Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάιδες έχω ένα γερό php background με Symfony και μου έσκασε πρόταση για εργασία σε python. Έτσι άρχισα να την βλέπω σαν γλώσσα αλλά δεν έχω ιδέα για python specific best practices και desighn patterns.

Έχετε να μου προτείνετε υλικό προς ανάγνωση (με πλούσια code examples);

Πχ. Σε symfony ακολουθώ Dependency Injection τυφλοσούρτη με την φιλοσοφία όλα είναι services που γίνονται Injected και άνετα ακολουθώ ΟΟ Desighn Patterns λόγο ότι η php υποστιρίζει Interfaces.

Σε python τι; Είμαι λίγο εκτός νερών.

Δημοσ.

Ρωτάς κάτι πάρα πολύ γενικό. Γίνε πιο συγκεκριμένος.

To DI και τα interfaces δεν έχουν 1-1 ανάλογο στην Python. Τουλάχιστον όχι formally όπως είναι στην PHP.  Υπάρχουν τρόποι για να πετύχεις αντίστοιχα πράγματα βέβαια (mixins κτλ), αλλά μην περιμένεις ότι απλά θα κάνεις ό,τι έκανες στην PHP χρησιμοποιώντας τη σύνταξη της Python. Δες και εδώ:

https://stackoverflow.com/questions/2461702/why-is-ioc-di-not-common-in-python

Αν σε ενδιαφέρει ειδικά για web dev, διάλεξε framework και ξεκίνα να το μαθαίνεις. Το django είναι η βασική επιλογή αλλά υπάρχει και το flask αν σου αρέσει να έχεις λίγο περισσότερο έλεγχο (και να έχεις λιγότερους αυτοματισμούς). Και τα δύο έχουν το δικό τους οικοσύστημα το οποίο και πρέπει να μάθεις. Πχ sqlalchemy μόνο σε flask. Το django έχει δικό του ORM, δικά του libs για migrations κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...