Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω ambilight για μια 55αρα τηλεόραση και σκέφτηκα το arduino. Είδα το παρακάτω starter kit:

Screenshot_20170529-190052.png

Τι ακριβώς θα χρειαστώ? Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με arduino.

Δημοσ.

Το arduino  δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που θέλεις από μόνο του. Με αυτό μπορείς απλά να οδηγήσεις τα λεντάκια. Θα χρειαστείς και έναν υπολογιστή για την ανάλυση των δεδομένων και την αποστολή τους στο αρντουίνο και από εκεί στα λεντάκια...

Η πιο εύκολη αυτόνομη -αλλά και πιο οικονομική- υλοποίηση είναι χρησιμοποιώντας ένα ρασμπερι σαν υπολογιστή (το lightberry που γράφει ο φίλος παραπάνω αυτό χρησιμοποιεί αλλά είναι ακριβό). Με το ρασπμπερι πι 3 δεν χρειάζεται και αρντουίνο μια και μπορεί να οδηγησει τα λεντς μόνο του.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις ήδη υπολογιστή συνδεδεμένο με την tv που θα τρέχει το πρόγραμμα (kodi? με ambilight) και θελεις απλά να χρησιμοποιήσεις αρντουινο για την κατασκευή αυτή, δεν χρειάζεσαι κάποιο σταρτερ κιτ, και ένας απλός κλώνος νάνο των 3 ευρώ κάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον όλα παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Μου φαίνονται αρκετά πολύπλοκα όλα οπότε θα περιμένω για κάτι πιο Plug and play.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...