Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω μια εφαρμογή και θα δώσω δωρεάν (δεν αποσκοπώ στο κέρδος) τον πηγαίο κώδικα αλλά δεν θέλω κάποιος να το πάρει και να το χρησιμοποιήσει για κέρδος (ή φήμη)

Τον πηγαίο κώδικα θα τον ανεβάσω απλά για να είναι μια έμπνευση και όχι να δω αύριο-μεθαύριο την εφαρμογή μου (πιθανότατα με λίγες αλλαγές) published από κάποιον άλλον.

Η εφαρμογή έχει πάνω 3 libraries. Τα licenses τους είναι 2 MIT και 1 Apache 2.0

Τι License να βάλω λοιπόν, δεδομένου του ότι 1 Library έχει Apache πάνω και μήπως αυτό επηρεάζει κάπως. Λογικά Apache χρειάζομαι ε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι ότι θέλω να μην το πάρουν και το κάνουν Publish για δικό τους, άσχετα αν το δώσουν δωρεάν ή όχι.

Τελικά Apache 2.0  και GPL δεν μου κάνουν γιατί επιτρέπουν distribution

//Apache 2.0

The Apache License requires preservation of the copyright notice and disclaimer. Like other free software licensesthe license allows the user of the software the freedom to use the software for any purpose, to distribute it, to modify it, and to distribute modified versions of the software, under the terms of the license, without concern for royalties. This makes ALv2 a FRAND-RF license. The ASF and its projects release the software they produce under the Apache License and many non-ASF projects are also using the ALv2.

Από τι διαβάζω στο StackOverlow δεν υπάρχει κάποιο License που να μην επιτρέπει distribution. Οπότε θα συμβιβαστώ με κάτι σαν το CC

Επεξ/σία από SakislolGR
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι θέλω να μην το πάρουν και το κάνουν Publish για δικό τους, άσχετα αν το δώσουν δωρεάν ή όχι.

Τελικά Apache 2.0  και GPL δεν μου κάνουν γιατί επιτρέπουν distribution

Από τι διαβάζω στο StackOverlow δεν υπάρχει κάποιο License που να μην επιτρέπει distribution. Οπότε θα συμβιβαστώ με κάτι σαν το CC

Τότε θες https://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/

Δημοσ.

https://choosealicense.com/

Να το κάνουν publish "για δικό τους" δεν ξέρω ακριβώς τι εννοείς αλλά αυτό δεν έχει σχεδόν καθόλου σχέση με το license γιατί ανεξαρτήτως license ή μη license, το copyright του κώδικα είναι πάντα δικό σου (εφόσον δεν το παραχωρήσεις εσκεμμένα αλλού). Δε μπορεί κάποιος να πει "αυτό το πρόγραμμα είναι δικό μου" ανεξαρτήτως license, εκτός αν το βγάλεις public domain ξερωγώ.

Τελικά λοιπόν τι ακριβώς θέλεις; Να μην το κάνει ποτέ κανένας publish για κανένα λόγο εκτός απο σένα; Γίνεται, αλλά πραγματικά είναι τελείως δονκιχωτικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...