Προς το περιεχόμενο

The last Samurai

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Koita file mou:

Kurosava den einai alla oti to protinw to protinw,poly kalo kai den to xeftilise to thema me tous Samurai,to sevastike arketa.Oi enstaseis mou einai:

Sto prwto miso,pisteuw to palikari pros xarin tou minimatos kai tis istorias xehase tous xaraktires.Diladi as poume ypotithete oti o Arxi-Samurai krataei ton Cruz zwntano gia na mathei gia tous exthrous tou alla pote den ton vlepoume na rwtaei kati idietero. To gomenaki-panta yparxei gomenaki- deixnei na sympathei ton Cruz enw yparxei logos na ton misei.Mono se kapoia stigmi sto asxeto,kai xwris na deixei synaisthima paraponietai.

Den exoume re paidi mou antallagi!!Apla vlepoume ton Cruz na goustarei mera me ti mera tous Samurai(pragma katholou periergo an skefteis oti apo tin arxi deixnei anthrwpos tis timis,diladi den einai kai kamia terastia metastrofi)

Tha protimousa ligo perisoteri politiki intrigga,ligo perisoteri emfasi sto ti simaine gia tin Iapwnia oi Samurai kai ti i dytiki proseggysi(auto itan pou me eixe xalasei kai ston Monomaxo para poly,ekei exase tin eukairia o Monomaxos na ginei aristourgima)

Den exei skines!!!Xwris plaka,den exei re paidi mou synaisthimatiki fortisi i entoni eikonografisi-exereitai to teleutaio kommati kai 2-3 exereseis sto prwto kommati

Koinws,pws na to thesw,mou afise tin apopsi oti:"Exoume ena thema me synaisthima,drasi,istoriko ypovathro kai kyriws noima alla eimaste POLY AMERIKANOI gia na xefygoume apo ta klise mas"

Kai vevews,proswpiki apopsi,mallon diekperaitiki ithopoia.

a,kai kyriws:epi 1,5 wra vlepeis AKRIVWS-MA AKRIVWS- to Xoreuontas me tous Lykous stin Iapwnia, epi misi wra aneta tha mperdeuosoun me to Ran kai ola auta stin syskeyasia dwro twn 2,5 wrwn amerikanikou rip-off tou 7 Samurais tou Kurosava

Bottom line: Desto opwsdipote,tha peraseis kala,tha syginitheis,tha tsitoseis,tha afosiwtheis alla re gamwto den einai masterpiece-quality

Δημοσ.

Ζητώ να με συγχωρέσεις KaizerSoze, αλλά δεν διάβασα το 2ο post σου επειδή βιάζομαι... :P

Λοιπόν, έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για την ταινία και θα περιμένω την στιγμή να την δω. Άκουσα στην τηλεόραση σε μια εκπομπή πως είναι υποψήφιο για την τρομερή μουσική του.

Αν και με τον Τομ Κρουζ για samurai, μου φαίνεται αηδιαστικό θα το δω και θα σας πω.

:oops:

Δημοσ.

h prospathia metraei, oute kai to zaitochi htan kourosawa alla ti kaneis,

enas einai o kourosawa.

Sanjuro rules.

Δημοσ.

ρε γμτ, πως λεγότανε η ταινία του ακίρο, της οποίας το remake είναι το "κ οι 7 ήταν υπέροχοι" ?

οι 7 samurai?

ήθελα να την συστήσω εχθές σε έναν φίλο μου που ενθουσιάστηκε με το "last samurai" κ δεν θυμόμουν τίτλο..... :lol:

έχω μπλεχτεί τώρα τελευταία με όλους τους ανατολίτες, από τη μία ο ζοϊτότσι, από την άλλη η ούμα.......

τρέχα γύρευε.......

Δημοσ.

kali itan.. perimena poly xeirotera pragmata kai omologo pos ektimo olo kai perisotero ton cruise.... eidika oi maxes kai xerete osoi to eidate poia ennoo einai poly kales me poly sfagi opos alloste armozei se tetoia tainia.. emena mia fora den me xalase kai skeftomai kapote na tin tsimpiso se dvd.... pantos ayti i moda me samurai kai asian cinema emena os fanatiko tou eidous den me xalaei katholou!!!!! kill bill zatoichi last samurai..... ante na erxontai kai alla!!!!!

Δημοσ.
ρε γμτ' date=' πως λεγότανε η ταινία του ακίρο, της οποίας το remake είναι το "κ οι 7 ήταν υπέροχοι" ?

οι 7 samurai?[/quote']

Asfalws kai legetai etsi.Me mia travigmeni apopsi,akoma kai to Unforgivven ekei stirixthike!!

ήθελα να την συστήσω εχθές σε έναν φίλο μου που ενθουσιάστηκε με το "last samurai" κ δεν θυμόμουν τίτλο..... :lol:

έχω μπλεχτεί τώρα τελευταία με όλους τους ανατολίτες, από τη μία ο ζοϊτότσι, από την άλλη η ούμα.......

τρέχα γύρευε.......

RAN!!!

RAN!!!

RAN!!!RAN!!

7 SAMURAI!!!

7 SAMURAI!!!

7 SAMURAI!!!

YOZIBO!!

YOZIBO!!YOZIBO!!

P.s to RAN to tonisa arketa i oxi?

Δημοσ.

Φιλε Kaizer, για τις παρατηρησεις σου στην ταινια θα συμφωνησω σχεδον σε ολα.Οσον αφορα ομως το γκομενακι και το οτι δειχνει τη δυσαρεσκεια της μονο σε μια σκηνη και οχι στον ιδιο τον Tom,μη ξεχνας πως δεν ειχε πολλες επιλογες.Ηταν "λιγο" καταπιεσμενες και λογω κουλτουρας "επρεπε" να δειχνει το καλυτερο προσωπο στο ξενο.

Παντως θα προτιμουσα αλλον ηθοποιο για το ρολο του τελευταιου Samurai!

Kaiser μπορεις να μου δωσεις μερικες πληροφοριες για τις ταινιες που αναφερεις εκτος του "7 Samurais"? :wink:

Δημοσ.

Koita,asfalws ypotithete oti i typissa eixe megalwsei me to nomo twn Samurai kai eprepe na filoxenisei ton xeno poso mallon afou tis to zitise o aderfos kai arxigos tis.Alla mexri ekeino to simeio,stis skines pou den edeixne mazi me ton Cruz,tha eprepe na stravwne pio poly.Egw as poume den to eixa katalavei mexri pou edeixe tin kokkini panoplia sto spiti.

Mmm gia to Yozibo ase mou xrono na to dw kamia fora olo mazi kai oxi 1 wra twra 1wra tin alli mera

Gia to RAN den exw na pw allo ektos apo

http://www.ideopolis.gr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=188&forum=9

Δημοσ.

Είδα την ταινία χτες στην Πάτρα.

Νομίζω πως η ταινία είναι καλή, και όχι μόνο για DVD αλλά και για την αίθουσα.

Η εποχή Meiji στην οποία αναφέρεται το έργο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος για την Ιαπωνία. Είχα διαβάσει για αυτήν και μου άρεσε που η ταινία ήθελε να την (ανα)παραστήσει. Ακριβώς ήταν η περίοδος που μετέτρεψε την Ιαπωνία από χώρα αγροτική και των σαμουράι σε μια χώρα σύγχρονη και σήμερα σημαντική οικονομική δύναμη.

Ωστόσο η ταινία ΔΕΝ φώτισε και πολλά σχετικά με την εποχή. Χρειαζόταν όντως λίγη περισσότερη πολιτική. Η ταινία έμοιαζε με παραμύθι: "Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας βασιλιάς που πλήρωνε όσο όσο για να κάνει σύγχρονη την παραδοσιακή του χώρα αλλά ... κλπ"

Και βέβαια ποιος θα βρει σε πόσες άλλες σκηνές ΔΕΝ έβλεπες τον Κρουζ: Στην αρχή που ο έμπορος όπλων προλόγιζε την εμφάνιση του Κρουζ επί σκηνής (για να κάνει το "προμόσιον") και σε μια σκηνή όπου ο Ken Watanabe (Katsumoto) μπαίνει στο υπουργικό συμβούλιο και παρουσία του αυτοκράτορα διαθέτει το ξίφος του και συλλαμβάνεται. Η ταινία ήταν πραγματικά αγιογραφία του Κρουζ. Νομίζω συμμετείχε και στην παραγωγή, κάνω λάθος;

Ο Κρουζ στην ταινία παίρνει πολύ στα σοβαρά τον εαυτό του και ενώ παίζει σχετικά καλά, γίνεται αντιπαθής (τα κάνει όλα, τα μπορεί όλα, καταφέρνει τα πάντα, αντέχει το ξύλο, τις σφαίρες, τα σπαθιά, τα ράμματα (μπρρρρ) και τα ελαττώματά του έχουν σοβαρό λόγο που υπάρχουν!)

Ο Watanabe έπαιξε πολύ καλά, μου άρεσε στη σκηνή που ανέφερα με το υπουργικό συμβούλιο, αλλά "θάφτηκε" -- μου θυμίζει λίγο τον Samuel Jackson, τι λέτε;

Πολύ μελετημένες ήταν οι σκηνές της μάχης. Δεν εννοώ τις σφαγές αλλά τα στοιχεία της μάχης. Εμένα με έπεισε ότι οι σαμουράι όντως προετοιμάστηκαν άριστα για να αντιμετωπίσουν τον τακτικό Ιαπωνικό στρατό, παρά τον υποδεέστερο εξοπλισμό τους.

Αν ήθελα να αλλάξω τον τίτλο, θα έβαζα "Ο Κρουζ μιλά γιαπωνέζικα". Πάντως δεν είναι κακή ταινία. Καλούτσικη είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...