rus Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Για να μπεις σε υπολογιστη οικιακου δικτυου χρειαζεται υποχρεωτικα pass. Oταν όμως στον υπολογιστη δεν εχει οριστει password εισοδου στα Windows, τοτε ποιος είναι ο pass για το δικτυο?
tsakitsan95 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μήπως έχεις μπερδευτεί λίγο? Είναι διαφορετικό το password ενός χρήστη για είσοδος στα Windows και διαφορετικό το password σύνδεσης για κάποιο Δίκτυο.
rus Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μήπως έχεις μπερδευτεί λίγο? Είναι διαφορετικό το password ενός χρήστη για είσοδος στα Windows και διαφορετικό το password σύνδεσης για κάποιο Δίκτυο. Το ερωτημα ειναι, αν δεν εχει οριστει password για το (οικιακο παντα)δικτυο, τοτε τι γινεται?
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Η απάντηση είναι ότι μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει. Αυτά που γράφεις στο αρχικό σου post τα ξεκαθάρισες?
tsakitsan95 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Συνδέεσε κανονικά. Το δίκτυο απλώς δεν έχει κάποια μορφή ασφάλειας και μπορεί να έχει πρόσβαση όποιος θέλει.
rus Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Ρε παιδια, δεν συνδεομαι κανονικα. Zηταει password. Δηλαδη ειχα ορισει καποτε και δεν το θυμαμαι? Ειχα την εντυπωση παντως ότι η υπαρξη pass είναι υποχρεωτικη. Αυτο ειχα διαβασει δηλαδή στα Windows. Μηπως αυτός ο κανονας εχει αλλαξει? Το δίκτυο απλώς δεν έχει κάποια μορφή ασφάλειας Aς είναι ξεκαθαρισμενο (για τη περιπτωση που εχει σημασια) ότι μιλαω μονο για οικιακο δικτυο, δηλαδή ιδιο ρουτερ για ολες τις συσκευες. ΕΠΙΣΗΣ να ξεκαθαρισουμε οτι δε μιλαω για να μπεις σε καποιο δικτυο του γειτονα που μπορει να ειναι ελευθερο. Μιλαω για προσβαση σε κοινοχρηστους φακελους μεταξυ υπολογιστων οικιακου δικτυου.
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Α μάλιστα για οικιακό δίκτυο. Μήπως είσαι απλός χρήστης και όχι admin? Κάνε δεξι κλικ στο υπολογιστής και μετά διαχείριση. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πας τοπικοί χρήστες και ομάδες--->χρήστες---> στη δεξιά στήλη που θα βρεις τον χρήστη που είσαι εσύ κάνεις διπλό κλικ και πας στην καρτέλα "μέλος των". Αν εκεί υπάρχει το administrators τότε είσαι admin. Αν δεν υπάρχει δεν είσαι admin αλλά απλός χρήστης.
rus Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Α μάλιστα για οικιακό δίκτυο. Μήπως είσαι απλός χρήστης και όχι admin? Κάνε δεξι κλικ στο υπολογιστής και μετά διαχείριση. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πας τοπικοί χρήστες και ομάδες--->χρήστες---> στη δεξιά στήλη που θα βρεις τον χρήστη που είσαι εσύ κάνεις διπλό κλικ και πας στην καρτέλα "μέλος των". Αν εκεί υπάρχει το administrators τότε είσαι admin. Αν δεν υπάρχει δεν είσαι admin αλλά απλός χρήστης. O admin είμαι φιλε μου. [ακολουθησα το path που ειπες-win 7 64 SP1-αλλα στη δεξια στηλη δεν υπαρχουν ονόματα, μονο "τοπικοι χρηστες και ομαδες, περισσοτερες ενεργειες"] Πεσμου λοιπον, είναι υποχρεωτικο το pass για προβαση σε φακελους μεταξυ υπολογιστων οικιακου δικτυου? Αυτό το pass είναι ξεχωριστο από το pass εισοδου στα Windows? Στον υπολογιστη μου δεν εχω pass για να μπαινω στα Windows. Αν τωρα ερθει ένας φιλος στο σπιτι με το λαπτοπ του, συνδεθει κανονικα στο ρουτερ μου και επιχειρησει να μπει στον υπολογιστη μου, θα του ζητηθεί pass, σωστα?
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Έτσι είναι στο pc σου οι ιδιότητες του username σου? Όπου user το δικό σου username Αν θέλεις ανέβασε και μια δικιά σου φωτό. Το password για να μπεις στα win είναι άλλη ιστορία. Μπορείς να έχεις password για να μπεις στα win αλλά να μην έχεις για να μπεις στους φακέλους το οποίο εξ ορισμού έτσι είναι.
rus Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Φιλε μου για να βρω αυτό το παραθυρο πρεπει πρωτα να μου πεις πως παω. Παντως κατω απο το ονομα μου(Πινακας ελεγχου-Λογαριασμοι χρηστων-μοναδικο ονομα εγω) γραφει "Administrator". Μπορείς να έχεις password για να μπεις στα win αλλά να μην έχεις για να μπεις στους φακέλους το οποίο εξ ορισμού έτσι είναι. Στη περιπτωση μου υπαρχει το αντιστροφο: Μπαινω στα win χωρις password, ενώ ο επισκεπτης για να μπει απ το pc του στο δικο μου του ζητειται κωδικος. Αρα καποτε τον ειχα ορισει? Πως μπορω να δω ποιος είναι αυτος?
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μάλιστα. Δες το βιντεάκι https://www.youtube.com/watch?v=qu44Bh1VhMw
Προτεινόμενες αναρτήσεις