Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια ηθελα να σας ρωτησω αν ειναι normal οταν τρεχω το intel burn test(maximum) να κολλαει η φωτια και το ποντικι μου μαζι για καποια δευτερολεπτα και μετα να επανερχονται επισης ετρωγα κατι black screens που εκαναν recovery μετα απο καποια δευτερολεπτα,τα τεστ τα περναγε κανονικα εκτος απο μια φορα που κρασαρα.Αλλαξα ram και τροφοδοτικο οποτε δεν ειναι κατι απο αυτα.O επεξεργαστης μου ειναι ενας 4790k και μητρικη μια gigabyte z97x gaming g1,ολα στοκ.Ευχαριστω :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο θερμοκρασιες ειμαι μια χαρουλα,απλα θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι νορμαλ να γινεται αυτο και ιδιως οταν ειναι στοκ εννοω για τα freezαρισματα που τρωει και ξεκολλαει,εφαγα και αλλα καποια αλλα crash εν το μεταξυ.Το τεστ που μου στειλες μολις με crashαρε αλλη μια φορα οποτε κατι παιζει μου φαινεται.

Επεξ/σία από peter95
Δημοσ.

Τον έχεις ανεβασμένο;

Πόσο; Θερμοκρασία πόσο φτάνει;

Ρεύμα ανέβασες;

Μνήμες; Συμβατές με την μητρική σου; Συχνότητα, ρεύμα εκεί;

Οι μαύρες οθόνες είναι ο οδηγός της GPU που κρασαρει και επανέρχεται.

Οπότε ίσως να έχεις εκεί θέμα, θα έλεγα και έλεγχο τροφοδοτικού αν και είπες αλλάχτηκε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρατηρησα οτι οταν το συστημα ειναι κρυο crashαρει,ολα στοκ τα χω μεχρι στιγμης για να δω τι φταιει,η καρτα ειναι καινουργια.Επισης παρατηρησα οτι τρωω μαυρη οθονη οταν τρεχω το stress test για το memory του intel xtu αλλα ποτε bsod. Mονο με το cpu test εφαγα bsod.Τις ραμ τις εβαλα στα 1600 χειροκινητα.Οποτε η επεξεργαστη σκεφτομαι η μητρικη και ολο αυτο το θεμα οτι οταν ειναι κρυο το συστημα μπορει να crashαρει αλλα ζεστο ποτε,με κανει να υποπτευομαι μητρικη επισης prime95 δεν εχω crashαρει ποτε και το τρεχα για κανα 2ωρο.Σε αυτα τα δυο τεστ ομως intelxtu,ibt οτι ειναι να γινει θα γινει στα πρωτα 10-15 λεπτα.Ram οπως ειπα πηρα καινουργιες και παλι τα ιδια και τροφοδοτικο επισης και παλι τα ιδια.Ευχαριστω :-)

Επεξ/σία από peter95
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιταξα τους πυκνωτες αλλα δεν ειδα κατι το περιεργο οπως φουσκωματα κλπ.Τροφοδοτικο αγορασα ενα καινουργιο για να δοκιμασω (corsairvs550)δεν ειναι κατι φοβερο αλλα αυτο βρηκα αμεσα το θεμα ειναι δεν μπορει να ναι και τα δυο ελαττωματικα,το κυριο τροφοδοτικο μου ειναι ενα seasonic m12evo620.Επισης να πω οτι εκανα αναβαθμιση οποτε η mobo και ο επεξεργαστης ειναι τα τελευταια parts που εβαλα.Η gigabyte μου δωσε και ενα beta bios θα το δοκιμασω και βλεπουμε.

Επεξ/σία από peter95
Δημοσ.

Yπολογιστηs που περναει με επιτυχία τα prime95 και το memtest86

θεωρω οτι ειναι πολυ σωστα "στημενος",

Aν εχεις θεμα μονο με το intel bern test (στο software-καποια ασυμβατότητα ριχνω το φταιξιμο)

αν επιμενεις με το συγκεκριμένο τεστ δοκιμασε κάποια παλαιοτερη εκδοση

http://www.intel.com/content/www/us/en/support/processors/processor-utilities-and-programs/000007047.html

32bit η 64bit windows και ποση μνημη εχεις;

Υ.Γ (υστερογραφο)  με την αλλαγη mobo ελπιζω να εκανεις καθαρη εγκατασταση λειτουργικου.

Δημοσ.

Ναι με αλλαγη mobo εκανα κανονικη εγκατασταση απο την αρχη,επισης και memtest περναει κανονικα με 6 ωρες περιπου.64bita windows 10 και 8giga ram εχω.Επισης για το prime95 εχω μια παλαιοτερη εκδοση(v26.6) που δεν εχει τα avx instructions νομιζω γιατι με το καινουργιο σηκωνε τρελα voltages και θερμοκρασιες.To ipdt το δοκιμασα και ολα οκ δεν θυμαμαι να crashare καθολου σε αυτο το τεστ το intel xtu με crashare μια φορα αλλα δεν το τρεξα πολλες φορες.Επισης κατι ασχετο οταν κανω exit without saving απο το bios παιρνω το μηνυμα BllnitializeLibrary Failed0xc000009a,βρηκα ενα κολπακι να παταω πρωτα στο exit with save μετα no και μετα στο exit without save και δεν το κανει,επισης ξαναεκανα reinstall τα windows οποτε δεν νομιζω οτι ειναι θεμα των windows.

Δημοσ.

Ναι με αλλαγη mobo εκανα κανονικη εγκατασταση απο την αρχη,επισης και memtest περναει κανονικα με 6 ωρες περιπου.64bita windows 10 και 8giga ram εχω.Επισης για το prime95 εχω μια παλαιοτερη εκδοση(v26.6) που δεν εχει τα avx instructions νομιζω γιατι με το καινουργιο σηκωνε τρελα voltages και θερμοκρασιες.To ipdt το δοκιμασα και ολα οκ δεν θυμαμαι να crashare καθολου σε αυτο το τεστ το intel xtu με crashare μια φορα αλλα δεν το τρεξα πολλες φορες.Επισης κατι ασχετο οταν κανω exit without saving απο το bios παιρνω το μηνυμα BllnitializeLibrary Failed0xc000009a,βρηκα ενα κολπακι να παταω πρωτα στο exit with save μετα no και μετα στο exit without save και δεν το κανει,επισης ξαναεκανα reinstall τα windows οποτε δεν νομιζω οτι ειναι θεμα των windows.

καλο ψαξιμο!   https://www.google.com/search?num=20&newwindow=1&safe=off&biw=875&bih=625&q=bios+Bl+initialize+Library+Failed+0xc000009a&oq=bios+Bl+initialize+Library+Failed+0xc000009a&gs_l=serp.3..0i71k1l8.0.0.0.157797.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1..64.serp..0.0.0.NhtHkGdlT-8

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Χαχαχα σε ευχαριστω φιλε μου,βασικα τα χα ψαξει ολα αλλα δεν βρηκα καποια λυση.Μονο το beta bios δεν εχω δοκιμασει ακομα.

Update:Τελικα πρεπει να ητανε το gigabyte extreme engine utility που ηταν ανοιχτο στο backround,το εκλεισα και απο τοτε δεν εχω φαει ουτε ενα bsod.

Επεξ/σία από peter95

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...