Προς το περιεχόμενο

i7 2600(non k) overcloak

Cotsos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδες..εχω εναν ι7 2600 και mobo gigabyte p67 και ενω μου λεει οτι μπορω να βαλω το cpu μεχρι x42 το βαζω αλλα οταν ανοιγω το pc μου το παει μονο του στο x39!!τι συμβαινει γτ δεν μπορω να clockαρω μεχρι 4.2??παρακαλω βοηθειστε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα παιδες..εχω εναν ι7 2600 και mobo gigabyte p67 και ενω μου λεει οτι μπορω να βαλω το cpu μεχρι x42 το βαζω αλλα οταν ανοιγω το pc μου το παει μονο του στο x39!!τι συμβαινει γτ δεν μπορω να clockαρω μεχρι 4.2??παρακαλω βοηθειστε...

bro με κλειδωμενο το multi δε μπορεις αλλα οι ελπιδες που εχεις ειναι να παιξεις με bclock για να ανεβεις

αλλα μη περιμενεις και πολλα   απο 100-106  εαν εισαι τυχερος  θα το παλεψεις πιστευω σε αυτα τα cpu

https://www.youtube.com/watch?v=lOyTpi-OoCI

ευχαριστω για την απαντηση παιδες !γτ με αφηνει να το παω απο x34 σε x39 ομως και μετα δεν ανεβαινει αλλο??αμα ηταν κλειδωμενο θα επρεπε να μην με αφηνει καθολου να το κανω ετσι δεν ειναι??

για παραδειγμα το παλικαρι στο video το εχει κανονικα x42!εγω εκανα καποιες προσπαθειες και με αφηνει να το παω x42 μονο οταν εχω τις μνημες στο standard profile αλλα και παλι δεν ειναι x42 σταθερα για ολους τους πυρηνες...οταν το βαζω ομως τις μνημες σε X.M.P. στα 2133 mhz τοτε μου παει x39 απο μονο του σε ολους τους πυρηνες και ας το εχω βαλει στο x42...!!

ευχαριστω για την απαντηση παιδες !γτ με αφηνει να το παω απο x34 σε x39 ομως και μετα δεν ανεβαινει αλλο??αμα ηταν κλειδωμενο θα επρεπε να μην με αφηνει καθολου να το κανω ετσι δεν ειναι??

για παραδειγμα το παλικαρι στο video το εχει κανονικα x42!εγω εκανα καποιες προσπαθειες και με αφηνει να το παω x42 μονο οταν εχω τις μνημες στο standard profile αλλα και παλι δεν ειναι x42 σταθερα για ολους τους πυρηνες...οταν το βαζω ομως τις μνημες σε X.M.P. στα 2133 mhz τοτε μου παει x39 απο μονο του σε ολους τους πυρηνες και ας το εχω βαλει στο x42...!!

Το max multi (turbo) είναι 42 στον  2600 αν θυμαμε καλα  για αυτο δε μπορεις να βαλει παραπανω μulti και για αυτο τον λογο  ειναι (κλειδωμενος στο multi)  δε ειναι κ

οποτε  τελικα μπορεις να παιξεις μονο με bclock  ετσι  με μαχ  106Χ42 = 4450 αλλα μαλλον δε βοηθαει η μητρικη  σου εδω

εχω δει σε Z77 μητρικες να παιζουν bclock απο 100 -110-112 ψαξιμο θελει φιλε μου δες αν μπορεις να ανεβεις με χαμηλα τις μνημες και επισης δωσε + ρευμα στο cpu 

παραδειγματα με 3770 με Ζ 77

https://www.youtube.com/watch?v=uvzYd5qZW5I

https://www.youtube.com/watch?v=2bZF6HJJ9zU

γεια χαρα και παλι...με χαμηλα τις μνημες ανεβαινει οτα το βαζω στο x42 αλλα μονο για εναν πυρηνα..και μολις κανω stress test μου παει και τους 4 πυρηνες στο x39....επισης εδωσα και ρευμα μεχρι και 1.5v αλλα δεν αλλαξε κατι...επομενως για overcloak και στους 4 πυρηνες εχω ταβανι το x39...επισης θελω αν μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ειναι το VID ?αν καταφερω να εχω αυτο σταθερο νομιζω θα μπορεσω να παω στο 4.2!!

Εκτος αν δινω λαθος ρευμα..εγω αυξανω το vcore αλλα αυτο το vid που σας λεω δεν ειναι σταυθερο...οποτε τι γινεται ??κανω κατι λαθος??

Εκτος αν δινω λαθος ρευμα..εγω αυξανω το vcore αλλα αυτο το vid που σας λεω δεν ειναι σταυθερο...οποτε τι γινεται ??κανω κατι λαθος??

εδω τα εξηγει ποστ 9

VID (Voltage Identifier) = Voltage Level "request" by the CPU to the motherboard's VR (voltage regulator) to supply it, this is initialized by the CPU and can change accordingly if the CPU is in power saving mode like C1E/EIST features, and also each CPU has an unique max VID internally that was set at factory level while they're running at full load. Turning off power saving features like C1E/EIST will overide and disable those feature and the cpu's VID will be permanently set at their max.

VCore = Actual voltage "delivered/supplied" by the mobo to the cpu, this could be automatic from the cpu as the function of C1E/EIST features ... or ... it was manually set and override by user like in OCing, and this "manually set" vcore could be higher/lower than the cpu's VID at mobo with oc-ing capability.

About the voltage reading, VID is just a state or information that is in the CPU, while vcore is the actual voltage, and as usual, software based reading on vcore is not very accurate, expecting +/-10 to 20% off for normal condition.

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/642427-What-s-the-difference-between-Core-Voltage-and-VID

μηπως σου ριχνει multi διοτι εχεις τα saves power states  στο cpu ανοικτα ; φυσιολογικο

δες εαν εχει επιλογη η μητρικη  σου  να βαζεις manual  multi ολα τα  cores με τη σειρα οπως η asus

post-238528-0-38228300-1495861966_thumb.jpg

επισης δοκιμασε με τα saves  κλειστα  π (eist /c1e c3 c6 )να μη ριχνει καθολου  το multi να ειναι σταθερη η συχνοτητα

ψαξε στο google-utube μηπως βρεις κανα οδηγο για τη μητρικη σου για no k oc

παιδια τζιφος!!μεχρι 3.9 σε ολα τα cores...εχετε να προτεινεται κατι ?μηπως να ανεβασω το vcore ?αλλα ποσο?

Κλειδωμένο είναι, στο είπαν 10 φορές μέχρι τώρα. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις από αυτό;

Μήπως νομίζεις ότι και οι κουραμπιέδες έχουν σκόνη;

Τι ψυκτρα έχεις στον επεξεργαστή;

Που ακριβώς έχει θέμα αυτό;

Και την μαμά να έχει δεν έχει καμία σημασία!!!

Κλειδωμένο είναι, στο είπαν 10 φορές μέχρι τώρα. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις από αυτό;

Μήπως νομίζεις ότι και οι κουραμπιέδες έχουν σκόνη;

Που ακριβώς έχει θέμα αυτό;

Και την μαμά να έχει δεν έχει καμία σημασία!!!

Για πιθανό ανέβασμα vcore

εχω τηv CoolerMaster Hyper TX3 EVO!!

και πριν κραξετε ξερω οτι δεν σηκωνει πολυ OC απλά ηθελα να δω αν μπορω να κανω τον επεξεργαστη να τρεξει στα 4.2 σε ολους τους πυρηνες!!

αλλα δυστυχως νομιζω δεν γινεται γενικα αυτο γτ οπως ειπατε ειναι κλειδωμενο..μπορω μονο με BCLK ομως δεν θα μπορω να εχω τις μνημες σε X.M.P. !!Οποτε προτιμω 3.9 και μνημες στα 2133 παρα 4.2 και μνημες στα 1600 και κατω...διορθωστε με αν κανω λαθος η αν ειναι προτιμοτερο να εχω τον cpu στα 4.2!!

Για πιθανό ανέβασμα vcore

Που δεν έχει κανένα νόημα! Δεν είπε ο άνθρωπος δεν φτάνει το ρεύμα ;)

Μέχρι 1.5 του έδωσε, και 12v να δώσει OC γιοκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...