dimips Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω Έχω στο σύστημα μου 8gb ram και πιο συγκεκριμένα αυτή: http://www.skroutz.gr/s/395767/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMZ8GX3M1A1600C10.html#specs Χρησιμοποιώ προγράμματα τα οποία τη φτάνουν συνέχεια στο 100% και συνήθως τα προγράμματα αυτά κολλάνε και κλείνουν μετά από λίγο, οπότε απ ότι κατάλαβα πρέπει να βάλω ram... Τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να σταματήσουν να κλείνουν τα προγράμματα και να κολλάνε; Να πάρω άλλη μια τέτοια ίδια ή να τη πουλήσω και να πάρω κάποιο dual ή triple channel kit 16 ή 24gb με περισσότερα ghz; Η μητρική μου είναι η z77x-D3H και είμαι σε windows 7 home.
meletis_m Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Καλό θα ηταν να έχεις 16Gb. Προγράμματα ποία χρησιμοποιείς; Λειτυργικό σύστημα να φανταστώ έχεις 64Bit. Έλεγχο με το Malwarebytes και τής υγείας του σκληρού έχεις κάνει;
dimips Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Καλό θα ηταν να έχεις 16Gb. Προγράμματα ποία χρησιμοποιείς; Λειτυργικό σύστημα να φανταστώ έχεις 64Bit. Έλεγχο με το Malwarebytes και τής υγείας του σκληρού έχεις κάνει; Χθες τα πέρασα τα windows 7 είναι η αλήθεια επειδή στα 10ρια υπήρχε ένα χάος. Είναι 64bit το λειτουργικό ναι. Από προγράμματα autocad-3dsmax-revit-recap-solidworks-geomagic design. Το θέμα μου είναι με το solidworks κυρίως που τη ram τη πατάει στο κεφάλι και αργεί καμιά ώρα μέχρι να ολοκληρώσει κάτι. Γι αυτό σκέφτομαι τι ram να πάρω κι αν θα έχει διαφορά το αν θα είναι dual ή triple channel και παραπάνω από 1600mhz
meletis_m Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Χθες τα πέρασα τα windows 7 είναι η αλήθεια επειδή στα 10ρια υπήρχε ένα χάος. Είναι 64bit το λειτουργικό ναι. Από προγράμματα autocad-3dsmax-revit-recap-solidworks-geomagic design. Το θέμα μου είναι με το solidworks κυρίως που τη ram τη πατάει στο κεφάλι και αργεί καμιά ώρα μέχρι να ολοκληρώσει κάτι. Γι αυτό σκέφτομαι τι ram να πάρω κι αν θα έχει διαφορά το αν θα είναι dual ή triple channel και παραπάνω από 1600mhz Επειδή χρησιμοποιω και εγω ο ιδιος παρόμοια προγράμματα καλό θα ήταν η αναβάθμιση στα 16Gb. Θα σου πρότεινα >1600Mhz. Απο οτι ειδα η μητρική σου υποστήρίζει μέχρι 2800 με Overclocking . Δές ωστόσο τις λυσεις πρωτα για 1600, γιατι το OC απαιτεί κάποιους παράγοντες (σωστή ψύξη, ποιοτικό τροφοδοτικό)
dimips Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Επειδή χρησιμοποιω και εγω ο ιδιος παρόμοια προγράμματα καλό θα ήταν η αναβάθμιση στα 16Gb. Θα σου πρότεινα >1600Mhz. Απο οτι ειδα η μητρική σου υποστήρίζει μέχρι 2800 με Overclocking . Δές ωστόσο τις λυσεις πρωτα για 1600, γιατι το OC απαιτεί κάποιους παράγοντες (σωστή ψύξη, ποιοτικό τροφοδοτικό) Έχω νομίζω απ όλα αυτά αν δεις σύστημα της υπογραφής μου. Οπότε καλύτερα να πάρω κάτι vengeance pro που πουλάνε dual channel 2400mhz; Το overclock στις ram είναι το να ενεργοποιήσω το xpm profile ; Ψυξω έχω 4-5 ανεμιστήρες μέσα και υδρόψυξη στο cpu. Γενικά το σύστημα cpu-mb-gpu-ssd πάνω από 40-50 βαθμούς δε πάει.
Physiciant Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Πάρε ακόμα μια ίδια εφόσον είναι ακόμα διαθέσιμη. Το να πουλήσεις αυτή που έχεις για να πάρεις άλλες με μεγαλύτερο χρονισμό δε νομίζω ότι θα σου δώσει την ώθηση που θέλεις. Πήγαινε στα 16gb ram συνολικά. Ακόμα κι αν είναι στα 1600MHz θα δεις σημαντική βελτίωση.
dimips Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Αυτό θα κάνω τελικά. Επίσης δε ξέρω τι θέμα έχουν τα προγράμματα και κρασαρουν ακόμη και όταν κάνουν διεργασίες που δε τερματίζουν τη ram. Θα δω και με τα 16 βέβαια αν έχει κάποια διαφορά. Επίσης αυτα το dual channel kit τι διαφορά έχουν απ το να πάρεις ξεχωριστά 2 ίδιες ram ;
Physiciant Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Και καλά ότι επειδή πωλούνται σαν σετ, είναι δοκιμασμένες και λειτουργούν μαζί απροβλημάτιστα. Μήπως πείραξες τίποτα στο Virtual Memory;
dimips Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Και καλά ότι επειδή πωλούνται σαν σετ, είναι δοκιμασμένες και λειτουργούν μαζί απροβλημάτιστα. Μήπως πείραξες τίποτα στο Virtual Memory; Οχι που βρίσκεται αυτό να το τσεκάρω. Σε bios και windows τα έχω όλα στοκ. Επίσης έχω windows 7 με κλειστά τα updates για να μη πάνε στα 10ρια και χωρίς antivirus. Πιστεύεις μπορεί να λείπει κάποιο update των windows 7 και να crashαρουν;
Physiciant Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Θα μπορούσε να είναι και κάτι τέτοιο. Βέβαια υπάρχει τρόπος να έχεις ανοιχτά updates και να μην πάρεις τα Windows 10...θα σου στείλω pm. Όσο για το Virtual Memory αν δε το πείραξες λογικά θα είναι στο default αλλά ρίξε μια ματιά για σιγουριά. Δεξί κλικ My Computer->Properties->Advanced system settings->Καρτέλα Advanced->Settings(Performance)->Καρτέλα Advanced->Change Πρέπει να είναι τικαρισμένο το Automatically manage paging file for all drives
dimips Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Θα μπορούσε να είναι και κάτι τέτοιο. Βέβαια υπάρχει τρόπος να έχεις ανοιχτά updates και να μην πάρεις τα Windows 10...θα σου στείλω pm. Όσο για το Virtual Memory αν δε το πείραξες λογικά θα είναι στο default αλλά ρίξε μια ματιά για σιγουριά. Δεξί κλικ My Computer->Properties->Advanced system settings->Καρτέλα Advanced->Settings(Performance)->Καρτέλα Advanced->Change Πρέπει να είναι τικαρισμένο το Automatically manage paging file for all drives Στο automatic είναι. Τελικά βρήκα τι έφταιγε... Η κάρτα γραφικών δεν είναι για τέτοια προγράμματα... Αυτά τα προγράμματα χρειάζονται τις επαγγελματικές. Βέβαια στάθηκα τυχερός βρήκα μια patched έκδοση ενός driver για τη κάρτα γραφικών μου απ το 2014 η οποία ξεγελάει μάλλον τα προγράμματα και τους δείχνει οτι χρησιμοποιώ κάποια Pro κάρτα. Προς το παρόν τα crashes είναι πολύ λιγότερα και σε ορισμένα σημεία καθόλου, ενώ η απόδοση εκτινάχθηκε θα έλεγα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα