haris_216 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, Peleus17 είπε Παιδιά, έχω και εγώ μια ερώτηση. Στο ντουζ όταν κάνω μπάνιο και όταν βάζω ζεστό νερό τρέχει πολύ αργα. Βγάζει 3 λίτρα ανα λεπτό μόνο. Όταν το γυρνάω στο κρύο τρέχει μια χαρά. Στην βρύση της κουζίνας και του μπάνιου είναι μια χαρά. Μόνο εκεί έχω θέμα. Τι λέτε να παίζει ; Την έχω βγάλει και από ότι ειδα στο σημείο που είναι να βγει το ζεστό έχει λίγες βρωμιές. Το καθάρισα το έβαλα ξανά και ανέβηκε στα 4.9 με 5.2 λίτρα το λεπτό αλλά μετά από μερικές μέρες πάλι τα ίδια. Να αναφέρω ότι έχω Instant water heater και ότι δεν έρχεται το ζεστό νερό από κάπου άλλου. Δηλαδή το σπίτι μου στην ουσία μόνο κρύο νερό έχει και ζεσταίνεται χάρη στον heater. Επίσης να αναφέρω ότι όταν κάνω μπάνιο κάνει πολύ περίεργο ήχο όταν τρέχει στο ζεστό. Κάνεις καμια ιδέα ; Μήπως έχεις βρωμιές ο σωλήνας ; Αλλά δεν νομίζω γιατί είχε γίνει ανακαίνιση στο διαμέρισμα και η σωλήνες είναι 3 μηνών. Ο ταχυθερμοσίφωνας, σε αντίθεση με τον κλασσικό ηλεκτρικό ή ηλιακό θερμοσίφωνα, δεν έχει κάποιο σημείο να αποθηκεύει νερό. Το νερό περνάει μέσα από ένα εναλλάκτη (φαντάσου κάτι σαν ένα σπειροειδή σωλήνα) ο οποίος έχει σε εκείνο το σημείο το θερμαντικό στοιχείο (αντίσταση) και ζεσταίνει το νερό στιγμιαία. Όταν το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι πολύ κρύο, όπως αυτό τον καιρό, για να μπορέσει να το ζεστάνει παραπάνω όπως χρειάζεται πρέπει να παρατείνει τον χρόνο παραμονής του νερού στον εναλλάκτη. Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι να μειώσει την ταχύτητα (ροή) του νερού. Δηλαδή όταν εσύ πας να γυρίσεις το διακόπτη για να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία πιο ψηλά, αντίθετα με αυτό που ίσως να φαντάζεται κανείς ότι δηλαδή ο διακόπτης ρυθμίζει το ρεύμα, στην πράξη ο διακόπτης κάνει υδραυλική ρύθμιση και τελικά καταλήγεις με πολύ πεσμένη ροή. Αν θες μεγαλύτερη πίεση στο ζεστό το χειμώνα ο μόνος τρόπος είναι να πας σε μεγαλύτερης ισχύος ταχυθερμοσίφωνα. Βέβαια έχει υπ' όψιν σου ότι η μόνη λύση που θα λειτουργούσε όμορφα χωρίς αυτές τις "παρενέργειες" είναι τριφασικός ταχυθερμοσίφωνας μεγαλύτερος από 11kW (οι "μικροί" των 5, 8, 11 kW, άσχετα που στα καταστήματα του λένε σαν "μπάνιου", στην πράξη είναι για νεροχύτη ή νιπτήρα). Διαφορετικά για το χειμώνα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε επαρκή πίεση αλλά χαμηλή θερμοκρασία νερού ή ικανοποιητική θερμοκρασία αλλά πίεση σα να....κατουράει!!! Ο παραπάνω τρόπος λειτουργίας των ταχυθερμοσιφώνων ήταν που με οδήγησε πριν κάποια χρόνια, μετά από χρήση ενός επώνυμου μοντέλου για ένα χειμώνα, να τον ξηλώσω και να τον βάλω στο κουτί. 1
Peleus17 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Συμφωνώ σε όλα αυτά που λέτε και να αναφέρω ότι είναι στα 21kW οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα του θερμοσίφωνα ότι δεν προλαβαίνει να ζεστάνει το νερό. Και επίσης έχω γράψει αρχικά πως το πρόβλημα είναι μόνο στην ντουζιέρα. Βρύση μπάνιου και κουζίνας πάει πολύ καλά.
Liverpool89 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα πηγα σημερα να κανω μπανιο και δεν τρεχει το νερο απο την μπαταρια της μπανιερας. Το σηκωνω δεξια αριστερα τιποτα. Ολες οι αλλες βρυσες στο σπιτι εχουν νερο. Εβγαλα την ταπα του κρυου ζεστου, ειδα την κατσαβιδοβιδα αλλα δεν ξεβιδωνει με τιποτα. Χαλασε εντελως η μπαταρια? Ή μπορει να γινεται κατι αλλο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα