Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Νόμος θα αποφασίσει αν είναι παραπλανητική η διαφήμιση, με βάση τους κανόνες της αγοράς. Συμφωνώ και δεν αντιλέγω.

Το να τονίσουμε όμως, ότι παραπλανά διότι διαφημίζει κάτι που δεν το παρέχει, είναι απλή λογική.

Το ότι δεν το παρέχει, είναι υποκειμενική άποψη. Η ίδια ισχυρίζεται ότι το παρέχει.

Επιμένω ότι δεν μπορεί να αποδείξει κάποιος με αντικειμενικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι το μεν ή το δε, είναι ασφαλέστερο.

Η κουβέντα είναι ανούσια και χαμένος κόπος, αν θέλουμε να αναλύσουμε με λογική και επιχειρήματα την έννοια της διαφήμισης.

Δεν δουλεύει έτσι το marketing, αυτό λέω μόνο, δεν υποστηρίζω ούτε την Apple ούτε τη Google στο θέμα τής ασφάλειας των λειτουργικών τους.

Φυσικά μπορείς να λες (και 'γω το ίδιο) την άποψή σου για το ποιο θεωρείς εσύ ασφαλέστερο και να κριτικάρεις το κάθε λειτουργικό. Το αν παραπλανά ή όχι, συμφωνείς και 'συ, δεν το κρίνουμε εμείς και κυρίως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η παραπλάνηση, έως έναν βαθμό, είναι η δουλειά τού διαφημιστή. Το αν οι πρακτικές των διαφημιστών είναι θεμιτές (ή έστω στο πλαίσιο του ηθικού, μια που το θεμιτό το κρίνει ο νόμος), είναι άλλη κουβέντα και ισχύει για όλες τις εταιρείες.

Σε κάποιον βαθμό, όλες σχεδόν οι διαφημίσεις παραπλανητικές είναι, η Apple μάς πείραξε; Το θέμα είναι να γνωρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα δεδομένα, να το ψάχνουμε όσο μπορούμε και να μην παραμυθιαζόμαστε.

• Like 1
Δημοσ.

Nαι αλλά δεν σημαίνει όμως ότι είναι και καλό να κάνει κανείς τόσο υπερβολικές διαφημίσεις + να πάει να πείσει χρήστες να αλλάξουν.

Ο καταναλωτής επιλέγει στο τι θέλει και όχι τώρα μια εταιρία να κάθεται να πείσει τον καταναλωτή να αλλάξει !!

Διαβάζεις ποτέ αν αυτό που γράφεις έχει λογική, πριν πατήσεις το "Απάντηση";

Οι άλλες εταιρείες κάνουν λιγότερες διαφημίσεις; Δε προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να αλλάξει; Η ίδια η Google (μαζί με τις περισσότερες από τις εταιρείες που έχουν υϊοθετήσει το Android) δεν προσφέρει και utilities για εύκολο migration; Αν δε προσπαθήσει η κατασκευάστρια εταιρεία να πείσει τον καταναλωτή να επιλέξει το δικό της προϊόν έναντι κάποιου άλλου, ποιος θα το κάνει, ο σκύλος μου; Και που είναι το μεμπτό στο να προσπαθείς να πείσεις τον καταναλωτή -με θεμιτά μέσα- να επιλέξει εσένα;

Αν όλα αυτά είναι "κακά" θα πρέπει να εξαφανίσουμε κάθε εταιρική οντότητα, όπως Apple, Microsoft, Samsung, Google, Πλαίσιο, Κωτσόβολο, το οπτικάδικο της γειτονιάς, το μανάβη παρακάτω...

Ακούς εκεί να μη προσπαθεί η εταιρεία να κερδίσει πελάτες...

• Like 3
Δημοσ.

Εκτός και αν η τράπεζα που μου απορρίπτει απλούς κωδικούς και με αναγκάζει να αλλάξω password, το πολύ ανά 6 μήνες... ΔΕΝ γνωρίζει από ασφάλεια και ξέρει η Apple ...

Sorry για το off-topic

Σε βολεύει η αναγκαστική αλλαγή κάθε 6 μήνες; Δεν σε αναγκάζει να το γράψεις κάπου, πράγμα που μειώνει το επίπεδο ασφάλειας;

Εμένα μου την είχε σπάσει λίγο αλλά αφού είναι υποχρεωτικό προσαρμόστηκα, βάζοντας πρόθεμα στους κωδικούς που σχετίζεται με το τρέχον εξάμηνο. Η διαδικασία τής αλλαγής πάντως ακόμα μου τη σπάει. Υπ' όψιν δε, ότι η τράπεζες το κάνουν για τη δική τους ασφάλεια, όχι για τη δική σου, αφού σε περίπτωση "κλοπής", κινδυνεύουν να βρεθούν σε πολύ χειρότερη θέση απ' του πελάτη.

Άσε που αν μιλήσουμε για την ασφάλεια των τραπεζών ή μάλλον τη λογική τους, πώς σου φαίνεται που στέλνουν την έντυπη ανάλυση (εννοείται ότι την έχω καταργήσει) στα κοινόχρηστα κουτιά τής πολυκατοικίας; Εκθέτουν δηλαδή πληροφορίες που κανονικά πρέπει να έχεις το βασικό password (όχι τα κυλιόμενα) για να τις δεις;

Δημοσ.

Εγω μεγαλα λογια δεν θα πω αλλα το 90% εδω μεσα αμα τους προσφερουν ανταλλαγη του κινητου τους με iphone το εχουν παρει χθες. (οι υπολοιποι δεν θα το παρουν απο μισος)

χαχαχαχα ο΄τι να'ναι

• Like 1
Δημοσ.

για αμερικανάκια...

Move your contacts λέει... ουάου... 2003 έχουμε?

buy apple... it is better...

εγώ... τάκης... οδηγός νταλίκας...

απλές λεξούλες για να καταλαβαίνει ο κόσμος (της)

ξέρει που μιλάει... ;)

• Like 1
Δημοσ.

για αμερικανάκια...

Move your contacts λέει... ουάου... 2003 έχουμε?

buy apple... it is better...

εγώ... τάκης... οδηγός νταλίκας... χ3ζω...

απλές λεξούλες για να καταλαβαίνει ο κόσμος (της)

ξέρει που μιλάει... ;)

Σε Android users απευθύνεται  ;)

• Like 1
Δημοσ.

Σε Android users απευθύνεται  ;)

Που πληρουν τις προυποθεσεις που εθεσε ο angelfacekiller, 4 δις κοσμος χρησιμοποιει android συσκευη οι μισοι μπορει να μην ξερουν καν τι εχουν, καποιοι κυκλοφορουν αναμεσα μας με zer phone, αν ειχαν λεφτα μπορει και να αγοραζαν και iphone δεν ξερεις, σιγουρα αν δουνε αυτες τις διαφημισεις θα εμπαιναν σε σκεψεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τους πονάει φαίνεται που σιγά σιγά πέφτουν στο 10% της πίτας. O κόσμος ξυπνάει και το Android είναι καλύτερο από ποτέ σε όλα από το 10ετιας ios.

Εμενα με επεισε με το video για το security. Να ναι καλα το απαραβιαστο της Apple που ειδαμε και εμεις μερικες καλλιτεχνικες φωτος της Jennifer Lawrence..

Και όχι μόνο της Jennifer.

παιδιά όσο καλά και χρυσά είναι τα iphone σε θέμα λειτουργικού δεν είναι προσιτά για τον κόσμο όταν θέλει 1000 ευρώ για ένα κινητό της σχετικά λίγοι θα πάνε να το αγοράσουνε οι περισσότεροι καταλήγουν σε android κινέζικα και άντε σε samsung που και αυτά είναι ακριβά αλλά αξιόπιστα σε όλα τα θέματα που μπορεί να προβληματίσει έναν πελάτη να σημειωθεί ότι δεν είμαι κανένα fanboy των δυο εταιριων

Δεν είναι μόνο το 1000αρικο τέτοιες τιμές έχουν και τα s8 αλλά το κλειδωμένο γεμάτους περιορισμούς ios που κάνει πολύ δυσκολότερη τη ζωή του χρήστη καθημερινά.

1000€ ?

iPhone 6S 32GB 530€

iPhone SE 32GB 335€

iPhone 7 32GB 609€

Galaxy S8 64GB 675€

Google Pixel 32GB 728€

Huawei P9 554€

Μάλιστα οπότε τα iPhone είναι ακριβά όπως ισχυρίζονται μερικοί και τα Android φτηνά.

Οι τιμές κατρακυλανε επειδή δεν τα αγοράζει κανείς. Ήδη κοντεύουν στο 10% market share με μεγάλη άνοδο των Κινέζων. Ήρθε η στιγμή να βγάζει λιγότερα κέρδη με τα υπερκερδη που έβγαζε τόσα χρόνια πουλώντας φύκια για μεταξωτες κορδέλες σε πελάτες που το έπερναν επειδή τους είπαν ότι είναι το καλύτερο.

• Like 2
Δημοσ.
Διαβάζεις ποτέ αν αυτό που γράφεις έχει λογική, πριν πατήσεις το "Απάντηση";

Οι άλλες εταιρείες κάνουν λιγότερες διαφημίσεις; Δε προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να αλλάξει; Η ίδια η Google (μαζί με τις περισσότερες από τις εταιρείες που έχουν υϊοθετήσει το Android) δεν προσφέρει και utilities για εύκολο migration; Αν δε προσπαθήσει η κατασκευάστρια εταιρεία να πείσει τον καταναλωτή να επιλέξει το δικό της προϊόν έναντι κάποιου άλλου, ποιος θα το κάνει, ο σκύλος μου; Και που είναι το μεμπτό στο να προσπαθείς να πείσεις τον καταναλωτή -με θεμιτά μέσα- να επιλέξει εσένα;

Αν όλα αυτά είναι "κακά" θα πρέπει να εξαφανίσουμε κάθε εταιρική οντότητα, όπως Apple, Microsoft, Samsung, Google, Πλαίσιο, Κωτσόβολο, το οπτικάδικο της γειτονιάς, το μανάβη παρακάτω...

Ακούς εκεί να μη προσπαθεί η εταιρεία να κερδίσει πελάτες...

Ναι αλλα στο συγκεκριμένο θεμα ομως δεν ειναι τροπος αυτός να κερδιζει πελάτες να πεισει τους Android χρήστες να αλλαξουν λειτουργικό με αυτες τις οτι να ναι διαφημισεις γιατι φαίνεται ξεκάθαρα οτι πεφτουν λιγο οι πωλησεις τους και πως δείχνουν κατάμουτρα οτι θελουν να μας κανουν λιγο πλυση εγκεφάλου. Αμα θελει η Apple να προωθήσει σωστα τοτε αρχικα να ριξουν τις τιμες και ύστερα να μην υπάρχει αυτος ο εγκλωβισμός

Δημοσ.

Η Apple το καταφέρνει αυτό το 90% κάνοντας maximize στις τιμές της και μειώνοντας πάρα πολύ το κόστος καταεσκευής του τηλεφώνου. Έτσι το profit margin που έχει είναι τεράστιο. Χάνει όμως σταθερά πελάτες γιατί οι rom των Android βελτιώνονται αισθητά και αρκετοί χρήστες κάνουν την αλλαγή. Το 88% των smartphones στην αγορά είναι Android. Καλύπτουν όλες τις ανάγκες και όλα τα πορτοφόλια. Μόλις το 12% είναι iphones και αυτό φθείνει συνέχεια. Εξού και οι διαφημίσεις που βγάζει η Apple για να τραβήξει πίσω πελάτες αλλά και για να σταματήσει να χάνει αυτούς που έχει.

Αυτό που αναγνωρίζω στην Apple είναι οτι παρόλο που το hardware της δεν το λές και top, έχει εξαιρετικό optimization στο λειτουργικό, εξού και οι πολύ καλές αποδώσεις. Όσο υπάρχει κόσμος που θα πληρώνει αυτό το 800+ για να πάρει ένα iphone, και όσο καταφέρνει αν ρίχνει το κόστος του τηλεφώνου, φυσικά θα έχει τεράστια κέρδη.

Τα συκοφαντικά βίντεο εκατέρωθεν κάποιοι τα βλέπουν σαν κακόγουστο αστείο (που είναι), κάποιοι όμως πείθονται. Ο μέσος χρήστης π,χ, μπορεί να παραπλανηθεί εύκολα.

Βασικά ο κόσμος βαρέθηκε να δίνει 700 800 ευρώ για κάτι που αξίζει 200 και 300. Υπάρχουν εταιρείες που σε σέβονται και έχουν μικρότερο Margin χωρίς να ξεζουμιζουν τον πελάτη τους. Όχι δεν είναι η samsung αυτή.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν διαφημίζεις τόσο απρόκλητα την ασφάλεια, τότε φροντίζεις να είσαι και foolproof.

Δεν δέχεσαι απλούς κωδικούς, δεν δέχεσαι μόνο ένα βήμα πιστοποίησης.

Προστατεύεις τον πελάτη σου, ακόμα και από την άγνοιά του!

There is no patch for stupidity...

Κάπου το είδα γραμμένο...

Αυτό που αναφέρεις έχει μία λογική βάση, αλλά καμία εταιρεία στα κινητά δεν το κάνειο μέχρι σήμερα καλύτερα από την Apple και ξέρεις πώς το χαρακτηρίζουν οι "ψαγμένοι"; "Καρακλειδωμένο λειτουργικό"

Δηλαδή μερικούς δεν τους πιάνουνε πουθενά...

Τελοσπάντων... Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα φιλοσοφίας. Σε έναν ιδεατό κόσμο ο καθένας θα ψώνιζε σύμφωνα με τις ανάγκες του. Στο κόσμο που ζούμε μπαίνουν κι άλλοι παράμετροι. Δε μιλάω μόνο για τους αγοραστές της Apple κακή αγορά είναι αυτή που δε σου ταιριάζει. Είναι γεγονός ότι η Apple έχει καλύτερη ασφάλεια από Android αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι το κατά πόσο νοιάζει ή όχι τους καταναλωτές της ή το κατά πόσο νοιάζει τους καταναλωτές των άλλων εταιρειών η μή ύπαρξη ασφάλειας.

Αν πχ με νοιάζει η ασφάλεια και πάρω κινητό των 100€ με 16GB Ram και 18 πυρήνες με Android, τότε δεν έχω κάνει σωστή αγορά, απλά ξοδεψα λίγα χρήματα.

Το ότι τα Apple έχουν υψηλές τιμές δε σημαίνει ότι είναι και ακριβά. Κάποιοι δουλεύουν και υποστηρίζουν με αναβαθμίσεις τη συσκευή (φυσικά και πρέπει να πληρωθούν και επιβαρύνουν την τιμή του κάθε iphone) και κάποιοι άλλοι σου δίνουν καλό hardware και μετά από λίγο καιρό φροντίζουν να καταλάβεις ότι είσαι ξεπερασμένος για να πας σε επόμενη αγορά και όλα αυτά με δωρεάν λειτουργικό... Είναι άλλη φιλοσοφία.

Δεν κατηγορώ κανένα για τις επιλογές του, γιατί δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες και δεν κάνω το λάθος να ανάγω τις ανάγκες των άλλων στις δικές μου.

Δημοσ.

Όχι δεν θα είχαν iphone.

Έχω το Xiaomi mi5. Το αγόρασα από Κίνα με μαμά ROM στα 230 ευρώ. Το κινητό τα σπάει, η ROM έχει Ελληνικά και παίρνει αναβαθμίσεις κανονικά.

Στα ίδια χρήματα αν μου έδιναν να διαλέξω ανάμεσα από το mi5 και το iphone 6/iphone 7 θα διάλεγα το xiaomi mi 5 με κλειστά τα μάτια.

Έχει πράγματα που δεν τα έχει το iphone 6/7. Έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, 1080p οθόνη,θήρα με υπέρυθρες(για χρήση σαν τηλεκοντρόλ) 16mp camera, παίρνει 2sim, έχει μεγαλύτερη μπαταρία, έχει πολύ χαμηλότερο SAR, μπορώ να στέλνω BT όπου θέλω, έχει 3GB RAM, τραβάει 4k βίντεο κ.α....

Δεν είναι ότι δεν αγοράζουμε iphone επειδή είναι ακριβά. Δεν αγοράζουμε iphone επειδή προσφέρουν πολύ λίγα πράγματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και τα χρεώνουν και πολύ ακριβότερα!!!

Μπορώ να σου αναφέρω πάρα πολλά κινητά που είναι πολύ καλύτερα από τα iphone και πολύ φτηνότερα.

Όταν έχεις δώσει τόσα χρήματα αρνείσαι να παραδεχτείς τα αυτονόητα. Δεν πειράζει όμως θα μάθουν.

Έχει και άλλα αστεία βίντεο η apple: :-D :-D :-D

https://www.youtube.com/watch?v=R-kbqiLxZwM

https://www.youtube.com/watch?v=OmdC2eEeQAI

https://www.youtube.com/watch?v=8IKxOIbRVxs

https://www.youtube.com/watch?v=poxjtpArMGc

https://www.youtube.com/watch?v=99w8cdTcliA

Ναι ακριβώς αυτό λέω. Τα έχει το iphone 6(μην σου πω και το 7) αυτά που έχει το xiaomi mi5 που αναφέρω παραπάνω;

"Έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, 1080p οθόνη,θήρα με υπέρυθρες(για χρήση σαν τηλεκοντρόλ) 16mp camera, παίρνει 2sim, έχει μεγαλύτερη μπαταρία, έχει πολύ χαμηλότερο SAR, μπορώ να στέλνω BT όπου θέλω, έχει 3GB RAM, τραβάει 4k βίντεο κ.α...."

Αδικα τα λες αδερφέ

• Like 1
Δημοσ.

πιο πολυ απ'ολα ,μου αρεσει η "τεκμηριωση" της apple σε αυτα τα βιντεακια. κοινως, πεταμε μια μ@λακια και πονταρουμε στα προβατα που θα τη καταπιουν αμασητη.

πρρρ κιτς κιτς

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...