Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλησα  τωρα και τελικα μου ειπε οτι εχει παρει υγρασια το power buton που ειναι μαζι  με το πληκτρολογιο για αυτο και δεν ανοιγε ο υπολογιστης .

Κοστος  επισκευης αν πετυχει 60 ευρω μαζι με εργασια ή 100 μαζι με εργασια για αλλαγη .

Του ειπα να προχωρησει σε επισκευη .

Εύχομαι να φτιαχτεί :) 

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα...Αν ανοιξει το mac και σωθουν δεδομενα μπορει να αντικατασταθει ο δισκος που εχει μεσα με αλλον ssd ?

Αν ναι πως θα περαστει λειτουργικο σε αυτον ??

Ναι, γίνεται πανεύκολα. Θα προτείνω όμως και πάλι να μην προτρέχουμε. Ας φτιαχτεί, ας δουλέψει και τότε το συζητάμε ;) :) 

• Like 1
Δημοσ.

Εύχομαι να φτιαχτεί :)

Ναι, γίνεται πανεύκολα. Θα προτείνω όμως και πάλι να μην προτρέχουμε. Ας φτιαχτεί, ας δουλέψει και τότε το συζητάμε ;) :)

Σιγουρα αλλα σε νεο δισκο πως γινεται ??? Το να καταργηθει το dvd να μπει εκει ο ssd δεν ξερω αν ειναι καλη λυση .Εκει που ειναι τωρα ο δισκος μπορει στη θεση του να μπει ssd ?

Δημοσ.

Σιγουρα αλλα σε νεο δισκο πως γινεται ??? Το να καταργηθει το dvd να μπει εκει ο ssd δεν ξερω αν ειναι καλη λυση .Εκει που ειναι τωρα ο δισκος μπορει στη θεση του να μπει ssd ?

Ναι, μπορείς να τοποθετήσεις τον SSD στην θέση του παλιού. Ο μόνος λόγος για να βγάλεις το optical drive είναι για να βάλεις δεύτερο σκληρό. Συνηθίζεται δηλαδή, στην θέση του παλιού να τοποθετείται νέος SSD και ο παλιός να χρησιμοποιείται στην θέση του optical drive ως δεύτερος σκληρός. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται ντε και καλά να αφαιρεθεί το optical drive.

Θα ξανατονίσω όμως, ας περιμένετε πρώτα να δείτε αν θα φτιαχτεί το laptop. Μεταξύ μας, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Ελπίζω να μην σας βγει απλά κόστος στον τεχνικό - χωρίς επισκευή, αλλά να φτιαχτεί το laptop.  

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, μπορείς να τοποθετήσεις τον SSD στην θέση του παλιού. Ο μόνος λόγος για να βγάλεις το optical drive είναι για να βάλεις δεύτερο σκληρό. Συνηθίζεται δηλαδή, στην θέση του παλιού να τοποθετείται νέος SSD και ο παλιός να χρησιμοποιείται στην θέση του optical drive ως δεύτερος σκληρός. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται ντε και καλά να αφαιρεθεί το optical drive.

Θα ξανατονίσω όμως, ας περιμένετε πρώτα να δείτε αν θα φτιαχτεί το laptop. Μεταξύ μας, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Ελπίζω να μην σας βγει απλά κόστος στον τεχνικό - χωρίς επισκευή, αλλά να φτιαχτεί το laptop.  

Ευχαριστω πολυ !

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν πάνε όλα καλά, βλέποντας και το screenshoot του macbook που παραθέτεις (macbook pro 13.3 mid 2010), αν αλλάξεις τον άθλιο "μαμά" HD με SSD και βάλεις και άλλη μνήμη (2 x 4GB RAM), θα δώσει πνοή στο μηχάνημα (κάτοχος ίδιου μοντέλου) για αρκετό καιρό ακόμα.

Δημοσ.

Αν πάνε όλα καλά, βλέποντας και το screenshoot του macbook που παραθέτεις (macbook pro 13.3 mid 2010), αν αλλάξεις τον άθλιο "μαμά" HD με SSD και βάλεις και άλλη μνήμη (2 x 4GB RAM), θα δώσει πνοή στο μηχάνημα (κάτοχος ίδιου μοντέλου) για αρκετό καιρό ακόμα.

Ευχαριστω πολυ .Τον "μαμα" δισκο το εβγαλες τελειως ? Θυμασαι ποσα GB ηταν ?Οι μεγαλοι ssd ειναι πανακριβοι .Ποσα GB εβαλες ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Την αλλαγή την έχω κάνει εδώ και χρόνια (αρχικά είχα βάλει άλλα 4G RAM και μετά έβαλα SSD). Ο HD ήταν 256GB στις 5400 και τον αντικατέστησα με έναν 256GB samsung 840 pro κάνοντας clone τον original στον SSD. Το κακό είναι πως το SATA interface σε αυτό το μοντέλο είναι SATA II αλλά ακόμα και έτσι η διαφορά είναι μέρα με την νύχτα μεταξύ HD - SSD.  Τιμές δές και στο skroutz (πχ samsung evo 850 250GB απο 91 Euro).

2qk723s.png

Δημοσ.

Την αλλαγή την έχω κάνει εδώ και χρόνια (αρχικά είχα βάλει άλλα 4G RAM και μετά έβαλα SSD). Ο HD ήταν 256GB στις 5400 και τον αντικατέστησα με έναν 256GB samsung 840 pro κάνοντας clone τον original στον SSD. Το κακό είναι πως το SATA interface σε αυτό το μοντέλο είναι SATA II αλλά ακόμα και έτσι η διαφορά είναι μέρα με την νύχτα μεταξύ HD - SSD.  Τιμές δές και στο skroutz (πχ samsung evo 850 250GB απο 91 Euro).

Ευχαριστω φιλε μου .Ας δουλεψει και βλεπουμε ...Θελει να κανει downgrade η κορη μου αλλα δεν θα ειναι συμβατο το Iphone 6s plus με την εκδοση Itunes .Αν εχω καταλαβει καλα και θα ζηταει αναβαθμιση ολου του λειτουργικου

Clone πως εκανες τον αρχικο στον ssd  δισκο ? Κοστος για μνημες ??? Ειναι οι κοινες που παιρνουν τα laptop ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με το carbon copy cloner, και τον ssd σε μια usb θήκη (ήταν στην συσκευασία του 840 pro) συνδεδεμένο στο mac.

Οι μνήμες όπως βλέπεις είναι DDR3 στα 1067Mhz (2 X 4GB).

Tιμές δές skroutz πχ:

-- https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?keyphrase=DDR3+1067

και ebay κλπ.

Δημοσ.

Τελικα θελει αλλαγη πληκτρολογιο ...

Τηεφωνικα άλλος μου ζητησε 80-90 ευρω με ΦΠΑ και τοποθετηση και άλλος τα ιδια +ΦΠΑ και άλλος....220+ΦΠΑ.

Μου ειπε ότι η μπαταρια είναι φουσκωμενη αν και κραταγε κανα 30λεπτο. Αν μεινει επανω μπορρει να κανει ζημια ?

Θα εχει και αυτή το κοστος της για αλλαγη.

Ευχαριστω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

^ Αν έχει φουσκώσει η μπαταρία θέλει αλλαγή, δεν το ρισκάρεις, γιατί πχ αν φορτίζει υπάρχει κίνδυνος να σκάσει η μπαταρία (υποθετικό σενάριο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει). 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν δεν μπει καθολου επανω και δουλεψει ...σαν σταθερος υπαρχει πρόβλημα ? Ευχαριστω.

Όχι κανένα πρόβλημα, θα λειτουργεί με το ρεύμα, όπως το είπες σαν σταθερός. Αν έχεις ups να το συνδέσεις εκεί μέχρι να πάρεις μπαταρία ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Τελικα θελει αλλαγη πληκτρολογιο ...

Τηεφωνικα άλλος μου ζητησε 80-90 ευρω με ΦΠΑ και τοποθετηση και άλλος τα ιδια +ΦΠΑ και άλλος....220+ΦΠΑ.

Μου ειπε ότι η μπαταρια είναι φουσκωμενη αν και κραταγε κανα 30λεπτο. Αν μεινει επανω μπορρει να κανει ζημια ?

Θα εχει και αυτή το κοστος της για αλλαγη.

Ευχαριστω.

κ. Γιάννη,

Δείξτε λίγη προσοχή με τον τεχνικό. Αν έχει δοκιμάσει πληκτρολόγιο και έχει ανοίξει το laptop, τότε οκ. Αν όμως δεν έχει δοκιμάσει κι απλά κάνει εικασίες, τότε θα φτάσετε σε σημείο απλά να ξοδεύετε χρήματα. Χθες σας είπε για υγρασία στο power button, σήμερα για πληκτρολόγιο. Μην παρεξηγηθώ. Είχα το ίδιο πρόβλημα και είμαι σε θέση να γνωρίζω πως το πρόβλημα δεν μπορεί να εξακριβωθεί έτσι απλά, καθώς δεν φαίνεται κάτι δια 'γυμνού' οφθαλμού. 

Όσο για την μπαταρία. Ναι είναι σύνηθες το φούσκωμα. Χρειάζεται απαραίτητα αφαίρεση και λειτουργία είτε χωρίς αυτήν (ως desktop όπως σωστά λέτε) είτε με αντικατάστασή της. Υπ'όψιν πως από την αντιπροσωπεία δεν υπάρχει πλέον, μόνο από καταστήματα με μπαταρίες (αν έχουν συμβατή). Την είχα αλλάξει κι εγώ στο δικό μου. Αλλά δυστηχώς μετά από ένα 2μηνο το laptop δεν άνοιξε ποτέ. 

Και πάλι όμως, συζητάμε για μπαταρίες, σκληρούς και RAM ενώ το laptop δεν ανοίγει. Καταλαβαίνω το σπάσιμο νεύρων, απλά προσέξτε μην ξοδεύετε λεφτά χωρίς λόγο. :) 

Φιλικά,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι μου ειπε οτι ανοιξε χωρις το κουμπι αλλα πατωντας το απο μεσα.

Αυτη τη στιγμη δεν μιλλαμε για αναβαθμιση .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...