Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω ενα μικρο laptop lenovo g50 30 με επεξεργαστη intel celeron n2840 και μνημη 2 gb και ενσωματωμενα γραφικα.

Οπως καταλαβαινετε το μηχανακι σερνεται στην κυριολεξια, ανοιγω 2-3 tabs στον browser και ενω ειμαι στην τριτη σελιδα πχ. αν γυρισω στην πρωτη την εχει ξεφορτωσει και περιμενω παλι να την ξαναφορτωσει απο την αρχη, μιλαμε για απελπισια !

Ο πυραυλος αυτος εχει 2gb (1333, 9 9 9 24) μνημη και ενα προγραμμα (δεν θυμαμαι ποιο και το μηχανημα δεν το εχω τωρα εδω) μου αναφερει οτι εχει 2 slots memory !   :D

H ερωτηση ειναι τι μνημη να παρω, ποσα mhz και ποση ποσοτητα 4 η 8 gb? A... και κατι αλλο θα δουλεψουν μαζι οι μνημες η θα πρεπει να τη βγαλω τελειως την παλια? Να παρω μια 4αρα η μια 8αρα στα 1600 και να την πεταξω την παλια να τελειωνουμε? 

Θελω να μου πειτε ποια μνημη ειναι καλη να παρω, ετσι κι αλλιως οι τιμες ιδιες ειναι ! Καπου ειχα διαβασει οτι οι μνημες αλλες εχουν μικρα die nand (8) και αλλες μεγαλα (4) για την ιδια χωρητικοτητα αλλα δεν θυμαμαι ποιες ειναι οι καινουργιες απο τις δυο.

Ευχαριστω θερμα.

:rolleyes:

Δημοσ.

Ανέβασε καλυτερα 1 απόσπασμα εικόνας απο το πρόγραμμα CPU-Z.Καρτέλα Memory & Mainboard

Αναλόγως μέχρι πόσα Gb υποστηρίζει. Επίσης τι λειτουργικο σύστημα έχεις 32 ή 64Bit

• Like 1
Δημοσ.

Ανέβασε καλυτερα 1 απόσπασμα εικόνας απο το πρόγραμμα CPU-Z.Καρτέλα Memory & Mainboard

Αναλόγως μέχρι πόσα Gb υποστηρίζει. Επίσης τι λειτουργικο σύστημα έχεις 32 ή 64Bit

Ωχ αυτο δεν μπορω να το κανω γιατι το μηχανημα ειναι στο χωριο.

Ειχα διαβασει σε manual στο net οτι υποστηριζει μεχρι 8 GB και εχω 64 bit windows 10.

Δημοσ.

Ειχα βγαλει αυτη με το κινητο, νομιζω ειναι απο το speccy, αν βοηθαει.

QNsWugr.jpg

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ, μου εδωσες με τα λινκ πολλες πληροφοριες.

Λεω να παρω μια απο αυτες, μαλλον την 4αρα στα 1600  για οικονομια

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/m/26659/HyperX/f/46402/Laptop.html?keyphrase=ddr3l

και να βαλω και εναν ssd samsung 830 128gb που εχω καινουργιο στο συρταρι και δεν τον χρησιμοποιησα ποτε μαζι με ενα clean install windows 10 . Xαζομαρα που δεν εκανα αμεσως φορματ, 2 χρονια τωρα, να ξεφορτωσω τη σαβουρα που κουβαλαει.

Eχω ομως μια απορια, γιατι οταν ανοιγω στον browser 3-4 tabs οταν αλλαζω tab, το εχει ξεφορτωσει και περιμενω απο την αρχη να το ξαναφορτωσει? Αυτο σημαινει ελλειψη μνημης ετσι δεν ειναι ? Στη διαχειριση εργασιων παντως η μνημη σχεδον τερματιζει χωρις να κανει τιποτα!

Ο επεξεργαστης και ολο το μοτερ παντως ειναι για τα μπαζα αλλα μου το ειχαν δωσει δωρο ...παιζει ενα βιντεο στο νετ και παει load 70-80 %.

:fear:

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ, μου εδωσες με τα λινκ πολλες πληροφοριες.

Λεω να παρω μια απο αυτες, μαλλον την 4αρα στα 1600  για οικονομια

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/m/26659/HyperX/f/46402/Laptop.html?keyphrase=ddr3l

και να βαλω και εναν ssd samsung 830 128gb που εχω καινουργιο στο συρταρι και δεν τον χρησιμοποιησα ποτε μαζι με ενα clean install windows 10 . Xαζομαρα που δεν εκανα αμεσως φορματ, 2 χρονια τωρα, να ξεφορτωσω τη σαβουρα που κουβαλαει.

Eχω ομως μια απορια, γιατι οταν ανοιγω στον browser 3-4 tabs οταν αλλαζω tab, το εχει ξεφορτωσει και περιμενω απο την αρχη να το ξαναφορτωσει? Αυτο σημαινει ελλειψη μνημης ετσι δεν ειναι ? Στη διαχειριση εργασιων παντως η μνημη σχεδον τερματιζει χωρις να κανει τιποτα!

Ο επεξεργαστης και ολο το μοτερ παντως ειναι για τα μπαζα αλλα μου το ειχαν δωσει δωρο ...παιζει ενα βιντεο στο νετ και παει load 70-80 %.

:fear:

Σκεψου οτι και η ενσωματωμενη gpu κλεβει μνημη απο την RAM σου.

• Like 1
Δημοσ.

Eχω ομως μια απορια, γιατι οταν ανοιγω στον browser 3-4 tabs οταν αλλαζω tab,

το εχει ξεφορτωσει και περιμενω απο την αρχη να το ξαναφορτωσει?

Now, let's get back to the (chrome) Solution :shifty:

To see the 'Discarded Tabs', type this in the Address Bar: chrome://discards/

To actually disable:, type in your address bar: chrome://flags,

then disable this flag: #automatic-tab-discarding (Turn it to 'Disabled' from 'Default')

Simple solution to a highly unproductive and frustrating issue.

That's it. You can stop pulling your hair out now :)

Ξεκινησε με τον SSD -και μετα βλεπεις τυχον για εξτρα μνημη,

αν τα κανεις ολα σωστα => θα βλεπεις και νετοβιδεα ευκολα B)

• Like 1
Δημοσ.

Καλο θα ηταν επισης να εβαζες και 32bit windows,σε τοσο αργους επεξεργαστες υπαρχει διαφορα απο τα 64.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Βάλε 4gb μνήμη. Σε windows 10 64bit που έχεις πάνω είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τα 2gb.

Άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σε παλιό μηχάνημα είναι να χρησιμοποιήσεις για antivirus το defender και να μην βάλεις κάποιο άλλο τρίτο πρόγραμμα. Στο browsing o edge είναι πολύ πιο ελαφρύς (βίντεο youtube 1080p κτλ. με Celeron 1017u παίζει στο 30 - 35% ο επεξεργαστής και γενικά ανοίγεις ότι θες χωρίς κολλήματα).

Δημοσ.

Eιμαι αναμεσα σε 4 και 8 gb ram αλλα δεν ξερω αν αξιζει σε τετοιο μηχανημα να δωσω 65 ευρω περιπου για την 8αρα. Η 4αρα ειναι στα 35 ευρω.

Χρησιμοποιω τον chrome και antivirus to kaspersky total security γνησιο απο την προσφορα. Στο σταθερο μου εχω 4Gb μνημη και δεν ειχα ποτε προβλημα αλλα ειμαι με i7 860...παιχνιδια δεν παιζω. Πηγαινω απο τον σταθερο στο λαπτοπ και τρελαινομαι κυριολεκτικα παιδια.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Δημοσ.

Βάλε 4 και τον ssd μου θυμίζει τραγικά έναν dell που είχε η θεία μ στη Χίο xD. Από 2gb ram του έβαλαν 4 πάλι σκουπίδι παρεμεινε ομολογουμενως και δε του κάνανε τρομερή χρήση είναι το απιστευτο.Ακόμα και μετά από Φορματ σερνοταν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...