Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Ευχαριστω.Ο τεχνικος ειναι μελος μας και ειχαμε συνεργαστει σε αγοραπωλησια κινητου και απο εκει τον γνωρισα . Περιμενω να με ενημερωσει και θα ενημερωσω. Απο αυτα που του εδωσα γραπτα που μου εγραψε η κορη μου , δικο της ειναι το mac , ειπε οτι μπορει να ειναι και δισκος αλλα οχι σιγουρα. 1
mistr4l Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 ειπε οτι μπορει να ειναι και δισκος αλλα οχι σιγουρα. Απλά για να έχετε μία εικόνα, την στιγμή που δεν ανοίγει καθόλου το laptop, αποκλείονται μνήμες RAM, σκληρός δίσκος και οτιδήποτε άλλο. Το μόνο που μπορεί να έχει συμβεί - αν δεν πάρει μπροστά με τα γιατροσόφια - είναι καμμένη μητρική ή χαλασμένο power button. Όπως και να έχει, ο τεχνικός θα την βρει την λύση. Σημασία έχει να δουλέψει το μηχάνημα. Εύχομαι να έχετε ευχάριστα νέα και ... keep us posted 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Απλά για να έχετε μία εικόνα, την στιγμή που δεν ανοίγει καθόλου το laptop, αποκλείονται μνήμες RAM, σκληρός δίσκος και οτιδήποτε άλλο. Το μόνο που μπορεί να έχει συμβεί - αν δεν πάρει μπροστά με τα γιατροσόφια - είναι καμμένη μητρική ή χαλασμένο power button. Όπως και να έχει, ο τεχνικός θα την βρει την λύση. Σημασία έχει να δουλέψει το μηχάνημα. Εύχομαι να έχετε ευχάριστα νέα και ... keep us posted Αν ειναι καμμενη μητρικη παει για πεταμα οπως το προηγουμενο που ειχε η κορη μου και η μητρικη ...ηθελε ποροκαλαδα . 900 ευρω κοστος οποτε.... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μιλησα με τον τεχνικο . Τι ωαχνει ακομα αλλα φοβαται για μητριικη !!!!Καποιες μετρησεις μου ειπε δεν του αρεσουν. Μπορει και καρτα γραφικων...Αυριο θα ξερει ....Προτεινε αν δεν ειναι μητρικη να καταργηθει το cd και να μπει extra ssd δισκος 128αρις και μνημη 8GB με κοστος καπου στα 120-130 ευρω .Ειναι του 2008 το mac Θα δειξει αυριο Αυτα που βλεπω για επικευη μητρικης με 75 ευρω ξερει καποιος ?? http://easyservice.gr/service-macbook?gclid=CjwKEAjwja_JBRD8idHpxaz0t3wSJAB4rXW5Ut45kmNz738ydvWZukcfa3SoEXEnp8uFgVhCJ8AiLRoCXMTw_wcB Ευχαριστω.
mistr4l Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μπορει και καρτα γραφικων...Προτεινε αν δεν ειναι μητρικη να καταργηθει το cd και να μπει extra ssd δισκος 128αρις και μνημη 8GB με κοστος καπου στα 120-130 ευρω .Ειναι του 2008 το mac Θα δειξει αυριο Αυτα που βλεπω για επικευη μητρικης με 75 ευρω ξερει καποιος ?? http://easyservice.gr/service-macbook?gclid=CjwKEAjwja_JBRD8idHpxaz0t3wSJAB4rXW5Ut45kmNz738ydvWZukcfa3SoEXEnp8uFgVhCJ8AiLRoCXMTw_wcB Ευχαριστω. Λοιπόν... Αρχικά, αν δεν φτιαχτεί το laptop δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ssd και ram. Από εκεί και πέρα, αν ήταν η κάρτα γραφικών το laptop θα ξεκινούσε κανονικά. Απλά, είτε θα σου χτυπούσε 'beeps' είτε δεν θα έδειχνε εικόνα. Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι η κάρτα γραφικών. Παραπέρα, η κάρτα γραφικών βρίσκεται ενσωματωμένη στην μητρική, οπότε μιλάμε και πάλι για αλλαγή μητρικής. Δεν είναι desktop δυστηχώς. Η μητρική δεν επισκευάζεται. Ό,τι και να κάνει κάποιος, δύσκολα θα δουλέψει το laptop καλά, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Η μόνη λύση είναι αγορά μεταχειρισμένης μητρικής (από ebay) και τοποθέτησή της στο laptop. Αν είχατε ήδη SSD και RAM, μπορεί και ν΄άξιζε. Την στιγμή που δεν έχετε, θα έλεγα πως δεν αξίζει η αγορά από ebay καινούριας μητρικής. Υπολογίζεις ένα κόστος 200Ε με τα μεταφορικά, χωρίς εγγύηση πάντα. Τέλος, θα το ξαναπώ κι ας κινδυνεύω να γίνω γραφικός. Εξαντλήστε τα περιθώρια με τα γιατροσόφια. Αν δεν δουλέψουν, πολύ φοβάμαι πως το laptop απλά παροπλίζεται. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Λοιπόν... Αρχικά, αν δεν φτιαχτεί το laptop δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ssd και ram. Από εκεί και πέρα, αν ήταν η κάρτα γραφικών το laptop θα ξεκινούσε κανονικά. Απλά, είτε θα σου χτυπούσε 'beeps' είτε δεν θα έδειχνε εικόνα. Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι η κάρτα γραφικών. Παραπέρα, η κάρτα γραφικών βρίσκεται ενσωματωμένη στην μητρική, οπότε μιλάμε και πάλι για αλλαγή μητρικής. Δεν είναι desktop δυστηχώς. Η μητρική δεν επισκευάζεται. Ό,τι και να κάνει κάποιος, δύσκολα θα δουλέψει το laptop καλά, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Η μόνη λύση είναι αγορά μεταχειρισμένης μητρικής (από ebay) και τοποθέτησή της στο laptop. Αν είχατε ήδη SSD και RAM, μπορεί και ν΄άξιζε. Την στιγμή που δεν έχετε, θα έλεγα πως δεν αξίζει η αγορά από ebay καινούριας μητρικής. Υπολογίζεις ένα κόστος 200Ε με τα μεταφορικά, χωρίς εγγύηση πάντα. Τέλος, θα το ξαναπώ κι ας κινδυνεύω να γίνω γραφικός. Εξαντλήστε τα περιθώρια με τα γιατροσόφια. Αν δεν δουλέψουν, πολύ φοβάμαι πως το laptop απλά παροπλίζεται. Τι να πω φιλε μου...Γενικα απο hardware δεν ξερω και απο mac δεν εχω ιδεα .Παντα desktop με windows απο την εκδοση 95 εχω που επισκευαζοντε πολυ ευκολα και συνηθως οικονομικα. 1
mistr4l Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δυστυχώς τα laptops, είτε windows είτε mac, έχουν αυτά τα προβλήματα. Πρόβλημα στην μητρική = πέταμα ολόκληρο. Από εκεί και πέρα, επειδή όπως προείπα είχα macbook pro late 2008 (παρόμοιο με το δικό σας αν όχι το ίδιο) κι αντιμετώπισα ακριβώς τα ίδια προβλήματα, είχα δοκιμάσει και ψάξει τα πάντα μέχρι να πάρω την απόφαση γι' αγορά καινούριου. Οπότε, αν δεν ανοίξει με γιατροσόφια - ειδικότερα με χειροκίνητη εκκίνηση όπως περιγράφει το video και το link που παρέθεσα σε προηγούμενο post - το πρόβλημα για εμένα είναι 99% η μητρική. 1
Zenor Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Λοιπόν.... Η μητρική δεν επισκευάζεται. Ό,τι και να κάνει κάποιος, δύσκολα θα δουλέψει το laptop καλά, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Η μόνη λύση είναι αγορά μεταχειρισμένης μητρικής (από ebay) και τοποθέτησή της στο laptop. Αν είχατε ήδη SSD και RAM, μπορεί και ν΄άξιζε. Την στιγμή που δεν έχετε, θα έλεγα πως δεν αξίζει η αγορά από ebay καινούριας μητρικής. Υπολογίζεις ένα κόστος 200Ε με τα μεταφορικά, χωρίς εγγύηση πάντα. Φίλε μου τα όσα γράφεις είναι εκτός πραγματικότητας. Φυσικά και επισκευαζονται οι μητρικές και μπορούν τα μηχανήματα να είναι απολύτως λειτουργικά μετά - ανάλογα βέβαια και το πρόβλημα. Το καμμένη μητρική στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καθώς επιμέρους parts είναι αυτά που δημιουργούν συνήθως πρόβλημα όπως πυκνωτές, αντιστασεις κάποιο ολοκληρωμένο κ.ο.κ.
mistr4l Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Φίλε μου τα όσα γράφεις είναι εκτός πραγματικότητας. Φυσικά και επισκευαζονται οι μητρικές και μπορούν τα μηχανήματα να είναι απολύτως λειτουργικά μετά - ανάλογα βέβαια και το πρόβλημα. Το καμμένη μητρική στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καθώς επιμέρους parts είναι αυτά που δημιουργούν συνήθως πρόβλημα όπως πυκνωτές, αντιστασεις κάποιο ολοκληρωμένο κ.ο.κ. Τέλεια! Βρες εσύ λοιπόν τους καμμένους πυκνωτές, τις αντιστάσεις που έχουν καεί, βρες και κάποιον να στο επισκαυάσει με 70Ε κι αν σου δουλέψει μετά ή αποφασίσεις πως άξιζε τον κόπο έλα να με βρεις στην πραγματικότητά μου.
Zenor Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Τέλεια! Βρες εσύ λοιπόν τους καμμένους πυκνωτές, τις αντιστάσεις που έχουν καεί, βρες και κάποιον να στο επισκαυάσει με 70Ε κι αν σου δουλέψει μετά ή αποφασίσεις πως άξιζε τον κόπο έλα να με βρεις στην πραγματικότητά μου. Το κάνω καθημερινά φίλε μου!
mistr4l Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Το κάνω καθημερινά φίλε μου! Τέλεια φίλε μου... Φυσικά και επισκευαζονται οι μητρικές και μπορούν τα μηχανήματα να είναι απολύτως λειτουργικά μετά - ανάλογα βέβαια και το πρόβλημα. Εξήγησε τώρα στον φίλο που έχει το πρόβλημα, πως αν ανοιχτεί - και δεν φτιαχτεί - τα 20Ε στην καλύτερη περίπτωση ο τεχνικός θα τα πάρει ούτως ή άλλως για τον κόπο του. Εξήγησε επίσης πόσο δύσκολο είναι να εντοπιστεί και να επισκευαστεί το πρόβλημα και τί εγγύηση του δίνει ο τεχνικός καλής λειτουργίας. Εξήγησε επίσης - αν τελικά επισκευαστεί - πόσο θα είναι το κόστος. Προσωπικά - για να σε προλάβω - τα είχα ρωτήσει όλα τα παραπάνω και οι απαντήσεις από τους εκάστοτε τεχνικούς δεν μου άρεσαν. Αν εσύ προσωπικά, δουλεύεις μόνος σου, δεν δουλεύεις σε κάποια από αυτές τις απαράδεκτες εταιρείες που απλά εισπράττουν 20 ευρα και 50 ευρα κι αν φυσικά είσαι ικανός στην δουλειά σου (δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω προφανώς), ο φίλος Γιάννης Platano μπορεί να κρίνει μόνος του αν αξίζει ή όχι. Στην δική μου περίπτωση, η δική μου γνώση κι εμπειρία αποφάνθηκε πως δεν άξιζε να εμπιστευτώ το μηχάνημα σε κάποιον τεχνικό. Προφανώς και είχα επικοινωνήσει με αρκετούς όπως έχω αναφέρει. Αν εσύ ήσουν η λύση στο πρόβλημά μου, ίσως πρέπει να διαφημίσεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου
Zenor Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Φίλε μου δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες όμως επίτρεψέ μου να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Εγώ δεν αναφέρθηκα στο αν αξίζει τον κόπο να επισκευαστεί σε επίπεδο πλακέτας το συγκεκριμένο μοντέλο. Εγώ απλά τόνισα πως τα όσα έγραψες σχετικά με τις μητρικές δεν ανταποκρινονται στην πραγματικότητα και πως το ''έκαψε πλακέτα'' έχει καταντήσει καραμέλα των διάφορων τεχνικών. Τώρα το ότι διάφορες αλυσιδες έχουν συγκεκριμένη πολιτική χρεωνοντας ποσά για έλεγχο (όπου πολλές φορές δεν γίνεται κιόλας) και βγάζουν ανεπισκευαστες συσκευές με τις οποίες δεν έχουν ασχοληθεί καν, είναι πραγματικότητα. Όμως, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω - και δεν αναφέρομαι σε μένα - που κάνουν εξαιρετική δουλειά και μάλιστα χωρίς ελάχιστη χρέωση..το λεγόμενο no fix no fee. Τώρα για το συγκεκριμένο μηχάνημα λόγω παλαιοτητας, εάν η βλάβη απαιτεί αρκετές ώρες δουλειάς το τελικό κόστος ίσως πράγματι να μην συμφέρει. Όλα εξαρτώνται και πάλι από τη βλάβη.
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Κυριε Γιαννη, απο τη στιγμη που ο τεχνικος(..?) αναρωτιεται για καρτα γραφικων,και κυριως για τον δισκο(...!!) του, συγνωμη αλλα καλυτερα: να τον αποφυγετε! Γιατι το λιγοτερο εδω "πηγαινει ψαχνοντας στα τυφλα", η [σ]το περισσοτεροψαχνει: για το πως θα παρει συνολικα, απο εσας, τα περισσοτερα τελικα Εχμ, μα σοβαρα τωρα, δισκος..? Τελος παντων, [σας] ευχομαι το καλυτερο! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Κυριε Γιαννη, απο τη στιγμη που ο τεχνικος(..?) αναρωτιεται για καρτα γραφικων, και κυριως για τον δισκο(...!!) του, συγνωμη αλλα καλυτερα: να τον αποφυγετε! Γιατι το λιγοτερο εδω "πηγαινει ψαχνοντας στα τυφλα", η [σ]το περισσοτερο ψαχνει: για το πως θα παρει συνολικα, απο εσας, τα περισσοτερα τελικα Εχμ, μα σοβαρα τωρα, δισκος..? Τελος παντων, [σας] ευχομαι το καλυτερο! Αν δεν ειναι μητρικη τα 120-130 που λεει για ssd και μνημες ειναι λογικο ποοσ ?Ευχαριστω.
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Αν μιλαμε για 8GB ddr3 1066 που θα εμπαιναν για παραδειγμα σε 2009 macbook pro-δεν γνωριζω ποιο ακριβως εχετε- και καινουργιο ssd 120GB (καταλληλο για το μοντελο)τοτε ναι μεχρι 130 ευρω = OK. Αν ομως ειναι 2008 macbook pro και μπουν 4GB, οχι Τελος, ξερετε ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε: καποιον χρηστη που μπορει μεν να εχει ασχοληθεικαι να γνωριζει ακομη και 200(!) μηχανηματα, με καποιον τεχνικο που πρεπει να εχει επιδιορθωσει> 2.000?? Οτι μονο στον χρηστη "δικαιολογειται", να σου πει: μπορει, φοβαμαι, δεν μου αρεσει..!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα