giokspy Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Καλημέρα. Επειδή τελευταία μου χάλασαν 2 μητρικές θα ήθελα να ελέγξω το τροφοδοτικό (Coolermaster B600) μου αν ειναι εντάξει. Το ανοιξα και μεσα ολα φαινονται μια χαρα χωρις φουσκωμενους πυκνωτες. Εχω ενα φτηνο πολυμετρο το οποιο δε πολυεμπιστευομαι για μετρηση τασεων. Οι τιμες που δινει πχ στο Bios της μητρικης (asrock z97 anniversary) ειναι αξιοπιστες? Μετρησα επισης σε strech test OCCT και AIDA64 και οι τιμες ειναι καλες (στα +12v ειναι μεχρι 12,302 ενω πεφτει ελαχιστα κατω απο τα 12. τα υπολοιπα ειναι οκ). Ειναι αξιοπιστες αυτες οι τιμες?
MSSB Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Αντί για τροφοδοτικό, κοίτα ίσως λίγο τίποτα διακυμάνσεις ρεύματος ή τίποτα στις γενικές εγκαταστάσεις του σπιτιού. Εκτός και αν παίζει τίποτα με το δίκτυο της ΔΕΗ εκεί στη περιοχή σου. Μπορεί να είναι πολλά, μπορεί και τίποτα. Αν έχεις εγγύηση, δώσε το και για RMA να το δουν. Δεν χάνεις τίποτα. Οι μετρήσεις φαίνονται εντάξει. Αν είναι πολύ παλιό το psu, ίσως έχει αναλαμπές και δίνει περισσότερη τάση ώρας ώρας αν η ζήτηση αυτής είναι αυξημένη (λόγο gaming ή γενικά).
giokspy Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Εχω αυτο το σταθεροποιητη τασης αλλα δεν ξερω αν κανει δουλεια η δημιουργει θεματα. Οντως εχει αυξομειωσεις η ταση εδω γιατι συνεχως ενεργοποιηται. Οι τιμες των τασεων που παιρνουμε απο software τυπου everest ultimate στα windows ειναι αξιοπιστες? Καμια ιδεα για να μη καψω και τη νεα μητρικη που μολις πηρα. Κατι οικονομικο και οχι τυπου on line ups. Οι δυο τελευταιες μητρικες βεβαια ηταν παλιες και πιθανον ετοιμες να παραδωσουν πνευμα Επεξ/σία 29 Μαΐου 2017 από giokspy
MSSB Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Αν μου λες ότι έχει πρόβλημα η τάση, το ποιο συνετό θα ήταν να μιλήσεις με ηλεκτρολόγο. Δεν είναι μόνο το PC σου αλλά όλες οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Οι software μετρητές, δεν είναι ιδανικοί, αλλά είναι μια αρχή. Δανείσου αν είναι δυνατό, ένα πολύμετρο της προκοπής από κάπου. Αν όχι, συνέχισε τις μετρήσεις και σύγκρινε τα αποτελέσματα που παίρνεις. Όσο για το τελευταίο, δεν έχω να προτείνω κάτι. Δεν έχει περάσει από τα χέρια μου (ή φίλων) κάτι και μπορώ να μιλήσω μόνο θεωρητικά, οπότε δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Καλύτερα κάποιος άλλος ας σου πει.
web_assasin Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 υπαρχει και hardware μετρητης τροφοδοτικων που σου λεει ποσο πρεπει να ειναι η καθε ενδειξη. http://www.e-shop.gr/gembird-chm-03-power-supply-tester-with-lcd-screen-p-PER.583436
giokspy Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Έχω ενα τέτοιο με led αλλά δε νομιζω ότι είναι αξιόπιστο. Στο eBay το βρίσκεις με 5€. Τελικά οι τιμες που βλέπεις απο το bios η απο το everest ultimate είναι αξιόπιστες? Γιατί μπορεί να αφήσεις το monitor για αρκετές ώρες και βλέπεις max και min τιμες πανω στη χρηση. Προβληματιζομαι πάντως αν είναι να πάρω άλλο τροφοδοτικό (μάλλον προς corsair cx 500 η evga 500b1 )
HotShot84 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Το τροφοδοτικο σου κανονικα εχει προστασιες, δεν επρεπε να στην καιει την μητρικη. Βεβαια το ιδανικο ειναι να παρεις UPS line interactive
giokspy Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Τελικά οι τιμες που δίνει το everest η στο he monitor της bios είναι αξιόπιστες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα