Προς το περιεχόμενο

Στα Windows 7 το μεγαλύτερο πλήγμα από το WannaCry

deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Format κάνεις με τα 10 κάθε φορά που βγαίνει νέο update, και τώρα θα είναι κάθε 6 μήνες.

Ναι αλλά κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να διορθωθεί. Ενέχει τεράστιο downtime για όσους χρησιμοποιούν τα μηχανήματά τους για εργασία.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators

Format κάνεις με τα 10 κάθε φορά που βγαίνει νέο update, και τώρα θα είναι κάθε 6 μήνες.

Α?

Και φαντάσου στο λέει ένας φαν της apple αυτό, αλλά τα 10άρια στο desktop μου είναι ο,τι πιο σταθερό έχει βγάλει η Ms. Και προφανώς ούτε ένα φορμάτ από το upgrade των 8! :)

Προφανώς σας έμειναν "παιδικά" τραύματα από την εποχή των millennium και κάνετε φορμάτ για ...καλό και για κακό. :P

• Like 19

Ναι αλλά κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να διορθωθεί. Ενέχει τεράστιο downtime για όσους χρησιμοποιούν τα μηχανήματά τους για εργασία.

Απλά οι υποστηρικτές των 10 είναι gadgeτάκηδες ή gamers που γουστάρουν τους νεοτερισμούς με οποιοδήποτε κόστος.  Κανείς που χρησιμοποιεί υπολογιστή για την δουλειά του δεν έχει διάθεση να ασχολείται με τα τερτίπια των 10. Πόσο μάλλον αν έχει περιφερειακά ή επαγγελματικό εξοπλισμό συνδεδεμένο. Το ότι οι περισσότεροι χρήστες των 7 τα είχαν σπασμένα και χωρίς ενημερώσεις δε μου λέει τίποτα. Τo laptop που χρησιμοποιώ τώρα έφαγε φορμάτ πριν από 1 χρόνο περίπου έπειτα απο λειτουργία 6 συνεχόμενων ετών με 7 γιατί έκανα την μαλακία κι έβαλα τα 10 με upgrade. To καθαρό install win 7 που έκανα πριν από 10 μήνες δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα και όλα μου τα περιφερειακά λειτουργούν Α-Ψ-Ο-Γ-Α. Στο desktop μου που είναι ένα midrange pc 2016 τρέχω τα 10 μόνιμα χωρίς creators's update. Αν δεν φτιάξουν 2 συστήματα να τρέχουν παράλληλα(ένα με critical security updates κι ένα για τους beta testers-μαζοχιστές) δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβάλω σε μηχάνημα εργασίας δικό μου ή τρίτου. Ειδικά έπειτα από τα κρούσματα που είχα στο service επειδή αρκετοί πελάτες έβαλαν τα 10 (σε αυθεντικά 7 ή 8 πάντα). Τέτοιο φορμάτ είχε να πέσει από εποχές windows 98 κ Me.

Για τα υπόλοιπα θέματα ασφαλείας υπάρχουν κι ωραιότατες διανομές linux εκεί έξω που κάνουν θαυμάσια την δουλειά τους για καθημερινή χρήση και κυρίως ΤΣΑΜΠΑ!

• Like 3

Υπάρχουν ακόμα άτομα που κατηγορούν τα θύματα που έπεσαν θύματα(!)
Σε προηγούμενο άρθρο για το ίδιο θέμα γέμισαν σελίδες και σελίδες για να κοροϊδεύουν όσους έπεσαν θύματα γιατί και καλά είχαν XP κλπ.
Τελικά μάλλον δεν είχαν XP.

Δεν έχω καταλάβει πως έγινε κατεστημένο και λογικό να μην φταίει η MS για το λειτουργικό της αλλά οι χρήστες.
Δεν έχω καταλάβει γιατί σας φαίνεται λογικό με κάθε αγορά λειτουργικού της MS να πρέπει να αγοράσεις και αντιικό. Γιατί να μην είναι ασφαλή τα win. από μόνα τους?
Και γιατί κάθε φορά που παθαίνεις κάτι είτε από ιό είτε από αστοχία του λειτουργικού να φταις εσύ?

Εγώ επιμένω, πρέπει η MS να αποζημιώσει όλα τα θύματα.
Έκτος από δίκαιο είναι και ο μόνος τρόπος κάποτε να αρχίσει να βγάζει πραγματικά ασφαλή προϊόντα.

φυσικά τα ίδια που λέω για την MS ισχύουν για κάθε εταιρία. 

Υπάρχουν ακόμα άτομα που κατηγορούν τα θύματα που έπεσαν θύματα(!)

Σε προηγούμενο άρθρο για το ίδιο θέμα γέμισαν σελίδες και σελίδες για να κοροϊδεύουν όσους έπεσαν θύματα γιατί και καλά είχαν XP κλπ.

Τελικά μάλλον δεν είχαν XP.

Δεν έχω καταλάβει πως έγινε κατεστημένο και λογικό να μην φταίει η MS για το λειτουργικό της αλλά οι χρήστες.

Δεν έχω καταλάβει γιατί σας φαίνεται λογικό με κάθε αγορά λειτουργικού της MS να πρέπει να αγοράσεις και αντιικό. Γιατί να μην είναι ασφαλή τα win. από μόνα τους?

Και γιατί κάθε φορά που παθαίνεις κάτι είτε από ιό είτε από αστοχία του λειτουργικού να φταις εσύ?

Εγώ επιμένω, πρέπει η MS να αποζημιώσει όλα τα θύματα.

Έκτος από δίκαιο είναι και ο μόνος τρόπος κάποτε να αρχίσει να βγάζει πραγματικά ασφαλή προϊόντα.

φυσικά τα ίδια που λέω για την MS ισχύουν για κάθε εταιρία. 

βασικά δεν φταίει ούτε ο χρήστης ούτε η Microsoft, φταίνε οι δημιουργοί του ιού.

Η Microsoft βγάζει τα patch και τις ενημερώσεις για να κλείσει τρύπες και να προλάβει τους συγγραφείς κακόβουλου λογισμικού αλλά αφενός αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και αφετέρου δεν ευθύνεται αν οι χρήστες δεν εφαρμόζουν τα patch και τις ενημερώσεις. 

• Like 1

Δεν θα είχες άδικο ΑΝ δεν σου έλεγε (όχι εσένα, στον χρήστη γενικά) η M$ εδώ και ΧΡΟΝΙΑ ότι σταματάει η υποστήριξη του "Χ" λειτουργικού και να μεταβείς σε νεότερο (μερικές περιπτώσεις δωρεάν(!)) για να μην έχεις προβλήματα.

Ο εξυπνάκιας χρήστης με τα κλειστά update/cracks/cracked antivirus(!) λέει και είναι υπερήφανος ότι δεν πάει στο νέο λειτουργικό γιατί sucks ή γιατί ο Ερμής είναι ανάδρομος, κολλάει σήμερα ένα wannacry αύριο κάτι άλλο και του φταίει η m$. 

Λογική σε όλο της το μεγαλείο! 

• Like 2

Από τη στιγμή που όλα τα λειτουργικά μπορούσαν να χτυπηθούν με το ransomware,

ο τίτλος "Στα Windows 7 το μεγαλύτερο πλήγμα από το WannaCry",

σημαίνει απλούστατα ότι

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ WINDOWS 7.

Τόσο απλό.

• Like 7

αναπολω τις εποχες μεχρι κ τα 8.1

εκανες καθαρη εγκατασταση τα win , περναγες drivers αν χρειαζοταν ,επαιρνες ολα τα updates ,τραβαγες ενα ninite ,εβαζες κ οτι αλλο εξειδικευμενο τυχον ειχες ,σεταρες τα win κ τα προγραμματα σου ,επαιρνες κ ενα ghost κ τελειωσε ,ηξερες οτι θα εχεις μηχανημα βρεξει χιονισει για χρονια

γινοτανε στραβη? επανεφερες το backup ,επαιρνες οτι update ειχαν μεσολαβησει ,τραβουσες ξανα ενα ninite κ ησουν σενιος σε χρονο dt

τωρα καθε εξι μηνες δεν ξερεις ποιο προγραμμα θα σπασει ,ποια συσκευη θα σταματησει να υποστηριζεται ,ποιες ρυθμισεις θα ξαναγινουν default κλπ

δεν ειναι δουλεια αυτη ,ουτε καν ghost δεν αξιζει να εχεις 

• Like 5

μάλλον μερικοί σχολιαστές είναι άτυχοι ή συμβαίνει κάτι άλλο.

Windows 10 x64 από τον αύγουστο πέρυσι. Μηδέν φορμάτ, όλα τα updates και συνολικά 40 restart άμα αυτό σας λέει κάτι για το uptime του συστήματος.

• Like 2

βασικά δεν φταίει ούτε ο χρήστης ούτε η Microsoft, φταίνε οι δημιουργοί του ιού.

Η Microsoft βγάζει τα patch και τις ενημερώσεις για να κλείσει τρύπες και να προλάβει τους συγγραφείς κακόβουλου λογισμικού αλλά αφενός αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και αφετέρου δεν ευθύνεται αν οι χρήστες δεν εφαρμόζουν τα patch και τις ενημερώσεις. 

Λες και δεν υπήρχαν από πριν οι τρύπες ...

Για τρέξε win χωρίς αντιικό (αν τολμάς..)

να δεις πόσο ασφαλή είναι τα win από μόνα τους.

...και κάνε ασφαλώς και τις ενημερώσεις 

Γιατί το παίρνουμε σαν δεδομένο ότι θες format σε κάθε update; Δεν αντιλέγω, μπορεί σε κάποιους όντως να συμβαίνει όπως εγώ είχα θέματα με τα 7 που σέρνονταν κάθε 2-3 μήνες, αλλά δεν χρειάζεται να γενικεύουμε και να υπερβάλουμε.

• Like 1

Από τη στιγμή που όλα τα λειτουργικά μπορούσαν να χτυπηθούν με το ransomware,

ο τίτλος "Στα Windows 7 το μεγαλύτερο πλήγμα από το WannaCry",

σημαίνει απλούστατα ότι

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ WINDOWS 7.

Τόσο απλό.

Τα Windows μπορουν να χτυπηθουν απο ransomware. Oχι ολα τα λειτουργικα. Ειναι αστειο να λες πως ενας χρηστης Gentoo θα χτυπηθει απο ransomware. Η ενας χρηστης BSD / Solaris / *Unix ακομα και Mac (Λιγο σχετικο αλλα ποσο νουμπας ποια).

Στο Linux δεν ειναι καν απαραιτητο οτι εχεις επιφανεια εργασιας να σου χτυπησει το ransomware. Βλεπε window manager. Το ιδιο ακουλουθουν και ολα τα Unix πλην εξαιρεσης των Mac.

+ Οτι τα αρχεια μας και τον δισκο μας τον κρυπτογραφει το ιδιο το λειτουργικο μας. Δεν περιμεναμε το ransomware να μας κρυπτογραφησει τα αρχεια :P

+ Οτι το λειτουργικο μας, το FS μας, ο πυρηνας μας, ειναι αρθρωτα. Οτι και να μου πειραξεις, οτι και να μου χαλασεις, απλα το διαγραφω εντελως απο τον δισκο με 2 εντολες και το ξαναχτιζω απο τον καθαρο του πηγαιο κωδικα απο το internet.

Γενικα το κοβω εδω για να μην σας τα πρηξω παλι με το Unix αλλα σε γενικες γραμμες αυτο που λες δεν ισχυει απο πολλες αποψεις.  Φιλικα παντα

• Like 1

Γιατί το παίρνουμε σαν δεδομένο ότι θες format σε κάθε update; Δεν αντιλέγω, μπορεί σε κάποιους όντως να συμβαίνει όπως εγώ είχα θέματα με τα 7 που σέρνονταν κάθε 2-3 μήνες, αλλά δεν χρειάζεται να γενικεύουμε και να υπερβάλουμε.

Προσωπικά δε γνωρίζω τι ισχύει σχετικά με τις αναβαθμίσεις των windows. Απ' ότι διαβάζω όμως, το βρίσκω τραβηγμένο ο χρήστης να χρειάζεται επανεγκατάσταση του ΛΣ και των εφαρμογών κάθε 6 - 7 μήνες εν έτη 2017. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις είναι υποχρεωτικές.

...

+ Οτι τα αρχεια μας και τον δισκο μας τον κρυπτογραφει το ιδιο το λειτουργικο μας. Δεν περιμεναμε το ransomware να μας κρυπτογραφησει τα αρχεια :P

...

Να σε ρωτήσω .

Αν είναι κρυπτογραφημένος ο δίσκος, είναι αδύνατο να τα ξανακρυπτογραφήσει από πάνω ένα ransomware?

με την προϋπόθεση ασφαλώς πως με κάποιο τρόπο, είτε από λάθος-κενό, είτε από παράληψη σου έχει πρώτα πάρει δικαιώματα διαχειριστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...