k4ts0u Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έχω έναν i5 2500k με πάνω σε μια z77 pro 3. Τα πρώτα χρόνια που τον είχα αγοράσει τον είχα κάνει OC στα 4.2GHZ με άλλη motherboard αλλά μετά τον γύρισα στα stock γιατί δεν έπαιζα "βαριά games". Πρόσφατα αποφάσισα να τον ξανακάνω OC , είδα η Mobo είχε καποια "turbo settings" για overclock και δοκίμασα ένα profil στα 4GHZ με auto στα ρεύματα (τα όποια βλέπω παίζουν απο 1.28-1.34). Την πρώτη φορά που το έτρεξα με αυτά τα settings δεν bootare στα windows και αποφάσισα να το γυρίσα πίσω στα default. Χθες κοίταξα θερμοκρασίες πάνω σε load και είδα ότι έποιανε 60-65 και ότι έιχε ψηλό vcore (1.34 ). Επίσης το HWMonitor και CoreTemp μου δείχνουν ότι τρέχει στα 4ghz. Μου φάνηκε περίεργο αφού το έιχα γυρίσει default και έλεγξα τα bios settings όπου το turbo προφιλ ήταν disabled. Δοκίμασα διαφορες αλλαγές όπως αλλαγή turbo profil, να βάλω manually το default clock , έκανα πάντα save and exit αλλά δεν άλλαζε τίποτα! Το έψαξα λίγο χθες το βράδυ αλλά δεν βρήκα κάποια λύση σε παρόμοιο πρόβλημα. Μήπως έχετε καμιά ιδέα τι παίζει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Κλείσε τροφοδοτικό, βγάλε μπαταρία από το motherboard, πάτα το κουμπί εκκίνησης και επανεκκίνησης, μέτρα μέχρι το 10 και δοκίμασε να ξαναμπουτάρεις. (προφανώς βάζοντας πίσω μπαταρία και τροφοδοτικό στο ρεύμα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iamthagod Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Φιλε με 1.34 vcore καμια μπριζολιτσα μονο μπορεις να ψησεις... ειδες στο ιντερνετ πως νορμαλ για το cpu σου ειναι τοσο? Αμφιβαλλω γ αυτο. Ψαξε και βαλε χειροκινητο vcore απο το bios επειδη αυτο φταιει για τις τεραστιες θερμοκρασιες και το instability Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k4ts0u Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Κλείσε τροφοδοτικό, βγάλε μπαταρία από το motherboard, πάτα το κουμπί εκκίνησης και επανεκκίνησης, μέτρα μέχρι το 10 και δοκίμασε να ξαναμπουτάρεις. (προφανώς βάζοντας πίσω μπαταρία και τροφοδοτικό στο ρεύμα) Έκανα reset το Bios όπως είπες και λύθηκε το προβλημά μου, ευχαριστώ. Φιλε με 1.34 vcore καμια μπριζολιτσα μονο μπορεις να ψησεις... ειδες στο ιντερνετ πως νορμαλ για το cpu σου ειναι τοσο? Αμφιβαλλω γ αυτο. Ψαξε και βαλε χειροκινητο vcore απο το bios επειδη αυτο φταιει για τις τεραστιες θερμοκρασιες και το instability Όσο για τα vcore το default του cpu μου είναι 1.2v και διαβάζω μέχρι 1.35 είναι αρκετά "safe". Μερικά OC guides που είδα προτείνουν 1.5vcore max. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα