Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δοκιμάσατε ctrl+shift+eject? Τι κανει αυτο ?
Zenor Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Βάζει την οθόνη σε sleep.. Δοκιμάστε το σε πολλούς φαίνεται να έχει αποτέλεσμα 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δυστυχως δεν εγινε τιποτα .... Πολυ φοβαμαι οτι κατι επαιξε με την οθονη..... Οσο κουφο και αν ακουγεται αυτο ισως να μου αλλαξαν και οθονη . Σημερα που ασχοληθηκε η κορη μου μηπως και βρει λυση μου ειπε οτι η οθονη εχει χασει την φωτεινοτητα της οσο και αν την ρυθμιζει και μοιαζει σαν κιτρινισμενη απο τσιγαρο η απεικονηση που δειχνει και οχι μονο κατω χαμηλα . Δεν εχει καμμια σχεση με την οθονη που ειχε πριν κολησει το mac και το βγαλει απο το ρευμα για να σβησει. Φοβαμαι οτι ουτε τροπος να το αποδειξω υπαρχει ουτε να ειμαι 100% σιγουρος. Για oem οθονες ξερει καποιος κατι ? Κοστος , εγγυηση κλπ ? Ευχαριστω.
Zenor Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως σχετίζεται με την υγρασία που έκανε ζημιά και στο power button/πληκτρολόγιο. Αυτό που συμβαίνει με το backlight είναι πως δεν ανάβουν τα μισά led γι' αυτό δημιουργείται αυτό το effect που λέγεται spotlight ή stage για τους προφανείς λόγους. Οι πιθανότητες κατά τη γνώμη μου για τη συγκεκριμένη βλάβη είναι connector οθόνης > backlight driver > LCD 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως σχετίζεται με την υγρασία που έκανε ζημιά και στο power button/πληκτρολόγιο. Αυτό που συμβαίνει με το backlight είναι πως δεν ανάβουν τα μισά led γι' αυτό δημιουργείται αυτό το effect που λέγεται spotlight ή stage για τους προφανείς λόγους. Οι πιθανότητες κατά τη γνώμη μου για τη συγκεκριμένη βλάβη είναι connector οθόνης > backlight driver > LCD Διορθωνεται αυτο και πως ? Ευχαριστω.
Zenor Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Αυτοί που σας διαβεβαίωσαν πως το μόνο πρόβλημα είναι το power button και όλα τα υπόλοιπα οκ τι έχουν να πουν;
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Αυτοί που σας διαβεβαίωσαν πως το μόνο πρόβλημα είναι το power button και όλα τα υπόλοιπα οκ τι έχουν να πουν; Οτι το προβλημα προυπηρχε....Και οτι ειναι σε ολα τα macbook και imac πανω απο 3 χρονια . Και κατι για την υγρασια !!! Πολυ καραμελα εχει γινει αλλα το μηχανημα δεν ειχε κανενα απολυτως λογο για υγρασια . Αν ειχε θα το ελεγα οπως το προηγουμενο mac που ηθελε...πορτοκαλαδα. Το connector οθόνης > backlight driver > LCD που λες διορθωνεται ?
sil_unique Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως σχετίζεται με την υγρασία που έκανε ζημιά και στο power button/πληκτρολόγιο. Αυτό που συμβαίνει με το backlight είναι πως δεν ανάβουν τα μισά led γι' αυτό δημιουργείται αυτό το effect που λέγεται spotlight ή stage για τους προφανείς λόγους. Οι πιθανότητες κατά τη γνώμη μου για τη συγκεκριμένη βλάβη είναι connector οθόνης > backlight driver > LCD backlight driver δεν είναι καθώς αυτό δουλεύει σε ένα ΄κανάλί' και δίνει μία τάση που τροφοδοτεί όλα τα led. αυτό που δεν ξέρω αν η κάθε λεντοσειρά [για αυτό είναι συμμετρικά σβηστά τα led] έχει την δικιά της επιστροφή αν ναι ίσως θέμα οθόνης, καλωδίου ή βύσματος μητρικής. Λογικά για να αλλάξουν πληκτρολόγιο ξεκουμπώσανε το καλώδιο της οθόνης από την μητρική πρώτα, μπορεί να έγινε καμιά ζημιά σε ένα από τα δύο
Zenor Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) backlight driver δεν είναι καθώς αυτό δουλεύει σε ένα ΄κανάλί' και δίνει μία τάση που τροφοδοτεί όλα τα led. αυτό που δεν ξέρω αν η κάθε λεντοσειρά [για αυτό είναι συμμετρικά σβηστά τα led] έχει την δικιά της επιστροφή αν ναι ίσως θέμα οθόνης, καλωδίου ή βύσματος μητρικής. Λογικά για να αλλάξουν πληκτρολόγιο ξεκουμπώσανε το καλώδιο της οθόνης από την μητρική πρώτα, μπορεί να έγινε καμιά ζημιά σε ένα από τα δύο Κάνεις λάθος, μπορεί να είναι προβληματικό Led driver. Ναι είναι όλα τα Leds στην ίδια Γραμμή και παίρνουν την ίδια τάση από τον Led driver αλλά έχουμε 5 ή 6 returns. Επομένως είτε σε κάποιο return υπάρχει πρόβλημα και έχουμε αυτό το φαινόμενο είτε για κάποιο λόγο (πχ οξείδωση ) ο Driver δεν λειτουργεί σωστά. Το ότι ανάβουν τα μισά leds δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Led driver λειτουργεί σωστά. Με δεδομένο λοιπόν πως η οθόνη λειτουργούσε σωστά πριν σβήσει για τελευταία φορά αλλά και το υπόλοιπο ιστορικό της συσκευής, αφήνω την οθόνη τελευταία και υποθέτω πως το πρόβλημα βρίσκεται μεταξύ του LVDS connector και του Driver χωρίς φυσικά να αποκλείω εντελώς και την ίδια την οθόνη. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2017 από Zenor 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Κάνεις λάθος, μπορεί να είναι προβληματικό Led driver. Ναι είναι όλα τα Leds στην ίδια Γραμμή και παίρνουν την ίδια τάση από τον Led driver αλλά έχουμε 5 ή 6 returns. Επομένως είτε σε κάποιο return υπάρχει πρόβλημα και έχουμε αυτό το φαινόμενο είτε για κάποιο λόγο (πχ οξείδωση ) ο Driver δεν λειτουργεί σωστά. Το ότι ανάβουν τα μισά leds δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Led driver λειτουργεί σωστά. Με δεδομένο λοιπόν πως η οθόνη λειτουργούσε σωστά πριν σβήσει για τελευταία φορά αλλά και το υπόλοιπο ιστορικό της συσκευής, αφήνω την οθόνη τελευταία και υποθέτω πως το πρόβλημα βρίσκεται μεταξύ του LVDS connector και του Driver χωρίς φυσικά να αποκλείω εντελώς και την ίδια την οθόνη. Αυτο διορθωνεται ?Ευχαριστω.
JohnTanto Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Από την φωτογραφία που ανεβάσατε όπως είπε και το παιδί πιο πάνω, το πρόβλημά είναι το "stagelighting effect". Οι παράγοντες για την εμφάνιση του ειναι 2. Είτε το LVDS connector cable είτε η LCD. Πιο συχνός παράγοντας είναι το LVDS καλωδιο οπου λόγω του άνοιξε-κλίσε παρουσιάζει προβληματάκια με τον καιρό. Εάν είναι η LCD θα πρεπει να αντικατασταθει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Από την φωτογραφία που ανεβάσατε όπως είπε και το παιδί πιο πάνω, το πρόβλημά είναι το "stagelighting effect". Οι παράγοντες για την εμφάνιση του ειναι 2. Είτε το LVDS connector cable είτε η LCD. Πιο συχνός παράγοντας είναι το LVDS καλωδιο οπου λόγω του άνοιξε-κλίσε παρουσιάζει προβληματάκια με τον καιρό. Εάν είναι η LCD θα πρεπει να αντικατασταθει. Ευχαριστω πολύ .Για οθονη μιλαμε πανω από 200 ευρω . Αν είναι το καλωδιο τι κοστος περιπου με εργασια ? Κατι τετοιο ? https://www.skroutz.gr/c/1063/laptop-desktop-parts.html?keyphrase=macbook+pro+cable
JohnTanto Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Ευχαριστω πολύ .Για οθονη μιλαμε πανω από 200 ευρω . Αν είναι το καλωδιο τι κοστος περιπου με εργασια ? Κατι τετοιο ? https://www.skroutz.gr/c/1063/laptop-desktop-parts.html?keyphrase=macbook+pro+cable Κόστος φίλε μου δεν γνωρίζω δυστυχώς. Αυτό που κοιτάς εσύ είναι ο κονέκτορας. Το καλώδιο θέλεις εάν φταίει αυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα