Προς το περιεχόμενο

Στα Windows 7 το μεγαλύτερο πλήγμα από το WannaCry

deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εταιρείες κυβερνοασφάλειας υποστηρίζουν πως το συντριπτικό ποσοστό των PC που μολύνθηκαν από το WannaCry “έτρεχαν” Windows 7.

Πιο συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού της Microsoft αντιστοιχεί το 97% των μολύνσεων, σύμφωνα με την Kaspersky, και στο 66% σύμφωνα με την BitSight.

Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν το 2009, ενώ σύμφωνα με την Kaspersky η έκδοση 64 bit παρουσιάζει τις περισσότερες μολύνσεις, την οποία χρησιμοποιούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί. Έτσι, φαίνεται πως δεν είχαν ενημερώσει τα μηχανήματά τους με το patch που διέθεσε η Microsoft τον Μάρτιο, το οποίο μπλόκαρε την ευπάθεια που αξιοποιεί το WannaCry.

Ειδικοί ασφαλείας βρήκαν επίσης πως το ransomware διαδιδόταν κυρίως αναζητώντας μόνο του ευάλωτα συνδεδεμένα μηχανήματα. Νωρίτερα, πολλοί θεωρούσαν πως ξεκίνησε με μία επίθεση phishing μέσω e-mail.

Όπως αναφέρει στο BBC o Adam McNeil από τη Malwarebytes, ο ίδιος υποθέτει πως οι χάκερ εντόπισα πρώτα “μερικές χιλιάδες” ευάλωτα μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν στη συνέχεια ως πλατφόρμα για να εξαπολύσουν νές επιθέσεις, μεγαλύτερης έκτασης.

Link.png Site: BBC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ναι γιατί αυτός που έτρεχε Kaspersky

και έστελνε τηλεμετρία στην κάθε Kaspersky,

έτρεχε και ΧΡ...

Σοβαρότης μηδέν.

ΥΓ:

Με την τηλεμετρία όλα καλά;

• Like 2

για σηκωστε χερια οι οσοι υποστηρικτες του win7 τωρα...

Και εσύ το χαψες τώρα.

Άλλη μία ιστορία ότι και καλά ξαφνικά τα win 7 έγιναν άχρηστα. Εδώ 70-80% του δημοσίου τρέχει win XP με πολύ λιγότερα προβλήματα από ότι τα win 10.

καλα τοτε εγω ειμαι ο bill gates ,χαρηκα

Αυτός φαίνεται δεν παρακολουθεί το νήμα με τα win 10.

• Like 4

Format κάνεις με τα 10 κάθε φορά που βγαίνει νέο update, και τώρα θα είναι κάθε 6 μήνες.

αν σου κατσει καλα το 6μηνο release ,διαφορετικα γινεσαι γκουρου στην καθαρη εγκατασταση

• Like 4

Κάθε 6 μήνες ε? Μου θυμίζει αυτό που λένε μια φορά το 6μηνο να πηγαίνεις στον οδοντίατρο για check-up.

Μάλλον μερικοί δεν σκέφτεστε και αυτούς που δεν σκαμπάζουν από pc. Αυτοί τι να κάνουν? Κάθε 6 μήνες να το παίρνουν και αυτό μαζί τους στον οδοντίατρο?

• Like 1

στο desktop εχω κανει φορματ λογω αλλαγης δισκου οταν ημουν στα 8 και εβαλα την 10beta απο τοτε φοριουνται απο πανω

στο tablet με τον atom επισης τα ιδια μια και ειχε τα  original 8 και πανε σφαιρα!

off-topic

Αυτό με το format με τα win 10 major updates είναι περίεργο. Έχω ένα image backup από (s)Vista σε 8άρια, από 8άρια σε 8.1 και από 8.1 σε 10άρια χωρίς format και τρέχει λίγο πιο καλά από το image που τρέχω τώρα που είναι 10άρια με το νεότερο patch.

Γενικά παίζει ρόλο η χρήση που του κάνει κανείς.

Πιο παλιά με win 95-98-xp-(s)vista και 7 έκανα format συχνά γιατί κράσαρε το pc ή διάφορα προγράμματα δεν τρέχαν καλά. Με τα 8-8.1 δεν έκανα ποτέ format ενώ με τα 10άρια έκανα για να φύγει η σαβούρα που είχε μείνει μέσα με τα χρόνια.

/off-topic

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...