Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση μεταξύ σε ένα ryzen 1400 και σε έναν e5 2670...

Πριν είχα τον 3570κ στα 4.2 και ο xeon είναι περί το 30% πιο γρήγορος σε χρόνους για render.

Ναι επεξεργαστής του 2012 αλλά με τιμή πώλησης 2000€ και 16 thread.

• Like 1
Δημοσ.

1) αν κάποιος πιστεύει ακόμη ότι επειδή ο xeon έκανε 2000 ευρώ κάποτε, είναι καλύτερος για αυτές τις συγκεκριμένες εργασίες σήμερα, τότε ρισκάρω να πω ότι δεν έχει εμπειρία με τέτοιο μηχάνημα ή δεν έχει εμπειρία με ένα καινούργιο pc

κι εγώ αυτό λέω ότι δεν συγκρίνονται

πόση ώρα θα κάνει boot ο xeon, πόση φασαρία, πόση ώρα θα παίρνει για εργασίες λειτουργικού λόγω ram και δίσκου, πόσο πιο αργός θα είναι σε απλά πράγματα στο photoshop; δεν θέλει μόνο premiere transcoding, θέλει και photoshop...

όλα αυτά τα χουμε σκεφτεί;

2) θα κερδίσει σε transcoding όλα αυτά που χάνει στα υπόλοιπα όμως;

Adobe Premiere Pro: Skylake vs Dual Xeon Workstation

στο video είναι ο ίδιος επεξεργαστής με το w/s που προτάθηκε

η λογική λέει πως δεν έχει να περιμένει κάποιο θαύμα ούτε εκεί γιατί δεν μιλάμε για rendering αλλά για transoding σε premiere...

3) αλλά ας πούμε ότι χάνει τραγικά στο transcoding με τον 1400, κι ότι μπορεί να κάνουμε λάθος εκτίμηση

ε τότε αντί για καινούργια 1050ti ας πάρει την πιο φθηνή μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών με 50 ευρώ και βάζει τα υπόλοιπα για τον ryzen 1600 που είναι πολύ πιο γρήγορος ακόμη και στο render... και τέλος

δεν είναι ίδια τιμή, είναι +200 ευρώ, αλλά τι παίρνει; τρελά ανώτερες επιδόσεις στα πάντα και single και multi thread, από boot, photoshop, premiere μέχρι surfing γιατί έχει καλύτερο επεξεργαστή, ssd, ram, ησυχία, εγγύηση και συμβατότητες...

έχω δουλέψει με τέτοια w/s, από οχταπύρηνο γράφω τώρα (όχι 2670)

ξαναλέω, ακόμη και για 200 ευρώ λιγότερα, δεν αξίζει σαν επιλογή

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μου εχει πει ακομα ποια οθονη εχει.

Πρεπει οπωσδηποτε να μαθει μοντελο οθονης πρωτα και να τη βαλει ψηλα στις προτεραιοτητες.Να δει αν εχει κανα part.

Η συνθεση με R5 1600 ειναι οτι πρεπει κατα τη γνωμη μου.

Δημοσ.

2) θα κερδίσει σε transcoding όλα αυτά που χάνει στα υπόλοιπα όμως;

Adobe Premiere Pro: Skylake vs Dual Xeon Workstation

Το σύστημα με τον 6700κ έχει 500€ μόνο η μητρική με τον επεξεργαστή...

Δεν είπα ότι τι σύστημα είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Είπα ότι στο budget του ts είναι η καλύτερη λύση. Δηλαδή τι να πάρει pentium για render?

Εννοείται ότι το single thread performance μετράει πάρα πολύ και ειδικά όταν ο επεξεργαστής πάει στα 4.7 έναντι των 3.0 του xeon.

Δημοσ.

Το σύστημα με τον 6700κ έχει 500€ μόνο η μητρική με τον επεξεργαστή...

ναι το ξέρω, μόνο που συγκρίνεται και με dual xeon e5 2670, όχι με single socket όπως αυτό που προτάθηκε...

βλέπουμε τι διαφορές έχει και για αυτό το είπα από την αρχή, γιατί μιλάμε συγκεκριμένα για premiere και όχι για οποιοδήποτε άλλο multithreading στο οποίο θα άξιζε ακόμη και σήμερα ο xeon σε μια λογική τιμή παρόλα τα κουσούρια του (μην τα ξαναγράφω)

ο 1600 έχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις από τον 6700k, άρα με +200 ευρώ παίρνει όχι κάτι καλύτερο αλλά κάτι πολύ καλύτερο από δύο τέτοια workstation... τι να προτείνουμε να πάρει;

αυτό λέω, ναι μεν δεν υπάρχει άλλη επιλογή στα 500 ευρώ αλλά δεν αξίζει (για αυτά τα προγράμματα)

ενώ και ο 1400 πρέπει να βρίσκεται στο 35-40-50% του 6700k; και ο pentium πιθανόν (δεν κοίταξα)

άρα σύμφωνα με το video πως θα συγκρίνεται με τον single 2670; αφού 50-65% του 6700k δίνει ο dual... αν βάλεις και όλες τις άλλες περιπτώσεις πέρα του multithreading, πάλι δεν είναι καλύτερη επιλογή; για μένα είναι

δεν λέω ότι δεν έπρεπε να πέσει αυτή η πρόταση, αλλά λέω ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα το μετανιώσει στο τέλος αν κάνει αυτήν την αγορά

τέλος πάντων, νομίζω ότι έχουμε καλύψει αυτόν που άνοιξε το θέμα και εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο ούτως ή άλλως

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Oθονη τελικα δεν εχει, θα παρει καινουρια. Τι προτεινετε? Ο,τι πιο οικονομικο γινεται για χρηση Premiere και Photoshop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...