Προς το περιεχόμενο

Online σύστημα της ΥΠΑ για τις άδειες χρήσης drone


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν πετάω το bebop μου,πεσει καπου και το κατασχέσουν οι αρχές, πως θα βρουν ποιος είναι ο χειριστής? Δεν έδωσα στοιχεια όταν το αγόρασα και συνδεομαι σε αυτό απο ενα tablet μέσω WiFi...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν πετάω το bebop μου,πεσει καπου και το κατασχέσουν οι αρχές, πως θα βρουν ποιος είναι ο χειριστής? Δεν έδωσα στοιχεια όταν το αγόρασα και συνδεομαι σε αυτό απο ενα tablet μέσω WiFi...

Δεν νομίζω οτι θα ασχοληθούν. Μάλλον ο αστυνομικός θα το κάνει δώρο στο παιδί του.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράφει ο άλλος προδοσία πατρίδας.... Σε ποια εποχή ζούμε ρε, πάτε καλά?

Μια χαρά πάμε... ΕΣΥ???...................

Απόσπασμα από:

 

https://www.vice.com/gr/article/odigos-gia-na-petas-to-drone-sou-stin-ellada

 

Μαρτυρία επώνυμη: Μπάμπης Παπαποστόλου

 

«Ήμουν για ένα ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες στη Λέσβο. Όταν γυρνούσαμε μου ζήτησε ο σκηνοθέτης όπως έμπαινε το πλοίο στον Πειραιά να σηκώσω το drone, να ακολουθήσω το πλοίο όπως μπαίνει στο λιμάνι και να πάρω μια κάτοψη που πέφτουν οι μπουκαπόρτες και βγαίνει ο κόσμος. Εγώ πρώτη φορά θα το σήκωνα από πλοίο και είχα κάποιες φοβίες που επαληθεύτηκαν. Δεν ξέρω τι έφταιξε αλλά απομαγνητίστηκε. Ίσως οι κεραίες του πλοίου; Τα πολλά σίδερα; Το σηκώνω λοιπόν στην είσοδο του λιμανιού κι αυτό κόλλησε και δεν υπάκουε καθόλου. Πήγαινε μόνο πάνω κάτω και λίγο δεξιά. Με τα χίλια ζόρια βλέπω ότι κάτω έχει ξηρά στην μύτη του λιμανιού προς τα δεξιά. Λέω 6.30 το πρωί είναι, θα πάρω ένα ταξί θα πάω και ελπίζω να μην το έχει βρει κανένας και το πάρει. Φτάνω και βλέπω ότι είναι ναυτική βάση. Εκεί μου είπαν ότι το βρήκαν αλλά δεν μπορούσαν να μου το δώσουν. Φώναξαν την αστυνομία και κινήθηκε ολόκληρη διαδικασία. Και τώρα κατηγορούμαι με το άρθρο 149 που είναι προδοσία κατά της χώρας. Άδειες είχα πάρει. Και από την πλοιοκτήτρια εταιρία, από όλους. Το θέμα ήταν όχι ότι δεν είχα άδεια αλλά ότι προσγειώθηκε στην ναυτική βάση και λένε ότι κατασκόπευα. 

Με πήγαν μέσα, και μετά έκανα όλο το πακέτο. Ασφάλεια, σήμανση, κρατητήριο, εισαγγελέας. Η πρώτη δικαστίνα ήταν κουλ. Η άλλη ήθελε να με βάλει μέσα. Ο δικηγόρος μου πήρε αναβολή. Και θα έχω δικάσιμο τον Μάρτη κι ελπίζω να πέσω σε νορμάλ δικαστή».

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα......εκεί πού ήθελα νά αρχίσω και γώ νά ασχολούμαι μέ τό συγκεκριμένο αντικείμενο,τσούκου," πετάγεται" τό κράτος καί μέ ξενερώνει.

Προσωπικά αγχώθηκα μέ όσα διάβασα περί νομοθεσίας καί ποινών καί δέν νομίζω νά προχωρήσω στήν αγορά drone.

Δέν είναι κακό νά υπαρχουν νόμοι ρέ μάγκες,ίσα ίσα,αλλά ξέρετε σέ τούτο δώ τόν τόπο εχουν δεί πολλά τά μάτια μου καί εχω τίς αμφιβολίες μου......εμένα γιά ακόμα ένα εισπρακτικό μέτρο μοϋ φαίνεται.

Μακάρι να κάνω λάθος.

Όπως είπα και πριν είναι μια ακριβή ενασχόληση αερομοντελισμού που πρέπει να είναι πλέον και καλως να είναι και νομιμη με ότι αυτό συνεπάγεται (ασφάλιση, σχέδιο πτήσης, πινακίδιο κλπ). 

 

Τώρα κάποιοι εδω μεσα που θέλουν να πουλανε drones ή έχουν drones και ζορίζονται και βρίζουν όσους απλά ενημερώνουν για τον νόμο που ήδη υπάρχει στην χώρα μας μην τους ακούς.... δεν θα έρθουν να σε υποστηρίξουν στην παρανομία που σε ωθούν να κάνεις....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο σκοπός δεν είναι τα έσοδα αλλά ο περιορισμός των ανεγκέφαλων. :)

 

Nα σαι σίγουρος... Όπου βλέπεις μεγάλα πρόστιμα να ξέρεις ότι μπήκαν επίτηδες για να μην επιβάλλονται ποτέ, παρά μόνο σε κραυγαλέες περιπτώσης (ατυχήματα κτλ). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι μπραβο τους εφτιαξαν συστημα αλλα οχι εγω δε θα τα δηλώσω και ας ειναι αντίθετο στις αρχές μου γενικά....

 

δε μπορεις να εξισώνεις το μοντελιστή με τον τύπο που παει και πετάει πάνω απο συναυλίες, γάμους και λοιπες μαζωξεις ρε υπα, for gods sake... εγω κανω 100 χλμ για να παω στην ερημια να πεταξω, θα σου φερω τα ιδια με τον εμπορακο που πεταει στο σύνταγμα και παιρνει 200-300€ την ωρα; και θα πληρωνω και αεριτζιδικα λεφτα σε 10 μεριες για 2-3 πτησεις το χρόο (και αν); Ουτε καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ελληνας γείτονας ή περαστικός όμως, που ενοχλειτε....θα σου κάνει την καταγγελία.

 

Αυτός λοιπον θα σε καταγγείλει και η αστυνομίας/δικαστής θα εφαρμόσει απλά τον νόμο

Καταγγελια θα κανει, οκ.

 

Μετα πρεπει να αποδειξει οτι οντως πεταγε ενα drone πανω απο την αυλη του, και οτι ημουν εγω ο χειριστης του drone. 

 

Τα drones να σου θυμησω οτι ειναι τηλεκατευθυνομενα, και αν δει καποιος στον ουρανο ενα drone δεν ξερει απο που ή ποιος το χειριζεται. Ουτε ο αστυνομικος μπορει να το βρει με τα μεσα που εχει η ελληνικη αστυνομια στην κατοχη της.

 

Θυμασαι που ειχε βγει μια ειδηση για αυστραλια η ιαπωνια νομιζω που ειχαν οι αστυνομικοι στην κατοχη τους καταριπτικο drone. Αυ το το drone μπορουσε να καταριψει αλλα drones με ενα διχτυ.

Αυτοι ναι, μπορουν να κανουν νομο και να τον εφαρμοσουν.

 

Οι ελληνες μονο για νομους ημαστε και απο εφαρμογη τιποτα.

Ας φερουν καταριπτικα drones , ετσι ωστε αν βλεπουν αγνωστο drone να το καταριπτουν, ας φερουν και ειδικο συστημα να αναγνωριζει απο μακρια αγνωστα drones. 

 

Χωρις τετοια εργαλεια, ειναι απλα ενας νομος που ενισχυει την γραφειοκρατια, και που εκ των πραγματων δεν μπορει να εφαρμοστει.

 

Edit: σορρυ για την λαθος σκεψη μου, ανακαλω.

Θα αναθεσουμε στην νεοσυστατη ελληνικη διαστημικη υπηρεσια την αναγνωριση των drones αγνωστης ταυτοτητας. Και την καταριψη τους με ειδικες ακτινες λειζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Αν το πετάξεις σε στρατοπεδο θα βρεθεις κατηγορούμενος για ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (προδοσία πατρίδας κλπ έχει συμβεί ήδη καταγεγραμμένο περιστατικό) .

Θα δούμε τι θα πει και το δικαστήριο όταν θα πάει εκεί κάποιος κατηγορούμενος επειδή ο γείτονας του δεν τον πάει, ένας περαστικός που θα ενοχλήσει χωρίς καν να το καταλάβει, ένας αστυνομικός που τυχαία θα περνάει από εκεί ...... κάνοντας καταγγελία . Tα πρόστιμα φτάνουν βάση νόμου μέχρι και 200.000 ΕΥΡΩ.

 

Είσαι εντελώς ΛΑΘΟΣ και στην συγκεκριμένη περίπτωση και επικίνδυνος αν ασχολείσε με drones...!!

 

To  DJI SPARK οχι μονο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ στο νιολόγιο της ΥΠΑ αλλά μεταπηδά στην ΕΙΔΙΚΗ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ κατηγορία!!!!

 

Το Spark και Mavic διαθέτουν σύστημα evlos και δυνατότητα για πτήση άνω των 50 μετρων και άρα αυτόματα μεταπηδούν στην επαγγελματική κατηγορία και θέλουν:

  • Ασφάλιση ( επαγγελματική κατηγορία )
  • Σχέδιο πτήσης κάθε φορά που το πετά άσχετα από την απόστασης που το πετά (αφού ανήκει σε EVLOS κατηγορία με δυνατότητα πτήσης μεγαλύτερη των 50 μέτρων)
  • Παράβολα...
  • Πινακίδιο με rfid αναγνώριση
  • Όχι πτήσεις σε κατοικημένες περιοχές και ιδιόκτητες περιουσίες και επάνω από 500 μέτρα και αυτά με οπτική επαφή...

Ξαναγράφω και εδώ προς ενημέρωση γιατί απ'ότι βλέπω υπάρχουν ακόμα πολλοί που έχουν ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ της νομοθεσίας που ισχύει από 1/1/2017.

  • Δεν μπορείς να το πετάς  μακρύτερα από 50 μέτρα εάν δεν λάβεις ειδική άδεια από την ΥΠΑ αφού πρώτα υποβάλεις σχέδιο πτήσης και καταχωρήσεις το drone σε ειδικό μητρώο (Αρθρο 5  Παρ 12)

(άρα γιατί να πάρεις Mavic, Spark κλπ για τον κήπο του σπιτιού σου ?)

  • Δεν μπορείς να το πετάς εάν βρίσκεται άλλος άνθρωπος εκτός χειριστή από κάτω χωρίς σχετικά άδεια. (Αρθρο 5  Παρ 4)

(άρα τρέχα σε βουνά και λαγκάδια)

  • Αφού έχει εμβέλεια μεγαλύτερη των 50 μέτρων το Mavic/Spark σου είσαι υποχρεωμένος να το καταχωρήσεις σε ειδικό μητρώο ακόμα και αν δεν το πετάς.(Αρθρο 6  Παρ 1/ζ)

(άρα φακελώνεσαι θες δε θες για όποιοδήποτε σοβαρό drone ακόμα και αν το πετάς στον κήπο του σπιτιού σου)

  • Αφού ανήκει στην κατηγορία με υποβοήθηση όρασης (μέσω οθόνης... Mavic/Spark και κάθε σοβαρό droneμεταπηδάς σε ειδική ή επαγγελματική κατηγορία και θες ασφάλιση, παράβολα και άδεια καθώς και να εκπονήσεις σύστημα διαχείρισης ασφαλείας (Safety Management System - SMS) το οποίο υποβάλλεις για έγκριση στην ΥΠΑ/Δ2 (Αρθρο 19  Παρ 2.2)

 

Εντάξει φίλε μου πέτα μου τα άρθρα να ψαρώσω μπές στο σύστημα εσύ και δήλωσε την πτήση σου και πιστεψε με όταν εγώ έγραφα για την 3dr πρίν ακόμη βγάλει την pixhawk εσύ δεν γνώριζες για τα drones.

Αντε γειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει φίλε μου πέτα μου τα άρθρα να ψαρώσω μπές στο σύστημα εσύ και δήλωσε την πτήση σου και πιστεψε με όταν εγώ έγραφα για την 3dr πρίν ακόμη βγάλει την pixhawk εσύ δεν γνώριζες για τα drones.

Αντε γειά.

Tι μου λες ... έγραφες για την 3dr πριν βγάλει την pixhawk  ....πως ξεχασε να σε εξαιρέσει από τον νόμο εσένα με ειδικό άρθο ο κ.Λιτζεράκος. Αυτά να πεις στο δικαστήριο κ ο πρόεδρος θα σου ζητησει κ συγνωμη που πετούσες το drone παρανομα #otinanai #lol

 

Έπρεπε να τους γράψεις αυτες τις μ#$%^&*ες και στην διαβούλευση... αλλά ξέχασα... εκεί δεν είναι insomnia για να γράφει ο καθένας την εξυπνάδα του... (όπως άλλωστε έγραψες και την εξυπναδα ότι το Spark είναι νόμιμο στην πρώτη σελίδα και σου απάντησα αλλά σου ήρθε ζόρρυ να μου απαντήσεις επι αυτού.....)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά και μόνο για νέα έσοδα το κάνουν. Νέοι φόροι Νέα Τέλη, Νέα παράβολα κλπ κλπ.

Το σχέδιο πτήσης εάν το drone σου εργοστασιακά δεν μπορεί να έχει εμβέλεια μεγαλύτερη από 50 μέτρα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνεχίζεις να μην απαντάς σε αυτό που σου είπα. Όπως μιλάω θα μου μιλάς. Είσαι επικίνδυνος όταν γράφεις δημόσια ωθόντας και άλλα άτομα εδώ μέσα ότι το SPARK είναι "μπροστά από τον νόμο και δεν δίνεις αναφορά σε κανέναν" :

 

 

 

Ναι σε κατηγορω ανοιχτα ότι είσαι ΛΑΘΟΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ σε αυτό που γράφεις και σου παραθέτω τα ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Δεν χρειάζεται να ξέρεις "ποιος είναι ο άλλος εδω μέσα" , δεν χρειάζεται να ξέρω εάν εσύ κάνεις σχέδιο πτήσης ούτε με τι ασχολείσαι για να σου πω πως αυτό που γράφεις είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

 

Πάνε διάβασε το ποστ μου στην πρώτη σελίδα και όταν έχεις αποδείξεις επάνω στον νόμο ότι εγώ είμαι λάθος έλα πες το μου όπως σου το λέω εγώ. Μέχρι τότε άσε τις άσχετες με το θέμα τοποθετήσεις με τα "δεν ξέρεις ποιος είμαι εγω...."... Καταλαβες?

Αθεράπευτο το εγώ σου,αυτό να κοιτάξεις και άσε τα drones.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...