Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιακά ... παράδοξα σε Αthlon 2600

nickpulse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτές τις θερμοκρασίες? Έχω έναν Athlon 2600 σε μητρική Αbit NF7-s με 2 ανεμιστήρες μπρος πίσω. Ξεκινάω το λειτουργικό και το winbond hardware doctor (πρόγραμμα sensor tracking που συνοδεύει τη συγκεκριμένη mobo) δίνει θερμοκρασία επεξεργαστή 37 οC. Μέχρι εδώ όλα καλά πολύ καλά θα έλεγα. Στη συνέχεια –το ξέρω είναι γελοίο- φορτώνω winamp πχ και η θερμοκρασία ανεβαίνει γρήγορα μέχρι 45.5+ .Πως το εξηγείτε αυτό δεδομένου ότι το cpu usage ίσα που φτάνει το 2% ??? Στη συνέχεια βάζω ένα ωραίο screen saver(aquarium) !!! το αφήνω για λίγο , και στο 2λεπτο CPU temp πόσο λέτε? 50. (μια φορά που το άφησα για περισσότερη ώρα κόντεψε να φτάσει 60!!!) Με το που κλείνω το screen saver βλέπω στο cpu usage έχει χτυπήσει μέγιστα (άλλο κουφό και αυτό)

Θα απορείτε φαντάζομαι γιατί τα γράφω αυτά

Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για όλα αυτά δεδομένου ότι πιστεύουμε όλοι ότι τέτοιου είδους εφαρμογές δεν χρησιμοποιούνται για benchmark ......!

Θα ήθελα επίσης να μου αναφέρετε τις τυπικές θερμοκρασίες ενός Athlon 2600

Thanx.

Δημοσ.

Ασε μας ρε nickpulse... Αφου δε σε παιρνει με τους υπολογιστες. Βρες κανενα αλλο χομπυ να ηρεμισεις. :lol:

Δημοσ.

Πιθανον να εχεις VCORE πανω απο 1,65 με αποτελεσμα να σου ανεβαινει η θερμοκρασια. Ρυθμισε το απο το βιοs και θα δεις οτι δεν θα σου ανεβαινει πανω απο τους 42-48 βαθμους.

Δημοσ.

8a mporouse, afto pou einai sigouro, einai oti to prob sou den einai me th 8ermokrasia tou koutiou, afou idle eisai poly xamhla. Afth h toso megalh enallagh sth 8ermokrasia mporei ontws na shmainei oti exeis poly psylo Vcore,

h oti den psyxetai kala h cpu sou, dld eite h psyktra einai kati poly metrio (mhpws einai h boxxed psyktra?), h oti den yparxei swsth apagogh anamesa se cpu - psyktra, ti exei ekei? (arctic silver? , to patchaki ths mamas ths?).

H endexomenws to anemhsthraki den fysaei arketo aera panw sthn psyktra, opote kai pou pernaei droseros aeras mesa apo to kouti den ton tsimpaei to cooler na to fyshksei sthn psyktra sou..

Epishs sth 8esh sou 8a dokimaza kai kapoio allo software just in case, ki as mhn yparxoun pi8anothtes na ofeiletai se afto..

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά για να ακριβολογούμε:

Δεν έχω αλλάξει ψύχτρα της cpu, είναι αυτή που είχε αρχικά (box set)

Δεν έχω εγκαταστήσει εγώ την cpu στο socket.

Το Vcore παίζει στις τιμές 1.65 , 1.66 (που και που βλέπω και peaks των 1.68 και 1.70) αν και πολλές φορές χτυπάει το warning του hardware doctor xωρίς να γνωρίζω το λόγο

Επίσης cpu fan : 2909

και αυτή τη στιγμή που σας γράφω cpu temp: 49!!!!!

Εβαλα και το ΜΒΜ αλλά εκεί και αν είδα τις παράλλογες θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τα 100 και είπα οτι θα φταίει κάτι στο πρόγραμμα ή στις ρυθμίσεις του...

Δημοσ.

Είναι γνωστό ότι η ψήχτρα της AMD δεν είναι και ότι καλύτερο. Για την ακρίβεια είναι ότι χειρότερο. Δυστυχώς για να βελτιώσεις την κατάσταση χρειάζεσαι καμια 35αριά με 40 ευρώ. Κατα τα άλλα τι θερμοκρασίες κουτιού έχεις; Ναι μεν μπορεί να έχεις δυο ανεμιστήρες αλλά αυτό απο μόνο του δε φτάνει (ετοιμάζεται κάτι σχετικά btw) για να εξασφαλίσεις σωστή ροη αέρα.

Δημοσ.

Μάλλον θα σκεφτώ το ενδεχόμενο αγοράς μιας καλής ψύκτρας.

Γενικά LL_NEO έχω προσέξει αρκετά τη σωστή ροή του αέρα με σωστή τοποθέτηση καλωδίων ώστε να μην εμποδίζουν τους ανεμιστήρες κτλ.

Η θερμοκρασία του συστήματος είναι 29 οC (χωρίς τα καλοριφέρ αναμένα :) :) )

Δοκίμασα επίσης να μειώσω το Vcore στα 1.625V .Γενικά συνιστάται αυτή η αλλαγή ή όχι ??

Τελικά ξέρει κανείς ποια θα έπρεπε να ήταν η θερμοκρασία ιδανικά σε αυτό το σύστημα ?? (2600 , ψύκτρα της ΑΜD και 2 ανεμιστήρες μπρος-πίσω)

Και κατά πόσους οC αυτή αναμένεται να πέσει μετά την τοποθέτηση μιας καλής ψύκτρας?

Δημοσ.

Εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Να σου πω μόνο ότι ακόμα και η διαφορά μεταξύ system και cpu δε μπορεί να είναι fix. Παίζει σημαντικό ρόλο η θέση του sensora μητρικής και επεξεργαστή και γενικώς τα πράγματα είναι αρκετά τρελά. Πάντως θα ριψοκινδυνέψω να πω ότι με μια μεσαία ψήχτρα θα δεις 10 βαθμούς κάτω.

Για να καταλάβεις πόσο κουλά είναι τα πράγματα, η διαφορά cpu-system τώρα με to watercooling μου είναι μεγαλύτερη απο ότι πριν απο ότι με την SLK-900 και τον Delta. Παρόλαυτα στο ίδιο vcore έχω +150MHz (απο 2420->2570). Τι συνέβη; Δυο πράγματα. Πρώτον ο delta, καλός χρυσός, αλλά ο άτιμος ταράζει το airflow στο κουτί με αποτέλεσμα να μην πήγαινε προφανώς αέρας στον σένσορα του system (και άρα να διάβαζε απο κει μεγάλες θερμοκρασίες). Επίσης ο ανεμιστήρας μετέφερε αέριες μάζες κάτω απο το socket και ψυχόταν ο sensoras του επεξεργαστή και γι'αυτό έδειχνε πλασματικές θερμοκρασίες και αυτός. Τουτέστιν όποιος σου λέει ότι θα ΔΕΙΣ ΤΟΣΟΥΣ βαθμούς με την τάδε ψήχτρα είναι ολίγον τι ... Τη διαφορά ακόμα και αν δεν τη δεις θα τη νοιώσεις σίγουρα

Δημοσ.

Επισης μπορει να μην παταει σωστα η ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη και να μην γινετε σωστη απαγωγη θερμοτητας. Εγω την ειχα παθει ετσι. Να προσεξεις ομως η παστα να ειναι απλωμενη καλα και ισα που να φαινεται. αν βαλεις περισσοτερη και σου απλωσει υπαρχει ενδεχομενο να σου βραχικυκλωσει τον επεξεργαστη. Οσο για το ASUS PROBE δεν ειμαι σιγουρος αν θα δουλεψει με την μητρηκη σου.

Δημοσ.

Και εγω εχω την GlobalWin CAK4-88T και AthlonXP 2600+ αλλα η θερμοκρασία ειναι σταθερα στους 43,5 *C με full load για τις τελευταιες 20 μέρες. θερμοκρασια δωματίου 25 *C σταθερα .Αυτο το πετυχα με modification στο κουτι.Ανοιξα εντελως τις τρυπες που ειναι να μπουν οι 2 extra ανεμιστήρες και επιπλεον εφαρμοσα ενα σωληνα στον μπροστινο ωστε να μην επηρρεαζεται απο τα καλωδια. θερμοαγωγιμη παστα πηρα απο το πανεπιστημιο (εργαστηριο μικροηλεκτρονικης) η οποια εχει ενα μιγμα με χρυσο(δηλ εξαιρετικα ακριβη και οχι για το κοινο). μια φορα που δεν εβαλα τον ανεμιστηρα της ψυκτρας στο ρευμα επαιζε στους 50*C.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...