yannis27gr Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Στην περιοχή μου το μέγιστο που φτανει στο κουτί έξω από το σπίτι είναι περίπου 5MBs. Εντός σπιτιού πέφτω στα 3,5-4 και έχω ζητήματα όπου το ιντερνετ παγώνει ή/και αποσυνδέεται ή/και πέφτει ακόμη πιο χαμηλά. Ζήτημα 1ο. Η σύνδεση με τα καλώδια του ΟΤΕ γίνεται σε ένα τοιχίο ακριβώς στα όρια της περίφραξης, περίπου 30-40μ από το σπίτι. Το καλώδιο που φέρνει το σήμα στο σπίτι είναι απλό καλώδιο ρεύματος, όχι τηλεφωνικό. Ο τεχνικός μου είπε ότι ίσως αυτό να δημιουργεί πρόβλημα γιατί το τηλεφωνικό καλώδιο είναι συνεστραμμένο κι αυτό το προστατεύει από παρεμβολές. Αξίζει να μπω στη διαδικασία να αλλάξω αυτό το καλώδιο; Θα είναι μεγάλο μανίκι καθώς πηγαίνει υπόγεια, μέσω σωληνώσεων, για προστασία. Ζήτημα 2ο και 3ο. Σε συνέχεια του 1ου, οι σωλήνες που φιλοξενούν αυτό το καλώδιο, φιλοξενούν επίσης και καλώδια ρεύματος. Ταυτόχρονα, το κουτί στο οποίο γίνεται η σύνδεση ανάμεσα σε ΟΤΕ και σπίτι, βρίσκεται όπως είπα σε ένα τοιχίο, προστατευμένο μεν αλλά στον ίδιο χώρο που βρίσκεται κι ο μεγάλος εξωτερικός πίνακας και ξεκινάνε οι καλωδιώσεις όλου του σπιτιού. Ο τεχνικός είπε ότι κι αυτό ίσως να επηρεάζει και να προκαλεί παρεμβολές. Αν μεταφέρω το κουτί παραδίπλα, λίγο μακριά από τον πινάκα, θα δω διαφορά; Αυτό είναι σχετικά εύκολο, αλλά μην το κάνω αν δεν αξίζει τον κόπο. Επίσης, το ότι το καλώδιο που μεταφέρει το σημα βρίσκεται πλάι πλάι με τα καλώδια ρεύματος το κάνει ευπαθή σε παρεμβολές; Όπως λέει και ο τίτλος, θέλω την εμπειρία σας για να ξέρω αν αξίζει να μπω στον κόπο να αλλάξω εντελώς την τηλεφωνική καλωδίωση.
vasdim1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Χωρίς να είμαι ηλεκτρολόγος, πιστεύω ότι το καλώδιο ρεύματος δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό του τηλεφώνου. Άλλωστε γι΄αυτό υπάρχουν άλλα καλώδια για το ρεύμα και άλλα για το τηλέφωνο. Επίσης απ΄ότι έχω διαβάσει και εδώ στο φόρουμ η παράλληλη διέλευση καλωδίων τηλεφώνου και ρεύματος προκαλεί προβλήματα στην ποιότητα της τηλεφωνικής γραμμής. Οπότε κατά την γνώμη μου παίρνεις ένα καλώδιο πχ cat5 κατάλληλου μήκους, το συνδέεις από το τοιχίο της περίφραξης μέχρι το σπίτι και βλέπεις το αποτέλεσμα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα