με τον 1800x στα παιχνίδια

τώρα για σύγκριση με τους intel είναι στα περισσότερα παιχνίδια (αλλά όχι σε όλα) πισω απο τον 7700k

ΑΛΛΑ δεν είναι πολύ πισω δηλαδή δεν παίζει στο 90% των περιπτώσεων να καταλάβεις διαφορά αν εχεις δυο PC μπροστά σου χωρίς FRAPS να δείχνουν τα FPS για το ποιο είναι το καλύτερο ή ποιο έχει intel και ποιo AMD (δεδομένου ίδιας κάρτας γραφικών κτλ)

βέβαια είναι κανα δυο τρία που ξεφεύγει ο INTEL

έχοντας πει αυτό είμαι βέβαιος πως στο μέλλον θα ειναι καλύτερος ο ryzen (εκτός αν δεν πουλήσει αρκετά κομμάτια η AMD) γιατι οι developers θα λάβουν υπόψιν τους την αρχιτεκτονική του στα νεα παιχνίδια που θα βγάλουν -γιατι ένας λόγος που ειναι πίσω ειναι αυτός- και επίσης το DX12 θα ωφελείται περισσότερο απο πολλαπλά threads  τέλος η VEGA και η εξελιγμένη cache και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά ίσως δουλέψει καλύτερα με την αρχιτεκτονική ryzen και στα παιχνίδια αυτό που μετράει ειναι η κάρτα παρα ο επεξεργαστής (σε λογικά πλαίσια δηλαδή όχι τούμπανο κάρτα με σάπια CPU κτλ)

όσο για τον 7800x δεν νομίζω να είναι καλύτερος απο τον 1800x στα παιχνίδια... έχει χαμηλότερο ρολόι και ένας απο τους λόγους που ο 7700κ είναι λιγο πιο μπροστά απο τον 1800x είναι το υψηλότερο ρολόι του

Σε όλα τα άλλα εκτός gaming ryzen 7> intel ι7 όποιο μοντέλο και αν πάρεις. (τώρα μην μου δείξεις κάνα bench που σε συγκεκριμένο πρόγραμμα ειναι λιγο πιο μπροστά κάνας τούμπανο i7 μιλάμε για συνολική απόδοση ειδικά μάλιστα αν προσθέσουμε και τον παράγοντα κόστος αλλά και χωρίς να σκεφτούμε πως οι ryzen είναι αρκετά φθηνότεροι πάλι υπερέχουν)

• Like 1

Εγώ πιστεύω ότι με το καινούργιο σύστημα cache και το quad channel ddr, θα έχουν την ίδια απόδοση ακόμη και σε games που κάνουν χρήση < 4 πύρηνες..

Αυτά εδώ βλέπω και φοβάμαι να πάω σε Ryzen. Βέβαια έχουμε καιρό ίσως αλλάξει αυτό με αυτά που έγραψες τα οποία δεν ξέρω τι είναι

https://youtu.be/Iy4T6JY2uB8

Γνωρίζω ότι όσο περισσότεροι πυρήνες τόσο πιο δύσκολα να ανέβει ο χρονισμός κάθε πυρήνα. Διαβάζω πολλοί προτείνουν Ryzen έναντι κάποιου τετραπυρηνου Intel. Το θέμα είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν όλα τα παιχνίδια τρέχουν καλύτερα σε 7700 αλλά προτείνουν Ryzen προβλέποντας στο μέλλον τα παιχνίδια να υποστηρίξουν 6 και 8 πυρήνες. Θα γίνει ποτέ αυτό η πάλι ο 7700 θα τους κάνει πλάκα? Μιλάω καθαρά για Gaming και πόσα fps βγάζει ο κάθε επεξεργαστής με την ίδια gpu.

Όλα είναι σχετικά σε αυτό που ζητάς απάντηση...

6-8 πυρήνες ΣΗΜΕΡΑ θα χρειαστείς μόνο αν τρέξεις προγράμματα πέρα από παιχνίδια ή gaming+streaming , κάτι αρκετά δύσκολο για τις γραμμές internet της Ελλάδας.

Νόημα στο πόσα fps διαφορά βγάζει και το bottleneck που θα σου βγάλει η cpu αξίζει να το κοιτάξεις αν πραγματικά μπορείς να αξιοποιήσεις αυτα τα 5-10-20 ή όσα fps ειναι. 

Για να πούμε την πικρή αλήθεια , από το σύνολο των "gamer"  πόσοι έχουν 120-144hz monitor για να κοιτάξουν το πόσο κοντά στο cap θα πάνε? Αντίστοιχα και για αυτούς που έχουν 1440p οθόνες . 

Ακόμα δεν υπάρχουν παιχνίδια γραμμένα για με cpu optimization , και γενικά ακόμα παλεύουμε να βρούμε παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τους 4. Πάνω από το 50% έχει μείνει στους 2. Προσωπικά έχω μεγάλη απορία να δω τα επόμενα update των OpenCL και Vulcan για να ξεκινήσει η πραγματική μάχη των CPU , ακόμα οι Driver γέρνουν υπέρ των intel μιας και ο χρονισμός υπερισχύει του πυρήνα.

Αν προχωρήσουμε 2 χρόνια μπροστά ίσως αλλάξουν αυτές οι διαφορές , όμως για gaming pc ο 7700Κ είναι ήδη overkill , με τον ίδιο τρόπο που οι 6-8 πυρήνες είναι αχρείαστοι , σε ότι αλλο σχετικό με gaming πέρα από streaming. 

Για να σου δώσω μια διαφορετική απάντηση από όσους προτείνουν ryzen , εγώ θεωρώ τον 7600Κ ως τη μέση λύση. Γλυτώνεις 100-120ευρώ από τον i7 , βάζεις μια αξιοπρεπή ψύχτρα . Ρίχνεις ένα overclock+undervolt και πιάνεις αυτές τις διαφορές που λες αβίαστα. 

• Like 3

εγώ είπα πως ο 1600x θα είναι ~= με τον 1800x στα παιχνίδια

τώρα για σύγκριση με τους intel είναι στα περισσότερα παιχνίδια (αλλά όχι σε όλα) πισω απο τον 7700k

ΑΛΛΑ δεν είναι πολύ πισω δηλαδή δεν παίζει στο 90% των περιπτώσεων να καταλάβεις διαφορά αν εχεις δυο PC μπροστά σου χωρίς FRAPS να δείχνουν τα FPS για το ποιο είναι το καλύτερο ή ποιο έχει intel και ποιo AMD (δεδομένου ίδιας κάρτας γραφικών κτλ)

βέβαια είναι κανα δυο τρία που ξεφεύγει ο INTEL

έχοντας πει αυτό είμαι βέβαιος πως στο μέλλον θα ειναι καλύτερος ο ryzen (εκτός αν δεν πουλήσει αρκετά κομμάτια η AMD) γιατι οι developers θα λάβουν υπόψιν τους την αρχιτεκτονική του στα νεα παιχνίδια που θα βγάλουν -γιατι ένας λόγος που ειναι πίσω ειναι αυτός- και επίσης το DX12 θα ωφελείται περισσότερο απο πολλαπλά threads τέλος η VEGA και η εξελιγμένη cache και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά ίσως δουλέψει καλύτερα με την αρχιτεκτονική ryzen και στα παιχνίδια αυτό που μετράει ειναι η κάρτα παρα ο επεξεργαστής (σε λογικά πλαίσια δηλαδή όχι τούμπανο κάρτα με σάπια CPU κτλ)

όσο για τον 7800x δεν νομίζω να είναι καλύτερος απο τον 1800x στα παιχνίδια... έχει χαμηλότερο ρολόι και ένας απο τους λόγους που ο 7700κ είναι λιγο πιο μπροστά απο τον 1800x είναι το υψηλότερο ρολόι του

Σε όλα τα άλλα εκτός gaming ryzen 7> intel ι7 όποιο μοντέλο και αν πάρεις. (τώρα μην μου δείξεις κάνα bench που σε συγκεκριμένο πρόγραμμα ειναι λιγο πιο μπροστά κάνας τούμπανο i7 μιλάμε για συνολική απόδοση ειδικά μάλιστα αν προσθέσουμε και τον παράγοντα κόστος αλλά και χωρίς να σκεφτούμε πως οι ryzen είναι αρκετά φθηνότεροι πάλι υπερέχουν)

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και ελπιζω να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και να εκμεταλευτουν τους παραπάνω πυρήνες και να πάω σε Ryzen. Προσωπικά είχα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με υπολογιστή και εδώ και λίγους μήνες έχω ξεκινήσει να μαθαίνω ότι νέο βγαίνει. Όταν είναι να γίνει αγορά θα κοιτάξω καθαρά την τσέπη μου και πόσο future proof θα προσφέρει η κάθε πλατφόρμα Intel nvidia και Ryzen Vega. Γνωρίζω ότι σε βαρύ Multitasking οι Ryzen νικάνε κατά κράτος λόγω vfm που έχουν αλλά επειδή με ενδιαφέρει μόνο το Gaming βλέπω μόνο τις επιδόσεις σε αυτό.

Πες τα τσακαλε, απο pentium 4 και μετα το χαος, 0 διαφορα. Σα δε ντρεπονται εκει στην intel που αποφασισαν να βγαλουν κατι που δεν το χρειαζεσαι ΕΣΥ ο τρανος so_kriti. Αυτος ο i9 τι διαφορα θα εχει δηλαδη; Θα bootαρουν πιο γρηγορα τα xp; Καλυτερη αποδοση στο netscape; Θα τρεχει 2 ναρκαλιευτες ταυτοχρονα; Μαρκετινγκ τρικς των εβραιων μασωνων για να αρμεγουν τον κοσμο, διαδωστε!!!1!

το τερμάτισες.  :lol:  :D  :P

• Like 3

Όλα είναι σχετικά σε αυτό που ζητάς απάντηση...

6-8 πυρήνες ΣΗΜΕΡΑ θα χρειαστείς μόνο αν τρέξεις προγράμματα πέρα από παιχνίδια ή gaming+streaming , κάτι αρκετά δύσκολο για τις γραμμές internet της Ελλάδας.

Νόημα στο πόσα fps διαφορά βγάζει και το bottleneck που θα σου βγάλει η cpu αξίζει να το κοιτάξεις αν πραγματικά μπορείς να αξιοποιήσεις αυτα τα 5-10-20 ή όσα fps ειναι.

Για να πούμε την πικρή αλήθεια , από το σύνολο των "gamer" πόσοι έχουν 120-144hz monitor για να κοιτάξουν το πόσο κοντά στο cap θα πάνε? Αντίστοιχα και για αυτούς που έχουν 1440p οθόνες .

Ακόμα δεν υπάρχουν παιχνίδια γραμμένα για με cpu optimization , και γενικά ακόμα παλεύουμε να βρούμε παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τους 4. Πάνω από το 50% έχει μείνει στους 2. Προσωπικά έχω μεγάλη απορία να δω τα επόμενα update των OpenCL και Vulcan για να ξεκινήσει η πραγματική μάχη των CPU , ακόμα οι Driver γέρνουν υπέρ των intel μιας και ο χρονισμός υπερισχύει του πυρήνα.

Αν προχωρήσουμε 2 χρόνια μπροστά ίσως αλλάξουν αυτές οι διαφορές , όμως για gaming pc ο 7700Κ είναι ήδη overkill , με τον ίδιο τρόπο που οι 6-8 πυρήνες είναι αχρείαστοι , σε ότι αλλο σχετικό με gaming πέρα από streaming.

Για να σου δώσω μια διαφορετική απάντηση από όσους προτείνουν ryzen , εγώ θεωρώ τον 7600Κ ως τη μέση λύση. Γλυτώνεις 100-120ευρώ από τον i7 , βάζεις μια αξιοπρεπή ψύχτρα . Ρίχνεις ένα overclock+undervolt και πιάνεις αυτές τις διαφορές που λες αβίαστα.

Αψογος και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Για τα fps μπορεί τώρα να μην φαίνεται η διαφορά σε κάποιον που έχει 60hz οθόνη 1080p αλλά σε 2 3 χρόνια αν η διαφορά παραμεινει ίδια και πχ ο Ryzen βγάζει 40 και ο 7700 50 η διαφορά θα είναι μεγάλη. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμα. Ο 7600k δεν έχει λίγα threads?

Είχα διαβάσει φήμες σε ξένη σελίδα πως το tdp των 12 core της Intel θα είναι 175w έναντι 155w του 16 core της amd, με τιμές 1500-1300 αντίστοιχα. Αν Όντως ισχύει παίζει να είναι με 250αρι tdp ο 18 core? Άντε γεια

https://www.quora.com/Which-processor-is-better-faster-more-efficient-Snapdragon-or-Intel-Core

Σιγά σιγά όλοι βλέπουμε την προσπάθεια που κάνουν οι κατασκευαστές τσιπ να αυξήσουν επεξεργαστική ισχύ, αλλά για μένα (προσωπική γνώμη) σημασία έχει να έχεις υπολογιστική ισχύ με οικονομία στο ρεύμα. Βλέπουμε σε όλα τα γραφήματα πως οι snapdragon σε σχεση με το ρεύμα που τραβούν έχουν πολλαπλάσια επεξεργαστική ισχύ σε μία ανάλογη κατάσταση (tdp) επεξεργαστών intel και amd. To tdp έχει άμεση σχέση με το ρεύμα που περνάει μέσα απο τον επεξεργαστή. Κάνω το εξης ερώτημα τώρα: Αν βάλουμε οποιοδήποτε "τέρας" πυρήνων intel ή amd απο τις τελευταίες γενιές να δουλέψει στο tdp  του snapdragon και κάναμε συγκριτικό τι αποτέλεσμα πιστεύετε πως θα έβγαινε;   

http://www.pcworld.com/article/3175014/computers/qualcomm-details-plans-for-windows-10-pcs-with-snapdragon-835.html

Μήπως έχετε για χαζή την microsoft για την στροφή της και στην arm τεχνολογία;; 

Όλοι γνωρίζουμε πλεον πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι υπολογιστές θα πάψουν να είναι σταθεροί. Όταν λυθούν κάποια προβλήματα (μπαταρίες γρήγορης φόρτισης και μεγαλης χωρητικότητας είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα και κάποια στιγμή θα βρεθεί σίγουρα κάτι άλλο εκτός απο το πυρίτιο για να δούμε ισχύ χωρίς θερμοκρασίες 'βρασμού').

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...