Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, txcellas είπε

Αν περάσεις τα σύνορα (σε αφησουν) μπορεις να κανεις οτι θελεις. Είτε βενζίνη είτε ψώνια είτε οτι θελεις. Αν έχουν θεμα με την ταυτότητα δεν θα περάσεις πιο μεσα για κανένα λόγο.

Το θεμα ειναι θα περάσω η όχι 

Δημοσ.

Εγώ πάντως την μία φορά που πήγα την Τσεχία αρχικά και την μία που γύρισα οριστικά στην Ελλάδα με λεωφορείο(οι ενδιάμεσες το πήγαινε έλα γινόταν με αεροπλάνο)από τα Σκόπια πέρασα μόνο με την ταυτότητά το ίδιο επίσης και από την Σερβία, και μάλιστα στο λεωφορείο για έλεγχο ανέβαιναν αστυνομικοί.Προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Γενικά οι γείτονες κάνουν μανουριτσες στον έλεγχο γιατί θέλουν λάδι.  Εμένα ακόμα και με διαβατήριο μου έλεγε ότι δεν έχω Visa (!) Και ότι πρέπει να δώσουμε από 5 ευρώ ο κάθε επιβάτης για έκδοση Visa.

Μάλιστα μου ζήτησε να βάλω τα λεφτά μέσα στο διαβατήριο και να το το ξαναδωσω 😁

Η μαλάκια είναι ότι μπορεί να σε καθυστερήσει Πολύ με ψάξιμο κλπ όποτε δώσαμε σύνολο ένα 10αρικο (4 είμασταν) και περάσαμε γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε ένα χωριό της Σερβίας μέσα στην ίδια μέρα.

Στα διόδια κάναν σαν τρελοί για ευρώ. Εννοείται τα τσεπωναν κατέυθειαν ούτε χαρτάκι ούτε τίποτα.

Συνάλλαγμα δεν χρειάστηκα στις 2 ώρες που διέσχισα τη χώρα.

Δημοσ.

Βάλτε και κανένα τόνο βρε παιδιά! Είδα τον τίτλο και αναρωτιόμουν τί σχέση έχει ο στρατός και η σκοπιά με τα διαβατήρια.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Γενικά οι γείτονες κάνουν μανουριτσες στον έλεγχο γιατί θέλουν λάδι.  Εμένα ακόμα και με διαβατήριο μου έλεγε ότι δεν έχω Visa (!) Και ότι πρέπει να δώσουμε από 5 ευρώ ο κάθε επιβάτης για έκδοση Visa.

Μάλιστα μου ζήτησε να βάλω τα λεφτά μέσα στο διαβατήριο και να το το ξαναδωσω 😁

Η μαλάκια είναι ότι μπορεί να σε καθυστερήσει Πολύ με ψάξιμο κλπ όποτε δώσαμε σύνολο ένα 10αρικο (4 είμασταν) και περάσαμε γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε ένα χωριό της Σερβίας μέσα στην ίδια μέρα.

Στα διόδια κάναν σαν τρελοί για ευρώ. Εννοείται τα τσεπωναν κατέυθειαν ούτε χαρτάκι ούτε τίποτα.

Συνάλλαγμα δεν χρειάστηκα στις 2 ώρες που διέσχισα τη χώρα.

Έπεσες στην περίπτωση. Περνάω τα σύνορα τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον 5 φορές τον χρόνο, ποτέ δεν μου ζήτησαν τίποτα είτε στην είσοδο είτε στην έξοδο, πλην μιας φοράς που με είδε με καφέ και τσιγάρο ο συνοριακός και κλείνοντας του μάτι μου λέει "καφέ για μένα δεν έχει"; Θα σου φέρω την επόμενη φορά του απάντησα και έφυγα. Γενικά δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα σε Έλληνες, σχεδόν ποτέ δεν ελέγχουν αποσκευές - ανοίγουν πορτπαγκαζ σε Έλληνες. Οι μόνοι που ελέγχουν είναι οι Σέρβοι και αυτοί απλά σου ανοίγουν το πορτμπαγκάζ μπας και κρύβεις κανένα τεράστιο λαθραίο. Ούτε οι δικοί μας ελέγχουν, στα 10 χρόνια 1 φορά μου άνοιξαν πορτμπαγκάζ.

Επεξ/σία από lary7
Δημοσ.

Oχί μόνο στα Σκόπια αλλά και Σερβία μπορεις να ταξιδέψεις έχοντας μόνο ταυτότητα χωρίς και αυτοί να είναι μέσα στην Ε.Ε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanosgeo είπε

Πρέπει να σου έχει τύχει λίγο πιο παλιά αυτό. 2-3 από τις τελευταίες φορές που έχω περάσει με το που βλέπουν απο μακρια ελληνικη ταυτότητα δεν την πήραν καν να τη τσεκάρουν!!!

Και έχω δει στο γυρισμό έλληνες που κάναν κρα ότι τα χαν τσούξει να γυρνάνε οδηγώντας χωρίς κανένα θέμα (τουλάχιστον στα σκοπιανά που τους παρατηρούσα). Από όσο έχω αντιληφθεί όλη η περιοχή εκεί μετά τα σύνορα ζει από τους Έλληνες (βλέπεις απο δεκάδες βενζινάδικα μέχρι οδοντιατρεία και κλινικες με ταμπέλες στα ελληνικά) και δεν τους παίρνει να δημιουργήσουν κανένα θέμα ...

2011 εγινε το σκηνικο. εχουν περασει αρκετα χρονια οντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...