Sheogorath Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, Ψάχνω πρόγραμμα να κάνω fan curve για το λάπτοπ μου. Πάει 60-65 βαθμούς, είναι νορμάλ,αλλά είναι πολύ αθόρυβο. Θα προτιμούσα 10 βαθμούς κάτω με λίγο παραπάνω θόρυβο, για αυτό ψάχνομαι. Σε gaming (Mass effect 3/Civ 5) που δοκίμασα για λίγο καιρό, πήγε ~78-80, χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο, οπότε την παράτησα την ιδέα. Σίγουρα ανέβαζε στροφές αλλά ακούγεται ελάχιστα, συνεπώς λογικά πάειπαραπάνω. Δοκίμασα speedfan αλλά δεν βρίσκει κάποιο fan cοntroller/chip, έψαξα λύσεις στο google, αλλά έβλεπα μόνο για thinkpads, που υποθέτω θα έχουν άλλα τσιπάκια ελέγχου. Έχετε καμία ιδέα?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Υπάρχει το notebook-fan-control το οποίο υποστηρίζει κάποια μοντέλα laptop διαφόρων εταιριών. Το δικό μου μοντέλο δεν το είχε (pavilion g6) και δοκίμασα την επιλογή pavilion dv6 και μπόρεσα να αυξομειώσω τις στροφές του ανεμιστήρα.
Sheogorath Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Υπάρχει το notebook-fan-control το οποίο υποστηρίζει κάποια μοντέλα laptop διαφόρων εταιριών. Το δικό μου μοντέλο δεν το είχε (pavilion g6) και δοκίμασα την επιλογή pavilion dv6 και μπόρεσα να αυξομειώσω τις στροφές του ανεμιστήρα. Με αυτό κάνεις fan profile ή μόνο στιγμιαία αλλαγή ταχύτητας? Καρφωτά 80% πχ.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Από όσο θυμάμαι έχει επιλογή auto αλλά και βάζεις καρφωτά το % ποσοστό στροφών.
dpolal Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Laptop cooler με 2 ή καλύτερα 3 μεγάλους ανεμιστήρες για όποτε θες να παίξεις. Μην πιέζεις το μανίσιο ανεμιστήρι χωρίς λόγο γιατί αν πάθει κάτι μετά τρέχα βρες ανταλλακτικό. 10 βαθμοί κάτω που θες δεν είναι εύκολη υπόθεση για φορητό.
Sheogorath Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Laptop cooler με 2 ή καλύτερα 3 μεγάλους ανεμιστήρες για όποτε θες να παίξεις. Μην πιέζεις το μανίσιο ανεμιστήρι χωρίς λόγο γιατί αν πάθει κάτι μετά τρέχα βρες ανταλλακτικό. Έχω ήδη βάση, αλλά δεν μπορώ να την παίρνω πάντα μαζί μου. Για αυτό ψάχνω εναλλακτικές. Από όσο θυμάμαι έχει επιλογή auto αλλά και βάζεις καρφωτά το % ποσοστό στροφών. Δεν έχει το μοντέλο μου δυστυχώς. Έβαλα άλλα κοντινά lenovo αλλά δεν αλλάζει κατι.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δυστυχώς gaming και laptop δεν πάνε μαζί. Να παίζω παιχνίδι στο hp και αντί του ήχου του παιχνιδιού, να ακούω το fan με τέρμα τα γκάζια και τη θερμοκρασία κολλημένη στους 80C.
Sheogorath Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μωρέ δεν το λέω για παιχνίδια αλλά μπας και αυξήσω το life expectancy χαμηλώνοντας τις θερμοκρασίες.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά από την διαχείριση ενέργειας επεξεργαστή> κατάσταση μέγιστων επιδόσεων το έβαλα στο 65%. Μέση θερμοκρασία με σερφάρισμα και mp3 playback στον i5-2450m έχω 45-47C και τα 2 cores.
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 O τροπος που εχω βρει ειναι να..καταλαβω*(sic) οσο γινεται επεξεργαστη & λαπτοπια,ας πουμε ο I7-3630QM δεν ζοριζει καθολου ανεμιστηρα και εχει νορμαλ θερμοκρασιες@ 2.4GHz Μπαινοντας στο παιχνιδι το turbo μεχρι και τα 2.8GHz θα ελεγα & παλιπως δεν υπαρχει ταλαιπωρια, ενω παραπανω και με μαξιμουμ τον πολλαπλασιαστη Χ34 = turbo απαντων πυρηνων @ 3.2GHz, ειναι για καταστασεις που υπαρχει λογος [Κι εκει ακομη, δεν το πηγαινω, σε προγραμματα που θα τους χρησιμοποιουσαν ολουςτους πυρηνες 100% κολλημενα, αλλα σε εκεινα που εκμεταλλευονται θετικα τη μεγιστησυχνοτητα διχως να τερματιζουν απολυτα επεξεργαστη π.χ. Intel Quick Sync encodingΚαπως ετσι -> δεν βλεπω ποτε πανω απο 85C τελη Μαιου σε 14"αρι λαπι-τοπι, ενω τοσυνηθες surfarισματος κλπ απλα πραγματα, ειναι απο 45-50C = τα παντα δροσερα ] * μια ενδιαφερουσα παρατηρηση ειναι πως: ο I7-3630QM με "μικρες" καρτες γραφικων, δεν χρειαζεται να ζοριζεται παραπανω -και παντως οχι καν πανω απο 2.8GHz- γιατι σε test μου, σε 3 διαφορετικα λαπτοπ, με 3 διαφορετικες καρτες γραφικων = AMD 7670M,AMD 8670M, NVIDIA 640Μ, δεν ειδα διαφορα, στον i7 καρφωτά-κολλημένο σταθερά @2.4GHz με καρφωτά μεχρι και 3.2GHz (δηλαδη με πολλαπλασιαστη απο Χ24 εως Χ34)Αυτό, παντα με Throttlestop, που επιτρέπει έλεγχο απόλυτο @ (turbo)συχνότητες σε i7Η 8750m σαφως θα ειναι ταχυτερη των παραπανω, μα δοκιμασε εαν + ποσο κερδιζειςανεβαζοντας συχνοτητα, γιατι ισως δεν υπαρχει μεγας λογος για το μαξιμουμ turbo
Sheogorath Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Η αλήθεια είναι ότι η lenovo κάποια ππριά έχει κάνει, και επιτρέπει 3.1 σε όλους του πυρήνες. Απο την στιγμή που δεν ξεπερνάει τους 85 βαθμούς σε βαρύ φορτίο, δεν έχει θέμα cooling capacity, αλλά "χαζής" ισορροπίας μεταξύ θορύβου και θερμοκρασιών. Anyway, μάλλον θα το αφήνω με ανοικτό κάτω καπάκι πάνω σε μια βάση που του έχω κάνει με 2 12άρια φανάκια που τρέχουν σε εξωτεριό 12V τροφοδοτικό.
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Τσεκαρε αν θελεις αυτα που εγραψα: αν αξιζει να το αφηνεις στο μεγιστο-αν ειναι αυτο 3.1GHz για ολους τους πυρηνες- γιατι το turbo και παντωςμετα > 2.8 σημαινει μεγιστες θερμοκρασιες => θα ανεβαζει ανεμιστηρα Ας πουμε σε cpu encoding με Handbrake δεν θα το αφηνα ποτε στο max,προτιμω Quick Sync 2nd pass @ 28Turbo, αν ειναι πολυωρο. Και βλεπω(το πολυ) 71C, με μεγιστη χρηση επεξεργαστη 65% => no worries εκει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα