adtakhs Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Η πρώτη λογική χωρίς να αλλάξεις οθόνη , αλλά για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντοχη στον χρόνο λέει: AMD R7 1700X + THERMALRIGHT TRUE SPIRIT 140 ASROCK AB350 PRO 4 G. SKILL 32GB DDR4 3200Mhz CRUCIAL MX300 525GB (παίζει σε δυο εκδόσεις M2 ή Sata) οπότε διαλέγεις όποιον θες. XFX TS 550 GOLD TOSHIBA P300 3TB SATA III Δεν το πολυέψαξα το κόστος, κάπου στα 1020€ πρέπει να βγαινει. Η δεύτερη λογική λέει πως αν ασχολείσαι και με O/C , πας στα ίδια αλλά με τον R7 1700 που είναι χαμηλότερα χρονισμένος αλλά έχει και ψύκτρα καλή επάνω του. AMD R7 1700 ASROCK AB350 PRO 4 G. SKILL 32GB DDR4 3200Mhz CRUCIAL MX300 525GB (παίζει σε δυο εκδόσεις M2 ή Sata) οπότε διαλέγεις όποιον θες. ΔΕΝ έχουν διαφορά ταχύτητας. XFX TS 550 GOLD TOSHIBA P300 3TB SATA III + ένα από τα 2 παραπάνω κουτιά ! Και την τρίτη περίπτωση με οθόνη σου την φτιάχνω τώρα. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2017 από adtakhs 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Τις ram τις αυξάνεις ανά πάσα στιγμή. Οθόνη εφόσον σε παίρνει σκέψου το σοβαρά για πολλούς λόγους.
jeandoumpier Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Είναι ευκαιρία σε αυτά τα χρήματα (1000€) να αγοράσει νέο κουτί ΚΑΙ οθονη μαζί να ευχαριστηθει εμπράκτως το gaming. 1
metmat Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις προτάσεις. Θα μελετηθούν όλες για να γίνει η τελική επιλογή μιας και από βδομάδα λογικά θα αρχίσω να παίρνω σιγά σιγά το κομμάτια γιατί το θέμα είναι κάπως επείγον μιας και είμαι χωρίς υπολογιστή τώρα.
adtakhs Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Τις ram τις αυξάνεις ανά πάσα στιγμή. Οθόνη εφόσον σε παίρνει σκέψου το σοβαρά για πολλούς λόγους. Να κοιτάξει αν μπορεί να πουλήσει αυτή που έχει ώστε να αυξηθεί το budget . Αν μπορέσει να την δώσει σε μια αξιοπρεπή τιμή, τότε βάζει 16gb ram, παίρνει από εκεί τα 100€ και τα ρίχνει σε οθονη μαζί με ότι έχει μαζέψει. Αν πάει από την άλλη για μια πάρα πολύ καλή οθόνη, θα πέσει πολύ σε όλα τα άλλα και δεν θα βγάζει το βάθος του χρόνου που θέλει . 1
metmat Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Για να βοηθήσω κι εγώ λίγο την συζήτηση και όχι να τα περιμένω όλα από εσάς, να εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου. Το θέμα της οθόνης είναι σίγουρα πολύ σημαντικό αλλά από την άλλη πλευρά, η οθόνη είναι κάτι που μπορεί να περιμένει και λίγο μιας και υπάρχει ήδη αυτή που έχω. Έστω κι αν δεν είναι καλή σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τις δυνατότητες και την απόδοση που έχουν οι πιο σύγχρονες οθόνες. Αλλά η οθόνη μπορεί να αγοραστεί και λίγο αργότερα. Στα άλλα κομμάτια όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ πχ να πάρω μητρική και να αφήσω για αργότερα τον επεξεργαστή!!! Στην αρχή προσανατολιζόμουν σε ryzen 1600x με την coolermaster hyper 212 evo 16gb ram 3200mhz μητρική δεν ήξερα καθόλου τι πρέπει να κοιτάξω πέρα από το να έχει socket am4 για δίσκο κοιτούσα τον M.2 samsung 960 evo 250gb corsair cx750 80plus bronze Επειδή όμως δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε ένα τέτοιο σύστημα να με καλύψει ή αν έχω βάλει κάτι που είναι υπερβολικό ή ανεπαρκές, απευθύνομαι και σε εσάς που σίγουρα το έχετε το θέμα πολύ περισσότερο από μένα.
adtakhs Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Από το να πάρεις 1600X + ψύκτρα , στην περίπτωσή σου καλύτερα R7 1700 με την ψύκτρα του που είναι πολύ πολύ καλή για μαμά. Σκληρό δίσκο δεν θες ? Γενικά θα φτιάξεις ένα σύνολο για δεν θα ξανα ασχοληθείς ή θα κάνεις μελλοντικές αναβαθμίσεις σε περιφερειακά (μνήμες , σκληρούς , ssd, κάρτες ) ? 1
wooddoll Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Καλησπέρα! -Απο την στιγμή που έχεις μια AMD Radeon RX 480 μπορείς να παίξεις συνδυασμό με: AMD: r7 1800X, r7 1700X, r7 1700, r5 1600. Intel: i7 7700K, i7 6700K, i5 7600K, i5 7500, i5 7400, i5 6600K, i5 6500, i5 6400. Ένα τροφοδοτικό με τουλάχιστον 500 watt κατηγορίας κατά προτίμηση 80 Plus Bronze και άνω Μνήμες DDR4 σε Dual Channel χωρητικοτητας 16 GB Ram και άνω και ταχύτητας 3200 MHz *προσωπικά θα έδινα μια ευκαιρία στους καινούργιους επεξεργαστές απο την AMD καθώς δείχνουν ενδιαφέρον (ειδικά οι σειρές r7) Αν πάλι πας στην Intel προτίμησε την σειρά 7xxx 1
metmat Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Τον ξέχασα τον σκληρό γιατί δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα καθώς το λειτουργικό και όποιο παιχνίδι είναι να παίξω θα μπαίνει στο ssd. Γι αυτό δεν τον ανέφερα. Ο δίσκος επειδή θα είναι καθαρά σαν αποθηκευτικό μέσο δεν με απασχολεί πάρα πολύ και θα κοιτάξω να κόψω από κει χρήματα όσο είναι δυνατόν. Βέβαια χαμηλή τιμή έχουν πλέον αυτοί οι δίσκοι άρα το βλέπω σαν λεπτομέρεια. Πολύ σωστή πάντως η παρατήρησή σου adtakhs. παράλειψη από την πλευρά μου! Επίσης να αναφέρω ότι προσανατολιζόμουν περισσότερο σε ryzen 1600/1600x σε σχέση με τους 1700/1700x γιατί είδα ότι είναι χρονισμένοι υψηλότερα (χωρίς να ξέρω που μπορεί να φτάσει ο καθένας με oc) και από οσα γνωρίζω αυτό είναι που παίζει ρόλο στο gaming. Άσχετα απο το γεγονός ότι ο 1700 έχει περισσότερα cores/threads αφού δεν κάνω κανένα βαρύ multitasking, rendering κλπ Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτό που λέω ή αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Ο 1600 είναι ιδανικός αργότερα τον κλοκαρεις με αγορά ψύκτρας που θα κάνεις εκείνο το διάστημα.Ο 1700 ζητάει 100ευρω παραπανω τα οποία δεν θα τα δεις στο gaming παρά μόνο σε εργασίες που δεν κάνεις ούτως ή άλλως το ίδιο κι ένας m2. Ήδη ο 6πυρηνος είναι futureproof. Για οθόνη υπάρχει νήμα να ρωτήσεις και δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς πολλά παραπάνω μέχρι να την αγοράσεις.
pirmen56 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Αν στην αρχική σύνθεση του jeandoumpier, που φτάνει τα 710€, έβαζες έναν 7700Κ θα ήσουν μέσα στο μπάτζετ. Με μια cpu η οποία τα καταφέρνει εξίσου καλά με όλες τις μηχανές γραφικών είτε ζητούν λίγα και δυνατά είτε πολλά cores. Σχετικά με ssd θα σου έλεγα να πάρεις έναν 128Gb για το λειτουργικό και κάποιον hybrid στο στυλ των firecuda για τα games. Με το σκεπτικό ότι το game που πρόκειται να τερματιστεί(και άρα φορτώνει συχνά) και μόνο θα γίνει cached. Για να μην κάνεις uninstall συνέχεια με τον πανάκριβο mlc ssd των 256 ή 512mb. Για tlc δεν το συζητάμε. Έχω άσχημη εμπειρία. Μπορείς ακόμα και να φτιάξεις δικούς σου υβριδικούς δίσκους μέσω BIOS. Σίγουρα η ίντελ υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία. Δεν ξέρω τι παίζει σε ryzen. 1
wooddoll Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Ο 1600 είναι ιδανικός αργότερα τον κλοκαρεις με αγορά ψύκτρας που θα κάνεις εκείνο το διάστημα. ..Ο AMD Ryzen 5 1600 δεν over-clockάρει! ο 1600x μαζί με μια μητρική με chipset x370 ή b350 μπορεί να κάνει Overclocking
tanasen01 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 ..Ο AMD Ryzen 5 1600 δεν over-clockάρει! ο 1600x μαζί με μια μητρική με chipset x370 ή b350 μπορεί να κάνει Overclocking Φυσικά και παίρνει overclock όπως και όλοι οι ryzen αφού είναι ξεκλείδωτοι. Και ο 1600 και ο 1600X κλοκάρουν το ίδιο καλά με τον Χ να έχει το + του παραπάνω turbo boost.
jeandoumpier Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 @metmat, το 750άρι τροφοδοτικό είναι υπερβολικό. Καλύτερα ένα 550w ποιοτικό, gold σαν το evga supernova g3 (που όπως είπαμε είναι εξαιρετική η τιμή του στο e-gate) και με αρκετά χρόνια εγγύηση, όχι σαν τα 3 του corsair που επέλεξες. Σαν watt θα σε καλύψει. Τώρα αν για δικούς σου λόγους θέλεις περισσότερα watt, πήγαινε σε αυτό το 650άρι http://www.skroutz.gr/s/7593714/Corsair-RMx-Series-650X.html Επίσης, έχε υπ'όψιν σου ότι άλλη οθόνη σημαίνει άλλη εμπειρία στο παιχνίδι και όχι μόνο (αρκετά πιο σύγχρονο πάνελ-καλύτερη απόδοση των χρωμάτων-ευρύτερες γωνίες θέασης, ενσωματωμένη λειτουργία που συνδιάζεται με την κάρτα γραφικών σου για gaming/amd freesync/ πιο ξεκούραστη λειτουργία για τα μάτια, μεγαλύτερο μέγεθος) . Άν δεν αποδοθούν στα μάτια σου οι δυνατότητες των parts που αγόρασες, τότε ποιο το νόημα: Άν δεν υπήρχε χώρος στο budget εντάξει, θα μπορούσες να περιμένεις- και πάλι θα ήταν μέτριο το σύστημα λόγω της υπάρχουσας οθόνης. Αλλά αφού έχεις διαθέσιμο budget, κάνε την μπουγάδα από τώρα. 1
metmat Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Πολύ ωραία. Βγαίνουν λοιπόν τα πρώτα συμπεράσματα. Μάλλον παμε προς amd ryzen και όχι σε intel. Πιθανότατα θα κινηθώ προς 1600Χ που είναι πιο οικονομικός από τον 1700 και λογικά στα παιχνίδια θα αποδίδει καλύτερα λόγω των 3,6Ghz (δεν θα χρειαστεί και oc άμεσα λογικά). Ξεχωριστή ψύκτρα αφού ο επεξεργαστής δεν παρέχει δικιά του. Τα 750W σε τροφοδοτικό μάλλον είναι υπερβολικά άρα πάμε για 550 μάλλον. Να μείνει και κανένα ευρώ παραπάνω στην τσέπη μπας και πάει για οθόνη. SSD, μητρική και ram θα κοιτάξω για διαθεσιμότητες σε αυτά που προτείνετε. Θα κρατήσω μάλλον και το κουτί για να μείνουν κι άλλα ρέστα που θα πάνε στην οθόνη. Σε καλό δρόμο είμαι ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα