Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος τρεχει 24/7 365 μερες το χρονο το cpu του?

Εγώ και πολλοί άλλοι επαγγελματίες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο αρχείο τους και στην δουλειά τους ανά πάσα στιγμή.

- Παίρνει τηλέφωνο ένας πελάτης ή συνεργάτης ενώ είμαι εκτός γραφείου, μπορεί να πάρει και άκυρες ώρες το βράδυ. Μπαίνω με remote desktop και κάνω την δουλειά μου ανά πάσα στιγμή, όπου και να βρίσκομαι.

- Επίσης όσοι ασχολούμαστε και με το development τρέχουμε πολλά virtual machines ώστε να κάνουμε δοκιμές συμβατότητας σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

- Πολλοί τρέχουν 24/7 τον υπολογιστή τους για downloading (π.χ. torrent), για media server, κτλ.

- Άλλοι τρέχουν απαιτητικό λογισμικό. 3D Rendering, video rendering, FEM, CFD, κτλ. Αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που θα πάρουν i9.

- Αρκετοί i9 θα πάνε σε server. Εξ'ορισμού λειτουργούν 24/7.

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει έστω και ένας που θα πάρει i9, μεγάλο μοντέλο, και να το λειτουργεί μόνο μερικές ώρες την ημέρα.

Σχετικά με τα PCIe Lanes, χαίρομαι που πλέον τα αναφέρουν σαφέστατα. Πριν 10 χρόνια ήταν ψιλά γράμματα, μόλις θυμήθηκα ότι είχα γράψει και ένα σχετικό άρθρο

http://www.insomnia.gr/topic/304810-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-pcie-lanes-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδώ ακούγεται ότι η Intel προτείνει υδρόψυξη με αυτούς, lol :P

σύνδεση με τα σωματα καλοριφερ και είμαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο βλέπω τέτοια άρθρα άλλο τόσο σιχαίνομαι την Intel που τόσα χρονια κόλλησε στους 4πύρηνους και βαρούσε στο κεφάλι. Με την AMD θα χάσει πολλούς πελάτες και καλά να πάθει.

Δημοσ.

Το έχει χάσει η Intel.

28 pci-e lanes στα 6-πυρηνα

28 pci-e lanes στα 8-πυρηνα

16 pci-e lanes στα I5 4/4

16 pci-e lanes στα I7 4/8.

140watt TDP στα 6 πυρήνα

140watt TDP στα 8 πυρήνα.

Βάση της Intel, ελάχιστη απαιτούμενη ψύξη = Υδροψυξη .

Δηλαδή θα πας να αγοράσεις ένα τούμπανο μητρική με 300-400€ και θα έχεις ότι έχει ο AMDακιας με μια ΑΜ4 μητρική σε B350 chip με 90€

Από εκεί και περα,

44 pci-e lanes στον 10πυρηνο, 12 πυρηνικό, 18-πυρηνο.

Από την άλλη πλευρά παίρνεις σε όλη την Treadtripper πλατφόρμα 64 pci-e lanes.

Κατά τα άλλα φαίνεται πως η Intel πιάστηκε στον ύπνο με τα μεγάλα Threadtripper και ανακοινώνει στα ΧΑΡΤΙΑ 18-πυρηνο που δεν ξέρει ακόμα τι συχνότητες , τι TDP τι boost clocks.

Και το κορυφαίο οδοντόπαστα σε όλους τους 2066 επεξεργαστές !!!

• Like 1
Δημοσ.

η intel και οποιοσδηποτε εχει στοιχειωδη κοινη λογικη το γνωριζει αυτο γιαυτο δε προκειται να πεσουν οι τιμες -απο το σπαμαρισμα αχρηστων πυρηνων- εφοσον το οροσημο και το sweetspot σε αυτο ειναι ο i7 7700

ακομα και το επιχειρημα της μακροχρονιας επενδυσης πχ 16 πυρηνων σε περιπτωση που χρειαστουν σε 4-5 χρονια απο τωρα ειναι ατοπο γιατι ο εξυπνος buyer μεσα σε μια 4ετια αναπροσαρμοζει τις αναγκες του

Δεν πρόκειται να δούμε games(της προκοπής) να γεμίζουν πάνω από 7-8 cores, τη στιγμή που τόσο οι mainstream κονσόλες όσο και οι high end 4K(σαν το scorpio) φτάνουν μέχρι εκεί.

Οι 4Κ κονσόλες πιθανότατα είναι προορισμένες να τρέξουν για 3-4 χρόνια τα παιχνίδια της τωρινής γενιάς σε 4Κ και αυτά της επόμενης γενιάς σε 900p/1080p. Δηλαδή κάθε κονσόλα από δω και στο εξής για τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής της θα είναι high end 4K και για τα τελευταία τρία mainstream. Με αλληλοεπικάλυψη. Αλλιώς δεν έχει νόημα να αγοράζεις μηχάνημα μόνο για 3-4 έτη.

Με αυτό σαν δεδομένο, μαζί με το αβαντάζ ενός 7700Κ σε ρολόγια και αρχιτεκτονική, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι σε έναν 8c/16t ryzen. Στη χειρότερη θα βγάζει ελαφρώς λιγότερα καρέ.

Δημοσ.

i5 242$...... means 260+ στα ράφια στην ελλάδα.

εντάξει ιντελα κράτα τα δεν θα πάρουμε , έφτιαξες ένα καλό vfm στα δυνατά cpu 6+ core σχετικά με το παρελθόν σου αλλά στη μικρομεσαία φόλα θα τρως απο 6c/12t στα ίδια λεφτά.

καλά τα λες ρε μεγάλε αλλά οι πυρήνες δεν είναι στραγάλια,κοστίζουν οπότε στα games άχρηστοι θεωρούνται πάνω απο 4 τώρα.

προσωπικά όσο πιο δυνατό  επεξεργαστή αν είχα τόσο καλύτερα θα έκανα την δουλειά μου 3d modeling , αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με όλους.

4 Σκετοι πυρηνες δεν ειναι αρκετοι... με HT κατι γινεται για σημερα. Ισως στα "clean room scenarios" των reviewers που τα παντα ειναι στο off και το PC εκτος Internet με fresh minimum windows installation

http://imgur.com/a/s7Img

Κοιταξτε πως κανουν scale τα games

• Like 1
Δημοσ.

Μου θυμίζει την κόντρα των κατασκευαστών φωτογραφικών μηχανών πριν λίγα χρόνια με τα μεγαπίξελ. Μέχρι που κατάλαβαν την βλακεία τους και επικεντρώθηκαν στην ποιότητα της τελικής εικόνας.

Δημοσ.

4 Σκετοι πυρηνες δεν ειναι αρκετοι... με HT κατι γινεται για σημερα. Ισως στα "clean room scenarios" των reviewers που τα παντα ειναι στο off και το PC εκτος Internet με fresh minimum windows installation

http://imgur.com/a/s7Img

Κοιταξτε πως κανουν scale τα games

Και σε ποιο από αυτά τα παιχνίδια δηλαδή δεν σου άρεσαν τα Fps που βγάζει με 4 πυρήνες;

και μάλιστα μιλάμε για CPU: Ryzen 7 1700 (downclocked to 3,0Ghz,

δηλαδή με I5 θα έχει ακόμα καλύτερα αλλά ακόμα και έτσι σε ποιο δεν είχε αρκετά fps για να πεις έτσι απλά ότι δεν φτάνουν; 

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/68z9yi/testing_how_many_cpu_cores_can_games_take/?limit=500

Μου θυμίζει την κόντρα των κατασκευαστών φωτογραφικών μηχανών πριν λίγα χρόνια με τα μεγαπίξελ. Μέχρι που κατάλαβαν την βλακεία τους και επικεντρώθηκαν στην ποιότητα της τελικής εικόνας.

Γιατί τελείωσες;Δεν το παρακολουθώ και πολύ αλλά δεν το γύρισαν και αυτοί τώρα στης περισσότερες κάμερες επειδή τερμάτισαν τα megapixels που χωράν σε μία;Αυτό βλέπω εγώ μοντέλα με 2 κάμερες προς την ίδια μεριά "για καλύτερα". 

Δημοσ.

Και σε ποιο από αυτά τα παιχνίδια δηλαδή δεν σου άρεσαν τα Fps που βγάζει με 4 πυρήνες;

και μάλιστα μιλάμε για CPU: Ryzen 7 1700 (downclocked to 3,0Ghz,

δηλαδή με I5 θα έχει ακόμα καλύτερα αλλά ακόμα και έτσι σε ποιο δεν είχε αρκετά fps για να πεις έτσι απλά ότι δεν φτάνουν; 

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/68z9yi/testing_how_many_cpu_cores_can_games_take/?limit=500

Γιατί τελείωσες;Δεν το παρακολουθώ και πολύ αλλά δεν το γύρισαν και αυτοί τώρα στης περισσότερες κάμερες επειδή τερμάτισαν τα megapixels που χωράν σε μία;Αυτό βλέπω εγώ μοντέλα με 2 κάμερες προς την ίδια μεριά "για καλύτερα". 

Αντι για megapixel και φωτογραφικες, γιατι δε λεμε κυλινδρους κινητηρα, ή ακομα καλυτερα cuda cores? ή PCI-e Lanes?

Ναι, τα περισσοτερα ειναι καλυτερα ΑΡΚΕΙ να χρησιμοποιούνται και σωστα. Και την Intel και την AMD θα τη συνεφερε να εχει 200 μικρους πυρηνες παρα 4-8-16 μεγαλους. Scalability, yields, power consumption, ολα ειναι καλυτερα οταν δεν βγαζεις 1x2cm core για καθε chip σου.

Απο εκει και περα ειναι θεμα software, ή για την ακριβεια software developer που εχει προβλημα. Και οχι δεν τους δικαιολογω λογο της πολυπλοκότητας, μιας και σταθερα με 4 cores εβλεπες μαργαριταρια και αναρωτιώσουν πως σκτα!

Δημοσ.

Το παραπανω υποτιθεται οτι ειναι ρεαλιστικο πραγματικο σεναριο μεσου gamer?

Δηλαδη αν βαλω εγω(ή ο οποιοσδηποτε αλλος)να παιξω witcher,tomb raider ή τελος παντων το χ παιχνιδι,για ποιο λογο να εχω απο πισω ανοιχτο Twitch και 20 tabs στον chrome?

Εγω παντως εχω μπολικα πραματα. Ισως να φταιει και το οτι εχω 2 οθονες και μπορω να τα διαχειριστω καλυτερα. Και δε νομιζω να ειμαι ο μονος.

not!  4 cores + 4 threads ειναι ηδη overkill! 

και με πολυ καλυτερη διαχειριση ενεργειας απο 8 φυσικους πυρηνες

Βαλε στον επεξεργαστη σου ενα (1) game οπως wd2 / dying light / the division και ενα video στο youtube. Το video θα σπαει ανα λιγα δευτερολεπτα. Αρα, οι 4 / 8 δεν ειναι overkill εκτος αν χρησιμοποιεις το PC σαν κονσολα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως εχω μπολικα πραματα. Ισως να φταιει και το οτι εχω 2 οθονες και μπορω να τα διαχειριστω καλυτερα. Και δε νομιζω να ειμαι ο μονος.

Βαλε στον επεξεργαστη σου ενα (1) game οπως wd2 / dying light / the division και ενα video στο youtube. Το video θα σπαει ανα λιγα δευτερολεπτα. Αρα, οι 4 / 8 δεν ειναι overkill εκτος αν χρησιμοποιεις το PC σαν κονσολα.

τί καρτα γραφικων εχεις και σου συμβαινει αυτο; 

το σπασιμο που αναφερεις ειναι θεμα gpu οχι cpu

Δημοσ.

εγω ξερω οτι πανω απο 8 πυρηνες ειναι απλα πλεονασμος.

Για rendering, compressing και για ταινίες edit δεν ειναι. Μόνο για εκει ειναι κυρίως. Τα games τα αποκλείουμε.
Δημοσ.

τί καρτα γραφικων εχεις και σου συμβαινει αυτο; 

το σπασιμο που αναφερεις ειναι θεμα gpu οχι cpu

Εγω εχω fx + 1060. Αλλα το σπασιμο που σου λεω το βλεπω σε 1080 + 4790k. Με βαρυ game στην μια οθονη και video στο youtube στην αλλη το video κανει σπασιματα. Και οχι, δεν ειναι θεμα GPU, αφου το βλεπω οτι το CPU βαραγε 100αρια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...